Geline büyük bir saygısızlık
İsteyen istediği rengi giyebilir
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Kesinlikle yanlış geri kafalı diyen insanlarında empati yeteğine ve anlayış saygı kusaca beyni yok ya en iyisi bu üşendim saymaya madem öyle o zaman doğum gününde mumlarını başkası üflese hoşuna gidermi sana alınan hediyeler başjasına verilse o gün başkasının etrafında dönülse sen yalnızlaşsan hoş olur mu geri kafalı demeden önce empati yapmayı öğrenin sizin umursamadınız banamı karışacak diye ezip geçtiniz duygular başkası için çok önemli düğün genellikle 1 kere olur ya da ilk defa evlenen biri için bu önemli bir gün ömrü boyunca başına gelen tek güzel şey olacak bu kadar da anlayışsız olunmaz madem asıl geri kafalılığı siz yapıp beni kısıtlayamaz istersem beyaz giyerim diyorsunuz o zaman düğüne gitmek zorunda değilsiniz? Haksızmıyım madem öyle kır dizini aşağı otur ömtünde düğünmü görmedin deriz bizde açarız yt yi ordan izler durur beyaz elbisesiyle cidden saçmalık insanlara zorla kendinize kindarlık duyduruyor ve saygısızca yüzsüzlükle ahkam kesmeyi nerenizle hak görüyorsunuz kysura bakmayın az bile söyledim benim düğünümde olsa bana bu saygısızlı yapan birini bende herkesin önünde atıtırarak yaparım kendini bi halt sanarak kinse karışamaz diyerek geldi o yolda ağlaya ağlaya güder kendi düğünümde beni ağlatamaz ne fazla söyledim nede az bir insanın mutlulunu çalamazsınız evde kalmış kıskançlar! Bu söz karşısında küfür desem daha az canınız yanardı eminim bundan anlarsınız belki de birazcık hasasiyetli düşünmeyi öğrenirsiniz.!
Kusura bakmayın sinirden çoğu şeyi yazamadım ve kelime hataları
Gelinle yarışmaktır bunu yapmamalı kişi, görsem düğümde öyle birini elinden tutar damadın yanına çekerim 🤭
Bazı kültürlerde, beyaz renk düğünlerde gelinlik rengi olarak kabul edilir. Bu nedenle, beyaz giymek bazı kişiler tarafından saygısızlık olarak kabul edilebilir. Ancak, bu gelenek ve inançlar bölgesel veya kültürel farklılıklar gösterir.
Gelinlik dışında beyaz elbise giymek, özellikle de davetli olarak düğüne katılan kadınlar için genellikle bir sorun olmaz. Ancak bazı kültürlerde hala beyaz elbise giymenin uygun olmadığı düşünülmektedir.
Sonuç olarak, bir düğünde beyaz elbise giyip giymemenin saygısızlık olup olmayacağı, bölgesel ve kültürel farklılıklara bağlıdır. Bu nedenle, davetiyede belirtilen giyim koduna uygun şekilde giyinmek veya ev sahibine danışarak ne giyeceğiniz konusunda fikir almak en iyisidir.
Koca istiyorum bakın hazır gelinim demek siz bilmiyor muydunuz? Bende bilmiyordum az önce uydurdum
Puahahahaha
Teşekkür ederim 🍯
Cevap
44Cevap
Bence öyle ya, beyaz renk giyilmemesi daha uygun.
