"Çakma" olan kıyafetler giyer misin?
Çakma "adidas", çakma "nike", çakma"lacoste" v. s.
Bu durumdan utanır mısın?
Çakma "adidas", çakma "nike", çakma"lacoste" v. s.
Bu durumdan utanır mısın?
Şahsen Adidastan 200 TL ye ayakkabı aldığımda oldu, Pumadan 100 TL ye ayakkabı aldığımda.
Kesinlikle marka takıntım falan yoktur. Ancak şu bir gerçek ki birçok markanın kıyafetleri daha şık, daha rahat oluyor ve üzerime tam oturuyor. Bununda farkındayım.
Ne giydiğimiz bir bakıma önemli tabi. Ancak o kıyafetin içinde karakter yoksa, insan yoksa kıyafetinde pek önemi yoktur... Karşınızdakine kıyafetine göre muamele yapıyorsanız, sizin üzerinizdeki elbiseninde bir önemi yoktur.
Nasrettin Hoca'nın ye kürküm ye misali olmayın. İnsan olun, hayvan olmayın. Hayatın karşımıza ne çıkaracağı belli değil. Dizilerde eniştesiyle basılan kıza özenen, lüks hayatlara özenen bir nesil yetişiyor. Ancak o dizilerde iflas eden, işleri bozulan, o lüks hayattan sonra simit alacak parası kalmayan insanları görmüyor kimse... İşlerine gelmiyor.
Çünkü insanlar acı gerçekler yerine, kulağa hoş gelen yalanları tercih ediyor. Sadece kendilerini kandırıyor.
Bilmeyenler için, Nasrettin Hoca'nın hikayesi...
Akşehir’in beyleri Hoca’yı yemeğe davet etmişler. Hoca nereden bilsin; davete, günlük kıyafetiyle katılmış. Katılmış ama ne hoş geldin, ne sefa getirdin diyen var. Herkes, allı pullu kıyafetlilere el pençe duruyormuş. Hoca, bir koşu evine giderek, sandıktaki işlemeli kürkünü giyip yemeğe geri dönmüş. Az evvel hoş geldin bile demeyenler, önünde yerlere kadar eğilmişler. Hoca’yı, yere göğe sığdıramayıp başköşeye oturtmuşlar. Kuzunun en hasını önüne koymuşlar. Herkes Hoca’nın yemeğe başlamasını bekliyormuş. Hoca, bir taraftan kürkünün kolunu sofrada sallamaya, bir taraftan da “Ye kürküm ye, ye kürküm ye!” demeye başlamış.
- İlahi Hoca, demişler, kürkün yemek yediğini kim görmüş?
Hoca taşı gediğine koymakta gecikmemiş:
- Kürksüz adamdan sayılmadık… İtibarı o gördü, yemeği de o yesin.
Haydi eyvallah.
https://i.hizliresim.com/Vyb56q.jpg
Güzel sözmüş...
Ancak bizimkiler kıyafete görede uğurluyorlar.
Anlayana sinek saz. Anlamayana davul zurna nafile bayan. (:
18 yaşına girer girmez babası altına 1 senelik araba aldı kızın. Hayırlı olsun diyenlere, '' Ay ne hayırlı olsunu be, sanki sıfır arabaya biniyoruz şurada ! '' gibi çıkışlar yaptı.. Böyle kızların bir hastalık gibi yayılmaması ümidiyle.
Neden kızları genelledim diye sorarsan bu kez öylesine değil, gerçekten genelledim.
Çünkü bir kadın anadır, bir kadın yardır... Bir kadındır evlat yetiştiren ve bir kadındır erkeğinin hamurunu istediği gibi yoğuran. Bir kadın ne kadar güçlüyse, aklı başındaysa aileside o kadar sağlam olur...
Gelde sen bu kızın doğracağı çocuğa bak...
