Öğrenciyim, 365 gün için 365 tane kıyafetim yok. Bir kıyafeti haftalar boyu giymek zorundayım. Kışlıklarım sınırlı sayıda. Sizce bir kıyafet en fazla kaç gün giyilir?
Utanılacak bir durum değildir seni teselli ediyim az ben utanmıyorum ama sadece arada üzülüyorum maddi durumum yok zor geçiniyorum el işinde çalışıyorum 4 saat yol gidiyorum kesinlikle utanma 1 ayakkabım var 2 t shirt 1 gömlek 2 pantalon gömlek (9 yıllık ) pahalıya almıştım onu durumum iyiyken bir broadway parasıydı bi o kaldı zaten her şey gitti bak ben yazarken utanmıyorum bazen benimde zoruma gidiyor ama ne yapıyım kıyafet almama sebebim düştükten sonra kimse kalmadı çevremde bende pes ettim vazgeçtim herşeyden yıkayıp yıkayıp giyiyorum valla ama tabi genç adamsın ne de olsa üzülürsün ama üzülme hele birde aşık olursan birine istersin güzel kıyafetler ona güzel gözükmek için giyinmek istersin farklı farklı bilmiyorum ya dünyada adalet kalmadı işte kimisi çorap değiştirir gibi araç değiştiriyor ev değiştiriyor kimiside üstüne başına bir şey almıyor sen kalbini temiz tut yeter az sabret her şey gönlünce olucak ama buna inanmalısın ♥
İnsanları maddi durumundan ötürü yargılayan varlıklar insan mı ki sen onlardan utanıyorsun? Utanması gereken sen değilsin utanması gereken insanı bir meta olarak görüp ona göre değer biçen ruhu ezik varlıklar.
Hayır, hep aynı kıyafeti giymek utanılası bir şey değildir. Kıyafet seçimi tamamen kişisel tercihlere ve tarza bağlıdır. Herkesin kendi giyim tarzı vardır ve bir kişi, bir kıyafeti sevdiği ve rahat hissettiği sürece onu tekrar tekrar giymekte özgürdür. Aynı kıyafeti giymek, bazı avantajlara sahip olabilir. Örneğin, aynı kıyafeti sürekli giymek, gardırobunuzu basitleştirebilir, zamandan tasarruf edebilir ve karar verme sürecini kolaylaştırabilir. Ayrıca, bir kıyafeti tekrar giymek, sürdürülebilir bir moda yaklaşımıdır ve fazla tüketimi azaltmaya yardımcı olabilir. Bazı insanlar, aynı kıyafeti sürekli giymenin olumsuz bir imaj yaratabileceğini düşünebilirler. Ancak bu, kişisel tercihler ve toplumun farklı bakış açılarına bağlıdır. Önemli olan, bir kişinin kendini rahat ve özgür hissettiği kıyafetleri giymesidir.
Vallahi Usta dolap uygulamasını indir orada ucuza kıyafet bulabilirsin yani hatta yaşadığın yerlerde çoğu yerlerde belediyenin açtığı bu elbise bağışlama kutuları var oraya gidip elbise seçip Alabilirsin bir elbise en fazla bir gün giyilir ya da yarım gün akşam çıkartılır yani bir de yaşadığım bölgenin Facebook'ta topluluk grupları oluyor onlar takip edersen öğrencilere fırsatlar doğuyor genelde
Sağol abi tavsiye için, durumum orta halli memur çocuğum, sadece şimdiki yaşıtlarım kıyafet işini çok önemsiyor, dedikodu vs. yapiyorlar, Benimde kıyafetim az o yüzden aklıma takıldı biraz
Utanılacak durum değildir kardeşim. Bende boş beleş her zaman alışveriş yapan biri değilim. Öyle onlarca kıyafet almam yani. Sıcak havalar da günlük iç kıyafet değişikliği ve iki güne bir de üstünü değiştirmek yeterli oluyor. Tabi yıkayarak giyebilirsin. Temiz olduktan sonra sıkıntı yok.
Temizse problem değil.. bunun zenginlikle fakirlikle alakası yok bence tabii ki bu sıcak havalarda aynı kıyafet giyilmemeli ama bir ay sürekli farklı kıyafet giymekte absürt minimalist yaşamı ah bir uygulayabilsek ne aç kalır ne fakir nede çocukların küçük yaşta karakteri oturmadan ozguveni zedelenir..
Yüksek mevkilerde olup temsil ciheti olan insanlar hariç..
Tabiki utanılası bir şey değil. Türkiye böylesine zor bir süreçden geçerken ekonomik anlamda, açıkçası bende artık eskisi gibi sürekli her güne farklı bir kombin yapacak gücüm yok, hem mecalim hem de maddiyatım olmadığından elimdekileri temiz ve düzgün kullanmaya çalışıyorum. O yüzden çok da kafana takma derim güzel insan :)
Bana göre aynı kıyafet olması değil, kıyafetin temiz olması önemli. O yüzden kim ne derse desin utanılacak bir şey değil. Ama bu yüzyılda insanlar aynı kıyafetleri giydiğimiz için küçümsüyorlar evet...
Zuckerberg mesela aynı renk t shirti giyiyor adam hangisini giysem diye vakit kaybetmemek için 30 40 tane aynı renkli t shirt'ü var her gün onları giyiyor mesela.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Öğrenciysen fazla garipsenmez ama önemli bir işin varsa savcıysan misal o zaman her gün aynı kıyafeti giymen garipsenebilir.