Hayır saygısızlık değildir bence. İsteyen istediği elbiseyi giyebilir yani, aynı şekilde gelinden daha güzel de olabilirler yani bunun kıyafet ya da bu tarz şeyler ile ilgisi yok bence herkes birbiri ile yarıştığı için böyle düşünüyorlar ama önemli olan bir arada mutlu olmak bu günü kutlamak ve tebrik etmektir bu yüzden bu tarz düşünceleri ben saçma buluyorum
Görgü kuralları bakımından o kadar bencilcedir ki! Ben 6 ay kadar gelinlikçide satış danışmanlığı yaptım. İnsanalr şöyle zarif, ssde bir şeye bakamıyorlar bile. Gelinim en güzel gününde rol çalmaya çalışan o kadar çok kişi oluyor ki! İnsanlar istedikleri modeli gösteriyor sonra "Ama sönük kalmak istemiyorum malum düğün salonunda olacak, o kadar abiye giyen de var. Beni geçmesinler" diyerek şike batırılmış gibi gezen çok gelin var. Ha seversin o ayrı. Bu sebeple mecbur hissedersin, o çok kötü. Bir çok yerde öyle mütevazı giyinirler ki gelin kim bile demezsin. Hele şu kına, nişan günü gelinden ayırt edemediklerimiz... Önceleri herkes ne isterse onu giyer derdim ama sonra cidden gelinle yarıştıklarını, gözlerinin önünde nikah kıyılan bir çifte rağmen "Bak neyi kaybettiniz" kafasında insanların azımsanamayacak kadar çok olduğunu da görünce "Yuh ama artık dedim"
Bu kadar yazım hatası için gerçekten üzgünüm. Hızla yazmanın kurbanı olmuşum. Hele de bir cümlede şike batırılmış demişim. Hayır. Sime batırılmış. Klavye kendince benden sonra düzeltiyor, sanki çok biliyormuş gibi.
Saygısızlık. Düğünde beyaz renk bir elbise giyecek birisi varsa da bu kişi gelin olmalı.
Beyaz duruluğu, güzelliği, masumiyeti temsil eder. Beyaz renkle ön planda olması gereken birisi varsa bu gelin olmalı.
Ama çekemeyen birkaç kezban illa çıkacağı için geri kafalı gibi beyaz elbise ile giden kızlarda var.
Neyi çekemeyecek ki o kezban, gelinin bundan kısa bir süre sonra bol bol kirli don ve çorap yıkayacağını mı? Genç olmalısın. Gelin olmak kıskanılacak nitelikte bir şey değil. Bi kadın kendi parasıyla Ferrari alsa çok kıskanırım amaaa
Kezbanlık kardeşim onca renk varken gelinden daha güzel olma çabası kezbanlık, beyaz elbise giymek kezbanlık gelin sen misin beyaz giyiyorsun? Beyaz masumiyet ve duruluğu temsil ediyor bu rengi düğünde temsil edecek kişi gelin siz değilsiniz. Cahile laf anlatmak boş duvara konuşmak gibidir, iyi günler.
Ya bana gelinden rol çalışıyormuş gibi geliyor. Yani bir sürü renk varken neden bunu tercih etsin insan. Saygısızlıktan başka bir şey değil. Zaten samimi olan bir insan da böyle bir davranışa hiç yeltenmez bile. Karşısında ki insanın rahatsız olabileceğini ön görmesi gerekiyor az çok.
Kuzenimin düğününde giymek zorunda kaldım çünkü elbise bulamadım istediğim gibi Temmuz'daydı düğün son anda gitme kararı da alınca böyle oldu bitti gitti bende bu önyargıyla aldım ancak aşırı sade bir elbiseydi gelinin önüne geçecek bir durumda değildim yani.
Evet dümdüz saygısızlık. Düğünde beyaz giymek, nişanda nişan sahibinden abartılı abiye giymek… bunları sadece o özel günün sahibini kıskanan bencil insanlar yapar. Düğünde gelinden rol çalmaktır beyaz giymek. Benim düğünüme böyle gelenin de elbisenin başına gelmedik kalmaz ağlayarak geri döner.
Geliklik beyaz ya da beyazımsı pudra tonlarında olur. Bu klasikleşmiş bir şey ve düğünde bu renk elbiseli kişi sadece gelin olmalıdır.
O gün gelinin ve damadın günü. Düğüne girince direkt kim gelin belli olmalı. Başkasının özel gününde rol çalmak saygısızlıktır. Başkasının mezuniyet törenine kendi kepini takıp gitmek gibi bir şey bu.