Kısacası; dışarıdan baktığmıda şunun kıyafeti güzel, bunun kıyafeti pek iyi değilmiş der herkes içinden. Ancak insanları kıyafetlerine göre yargılamak, markasına göre yargılamak bana göre değil bayan. Çünkü bende çalıştığım zaman kredi borcumu öderken uzun bir zaman kendime tekbir çorap alamadığım oldu. Ben üç kuruş maaş ile ev geçindirmeden bu hale geldiysem, asgari ücretle 5 boğaz geçindiren adam ne yapsın?
Marka giyinsin herkes, güzel birşey bu. Ancak karşısındakileri kıyafetlerine göre yargılayanları bir hafta bu insanların yanında yaşatacaksın. Onlar gibi çalışacak ve öyle davranacak, sonra anlarlar...
e tıcaret yapan bırı olarak sıze net olarak söylıycem türk mallarından şaşmayın. aklınıza gelen her orjınal deddgınız ürün cinde ya da kore ya da sıngapurda yapılıyor malzeme ve ıscılık yerlerde adamlar sadece markanın ısmını satıyorlar. ne varsa bızım turk mallarında var. ıllada marka dersenız çakmasını alın okadar para orjınal dıye atmaya gerek yok cunkı orjınalınden daha kalıtelı cakma urunler mevcut pıyasada onlarıda turk fırmaları yapıyor
Çakma dedğiniz şey vergi kaçakçılığı‚ aynı zamanda markanın orijinalinin üzerinden para kazandığı için haksız rekabet teşkil eden bir durum‚ siz birinin emeğinden haksız yararlanıyorsunuz. Orijinalini almaya param olmadığı zaman taklit ürün kullanmak yerine esnaftan markasız kıyafetler almayı tercih ederim ve bu durumdan hiç utanmam. Genel olarak da marka alıp zaten milyon dolarları olan şirketlere para vermek yerine esnaftan almayı tercih ederim.
Ben utanırım açıkçası her şeyim marka değil ama çakma giymeyi sevmiyorum üzerinde nixe yazan bir şey yerine hiçbir şey yazmayan bir şey giymeyi tercih ederim çakmalar bana göre değil tamam bir insanın orjinal alacak parası olmayabilir ama nike yazan şeyi nixe alınca da tuhaf duruyor yani en iyisi hiçbir şey yazmaması ben öyle alıyorum
yani illa marka alacaksa parasıda yoksa polaris alsın ne olacak yani
Cevap
153Cevap
Ayakkabı çakma giymem ama gerisinin çakmasını giymişliğim oldu bir kaç defa.
Arkadaşın ısrarıyla Kadıköy'de bir tane çakma ayakkabı aldım aylar önce. Onu da sadece alırken giydim, onun dışında ayakkabının yüzüne bile bakmadım.
Ama şu da var. Senelerdir Nike'ın en kaliteli sayılan serisini giyiyorum, 200-300 arası para veriyorum, bütün ayakkabıcılar övüyor. Ama gel gelelim çok kolay yırtılıyor ve ayakkabıyı geri gönderdiğimizde "müşteri hatası" diyerek bize geri veriyorlar. Şu soğuk yağmurlu havalarda iki ayakabının da tam üstünde iki kocaman delik olması ne demek bilir misiniz? Bütün suyu alıyor. Daha da kötüsü çorabım gözüküyor, hoş bir durum değil. Paramızla rezil oluyoruz. Çakma giyen arkadaşlarım 30 liraya aldıkları ayakkabılarla bütün seneyi geçirebilirken ben o kadar ödediğim ayakkabıyla b*k gibi durumlara düşüyorum.
Bir daha Nike'dan ayakkabı alırsam g*tümü s*ksinler affedersin. Ya başka marka alırım ya da çakma ayakkabı alırım.
Şu bir gerçek, bazı malların çakmaları daha dayanıklı oluyor. Bari bir sene dayansa, ama neredeeeee... Ayakkabı bu hale 3-4 ayda geldi. Ve benim suçum da değil, iki çiftin de aynı yerinde açıldı delik.
