Papatya suyu saç rengini birkaç ton açmak isteyenlerin tercih ettiği doğal yöntemlerden bir tanesidir. Bir tutam kurutulmuş papatya yeterli miktarda suyla kaynatılır. Kaynadıktan sonra su ılımaya bırakılır. Ilıyan su sprey şişesine koyulur ve saçların her yerine eşit miktarda sıkılır, saçların güneşte kuruması sağlanır. Böylelikle düzenli kullanımda saçlar 2-3 ton açılmaktadır. Özellikle açık kumral saçlarını sarıya çevirmek, sarı yansımalar elde etmek isteyenler düzenli olarak kullanıyor. Saçlarınız çok fazla koyuysa papatya suyundan çok şey beklemeyin derim :)
Papatya suyu saçı yıpratır mı?
Papatya suyu saçı yıpratır mı?
Papatya suyu kullanıp saçları yıpranan kimseyi tanımadım. Ancak saçlarımızın açılmasından bahsediyoruz, hem papatya suyunun hem de güneşin etkisinden saçlarınız biraz kuruyabilir. Bu da iyi bir saç kremi sayesinde kolayca kontrol altına alınabilen bir sorundur.
Papatya suyu saça zarar verir mi?
Papatya suyu saça zarar verir mi?
Öncelikle saçlarımızı oryalle açmış olsaydık çok fazla zarar görürdük, bunu biliyoruz :) Burada kar zarar hesabı yapabiliriz. Papatya suyu kullanıp olumsuz durum yaşayanların problemi sadece saçlarının kuruması. Ancak saçlar doğrudan güneş ısısına da maruz kalıyor, bu durumda suçu sadece papatya suyuna atamayız :D Denize girip saçlarınızı yıkamadan güneşe çıktığınızda saçlarınız daha fazla kuruyor, üstelik yıpranıyor.
Papatya suyu saç döker mi?
Papatya suyu saç döker mi?
Papatya suyu kullanıp saç dökülme şikayeti olan kimse görmedim. Dolayısıyla papatya suyu saçları dökmez, dökülme probleminizin altında başka sebepler yatıyor olabilir Bunu öğrenmek için mutlaka doktora gitmenizi öneririm.
Papatya suyu saçı besler mi?
Papatya suyu saçı besler mi?
Kesinlikle. Papatya suyunun faydaları arasında saçları beslemesi, saçlara doğal bir parlaklık kazandırması da bulunuyor. Kurutma sorununu saç bakım kremiyle kontrol altına alırsak, yıpranmanın önüne geçmiş, saçlarımızın sağlığını korumuş oluruz. Papatya suyu saça zararlı mı diye merak edenler, kullanmakta tereddüt edenler varsa gönül rahatlığıyla kullansınlar derim.
Zararlı olduğunu düşünmüyorum. Hatta yararlı bile.
Aman oksijenli su felan onlarla uğraşma derim. Onlar çok zayıflatır ve sonra gürleştirmek için, yapmadığın şey kalmaz. Alman papatyası daha etkili diye biliyorum, saç açmak için. Ama papatya ile kalıcı saç açılmıyor. Etkisi çok çok az ve güneşte kalman vs. gerekiyor ki o zaman da cildine yazık güneşte vakit geçirmek sırf saç için bana mantıksız geliyor. Bitkisel boyalar var, onlara bakınabilirsin kuaförlerde.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
eğer saçların ince telliyse koparak dökülmesine sebep olabilir çünkü bildiğim kadarıyla saçı incelten bir yapısı var. saçının çok güzel bir rengi var hiç kıyma bence boşuna ama değişiklik istiyorsan illa ki daha sonra dönebileceğin bir renk seç ve boya.
Saç rengi orta kumral ile koyu sarı arasında değişen kadınlar yaz aylarında papatya suyu sürerek saçlarının rengini güneşle birlikte sarartabilirler. Papatya suyuyla elde edilen görüntü hem son derece doğal oluyor hem de çok ekonomik. Eczane ya da kozmetik ürünleri satılan yerlerden alabileceğiniz papatyayı aktarlarda da bulmanız mümkün.
Paket halinde kurutulmuş olarak satılan papatya suyunu hazırlamak son derece basit. Paketin üstünde papatyaları kaç litrelik suyla karıştırmanız gerektiği yazıyor. Genelde paketler, 1 litreye uygun olarak hazırlanıyor.
Papatya suyu nasıl hazırlanır?
Papatyaları ve suyu bir tencereye koyup iyice kaynatın. Soğuduktan sonra süzgeçten geçirip papatya suyunu bir şişeye doldurun. Güneşe çıkmadan önce her gün hatta dilerseniz günde 2-3 defa saçlarınıza papatya suyu uygulayın ve tarayın.
zararlı değil. ama bana pek bi faydası dokunmadı. ki saçlarım senin saçındanda açık bir renk. düzenli olarak sürdüm güneşe verdim kafayı, yok cıkcık esansları koydum yok hiçbirdeğişiklik olmadı. saçımı açıcam illaki dersen oksijen suyu kullan daha hızlı daha kolay. arkadaşlarım kullandı saçları hiçte saman gibi olmamış gayet hoş durmuş.
dökülme olmuyor hatta saçımı yumuşattı bile bende bu tatilde kullandım ama hiç saçımın rengini açmadı o kadar güneşlendim hani biraz zaten insanın saçının rengi deniz suyundan felan açılır yok yani bende hiç açılma olmadı para verdiğimle ve fazlaca güneşlendiğimle kaldım
Ben 1 ay önce papatya suyu kullandım. Öncesinde dökülme yoktu, inanırmısın kullandıktan 5 - 6 gün sonra dökülmeye başladı. Ondan mı bilmiyorum. Benim 2 sene evvelde dökülmüştü bir süre, bir de biraz sıkıntım vardı bu ara ona yormuştum. Papatya suyunun döktüğünü nereden duydun? Belki de, benimki de o sebeple dökülmüştür, muallakta kaldım şimdi.
Saclarin incelmesine sebep oluyo benim acik kumral saclllaarim vardi kullandim sariya dondu ama sac tellerim zaten inceydi daha da incellti sac tellerimi
En İyi Cevaplar