Eşarp kırmızı, etek mavi veya eşarp mavi etek yeşil vs.bilen var mı neden rengaren ve moda renkleri hep cıvıl cıvıl renkler. Tesettür örtünmek değil mi?
Cevabın nedir?
bazı sacma bir okadarda alakasız cevaplar var sizler birbirinize nasıl sorular sorup yorumlar yapanlar bugun kalkmış tesettürlü bayan cok makyaj yapar çok renkli giyinir cok dikkat ceker.. bakın bayanın acık veya kapalı hiç farketmez bayan dediğimizde dikkat cekmekten ziyade bakımlı olucak kokusu bakımı temizliği ön plana cıkacak bunu bilen zaten o cevapları vermezdi beyler bayanlar.. acık kapalı degil onlar sadece dikkat cekmekten ziyade birazcık cogu sonradan görme ondan dikkat cekenlerden bay cıkarın ve her tesettürlü diye adlandırmayın.. yorum yaparkende biraz olsun insanları üstünüze cekmeyin eminim sitede bi sürü kapalı bayan vardır..
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Moda & Stil konusunda 532 cevap paylaştı. Onlarda dinin belirlediği kurallar dışına çıkmadan modaya ayak uyduruyorlar diyebiliriz..Hep siyah veya kahverengi giymek zor olur tabi.
Arkadaşta güzel şöylemiş:
"Liebe1907" Valla kimisi iğrenç oluyor kimisine yakısıyor ama 3 günlük dünya bırak doğru giyinsin de kusuru rengi olsun. :)32 Yorumla
+1 yılBir yerde okumuştum kapanmanın tanımı ayette şöyle diyormuş. "Vücut hatlarını belli etmeyecek halde" diye, Bir hadiste ise "Kocalarının dışındaki erkeklerin dikkatini çekmeyecek" şekilde giyinmeli diyordu.
Birkaç yıl önce bir barda içeri 2 kapalı genç kız gelmişlerdi. tuvalete girdiler çıktılar. benden bile açık giyinmişler dans pistinde idiler :)
Eğitim şart. Kapalı açık giyinmekten ziyade beyinlerimizin kapalı açık olması önemli... diye düşünüyorum. Bayan'ın içinden kapanmak gelmiyorsa zaten bir sevabı olmayacaktır. Aile baskısıyla kapananlar BAR'ın kapısından girene kadar...10 Yorumla
bu renkli civi civil giyinen tesetturluler allah rizasi icin kapananlardan degiller tabikide karalar baglamayacaklar ama dikkat cekici renklerde kullanmayacaklar tesetturun bir amacida dikkat cekmemektir ama iste naparsin nefis biseyi dogru duzgun kuralina uygun yapamayacaksan kapanmayacaksin arkadas ya siyah ol ya beyaz tarafini belli et bu sekilde daha cok alay eder gibi oluyor allahla islami kendimize gore sekillendirmeyelim
15 Yorumla
Soran+1 yılişte budur...
- +1 yıl
helal kız sana
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
48
Cevap
19Cevap
elbettekı dıkkat cekıcı sekılde gıyınılmemesı gerekılıyor.dınımızın gerektırdıgı ıstenıldıgı dar vucut hatlarını bellı etmıyecek sekılde kapanılması ıstenılıyor.renk konusunda bır bılgım yok ama ortulu dıyede karalaramı baglansın.aslında onu bunu sunu elestırıcegımıze ılk once kendımıze baksak daha ıyı degılmı.acıkmıs kapalıymıs bu sunu yapmıs o sunu etmıs bırakın bunlarıda herkes kendıne baksın.onu sunu elestırıken sende alıyorsun bı ton gunah bosver sen baskalarınıda kendını kurtarmaya bak!lnsan ne yapıyorsa ne gıyınıyorsa cezasıda kendıne.her koyun kendı bacagından asılıcak sonucta karısmak elestırı yapmak hıc yakısmıyor
10 YorumlaRenk değil de; tayt tunik giyip bir de altına topuklu giyiyorlar, suratta da 5 kilo makyaj... Erkek milletini azıcık tanıyorsam saça değil kalçaya, bacaklara bakarlar zaten. Sonra bu bayanlar da tesettürlü olduklarını iddia ediyorlar... İlginç :)
110 YorumlaBana göre her kapalı olsa dahi her kadın kendine güzel görünmeyi hak eder.Ayrıca tesettürlü kadına bakarak ve onların arkasından yorum yaptığın için seni kınıyorum.
Ve artı olarak ; link50 Yorumla
+1 yılKapanmanin asil sebepi namahremden guzelligini saklamak dikkat cekmemek değilmi..
Kapali olupda dikkat cekiosan acik olan kisiden ne farkin olurki..