Dediğim gibi, 30 lira verir keyfime bakarım artık. ya da başka marka. Mına kodumun Naykı...
https://b1108.hizliresim.com/11/8/7/4159.jpg
"Nike" dedin ya, Nike alakalı bir skandal olmuş, duydun mu hiç? Çok kötü şartlarda maleziyalı işçileri çalıştırıyor, bir amerikan işçi olarak o marka bünyesine girmiş ve araştırma yapmış, köle gibi 5 kuruşa çalıştırıyor bu dev marka. Ben artık bu markadan bir şey istemiyorum.
Normaldir. Bütün dev markalar aynı durumda.
Hayır neden utanayım ki. Asıl oyle pahalı seyleri giyenler utansın. Cula çaputa o kadar para vermem ben. Pazardaki kıyafetler de onlarla eş deger sonucta. Eşeğe altın semer vursalar eşek yine eşektir. Parayı gidip o kadr pahalı kıyaferlere vereceklerine yardıma ihtiyacı olan çok ınsan var türkiyede onlara versinler. Sevaba girer kıyafet bir işime yaramaz ama öbür dünyada yaptığımız iyilikler karsımıza cıkacak. Cenneti kazandıracak bizlere.
Eskiden adidas nike mı vardı önemli olan temiz düzenli tertipli ve kendine yakışanı giymek bir tişörte kazaağa 90 tl verceğime o parayla arkadaslarıma yemek ısmarlarım ya da soğukta mendil satan bir cocuğa veririm bı tas sıcak çorba içsin diye israf etmeyelim
sağol
ben bu marka takıntısını anlamam ya arkadaşım bizim ülkemizde üretiliyor bire bir aynı tsorte 10 lira verip etikete 100 lira vermenin mantığı ne siz bu yabancı markaları almasınız türk markalar gelişip dünya pazarında yer bulucak özentilikten kurtulun
Marka takıntım yok fakat çakmada kullanmam aldığım herşeyin marka olmasına değilde çakma olmamasına özen gösteririm. Bende bir tasarımcıyım ve el emeği ile düşünceler ile bir tasarım oluşturmanın ne kadar zor birşey olduğunu biliyorum. Ve gerçekten bir tasarımcı için tasarımlarının değerini anlamanız için işin içinde olmanız gerekkiyor. Tasarımcının bu kadar değer verdiği bir şeyin sırf para kazanabilmek için çakmasını yapmak hırsızlıktır. Bu ürünleri satın almakta hırsızlıktır. Yani kısacası çalmaya karşıyım ben.
Allah a şükür orjinal giyinebiliyorum. Ama giyinmeyene laf etmem. Herkesin bütçesi aynı değil tabi ki. Ama bütçem ona uygun sa onu alır giyerim. Bir de çakma dan ziyade daha uygun fiyatlı marka ürünler tercih edilebilir. Onların çakması ile aynı fiyatta olan mağazalar da var sonuçta. Bununla beraber replika saatte alırım. Orjinali 60 70 bin o kadar param yok ama replikasını alırım. Ve bazen çakma ürünler rengiyle falan hoşunuza gidebilir. Alınıp giyilebilir.
Spor ayakkabıda çakma giymem, yani babeti gidip 20 liraya alırım pazardan ama spor ayakkabı almam.. Sosyete pazarındanda kıyafetim var marka kıyafetimde var, begenir alırım. Zaten markadanda bir sure sonra hevesim kacıp atıcam köşeye. Ha bide kot pantolonuda marka alırım, surekli giydigim icin.
Askinda su an giymiyorum ama maddi durumum yetersizse giyerim hem bu utanilacak bir sey degil ki sonucta alin terimle kazandigim parayla aliyorum gidip calip giyenlerden cok daha saf temiz ve serefli olurum...
Ayakkabılarımda kalite önemlidir. Günün büyük kısmını ayakta hareket halinda geçiriyorum yapı olarak.
Diğer şeylerde hiç umurumda olmaz, markaymis cakmaymis falan filan.
Öyle bir kiyafete abuk sabuk rakamlar ödemem.
yerli üretimleri tercih ederim.
Turkiye emitasyonda cok ii yerlere geldi aslinda. Tutup lacoste un 15 tl ye pazardan tshirtunu alip giymem ama belirledigim bazi noktalarda diesel in gabbananin gibi unlu markalarin A sinifi emitasyon jean ve gomleklerini alip giydim. Ha birde A kalite emitasyon saat kullandim.
