Güncellemeler
+1 yıl
Çok Süper bir soru sordun, vitrinde olmaya hak kazandın! 💃 Şimdi sorunu daha çok üye görecek, hemen gelen cevaplarla yorumlaş! 💖 Süper sorunla 4 Xper daha kazandın, tebrikler! 🤩 Yılbaşında neden kırmızı giyilir?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
Saçmalık olduğu için bir anlamı yok
Simgesi o çünkü Noel Baba da kırmızı giyer
Sorumu buraya eklesem sizde gelir misiniz hanımefendi evliliğimle ilgili bazı sorunları paylaştım fikrinizi almak isterim
45 yaşındayım, eşim 30 yaşında. Yeni evlendik ancak aramızda cinsel uyumsuzluk var, sizce sorun kimde?
Yazdm
Tamamdır gördüm. . Açık sözlü oluşunuzdan dolayı teşekkür ederim hanımefendi
Tahmjnm ama kendi dusuncm
Sende eşime yakın yaştasın haftada 4 5 istiyor o yaşına göre normal mi onun bu isteği öyleyse 🤔 Sen şu an evlenmiş olsan ne sıklıkta ihtiyaç duyarsın?
Günaydınlar saçma sapan bir şey bence bizim kültüre uygunda değil dinimize de uygun değil
Dinden yılbaşı kutlanmaz mı yazio
bu konuları bence bilen birine sor tam sana söylesin yazıyor evet
Sual: Yılbaşı ile Noel hakkında bilgi verir misiniz? Yılbaşı kutlanır mı?
CEVAP
Yılbaşı ile Noel birbirinden farklıdır; fakat Noel kutlamalarının devamı sayılabileceğinden yılbaşı gecesi onlar gibi eğlenmek, çam kesip evi çamla süslemek caiz olmaz. Çünkü bayramlarında onlar gibi eğlenmek, onlara benzemek olur.
Din kitaplarında buyuruluyor ki:
Noel günü ve gecesinde, kâfirlerin paskalya ve yortularında, onlar gibi bayram yapan küfre girer.
Yılbaşı münasebetiyle Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerinde milyonlarca çam fidanı Noel hurafesi uğruna kesilip yok edilmektedir. Hristiyan ülkelerde olduğu gibi, Müslüman ülkelerde de bu cinayetler işlenmemeli. Hristiyanlara benzememek için yılbaşı gecesi hindi yememeli! Yenirse mekruh olur. Birkaç gün sonra yenebilir. Kumar oynamak, tombala çekmek gibi oyunlar ise zaten her zaman caiz değildir. Bu gece, gayrı müslimlere benzemek gayesiyle çeşitli yiyecek, içecek almak da caiz olmaz.
Her zaman ne alınıyorsa onları almakta mahzur yoktur. Bu geceye ayrı bir önem vermemelidir.
Yalnız Hristiyanların değil, Yahudilerin ve bütün bâtıl dinlerin ibadetlerini yapmak, onlara benzemek olur. Mesela 21 Martı Nevruz Bayramı diyerek kutlamak da böyledir. Kâfirlerin ibadetleri ve çirkin işleri hariç, mubah olan âdetlerini yapmakta mahzur yoktur. Yani onlara benzemiş olunmaz.
Noeli kutlamak asla caiz değildir. Bir zaruret olursa, caiz olur. Mesela devletlerarası protokolde zaruret olduğu için kutlamak caiz olur. Fakat, Noel ile ilgisi olmayan yılbaşında bir Müslümana tebrik kartı yazıp, yeni bir yılın insanlık için, Müslümanlar için hayırlı olmasını dilemek günah değildir. Yahut, (yeni yılın kutlu olsun) diyene, (seninki de kutlu olsun) demek günah olmaz. Bu inceliği anlamalıdır!
Müslüman her gece neleri yapıyorsa, bu gece de onları yapmalıdır! Sanki mübarek geceymiş gibi mevlid okutmak, sohbetler düzenlemek uygun değildir. Bu gecenin diğer gecelerden farkı yoktur. Bu geceye değer veriyormuş gibi hareket etmek doğru değildir. Müslüman her gece neleri yapıyorsa, bu gece de onları yapmalıdır!
Noel gecesinin zamanı
Sual: Hristiyanların dini bayramı olan Noel gecesi ne zamandır?
CEVAP
İsa aleyhisselam, dünyada az kalıp göğe çıkarıldığından, kendisini de ancak 12 havari bilip, İseviler az ve asırlarca gizli yaşadıklarından, Noel gecesi doğru anlaşılamamıştır. 25 Aralık, 6 Ocak veya başka bir gündür. Kesin değildir. (Takvim-i Ebüzziya)
https://dinimizislam.com/detay.asp?Aid=2754
Gerçek ağaç kullanan bn hc gormedm nerde gördün sn dondurulmus yapay ağaç kullanilio suslemelerde hep
Disko bara gidip eglenmio insanlar
noelbaba kırmızı giyinir o yüzden hani hediye paketi gibi , birde iç çamaşırların üzerinde kurdela varsa tam anlamıyla bududur
Şans olacağını inanırlar uğursuzluktan korunacaklarina inanırlar bir de kırmızı külot giyerler
şans ayağına seksi kırmızı şeyler giymeyi bahane ediyor bayanlar galiba
Yılbaşında kırmızı giymek şans getirmez böyle bir şeye inanmak da çok saçma
Giden yılı cinsel anlamda yakarak cinsellikle kutlamak için olur mu
Sans getirdiğine inanıliyormus ama bence tamamen saçmalık
Delinin biri kuyuya taş atmış işte, kırk akıllı o taşı çıkaramıyor
kırmızı iç çamaşırları satılsın diye uydurulmuş bişey bence
Şans diyorlar. Ama bence saçmalık
Yeşil kırmızı genelde
Seks çağırıyor ondan
Numara cokturonun
şans getirdiğine inanıldığını biliyorum
Modası geçmiş, bayağı bir zevk işte...