Başımı açmak fikri bu aralar çok fazla var? Bu fikri analiz ederken nelere dikkat etmeliyim?

Ben pek muhafazakar bir ailede büyümedim hatta kapanmadan önce giyim tarzım baya açıktı fakat lisede kendimi bulmaya çalıştığım bir dönem gaza geldim ve kapandım. Ailemde bana karışmak istemedikleri için nasıl istiyorsan öyle ol tabi ki dediler ve yaklaşık 10 yıldır kapalıyım. Bu süreçte bir dönem gerçekten tesettüre dikkat edecek şekilde yaşadım ama yaklaşık 3-4 yıldır kıyafetlerim bence tesettüre yakışmıyor. Dar ve pek uzun olmayan kıyafetler. renkli ojeler ve makyaj bence tesettür değil. Fakat tesettüre uygun giyinmek de beni mutlu etmiyor. bu yüzden bir kaç aydır yaşam ve giyim tarzı olarak tesettüre yakışmadığımı düşünüp açılmak istiyorum. bir yandan bunun bir nefis mücadelesi olduğunu düşünüyorum ama zaten şu an ki giyim tarzımla pek de tesettür için mücadele ettiğim söylenemez. hatta az önce dolabımı açtım ve baktım başımı açsam giyemeyeceğim bir şey var mı diye yoktu. açık olan insanlara bakıyorum benimle aynı giyinenler var. hatta bazen benden daha kapalı giyineni bile var ve bu artık beni çok arada hissettiriyor. biraz fikre ve desteğe ihtiyacım var çünkü çok kararsız ve mutsuzum. üstelik ilk defa bu kadar çok elalem ne der diye düşünüyorum. bunu bu kadar düşünüyor olmak da kendime ve öz güvenime olan saygımı baya kötü etkiliyor.

Başımı açmak fikri bu aralar çok fazla var? Bu fikri analiz ederken nelere dikkat etmeliyim?