Kiyafette giyerim, marka olup olmamasi da onemli degil. Ayakkabida cakma giymem cunku ayaklarimi yara yapiyor. Ama iyi ayakkabi olmasi onemli, ustunde marka yazip yazmamasina takilmam.
Ha bir de cakma esofman giymekten utanmam, nesi utanilacak birseyki?
ne biliyim illaca marka olsun diye bir takıntım yok sokak dükkanlarından aldım harika şeylerde var gidip bir dünya para verip sonra bir boka benzememesi de var ayakkabi konusunda titizim bir aldım ayakkabıyı üç sene giyerim her sene bir veya iki ayakkabı yine alırım o yüzden de pek eskimez onun harici zaten tişörtlerin üzerinde falan da logo sevmem düz şık tişörtler giyerim baskısız armasız öyle işte çok konuştum çenem düştü yine :D
işte ayakkabi konusunda küçüklükten beri olan bir takıntı var bende evet kaliteli ayakkabılar gerçekten biliyorum kardeşime almıştık super starları bir ayda parçalayan biriydi :D o ayakkabilar ona sanırım bir altı ay kadar dayanmıştı :D benim super starlarım hala duruyo 4 sene önce almıştım star wars lıydı özel bir seriydi çook hoşuma gitmişti bu sene işte gidim sadece yine parçalanmadı yıkattım evde duruyo yine :D ama parçalamadan atmcam onları :D
reebok da harikadır evet eskiden jump giyerdim daa ilk okuldayken harika ayakkabilardı mesela ama benim kullanımımlada alakalı bu ayakkabı meselesi converse ayakkabıyı iki senedir giyiyorum daha yanları bile patlamadı sen düşün :D
yok aslında converse çok dandıkdir :D taş çatlasın 3 ay içinde yanları patlar ilk olarak deforme olan yer orasıdır :D
zevkler renkler tartışılma diye boşuna dememiş atalarımız :D
sen sustuysan tek başıma konuşamicama göre bende susuyorum :D tamam kabul çenem düşük biraz :D yüzüme vurmasaydın keşke :D
ney :D buna inanmam işte sokakta tanımadım bir dünya insanla sohbet ediyorum ben :D konusuyorum konuşmayı seviyorum aile içinde de aynıyım annem başımı şişirdin ozanım dedi zamanlar baya fazladır babamla daha oturaklı konusurum onun için sohbet etmekten hiç sıkılmaz bu tezin bana göre değil yani genelleme yapma
benide tam tanımıyosun aslında tanıyoruz işte birbirimizi yavaş yavaş da olsa :D bu arada özür dilerim :D yanlış anlamışım ya da yanlış okudum daha uyumadım beyin biraz kedini kaybetmeye başlamış olabilir :D bide acıktım oda var :D
keşke uyuyabilsem kocaelinde okuyorum beni burası daraltıyo bitiriyo benlimi alıyo resmen :D bugun 5 kadar uyumusum :D nereme uyucam daha akşam uyurum artık sorun değil :D
nesi güzel neyi güzelde neyini sevdin burada yaşasan anlardın :D
tamam haklısın nerde yaşıyosun peki?
yanii :D
pekala :D söylememek te özgürsün :D sonuçta özgür bir ülkede yaşıyoruz :D
ben çıkıcam çok fena uyku bastırdı :D
valla bütcem neye uygunsa cakma filan dinlemem ben
parayi sokakta toplamiyoz ki ya
Benim orjinal takıntılığım var. Babamdan çok dayak yemişimdirde bu yüzden. Şu 30 tlik casıo saatler var ben bir türlü bulamıyodum orjinalini hep kaçak 10 tl 5 tl felan bir sürü param gitmişti kaçakları alal ala en son orjinalini bulup onu da aldım ve diğerlerini arkadaşlara felan verdim. Kıyafette giyim de kalem de takıda çakma mal hiç kullanmam gider kendine has kalileteli olmayan ama en azından kendi orjinal ürünü olan başka bir markadan alırım ne alacaksam yinede sahtesini almam kullanmam da.