Bi erkek woowwww diye dusundumu ayni olmuomu
Ha kapali ha acik..
Yanlissam duzeltebilirsiniz..80 Yorumlao kadarini yapamiyanlarda var istersen cuval giyinip ciksinlar tessetürlü oldukdan sonra ne fark eder ne renk giyidigi zaten öyle olunca kiyafet bulmasi daha zor oluyor birde rebginemi dikkat etsin vücud hatlari belli olmadigi sürece rengin hic bir mahsuru yok bence bu kadarda elestirmeyin lütfen insanlar
10 Yorumla
+1 yılYanlış bir giyim örneğidir. Tesettürün amacı dikkat çekmemek olduğunua göre o şekilde dikkat çekici giymek caiz değil diye biliyorum.
80 Yorumlaİyi bir şey mi açıklardan daha dikkat çekici oluyorlar. Örtüneceğim diye açık gez daha iyi birde o eşarbın altına dar pantolon giyen yok mu o kafandaki eşarp ne kirletiyorsun ya
70 Yorumla
+1 yıltesettürün amacı dikkat çekmemek. ama şu anda bazı insanlar açıklardan daha çok dikkat çekiyo. gerçekten bilinciyle tesettrlü olan bi ansan zaten o durumdan rahatsız olur. Moda olmuş bunun adı ama dinde moda olmaz. buna mıda değil cahillik demeyi daha uygun buluyorum.
20 Yorumlaonlar laf olsun diye kapalılar ya ailesi kapatmıştır ya da modern kapalılık dikkat çekiyor diye kapanmışlardır..kapalılar açıklardan daha cok dikkat çekiyor daha çok gğzel giyiniyorlar rengarek canlı renkler. Sanki baloya gidiyorlar.bide son zamanlarda şal çıktı.herkesin kafasında şalll.
01 Yorumla- +1 yıl
Ya kardeş ne alaka? Herkesin kafasında şal mış aytlerde sana kafada şalla gezemessin demiyor hatların belli etmeyecek diyor çekici gözğkmeyeceksiniz diyor nerden çıkarıyorsunuz böyle?
+1 yılrengarenk giyinmeyi bırak kafası kapalıdır ama öyle bir gömlek giymiştir ki, heryeri bellidir, geçen gün market kasiyerini çok kınadım. kızın eteği dizinin üstünde, kısa kollu bi tişört fakat kafası kapalı. ben ne anlarım öyle kapalılıktan. başınıda aç baride bu kadar yadırgamasın millet seni.
00 YorumlaValla gibisi iğrenç oluyor kimisine yakısıyor ama 3 günlük dünya bırak doğru giyinsin de kusuru rengi olsun. :)
32 Yorumla
+1 yılTesettürlü olması rengarenk giyemeyeceği anlamına gelmez lakin İnsanın kendisine yakışanı giymesinden daha doğal ne var ayrıca Dini açıdan kapamışsa bence sorun yok
40 YorumlaBu gece dini forumdayım sanıyorum kendimi..Bu kadar din içerikli soru bu siteye fazla ama, söylemek istiyorum artık dayanamadım..
30 Yorumla
+1 yılonu bilmem de bi ton makyaj yapıyorlar bazıları onu anlamıyorum fazlaca dikkat çekiyorlar..
70 Yorumla
+1 yılHayret bi şey yaa.. İstediğini giyer kime ne arkadaşım. Dinde renk zorlaması mı var ? Bi kadın hem tesettürlü hem de şık gayette olabilir. Kimse de bi şey diyemez.
10 YorumlaModa & Stil konusunda 375 cevap paylaştı. Tesettür giydi diye hep siyah ya da koyu renk giymek zorunda değil.Dinde bu şekilde bir zorlamada yok.
14 Yorumla
Soran+1 yılyani tesettürlü bi bayan fıstık yeşili bi etek ve çingnene pembesi bi eşarpla arzı endam edebilir öyle mi?
Soran+1 yılvay be..sahur programı daveti alıyor musunuz :)
her kez kendine yakışanı giyer onlar da yakısanı giyiyor ama tabiki abartılı olanları kınıyorum mesela ustu mekke altı paris gibi
72 Yorumla- +1 yıl
herkez mi :)
onlar genelde ne için kapandıklarını unutmus digerlerine giyinme konusunda özenen kesim yada aile zoruyla bi şekilde kapatılmış kızlar bknz: dar kot üstüne turban aglar mısın güler misin
10 Yorumla
+1 yılArkadaşlar herkes başkalarını eleştirmek yerine önce kendine baksın nedense insanların ne giydiğini çok iyi biliyorsunuz demekki çok inceliyorsunuz her şeyi ne kadar da iyi biliyorsunuz soruya cevap olarak hatların belli etmeyecek çekici olmayacaksın.