Düğünlerde hep bir sidik yarışı olduğu için gelinden güzel olmaya çalışan bazı kadınlar olabiliyor. Abartılı beyaz elbise giymeyi geline büyük bir saygısızlık olarak değerlendiriyorum.
Beyaz rengi severim ve bunu gerek günlük elbise olarak gerek de hoşuma giderse düğünde giyerim. Kimseden izin alacak değilim. Önemli olan rengin bana yakışması ve beyazı yakıştırır bana çoğu kişi çevremde.
Benim açımdan saygısızlık değil. Gelinliğe benzeyen bir formda olmadığı sürece. İstedikleri renkle gelebilirler düğünüme: )) Ama ben giymezdim gelinin bu şekilde algılayabilceğini göz önünde bulundurarak.
Ssygisizlik demeyelimde o kadar renkler var elbiselerin arasinda beyaz seçmekte ne biliyim
Neden saygısızlık olsun beyaz sadece geline dair bir renk midir siyah giyeriz Bu sefer de yas mı tutuyorsunuz derler
İsteyen istediğini giyer beyaz da giyer tabi. Bu kadar şekilci ve bayağı bir düşünce biçimi olmamalı... Bana aksini düşünen insanlar zavallı geliyor. Başkasının ne giyeceğine gelinin kompleksli bakış açısı mı karar verecek. Biraz büyüyün gelişin a kadınlar... herkes ne istiyorsa onu giysin. Konumu kalmadı başka rol çalma kadar basit bir jelime jalıbı görmedim bu tiyatroda kullanılan bir terimdir bırakın orada kalsın daha fazla küçültmeyin kendinizi...
Her beyaz elbise saygısızlık değil. Ama tutuota türlü ağır tek beyaz renk bir abiye giyerse saygısızlığın daniskası. Ama desenli, spor beyaz bir elbise giyer bu olabilir.
Düğünlere bir kadın olarak beyaz giyerek gitmek aşağıda sıraladığım şu durumlarda saygısızlıktır;
Gelin hanımın hayattaki amacının evlenmek olması durumunda o düğüne beyaz giyerek gidemezsiniz. Sebebi ise gelin hanımımız o gün kendini kraliçe ilan edecektir. Kraliçe renk olarak beyaz seçmiştir ve kraliçeye göre o gün kimsenin beyaz giymemesi gerekir çünkü kendisi "en özel" olandır.
Farklı bakış açısına sahip gelinlerin düğününe beyaz giyilerek gidilebilir.
Ek olarak, art niyetli bir şekilde sırf gelinle yarışılmak için beyaz tercih ediliyorsa biraz ahlaksızca olabilir. Yapılmaması gerekir.
Evet ama gelin farklı bir rengi seçtiyse beyaz giyilebilir. Mesela mavi bir gelinlik seçtiyse gelinden başka kimse mavi giymemeli. Çünkü o gün gelinin günü ve özel olmalı
Onca renk dururken gelinliğin beyaz olması gibi büyük bir gelenek varken illa beysz giymek biraz abes kaçıyor bence ama çok kafaya takılacak bir şey de değil
dilediğim gibi giyinirim ne gelinin kıyafeti ne de damat efendinin kıyafeti beni ilgilendirmez
Onu bilmem de gelinden güzel olmak bence kesinlikle saygısızlık. Bazıları var öyle gösterişli geliyor ki beyaz giymese bile gören onu gelin zannediyor. Bu bence hiç doğru ve güzel bir şey değil resmen rol çalmak birinin güzel gününü berbat etmek 🤦
Dipedüz saygısızlık. Yüzlerce renk seçeneği varken beyaz giyilmesi bence hoş değil. Ben yapmam ve bana yapılmasını da istemem şahsen
Gelinlik zaten beyaz olduğu için herkes istediği renk elbise giyebilir gelinden güzel olmayın kavğa çıkarır!!!
neden öyle olsun ki?
saflığı temsil ediyor bence.
Ayy yok be benim düğünümde ne güzel giydiker hoşumadaa gittiii 😂😂😂
Beyaz gitmekte bi sıkıntı yok. Ama abartı olacak gelinlik gibi biwşy tabiki de olamaz
Bence giyilmemeli, bazıları gelinden güzel olmaya çalışıyo bunlar bence olmamalı
Evet çok saygısızlıktir bunu asla kabul etmem ben olsam düğünümde
Gelinle damat harici kimse giymesin kardeşim beyaz , ne len bu.
Direkt saygısızlık değil ama gereksiz bence , başka renk mi kalmadı o güne
Düğünlerde adet böyle işte beyaz giysen gelinle polemik yaşaman kaçınılmaz
İsteyen istediğini giysin ya aynı rengi diye neden saygısızlık oluyor
Kıskanıyor gibi bir hava yaratabilir. Ben olsam öyle düşünürüm :)
Renklerin suyumu çıktı illa gelinle bir olma çabası falan
Tabiki saygısızlık bekarlığa veda değil ki bu
Saygısızlığa girer hayırdır başka renk yok mu
gelinlige benzeyen elbiseler haric sorun olmaz bence
Bana göre değil ama kızların kafasını çok farklı çalışıyor o yüzden bilmiyorum diyeyim en iyisi 🤣
Damadın aklını karıştırma şeklinde olmadığı sürece sıkıntı yok
Gelinlik ve ona benzer bir şey giymediği sürece sorun yok bence
Hayır. Modeli gelinliğe benzemediği sürece saygısızlık olmaz
gelinin özel olması gereken bir gecede onun gibi olmaya çalışmak hoş değil bence...
Herkes istediğini giyebilir saygısızlık olacak bir durum yok
Neden saygısızlık olsun çok saçma bi düşünce yapısı
Bence asıl siyah renk giymek saygısızlıktır (kadın siyah giymemeli düğünde)
İstediğin rengi giyerdin sorun değil yeterki yakışsin
giyemez bence çünkü gelinin rengi beyazdıe beyaz giyen başka biri varsa ya çekemiodur ya da düğüne geldiğinin farkınsa bile değildir
Bunun anlamını bilmeyen çok insan var beyaz gelinliğin anlamı şudur ki gelinliğinle gider kefeninle gomulursun anlamı budur yani sonsuzluk gibi kadının tamamen kocasına karşı dile gelmeyen soylesisidir
Damat seçimini yapmış, kafa karıştırmaya gerek yok.
Bence gelinliğe yakın bir elbise olmadı sürece saygısızlık olmaz ama resimdeki gibi sadece duvak eksik olursa saygısızlık olur. sanki kıskanıyor gibi gözükür bence.
Ne alaka, bırakın bu geri kalmış kafaları. İstediği rengi giyer, bize ne, ailemin keyfinin kahyası mıyız?
tam olarak saygisizlik denmez ama sadece gelin beyaz giyse daha mantikli olur sonuc olarak o gün kimseyle ayni olmamasi gerekir ama beyaz degilde krem giyebilir bence onda sorun olmaz
Gelin kendini farklı tek ve özel hissetmeli bence. O kadar renk varken gidipte beyaz elbise giymesi bence saygısızlık değil ama düşüncesizliktir.
Beyaz giymekten çok altına seksi bişeyler giyerse tanga ya da jartiyer geline saygisizlik olur düğünün en seksisi gelin olmalıdır
Gelenek göreneğe göre düğünde beyaz geline özel bir renktir, bundan dolayı giyilmesi bana kalırsa saygısızlık ama giyene de lafım olmaz.
beyaz ongunu geline ozgu yani giynmemek daha dogru
Bence değil ama beyaz sevmem ben zevkler renkler tartışılmaz
Düğün olayı komple mantıksız bence. Bırakın salonlara binlerce tl bayılmayı artık
Evet ben şahsen istemem.
Saygısızlık tabii ki
millet kafayı yemiş dert ettikleri şeye bak ya sizene :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?