Cakma urun de giyerim orjinal de. Genelde orjinal alacaksam indirimi beklerim. ama saat ve ayakkabida asla cakma urun kullanmam.
Sırf marka olduğu için çoğunun fiyatları yüksek oluyor , çok azında fiyata göre kalite var. Ben indirimleri takip ediyorum. Gözümde etmeyecekse yüksek paralar ödemem. Bu güne kadar ödemeyi tercih etmedim. Mal değilim bugünden sonrada ödemem. Uygun fiyata daha fazla şey almak varken kendimi kazık yemiş gibi hissederek bir parça şey almam.
Hiç öyle şizofrenik takıntılarım yok olanıda anlamam çok pahalı ürünlerimde vardır çok ucuz pazar ürünlerimde ne utanılacak birşeydir nede dalga geçilecek dalga geçen insanların da üzerinden o marka kıyafetleri çıkarınca geriye hiç birşeyleri kalmaz çünkü karaktere marka giydiremezsin...
Şizofrenik ne alaka marka sevenler şizofren mi oluyor?
Giymem bir kere kıyafetler kalitesiz oluyor. Hemde iğrenç ötesi kumaş ve malzeme. Çakma ayakkabı kullaqnan herkes der ki kokar malzemeden ve havalandırma özelliğinden yoksun olduğu için. Markasız demek kalitesiz demek değil zaten alternatif bir çok marka bulunuyor. Mesela ben Adidasa nike 200-300 bayılanlara Lotto tavsiye ediyorum.
hem uygun hemde kaliteli. Öte yandan bu çakma kıyafet mevzusu tamamen gençler arası kabul görme ve öz güven kaybından dolayı ortaya çıkma bir durum. Mantıksız bir yaklaşım kişi topluma kabul edilmeyeceği gibi alay edileceği gibi bir sanrıya düşüyor. Üzücü gerçekten. Bu durumda bu pazarı gittikçe genişletiyor.
Ergen gençleri yargılayamıyoruz tabi ki. Gelişim çağında oldukları ve olgunluğa henüz erişemedikleri için böyle bir bilince sahip olmaları nadir olmakla beraber pek mümkün olmayabiliyor. Biz çocukken LCW, MP zenginlik demekti koton rodi falan neler demekti. Adidası Nike hele erişilmezdi. Ama gelişen dünya değişen pazar bugün bir çok markayı bile artık beğenilmez hale getirdi. Bunda medyanın çok büyük etkisi var. Sevdikleri futbolcu film yıldızları şarkıcı ve mankenlerin hgiydiklerini giyme tarzlarını onlara göre yaratma peşinde olma hevesi var. Bu da zenginlik ve maddi bir güç isteyen durum. ancak dediğiniz gibi bu ergen gençlerde göze pek batmıyor ama Büyük olgun insanlarda görülmesi tezat enteresan hatta çok saçma oluyor bazen.
çakma giyen kişiler varsa ; sadece ayakkabının orjinalini alsın :D 50 tl o çakma ayakkabıya vereceğine 3-4 ay sabret git 150 tl ye al. En azından daha dayanıklı ve rahat onun dışınca alt üst malları çok pahalı çakmaları 25-40 tl arasında değişiyor.
cüzdanıda çakma alacaksanız ölün :D orjinali 15-40 tl arasında zaten
Hayatta utanmam. Şartlar ortada , bir kıyafete çok o paralar. Ha tamam 100 liraya bir tişört alıyosun kaliteli olduğundan uzun süre kullanabilyosun ama öbür türlü tanesi 20 liradan 5 tane tişört alıyosun çeşit çeşit giyiyosun bir de öyle bir durum var :D
Diyar diyar aramam cakmalarini o amblemi. yerli mali yurdun mali herkez onu kullanmali. Orjinal takintim yok bütçe ye uygun kaliteli malzemeler alirim. yani 60tl ye bot aliyosun seneye cikmadan eskidi. seneye yine ayni fiyata ayakakbi aliyosun yine eskiyo cebinden 120 tl cikiyo eger sen tek sefere 120 tl ye bot alirsan her sene cebinden cikacak olan 60 tl ye kâra gecersin. bEn olaya boyle bakiyorum. hava ya da luks icin ozel caba sarfetmem zaten insanliga yakışmaz.