00 YorumlaModa & Stil konusunda 633 cevap paylaştı. evet. onun amacı dikkat çekmemektir. ama bu zamanda tersine döndü ne yazıkki
30 Yorumla
+1 yılTesettürlü olan bayan karaçarşaf mı giymek zorunda?
15 Yorumla
Soran+1 yıldoğrusu odur..ama her doğru zorundalık değildir.ancak alternatiflerde aşırıya kaçmamak en güzeli değil midir.
- +1 yıl
açık veya dar türban kombinli olanlara kızıyorum bende ama renk önemsizdir..
netice de genç bir kızdır mesela pembe kırmızı giymek hakkı değil mi?
Özüyle hakkıyla kapandıkdan sonra rengin önemi yok diyorum..
Soran+1 yılÖNEMİ OLMASAYDI, RENKLİ GİYERKEN DUYDUKLARI ÖZGÜVENİ SİYAH GİYERKEN DE DUYARLARDI..
- +1 yıl
açığım ve siyah seviyorum mesela renkli bişim yoktur zevk meselesi bu
Soran+1 yılİŞTE SİZİNKİ ZEVK MESELESİ AMA TESETTÜR ZEVK MESELESİ DEĞİL.
+1 yılbugün pazarda eteği kırmızı gömleği beyaz türbanı kırmızı, simsiyah boyanmış saçları (evet görülüyordu) gömleğin içinden sütyeni üzerine gidinmiş olduğu askılı body ve pembe askılı sütyeni gözüken bir "varlık" gördüm. İğrençti midem bulandı.
00 YorumlaBence rengarek giyerek daha güzeller.Kadın sonuçta kendini aynaya baktığında güzel görmek istiyor.
23 Yorumla- +1 yıl
kapanmanın amacına ters bu söylediklerin.
- Moda & Stil konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılTesettürü farz olarak değil tarz olarak kullananlar onlar
11 Yorumla
Soran+1 yılolay budur...harika bi yaklaşım..
renkli giyinilmemesi gerek evet amac saten dikkat cekmemek... ama o esarplar ceketler genelde dikkat cekici oluyor... siyah renk olmalı...
00 Yorumlatesettür süsten ibaret artık açıklara bin basarlar dikkat konusunda ne kadar yerine getiriorlar şartları dimi
10 Yorumla- Moda & Stil konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılevde kalırım korkusu tabiki. her kız farkedilmek ister. tek başına o güzellik neye yarar erkek dokunmadıktan sonra...
10 Yorumla
+1 yıltesettürlü bayanlar renkli giyemez diye bir kural mı varmış. onu da ilk defa duydum
04 Yorumla
Soran+1 yılrenkli demedim, rengarenk dedim :)
- +1 yıl
çok şey farketti.
Soran+1 yılalgı sorunu :)
- +1 yıl
hı hı
+1 yılSen neden rengarenk gömlekler, t-shirtler giyiyorsun. Maksatın ne?
36 Yorumla
Soran+1 yılçünkü ben tesettürlü değilim..örtünmek bana farz değil.sana 5290 puanı nasıl vermişler yaa :)
- +1 yıl
sana neden rengarenk giyindiğini sordum. tesettürlü müsün demedim. sen bana neden renkli giyindiğinin cevabını ver. puanım seni korkutmasın.
Soran+1 yılbenim rengarenk giyinmemde beni engelleyecek bi kural yok..ama tesettürlü bi bayanın rengarenk giyinmesi onun dikkat çekmesi anlamına geliyor ki, bu da tesettür emrinin mantığına ters..
- +1 yıl
Senin de bir erkek olarak dikkat çekmemen lazım. Kadınları cezbedecek kıyafetler giymen sana da caiz değil. Neden konuya tek taraflı bakıyorsun. Maksatın tesettürlü bayanları karalamaksa böyle şeylerle bir yere varamazsın. Rabbim örtünün demiş ziynetlerinizi belli edecek şeyler giymeyin demiş. Kapkara giyinip gezin dememiş.
Senin beynin karamışsa ben bilemem tabi.
Soran+1 yılkadınları cezbedecek kıyafet giymem bana caiz değil mi :)))) hocam harbiden aşmışsın sen yaa :))
- +1 yıl
doğrudur hocam sen daha iyi bilirsin.
Çok cartlak olmadığı sürece istedikleri gibi renkte giyinsinler kardeşim... Tek renk başörtülerine bayılıyorum mesela... Çok da dikkat çekmemesi lazım tabii.
