Aslında aşırı beyaz bir rengi yok ve giyince öyle gelinden rol çalacak bir elbise değil. Ama diğer elbiselerimi o kadar giydim ki bunu hiç giymedim. Açana giysem ayıp olur mu? Düz beyaz da değil içinde sarılar falan var. Ne dersiniz

Aslında aşırı beyaz bir rengi yok ve giyince öyle gelinden rol çalacak bir elbise değil. Ama diğer elbiselerimi o kadar giydim ki bunu hiç giymedim. Açana giysem ayıp olur mu? Düz beyaz da değil içinde sarılar falan var. Ne dersiniz
Şöyle bir şey var mecbur gitmek zorundaydık düğüne 2021 bir gün önce elbise alındı aslında dualar kabul oldu çünkü aslında annem hiç birini istemedi düğün deniz kenarında manzaralı bir yerdeydi üşüdüm de şal verdiler saolsunlar açıkdı ama bazı kızların giydiği gibi değil lila pembe beyaz pullu onu ben seçtim beyaz da vardı gelinine ayıp olur diye giyemedim annem istemedi elbise de tam oldu zaten zayıfım aslında o kıza o yaraşırdı orada olay oldu bir şey deseydim düğün mahvolurdu suçlu kim olurdu merve erkek kuzenin arkadaşı değil o erkek olur mu bende sorun tabi av arayan benim çünkü ikinci kere kullanmak isteyen kim o
Her ne olursa olsun gelin talep etmedikçe düğünde beyaz giyilmemeli şahsi düşüncem. Düğün olayını saçma bulsam da madem böyle bir organizasyon yapılıyor beyaz giyilmesin bir zahmet ya.
Elbise çok güzel ama böyle yapmanız hoş değil. Çocuğunuzun sünnetinde falan giyersiniz. Ben gelin olsam kendime hakaret sayarım. O gün beyaz ve güzel olmak ona özgü olmalı çünkü.
Ya şöyle kaynım diyorum ama bu benim eşimin kardeşi değil aslında kuzeni oluyor. O yüzden onunla çok samimi değilim ben. Ben de erbilliyim ve bu geleneksel bir kıyafet. O yüzden abiye giyip abartılı duracagima şöyle bir şey giyeyim dedim
Bu Kafkas kültüründeki gelinlikleri anımsattı bana. Ne olursa olsun beyaz kırık beyaz herhangi bir beyaz giyilmez giyilmemeli.. başka renk mi yok 🤦🏼♀️
Cevap
20Cevap
Ayıp olmaz
Hayır olmaz ayrıca gelinliğe de hiç benzemiyor ne yani gelin beyaz gelinlik giyiyor diye başka kadınlar beyaz giyinemez mi
Giy bence zaten gelinliğe benzemiyor ve çok güzelmiş
Ay teşekkür ederim kimse beğenmedi. Hatta çoğu düğünlük elbise değil dedi. Bu bizim geleneksel kıyafetimiz. Ben erbilliyim. Ve erbilde çok yakın olmadığımız kişilerin düğününde bu tarz kıyafetler giyeriz. Abartılı abiye giymeyiz
Valla ben çok beğendim
Yok canım ne ayıbı olacak, en fazla kıskançlıktan çatlamış bir elti olarak damgalanırsın.
Kaynimin düğününde nişanlımın israri ile toz pembe bir elbise giymiştim, ayyy şimdi resimlere bakiyorum da keşke nişanlımı dinlemeseymisim 😅😁 eX eltime inadına giymiş gibi olmuş, 2 gelin var gibiymis bir düğünde 😅😅
Olmaz yakışıkalmaz bence başka renkmi kalmadı dedirtir insana
bahane sacma, elbiseyi buraya saklaman daha sacma. ne gerek. var ya?
Aynen
Saklamadım öyle denk geldi. Bahane falan yok. Yukarıda yazdıklarımı okuyamıyor musun elbisenin kendisi fotoğraftaki değil elbisenin kumaşını alıp kendim diktirdim ve rengi ben beyaz değil kırık bir beyaz. Hafif beje yakin
Düğünde illa ki gündem olayım diyeceksen gökkuşağı gibi giyin git. Beyza giymek ne yahu😄 empati yapın biraz
Çoğu kişi hoş bulmuyor belki gelininizde rahatsız hissedecek başka seçenekleri denemenizi tavsiye ederim.
Hem rengi hem de elbiseyi değiştirmeni tavsiye ederim. Vazgeç bu sevdadan.
Ya niye beyaz giyer bi insan ya git başka renk giy kardeşim
Ya bir sürü abiyem var hepsini de giydim bir bu kaldı giyilmeyen
Yani yanlış anlama ama bu bizim eski tüllere benziyor yine de beğeniyorsan giy tabii
Erbilliyim bu bizim geleneksel kıyafetimiz
düğünde beyaz giyilmez kural bu :D geline saygısızlık
O kadar seçenek varken bu olmamalı nacizane ya. 😅
Çok yakın birinin düğününde bari yapmamalısın hoş durum değil
Düğünde beyaz kınadı kırmızı giyilmez. Yazılı olmayan kuraldır bu
Rengi değilde elbise pek kaynin düğünde giyilecek tarzda değil bence
Kiyafet kendisi güzel değil zaten. Ama beyaz olarakta gayet beyaz hoş olmaz giyme bence. ya da kendisine söyle. Sonuçta onun düğünü. Empati yapın.
Geleneksel Çin kiyafetine benziyor kaç yasindasinki
Erbilliyim ve bu geleneksel kıyafetlerimizden biri. 23 yaşındayım
Iranli misin😀woww benim de kokenim irandan
Giyilir o zaman kırmızı değil en azından sade ve hos bir renk
Irakliyim
O kadar iyi bilmiyorum cografyam iyi değil de benim😂😂
Rengi hoş inci gibi bence giyiljr
Bence bir düğünde gelinden hariç kimse beyaz elbise giymemeli saygısızlık.
Giyme bence ayıp olur kıskanmış derler hiç riske girme
Bence elti adayına danış. O da uygun görürse giyersin. Sonrasında tatsızlık olmasın
Gelinden çok kendine ayıp edersin çok rüküş elbise çok aradın mı
Ya ben erbilliyim ve bu bizim geleneksel kıyafetimiz öyle çok samimi olmadığımız kişilerin düğününde bu tarz giyiniriz yani
Elbise güzel değil bilemedim. Keyfinize göre takılın.
Sünnet annesi elbisesi diyen arkadaşa katılıyorum
Bunu giyme bence de
Evet geline ayıp olur. Ve çok kötü bir elbise kaç para verdiniz merak ettim
Elbiseyi zaten herkes kötü bulmuş ama ben erbilliyim ve erebilse bu tarz kıyafetler geleneksel o yüzden giyiyoruz. Mesela sizde bindallı falan nasıl gelenekselse bizde de bu geleneksel. Ve para vermedim diktirdim
Giy gitsin, geline niye ayıp olsun? Gelinden izin mi alacak ne saçma. 😂
Olur tabii. Neden olmasın. İçine jartiyer giymezsen sorun olmaz
elbette olur, düğünde beyaz giymek geline saygısızlıktır
Hahaha tam eltilik hareket
Olur tabi kör müsün biraz sen
Ne alakası var ya bazıları sorun etmiyor bazıları ediyor
Hindistan’da mı yaşıyorsunuz
Hayır ben erbilliyim ve bu bizim geleneksel kıyafetimiz
Hayır giyilmemeli. Gayet bembeyaz elbise.
Kendine ayıp edersin bu ne böyle
Bence baska renk varsa baska renk tercih et
Ayıp olur evt başka renk bul
Düğünde beyaz giyilmez, geline saygısızlık
Ayıp olur ve elbise aşırı kötü
yöresel kıyafet gibi
Evet ayıp olur
hayır beyaz ve tonu sakın giyme
Geline ayıp olmasa da giyme bunu.
Gelin gibi olur bence iyi olmaz hacı
yani olmaz ama giymeseniz daha iyi olur
Cok cirkin bişey bu ve ayrica ayip olur