neden utanalım ki öğrenci adamız ayrıca bunu geçtim illa orjinal mi olması lazım giydiğinde insanlar aaa bak orjinal giymemiş mi diyecek :P o yuzden utanılacak bişey yok
Insanı güzel gösteren kıyafetleri degil kişiliğidir neden utanilsin ki
Kendine yakisani giyerse bir sorun olmaz bence parasi cok olup giyinen kizlarimizida goruyoruz şaklabana benziyorlar
markaların çakmalarını giymem alıcaksam marka olmalı eğer marka almaya param yoksa kaliteli ve ucuz marka ya da direk markasız butiklerden alırım ama markaların çakmalarından daha kalitesiz ve kullanışsız bişey yok
Utanılacak daha önemli mevzularda utanmamak için uğraşıyoruz. kıyafet bulamiyanlar var onlar ne yapsın
:)))
Ayakkabıda hep orjinal giyerim.
Diğer şeylerde de tenezzül etmem, alabiliyorsam orjinal alırım.
Sırf markalı diye, misal bir lacoste coraba 40 lira veren enayidir gözümde.
Tek geçerim. . p
https://i.hizliresim.com/2QbEy2.jpg
Giydiginden uyanacak insan maddi durumu iyi olmayan insandir. Cunku eksik hisseder. Oysaki farki insan ucuz yani cakma seyler giymez. Bir soz vardir " ucuz mal alacak kadar zengin degilim" diye. Cakma alirsan bir ayda acilir her ay alirsin. Orjinal alirsan 1 sene giyersin belki fazla hic biesey olmaz.
1 cakma ayakkabi = 50 tl desek
Her 2 ayda 1 alsan yilda 300 tl
2 tane orjinal adidas alsan ornegin
2×150 = 300
Mantik = mantiksizlik
Mantigin yoksa utanmayi hak ediyorsundur.
E yani ben bunu soyle degerlendiriyorum ; kirsal kesimdeki insanlarimiz buyuk sehirlere gelince buyuk alisveris merkezleri gozunu korkutuyor pahali goruyorlar ve pazarlardan sokaklardan cakma seyler aliyorlar. Ve ben bunu son derece yanlis buluyorum. Ben degisiklik icin degistirmesem eger bir ayakkabiyi 3 yil giyebilirim cunku adidas gercekten dayanikli
çakma adidas, nike, lacoste giymem ama giymiyorum diyede giyenleri yadırgayamam başkasını küçümseyecek bir egoya sahip değilim lakin çakma tişört ve çakma pantolon giyebilirim problem değil doğal olmak her zaman 1-0 önde olmak demektir. Çakma adidas nike giymememin sebebi ise gerçekten çakma bir görüntü yani kötü bir görüntüsü var :D
Kiyafeti cakma diye ya da kiyafetiyle utanan varsa anasiylada babasiylada utanir o açık ve net insan degil. Hayatin ne gerektiriyosa öyle yasamalisin
Ne markasi ya eskiden marka mi vardi. Giyerdik gara lastik tamamdir :D hobaa :D bizden oncekilerde çarik giyerlerdi. bana gore markaya gerek yok.
Giymem. Sevmem ne gerek var ben zaten o markalardan alışveriş yapmam yapsamda çakmasını almam. Utanmakla ilgisi yok kaliteli olması önemli o yüzden. Niye utanılacak bişey olsunki. Tercih meselesi.