00 Yorumla
+1 yılıyı canım tesetturlu dıye sıyaha mı burunsun.yas tutar gıbı kuranı kerımı açta oku bır ıstersen bununla ılgılı neler yazılmıs soylenmıs daha ıyı anlarsın
10 Yorumla
+1 yılVücut hatları belli olmadığı sürece bir problem yok
10 Yorumlabu soruya cevap veren kızlar üstü minare altı kerhane diyonuzda hiç değilse onların üstü minare sizin üstünüzde kerhane
31 YorumlaModa & Stil konusunda 666 cevap paylaştı. Üstü minare altı kerhane :))
Çok açık giyiniyorlar, aşırı makyaj yapıyorlar ve nedense başlarını kapatıyorlar. kapatmasalar dikkat çekmezler yani.23 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle . Hem benim bildiğim kapalı bi insanın vücut hatlarını ortaya çıkaracak şeyler giymemesi lazım ama çoğu dar kot giyiyor . Nasıl kapanmaksa artık..
iyi bi noktaya değinmişsin benimde dikkatimi çekiyo nerde gıcık cıvık bi renk varsa kapalı kızlarda var
20 YorumlaRenge bakıp bir yerinde çadır kuruluyorsa sorunu sen kendinde aramaya başla zaten.
02 Yorumla
Soran+1 yılverdiğiniz cevaptan, psikolojinizi anlıyorum.sizin için güzel bi tedavi yöntemi var.direk kafanızı kuma gömüyorsunuz :)
Evet renkli örtünemezlermi? Örtünmek kara çarşaftır diye bir kanun mu var bilmediğim?
00 Yorumlatesettürün amacı dikkat çekmekten kaçınmaka şehvet uyandımamak ken şehvet uyandırmann başka bir tüerü yaptık biz bunu yazıklar olsun bizlere
01 Yorumla
Soran+1 yılon numara...
+1 yılşiiii bak ben namusluyum nasıl ilgi çekiyormuyum demek istiyo olabilir
30 YorumlaDoğru değil ama yargılamak bize düşmez insan önce kendine bakmalı ben çok mu iyiyim diye
40 Yorumla
+1 yılrengarenk giyiyor çünkü tesettürün ruhunu anlayamamış demektir. tesettür gözlerin bakışlarından korunmakken şık ve rengarenk giyinerek daha çok dikkat çekiyorlar. Allah hidayet versin ne diyelim...
00 YorumlaNeden giyemez mi yani ? Çok mu garip ? İlla siyah mı giyecek,giymek zorunda ?
00 Yorumla
+1 yılboş ver bu ufak ayrıntıya takıl ma şu koca dünyada boşver isteyen istediği gibi giyinsinn tasası sana mı kaldı bea ... boşveeeeerrrrrrrr
02 Yorumla- +1 yıl
ii o zaman sana kolay gelsinn benim onlardan daha önemli işlerim var gereksiz işler beni bağlamazzz
nevar ya sizde bi acayipsiniz giyinmektemi günah oldu.
10 Yorumlamadem kapandım bari böyle dikkat çekeyim düşüncesi olabilir belki
00 Yorumla
+1 yılKara oluncada farklı gözle bakılır nasıl giyinilsin?
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılşort giyen bir kız bacaklarını sergileyip dikkat çekiyor, o da herşeyin iki bacaktan ibaret olmadığını göstermeye çalışıyor.
21 Yorumla
+1 yılOnlar uygun gördükleri sürece benim için bir sorun yok.
isterse başını kapatıp mini etek giyebilir.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKardeşim özgür ülke değilmi.İsterse her renkten giyer.Karşıdaki insan bakmayacak ozaman.Bakmayan adam rengarenktete bakmaz.Siyah giydiğindede.Tesettürlü die hep siyah giyinecek hali yok ya.
10 Yorumla
+1 yılÖrtünmek kararmak mı ? :S:S:S ne salakca düşünceler bunlar kınıyorum
00 YorumlaKapalı kadınları severim kapalı kadın açılmamış bir mektuba benzer ama muhabbet kuşu gibi de giyinmesinler canım.
00 Yorumla
+1 yıltopuklusu taytı dar kotu...bilmem.değişik
10 Yorumla- Moda & Stil konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılÇarşaf giyiyorlar yine konuşuyorsunuz?
11 Yorumla
Soran+1 yıldoğrusu çarşaftır zaten
Tesettüre girdi diye karalar mı bağlaması gerek?
10 YorumlaSiz kara çarşaf giyiyor musunuz?
00 YorumlaModa & Stil konusunda 463 cevap paylaştı. Tesettürlü diye bayan değil onlar uzaylı
00 Yorumlabazen herşey sararıp solar onlar renga-rengarenk.
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 536 cevap paylaştı.
+1 yılkumaş parçalarına takılmam kime ne
10 Yorumla güzel görünmek istiyor olabilir her bayan gibi
20 Yorumla
+1 yılO da onların tarzı açıkçası beni ilgilendirmiyor.
00 Yorumla- Devamını Gör (7)
Devamını Gör(52)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem