Doģrusu, benim benzeri kürkum var, kusura bakma.. elden aldiģim beyaz bir tavşan kürku. Gerçektende giydiyimde oldu dišari çikinca eģlenceye kiş zamani. Kendim çoģu zaman vegetarian 100 de 60ı yiyeceklerime dikkat ederim. Deri veya kürk, kendi dušuncem çok şey ifade etmez, yanliz mesela çok azinlikta olan bir hayvansa, 2 kez duśunurum. Benimkisi ikinci el olduģundan çok fazla etkilenmedim.
herkesin sınıri başkadir bu konuda ozaman deri ayakabi neden giyiyorsun diyen de oldu, çoģunlukla vegetarien diete baģliysan. Evet doģru ama plastik ayakabi mesela çok dayanikli deģil, gene o yapim için uzun vadede iyi deģil.
Kendimden doģaya ve hayvanlara saygim vardir, tatile gelsem bile Turkiye yurtdiśindan hep sokak hayvanlarina elimden geldiģi kadarda beslerim.
Bu tartişmanin çok farkli yönleri var. Hem kime tartarak linç edeceksin. Hayvansal bakanliģinami, yoksa insan haklarina mi. Yargilamak isteyen yargilasin beni. Evet gerçek deri giyisim var. Gerçek kürkumde var. Kötu veya iyi, hiç bir hayvanlara vizdani olmayan birine tamam. Ozaman bakarsak avcilikta halen yapilan bir spor. Ozamam hiç bir eti de yemiyelim, ama herşeyin bir sınıri ve normali vardir. Bence herşeyi dengesinde yapip birakabilsek, sorun olmaz.
Kendini avutmak için ne kadar çırpınmışsın ama al o kütkünü karşına ve üstündeki tüylerin hepsi canlı canlı tavşanlardan yolunduğunu düşün o hayvanların çığlıklarını ve yaşadıkları acıyı. Bunun bahanesi izahı olmaz kendi vicdanını böyle susturuyorsan o sana kalmış ama yok sayısına bakarım diye böyle saçma avuntulara girmeyin çık ben giyiyorum kardeşim keyif benim kimene de daha samimi olursun bizde tercihi bu yapacak bir şey yok deriz.
Linç etmem. Ama o kürk için kaç canlının vahşice öldürüldüğünü anlatırım. Bende sizin gibi hayvanseverim ve eğer giyecek olsam yapay kürk tercih ederim
Linç ederim o kürklerin yapımının nasıl olduğunu bilmeyen insan yok artık.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Nahl suresi ﴾5﴿ Eti yenen büyük ve küçük baş hayvanları da O yarattı. Onlarda sizin için soğuktan koruyucu şeyler ve başka yararlar vardır, ayrıca onlardan beslenirsiniz.