Marka giyerim normalde. Çakma giymem pazardan giyerim onun yerine. Utanç değil gerek yok bence çalma kullanmaya komik oluyor.
marka bişey almıycaksam marka gibi görünen bişeyide almam yani mantıksız geliyo bana
Ya utanmak değil de çok dandik oluyor ve koku yapıyorlar. :s Hiç almamayı tercih ediorum bu yüzden. Sırf para kazanmak uğruna dandik ve marka yapıorlar. Hem uygun hem sağlıklı ayakkabılar markasız da olsa tercihimdir.
bir bayanın da ayak kokması ne garip şeydir :D
:) Walla bende 4 çeşit ayakkabı war ama gel gelelim her hafta birini giyiyorum :D Koku sıfır :D ya da askerden geldikten sonra artık burnum koku mekanizmasını çökerttiği için pek anlayamıorum :P
Aman evlenince eşime yıkatırım bol bol :P
Yok ya nerdee :) Yemek yapmasını bilsin bana yeter :D Ona bile baya şükrederim inan :) Neyse ben yatiim çok uykum geldi :D ii sabahlar :) sende yat uyu dinlen artık bence :)
:) Günaydın :D :P Cidden karnım acıktı şimdi :)
Param varsa marka alırım yoksa üstümde paralanana kadar giyerim.
pek akıllıca bir tutum değil ama huyum böyle işte.
çakma mallara verdiğin paraya yazık. hani derler ya ucuz mal alacak kadar zengin değilim diye.
ama malın iyisinden anlayan birinin akıllıca bir alışveriş yapması her şeyin üstünde...
:D utanmam ama giymemde ztn ben genelde pantolon tsgirt takılırım ayakkabıda nerde guzelse ordan mrka takıntım yok :D
Çakma giymem ama ucuz ürün giderim.
Bütçe neye yeterse o olur.
Çakma giymek Neşet Ertaş şarkısını tahtali micinin söylemesi gibi geliyor bana.
Param varsa orijinalini alirim yoksa da sahte almam cunki gordugum kadariyla illa ki bir yerinden sahte oldugu belli oluyor.
çakmamı değilimi pek anlamam.. bana yakışırsa beğenirsem birde fiyatıda bana uygun gelirse alırım.. ama çakma kitap alıyorum.. çünkü yarı yarıya fiatları ucuz oluyor. :)
evet bende napalım acık fiatları uygun olsun.. çok fark ediyor.. emeğe saygı deniyor ama acık biz okuyucularada saygı :) sende üzülme canm..
:))
Bu ne ki? Ruhuna baksan "Made in China" yazan insanlar tanıdım.
Düşünmen yeter @tuğbatgb. Teşekkür ederim.
Seve seve hatta pijama yaparım ekmeği felan bunlar alırım. En nihayetinde aynı işlevi görüyorlar marka takıntısı bence kişilik bozukluğudur.
ben gneelde marka giymem ki
ya gri tşirt giyerim ya siyah üstünde amblem olan birşey giymem
LCW dan 5 liraya alınanlardan demi :))
asla replika urun kullanmam ( bilmeden kullandiklarim haric). Bir urunun, malin taklidini satin almanin verdigi hazzi anlayamiyorum. Sahte ayakkabi, canta kullanmakla sahte iphone kullanmak arasinda hicbir fark yok..
Utanmaktan değil çakmalar kalitesiz oluyor almazsam ondan almam. Aynı fiyata daha kaliteli ürünler almak mümkün. Alınmışı varsa da giyerim takıntı yapmam
utanmak degildir bu utanmam yani giysem utanilcak birsey degil sonucta ama giymemde cakma olan bir sey aliskanlik yani bu babama benziyorum bu konuda :) orjinali iyidir :)
Cakma giymenin utanlcak bir tarafi yok tabiki ama bir sey alirken cakmasina para verene kadar marka olmayan kaliteli bir sey almak daha mantikli degil mdir sizce de
Orjinal olan giyime karsiyim. Emege saygi deniliyor ama adam iki ay sonra fiyatinin yarisi kadar indirim yapiyor. Ve bu etiket fiyati uzerinden de eminim yuzde otuz kar elde ediyordur. indirimden onceki karini siz hesaplayin. Kusura bakmayin ama resmen kazikk bu markalarin yaptigi
Sahte bir urunu bilerek asla almam. Fakat ila marka olacak diye de kendimi sartlandirmam. Zaten genelde ihtiyaca yonelik hareket ederim. Birsey almam gerektiginde de markasindan cok nasil durduguna ve begenime bakarim.
Oyle olmaya calisiyorum. Yani orneklemem gerekirse bir firma mesaj atar suze ozel 100 tl indirim filan diye, ben asla aaa indirimim varmis birseyler alayim gibi davranmam. Ihtiyacim ne zaman olursa o zaman alirim. Uzun zamandir satis pazarlama sektorunde calismaminda etkisi bunda buyuk. Pazarlama taktiklerine pek kanmam :)
Valla ayakkabıyı çakma giymiceksin he allah herkese versin olan var olmayan var. Diğer üst baş keyfine göre çakmada olur öbür türlüde ama evde ekmeği yoktur yemeğe kalkıp bir T-shirte 60 70 lira bayılıyordur öyle üslubunda mk afedersin.
Birincisi emeğe saygıdan dolayı taklit ürün kullanmamak gerek
Ikincisi sahte olduğunu saklamak hiç dürüst olmaz
Ya da sahte olduğunu söyleyeceksem ki söylerim gerek yok kullanmaya aynı değerde markasız bir muadil ürün satın almayı tercih ederim
Evliyim. Sadece sorularda konuşurum. Bazen, konu alakalı mevzu açarım. Birçok konu benim için çok içi açıcı. Kişilik olsun, toplum olsun, psikoloji, moda olsun falan filan. Laflabazlık işte. Laptopumu kapatınca, bu dünya ve karşı cins benim için da kapalı oluyor. Bu kadar. ha duvarla konuştum, ha burda.
Kardeşim on tl ye bile gelmeyen imalatını yüzde bin olacak şekilde sadece bir arma için satan şirketler yerine, kalitesinden şu ya da bu sebeple emin olabileceğiniz markalar giyebilirsiniz. İlle de ni lacoste işareti görmek zorunda değiliz
ablacım da olur :D
Marka takıntım yoktur ki bunları takan insanlara da acırım elindeki son parasıyla illa orijinal alacak
Bu kendini ifade etmek değil geçen lacoste çanta aldım 300 kösüldüm diyor babasının maaşı 1000 lira yani yapma ben bile bu zenginlikle kafama takmıyorum orijinal mi çakma mı diye onun böyle bir şey yapması sadece aptallık
bende acıyorum. bana kompleks ve eziklik gibi geliyo. eğer bir insan kendini markayla ifade ediyosa vay onun haline. acınacak haldedir
Kesinlikle öyle ailesini zor durumda bırakıyor hala ben hep marka giyiyorum diyor ya al kafasını vur duvara
babasının maaşı 1000 lira olan biri 300 liraya çanta alıyosa bu bencillik ve vicdansızlıktır.
Kesinlikle öyle ve sonunda ben gibi düşünen biri şükürler olsun yani
onların çakmasını hiç almadım almam da ama şu givenchy çantaların replikaları var almayı çok istiyorum ama kalitesi nasıldır acaba çok kötü durur mu diye düşünüyorum :/
Utanma durumu degil ama cok buyuk kalite farki var o yuzden giymem ya da kullanmam
Ayakkabı hariç diğer tüm giysilerim çakma olabilir yakıştıgı sürece. Ama ayakkabı çok önemli. Ucuz mal alacak kadar zengin değilim
Çok. Bos mevzu lar bunlar giyecek kıyafet olmayanları düşününce ya da yiyecek ekmeğe muhtaç insanları düşününce cakma orjinal muhabbeti etmek ne kadar doğru... !
Marka takıntım yok ama çakma gitmem yakışırsa giyerim demiş millet 4 çizgili adidas yakışsa ne olur ki hiç hoş değil gider normal bir eşofman alırım mesela çakma almam
Açıkçası ayakkabı dışında marka takıntım yok. Ama çakma da giymem, gidip bir çakma Lacoste tişört almam mesela. İndirime girmesini beklerim. Ha pazardan vs de begenirsem alıp giyerim :)
markayasa gercek giyin. giyemiosanizda marka giyinmeyin derim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar