Yılbaşı akşamı kırmızı iç çamaşırı giyilmesi özellikle bayanlar arasında bir gelenektir. Peki, neden kırmızı iç çamaşır giyiyorsunuz? yılbaşı kırmızı don neden giyilir? Yılbaşında kırmızı giymek şans mı getiriyor?
bildiğim kadarı ile hıristiyanlarda yeni yılın bereket getirmesi gibi bir inanış olduğundan kırmızı don giyiyorlar. bu tabi bu genelde yeni evli bayanlar hayırlı ve bereketli çocuk sahibi olmak için kırmızı don giymak gibi bir inanış var.
böyle bir şeydi tam şu anda hepsini hatırlayamadım ancak bu sonradan her yere yayılıyor. burada yılbaşında kırmızı don giymek şans getirir diye giyiyorlar. ancak o şans erkekmi başka bir şeymi tartışılır.
kısaca yabancıların herşeyini taklit ettiğimiz gibi bunuda taklit ettik öyle işte.
O dönemler Noel diye bir adam her yılbaşı evlere bacadan dalar hediyeler bırakırmış.
Noel ev ev gezip hediye dağıtma işini yaparken Naciye'lerin evine gelmiştir. Bacadan atlayıp odaya düştüğünde ilik gibi bir hatun olan Naciye'yi odasında yarı çıplak masturbasyon yaparken yakalamıştır.
İlk başta hediye bırakıp çıkıp gidecektim, kem-küm diye açıklama yapmaya kalkışmış, sonra Naciyenin şehvetli ve isterik bakışlarına dayanamayıp sarıp sarmalamış, ayakta başlayan konu çırılçıplak yatakta devam etmekteymiş.
O sırada yukarıdaki gürültüleri duyan Naciye'nin babası aniden odaya girince...
Naciye yatağın kenarında eline geçen noelin kırmızı şapkasını önüne kapatıvermiş.
Babası ne oluyor burada diye haykırınca, Naciye Noel hediye olarak kırmızı don getirdi onu deniyordum demiş.
Saftirik baba Noele teşekkür edip odadan çıkmış.
O günden sonra kızlar yılbaşında kırmızı don giyer olmuş,
9 ay 10 gün sonra Noel Baba olmuş.
O gün bugündür olaya güler Hohohoho deyip evlerin damlarına, kızların donlarına hediye atar olmuş.
Kırmızı rengi seven kadınların neşeli ve hayat dolu oldukları söylenir.
Genelde çabuk öfkelenseler de heyecanlandırmak kolay ve keyifliymiş.
Ayrıca azimli oldukları da bir gerçek deniyor.
Aşkın ve şehvetin rengi olan kırmızı renkteki iç çamaşırı giyenlerin bir sene süreyle aşkta şanslı olacaklarına inanılır.
Yılbaşı gecesi saat 00:00'a bir kaç dakika kala kırmızı iç çamaşırının giyilmesi gerekiyor. Yalnız sakın pantolon üzerine giymeyi düşünmeyin, uğrsuzluk olduğu düşünülüyor.
Bazı kişiler kırmızı iç çamaşır giymeyi piyango bileti ile eş değer tutuyor.
Yeni yıl, yeni başlangıçlar olarak düşünüldüğünde, kırmızı iç çamaşırının da şans getireceğine, mal, mülk, servet sahibi olunacağına hatta ikramiye çıkacağına inanılması ya da umut edilmesi doğal karşılanmalı.
Ayrıca kırmızı iç çamaşırı giyenlerin cesur ve atik oldukları yönünde de bir inanış var.
Sonuçta bu bir inanç sistemidir. Tamamen kişilerin kendi inançları doğrultusundaki davranışlarıdır.
Ben her zaman noel babanın kıyafetinin rengiyle alakalı olduğunu düşünmüştüm. Belki de öyledir, bilmiyorum. yılbaşı kırmızı donun uğur getirdiği söylenir ama tamamen batıl inanç olduğunu düşünüyorum.
bayanlara demişin ama cevaplayayım boşuna gitmesin sorun sebebi şu bayanların kırmızı giymesı seks tutku demektır kırmızı :) bıldıgım bu kadar artık gelenek halıne geldı