İş yerimizde 40'lı yaşlarının sonlarında bir abimiz var. İşe sırt çantasıyla geliyor 🤦♀️ neredeyse 50 yaşındaki bi adamın sırt çantasıyla ne işi var ya, lise mi burası amadan.

İş yerimizde 40'lı yaşlarının sonlarında bir abimiz var. İşe sırt çantasıyla geliyor 🤦♀️ neredeyse 50 yaşındaki bi adamın sırt çantasıyla ne işi var ya, lise mi burası amadan.

Yahu yaşla ne alakası var bende İstanbul’da falan dışarı çıkarken muhakkak çanta alırım yanıma içine suyumu koyarım mendil yedek çorap not defterimi şarj aletimi çünkü sabah evden bir çıkıyorum akşam geliyorum normal şartlarda küçük şehirdeyken çanta almam yanıma dolaşmaya çıkacaksam ama banka falan olursa bu yana asılan küçük çantamı alırım markete giderken sırt çantamı alırım elimde bir şey taşımayı sevmem
çorap mı
Sırt veya omuz çantası taşımanın herhangi bir absürt tarafı yok, kadınlar çantayla geziyor da erkekler gezemez mi? Ben de yeni yeni kullanmaya başladım içine cüzdanımı, güneş gözlüğümü, küçük şemsiyemi (havanın yağmurlu gösterdiği durumlarda), alışveriş poşetimi, güneş kremimi, peçete ve ıslak mendil bulunduruyorum. Çanta kullanmak pratik oluyor ayrıca herkesin kullanmasını tavsiye ederim.
Şarj aleti, kablo, taşınabilir bellek, elektronik sigara, likit, anahtar, kitap.
Denize ya da balık avlamaya gidersem sahte balık kutusu, havlu, pense, file..
Antreman yapmaya gidersem spor ayakkabı, çorap, sprey, dirseklik, bere, kask..
Kısaca bel çantasız ya da sırt çantasız dışarı çıktığım çok nadir oluyor.
Bunlar da sözlükte 35 yaş üstünü mezarda gören malak tayfa. Olamaz mı? Hayır kendiniz sanki çok mu gençsiniz. Adamı kıskanıyorsun demek ki. Senin için ölmüş. O yaşa gelince teyzeler gibi hamur pişirip dedikodu yaparsın sen 😂. Herşeyi geçtim de sırt çantası ile yaşın ne alakası var.
ne alaka ben de takmıyorum bu yaşımda sırt çantası, gencim gibi bi şey mi dedim ben de 34'üm
Cevap
66Cevap
Her an kaçabilirim izlenimi bırakmak hsjsah
Kendi tercihidir
Yillardir erkeklerin neden canta kullanmadigini düşünürüm. Ceplerini doldurunca hoş olmuyor kabarik kabarik. Telefon, anahtar, cuzdan, sigara iciyorsa onun paketi, cakmak gercekten ceplerde kaba duruyor.
Popo tarafina koysan oturamazsin, kimlikler falan kırılma riski var. Yanlisklikla telefonunu anahtar kismina koysan telefonun cizilir. Yani bu iskenceye gerek yok. Erkeklerin canta kullanmasini normallestirelim bence.
Cogu erkekte eşi, sevgilisi varsa esyalarini kadinin cantasina koyuyor mesela. Bu da dogru gelmiyor bana. Cok guzel erkek cantalari var. Bu sirt olur baska model olur. Artik herkes teknolojiyle de hasir neşir. Olay sadece cuzdan, anahtar, telefon vs den ibarette degil. Powerbank olsun, kablolar olsun, hafiza kartlar, flash bellekler lazim oluyor herkese. Tablet vs falanda gerekli oluyor cogu insana.
Artik erkeklerinde canta tasimasi gerek ve mecburi gibi bir sey. Bunu anormal bulmaya gerek yok. Kendine yakisan ve cogu esyasini koyabilecegi buyuk ya da kucuk her canta iş görür. Ceplerin dolulugundansa erkekte canta gormeyi tercih ederim. Kimi erkekte cok daha tedarikli oluyor. Buyuk canta kullanip semsiye, su gibi buyuk seylerde koyuyor.
Sırt çantasının yaşı mı var? 50 yaşında değilim 28 yaşındayım ama ben de kullanırım. İki tanesini defter, kitap koymak için kullanıyorum. Sanırım öğretmen olduğum için hep de kullanacağım. Çünkü ders notu ile hayatımın her dönemi (emekli oluncaya kadar) haşır neşir olacağım. Bir tanesini dışarıda gezerken de kullanıyorum. Gayet süslü püslü bir çanta. İçine kitap sığsa onu da koyardım. Her sırt çantası sanki büyük. 😂😂
Bende 37 yaşındayım cebimde bir şey tasimak istemiyorsam sırt çantasına kıyarım.
Koyduklarım şarj aleti , cüzdan , ütün , birde su matarası.
İnsanın bir şey yapmak istemesi için derdi mi olması lazım.
Adam cebinde taşımak istememiş.
Çantasına koymuş ne güzel derli toplu bir insan.
Gerçi öküz altında buzağı aramak galiba sadece bizde var.
Araba kullanan erkekler eşyalarını arabaya atar. Kullanöayanlar da çanta takar.
Ha ım kızımıza acayip gelmesinin nedeni genelde o yaitakilerşn araba sahibi olduğundan, çanta takanların nadir olmasıdır.
Sosyalizm gelince özel rabaları minimize edice. Herkes, yaygın ve rahat hale gelmiş toplu taşımayı kullanacak. Hadi bakalım shehe
Ya isterse içi boş gezsin seni ne kadar alakadar eder ya. bu bir kadın olsa hemen kadın hakları bilmem ne linç üstüne linç ederdiniz özgürlük diye, seni hiç alakadar etmez
Dünyanın en boş sorusu şimdiye kadar gördüğüm bir engeli hakk ettin
Adamın çantasının liseyle alakası yok, ama senin olaya bakış açın lise seviyesine bile çıkamıyor. Spora gidiyordur, bilgisayar taşıyordur ya da eskiden kalan bir alışkanlıktır. Sana niye bu kadar dert oldu?
Ya isterse içi boş gezsin seni ne kadar alakadar eder ya. bu bir kadın olsa hemen kadın hakları bilmem ne linç üstüne linç ederdiniz özgürlük diye, seni hiç alakadar etmez
Yedek çamaşır falan taşıyordur belki yanında. Ya da laptop koyuyordur içine. Neden olmasın olabilir.
Sırt çantasını sadece liseliler mi kullanıyor ki
Bunun cevabı sana ne. Adamın yüzüne soramayacağın soruyu buradan gelip dedikodusunu yapanlar, başkasının her işine karışanlar yüzünden insanlar ozgüvensiz, asosyal oluyor, bıktık artık, kendi isinize bakın.
he yav insanların öz güvensiz olmasının nedeni de benim, asla kendi içsel savaşlarınız değil
Birinin taktığı çantaya kadar eleştiri malzemesi yapmak senin sorunun.
36 yasindayim sirt cantam herzaman vardir. Icinde Macbook'um ve tabletim vardir. Bazen toplantilara giderken cok pratik. Bu bir aliskanlik.. hafta sonu ormana gezmeye giderken bile baska sirt cantasi alirim..
Kolaylık, çünkü yükün sırtta taşınması iki elin de serbest olması demek. Takılmayın bunlara, Avrupa ülkelerinde insanlar takım elbise giyip bisikletle işe gidiyor.
ekşide gördüğü başlığı kendi düşünmüş gibi gelip satan bacım, laptopumuzu tabletimizi cebimize mi koyalım?
ekşiye üyeliğim yok, girdiğim bi yer de değil. abimizin fotoğrafını atayım yarın iş öncesi hatırlat da
sorduğum soruya cevap?
ben de laptop taşıyorum hiç sırt çantasında taşımadım. laptop çantası denen bi şey var ya hani?
Laptop çantası vücudun tek bir tarafına yük bindirir.
Sırt çantası hem omurgaya yakın olmasından dolayı yükün daha az hissedilmesini sağlar, hem de omurgaya dengeli yük binmesini sağladığından daha sağlıklıdır. Sizi geriye doğru çektiğinden de dik durmanızı sağlar.
50 yaşında bir adamın da muhtemelen sizden daha fazla ortopedik sıkıntıları olması muhtemel. Sağlıklı olanı tercih ediyor olabilir.
Sırt çantasının daha fazla gözü vardır ve daha kullanışlıdır.
Kullanırken iki elin de serbest kalması sebebiyle hareket özgürlüğü verir.
Laptop çantaları hem pahalıdır, daha uygun fiyata daha iyi özellikle (su geçirmez, toz geçirmez) sırt çantaları bulunabilir.
Son olarak, kime ne aw. sdflşksdfjl
Adamın çantasından sanane tam olarak? İhtiyacı olan şeyler fazla demek ki, hem bu çanta sadece okul için mi kullanılıyor? Ne saçma düşüncelerin var.
evet öyle kullanılıyor
Çok saçma bir düşünce bu. 40lı yaşlarda kelebek toka takan. 30 lu yaşlara gelip hello kitty li pijama giyen kadınlar çocukmu oluyor.
Öyşe sırt çantaları varki, inanılmaz pahalı ve kaliteli. Yahu çanta bu birkere. Liseyle ne alakası var
Yanından eksik etmeyeceği şeyleri vardır. Özel bir sebebi vardır. Kendine yakıştırıyordur. Kendine bak işine bak. Yargılama. Sen daha çok rahatsız olursun
Ruh hastası mısın ne var bunda? Skolyoz olmamak için en doğru çanta tipini tercih etmiş akıllı bir adamdır.
tek taraflı takıyor, ne skolyozu sanki onu düşünerek takıyor gibi
Ben skolyoz için ikili takıyorum hem de bayağı Alienware bir çanta. Kaç kere beğenildi hiç kötü yorum almadım. Ama güzel çanta şimdi.
Sıkıntılı mısın sen sanane adamın çantasından?
Hepimizin ihtiyaclari farkli. Yanima yemek, termos, su , bilgisayar ve ekitap alacaksam bu tarz cantalar ciddi ise yariyor.
Sırt çantam kaç şehir gördü hatta yurt dışı seyahatine bile gitti inan çantamın ufku seninkinden geniştir.
Sırt çantası sadece kadınlara ve liselilere mi üretiliyor? Cahilliğin bu kadarı.
Sen diyince kabahatimi farkettim. Çok özür dilerim. Bı daha sırt çantası kullanmayacağım 🤣
Çanta takmanın yaş sınırı olduğunu öğrendim şuanda..
öyle deme sırt çantası büyük kolaylık ellerini kullanabiliyorsun bir şey taşırken bir kere çok işlevsel
Ya sktiğimin pislik demek ki cebine eline koyamayacak fazla şeyler için çanta kullanıyor gerekli şeyleri için
Lazım olan günlük kullandığı şeyler vardır onun için çanta kullanılır kişiye ve gereksinimlere göre değişir yadırganacak bir şey yok ki
Bilmediğiniz şeyler hakkında saçma yorumlar yapmayın, kimileri iş kıyafeti, kimileri spor kıyafeti, kimileri sağlığından ötürü çanta ( diyabet için insülin, meyve suyu vs. şeyler) taşıyabiliyor.
Herkes linclemis ama inan hislerime tercüman olmuş bir soru. Yaşla ilgisini düşünmedim ama nedense sırt çantasını erkeğe hiç yakıştıramadim bende bugüne kadar. Gördüğüm yerde aynen şöyle😏 oluyorum bir😅
Sırt çantası kullanmak için belirli bir yaş aralığı olduğunu zannetmiyorum. Spor ve hoş bir hava katıyor her yaş kullanıcısına
Aynen senin kararına göre hareket etmedikleri için özür dilemeli herkes senden dimi sana ne battı dert mi arıyorsun kendine
ahahaa napsın adam koltugunun altına sünnetci cantasımı alsın gerci sen nasıl bişey olduğunu bilmezsin ama :D
eşyalarını taşımak. bunda farklı bir anlam arayanın zeka düzeyi nedir?
Ne var bunda 😄 babam da 58 yaşında pratik olduğu için hep sırt çantası kullanır
Adam belli ki ceplerinde cok sey tasimaktan sıkıldı ve oyle bir çanta begendi. Sanane!
Herşeyi de eleştiri malzemesi yapmasanız mi acaba yaa!! Takar takmaz kime ne
İstediğini takabilir ona o rahat geliyor yaşla ne alakası var saçmalama be, o ona rahat geliyor içine eşyalarını bırakıyor kendi isteği ile takıyor isteğini takar ister sırt çantası ister kol çantası
Çanta kullanımın yaş ile alakası ne acaba ihtiyacı olan kullanır
Ben de kullanıyorum bazen. Laptop , ölçüm aleti , malzeme taşıyorum lazım oluyor
Dostum kitap koyar, spor yapıyodur havlu, spor giyimini koyar, hava serin ince bir mont koyar. Labtop koyar.
50 yaşında çanta takdığında dert sahibi olan kadınlara sahip olmak için.😅
Sen bak diye takıyor. Dikkatini çekmiş bile kzbnjsjsj
Seni neden ilgilendiriyor bur isteyen istediğini takar
Sana niye bu kadar battı ki? Çanta takmanın yaşı olduğunu sanmıyorum?
Çok sığ bir düşünce kendine göre ihtiyaçları var. Kime ne yani
Kadınlara has bir şey değil. Bende kullanıyorum, ilacım var tabletim var şarj aletlerim var , elektronik sigaram ve onun bir sürü parçaları var. Güneş gözlüğüm var da var yani.
hayatın yükü ağır geliyordur artık destek olsun diye takıyordur
Cebinde taşımak istemediği şeyleri çantaya atıyordur
Benim Çantam da Bulunanlar:
Gazoz açıcağı
Şemsiye
Şarj Aleti
Ped
Hücum yeleği (Prezartetij)
Yedek Sigara
Mont
Kalem
Çakmak
Biskivi, çikolata, su, sandiviç.
Yaş ile ne alakası var bunun yedek tişört vardır veya cebindekileri onda taşıyodur
Sizene...
Bende severim sırt çantası. Gerekli yerde mutlaka lazım oluyor. Milletin derdine bak. 😃
Bu kadar saçma düşünceye az denk geliyorum. Bravo
Neden ekşide gündem olan her şey burada da gündem oluyor?
ekşiye üyeliğim yok bilmiyorum, o kadar toksik bi siteden allah korusun
dedi KS üyesi arkadaş dsjkfhsdlkjfhdf
KS toksik değil.
ekşi cidden toksik, bunu KS'yi övmek için demiyorum bana para vermiyorlar sonuçta banane. herhangi bi şeyde ana bacı gidiyolar bi iki kere girip baktım daha da aman girmem
18 yıldır ekşi yazarıyım daha kimseden küfür yemedim. 11 senedir KS deyim, yemediğim küfür yok :) bırakın da bu konuda biraz fikrimiz olsun.
ayrıca ilk yorumum sana değildi @AltınYaprakS
@zimbabwe-cumhurreisi Bana diye demedim KS toksik değil onu diyorum. Küfür değil mesele bu arada.
soran arkadaş ana bacı gidiyorlar dedi diye söyledim onu. Toksiklik kavramı kişiden kişiye göre değişebilir. Ekşi başka bir mecra, kullanıcı profili ve içerik olarak kıyaslarsam kazanan ekşi olur. Kişisel fikrim 🤷♂️
@zimbabwe-cumhurreisi Burada kıyak toksik olması, ve ekşiciler bile farkında toksik olduklarının. Hiçbir z*ki beğenmeyen, her şeyi deli gibi eleştiren ama konuya o kadar da hakim olmayan bir yığından oluşuyor. Aralarda çok haklı tespitler çok güzel girdiler oluyor ama genel durum bu.
Her yerin çeri çöpü var, zaten orası kullanıcı sayısı ve saygınlığı itibariyle daha kalabalık olduğundan bu sayı çok gibi görünüyor ama oran olarak buradan düşüktür. Mesela burada dişe dokunur bilgilendirici soru bulmak çok zor. Nasılım, boyu mu işlevi mi, arkadaşım bana merhaba dedi ne yapmalıyımdan öte geçmiyor buradaki soruların ekseriyeti. Aynı soruları görüp duruyoruz bir de. Ama mesela orada belirli bir konu ile ilgili bir şeyler arıyorsan gayet güzel içerikler bulabiliyorsun.
@zimbabwe-cumhurreisi Orya girip çıkan insanda bir gerilme oluyor, konu da bu idi. Çünkü kasıntılık diz boyu, toksiklik de bu oluyor. Gerisi konu dışı kalıyor.
Ddediğim gibi size göre toksikliğin tanımı bu, tamamen kişilerin beklentisine göre şekilleniyor. Farklı düşünmemiz normal.
@zimbabwe-cumhurreisi Size göre de her şeyi biliyorlarmış gibi bir havaları yok mu?
Trolleri, egodan patlayacak hale gelmişleri engelliyorum. Benim için sözlük gayet temiz şu an :) ama troller harici engellediğimin sayısı azdır. İnternette herkes her konu hakkında ahkam kesmeyi seviyor. Üye olmadığınızda her türlü entry'i göreceğinizden bu toksikliğe maruz kalıyorsunuz ister istemez. Burada da ana sayfaya bir göz gezdirince insan aynı hisse kapılıyor.
@zimbabwe-cumhurreisi Fazla iyimser buldum sizi. Zira ekşiciler bile farkında bu durumun. O kadar da göreli bir şey değil bu yani. Her sitenin belli bir kitle profili olur, her sitenin ama. Ekşinin de bu ve bilinen bir şey. istisnalarla alakası yok.
Ekşi KS den 3 gömlek üstün bence
Ben ekşi sütten çımış ak kaşık demedim, KS ile kıyasladım. Aslında bu kıyasın göreceli bir tarafı yok.
Ekşi de çoluk çocuk barınamaz neyse ben kaçtım selametle
Arkadaş siz niye okuduğunuzu anlayamıyorsunuz? Ben KS ekşiden daha iyidir mi dedim? Dediysem nerede? Dediğim tek kıyas birinin toksik olup diğerinin olmaması, başka bir şey değil.
Bir de Ekşi'de çolup çocuk olmaz mı ^^
Bunu başka yerde deme, Ekşi'de bile.
tamam ben de toksiklikse konu KS daha toksik dedim. hangisinin daha nitelikli olduğunu tartışamayız zaten.
Su , kahve için Termos, not defteri, kalem, ağrı kesici ıvır zıvır vs. Bunlar bile günlük ihtiyaclar. O kadar şeyi çantadan başka nereye sokacaklar
bond çantası taşıyacak biri değil demek ki
berduşun biri olmalı
sana ne mk elalemin zevkinden tazından ihtiyaçlarından. boş yapma git kendini geliştir.
demeyi çok isterdim ama demiyorum. boş ver kanka düşünme bunları diyorum sana.
Şu iş yerinde herkesin dedikodusunu yapan türk kızlarından nefret ediyorum. Mahalledeki koca karılar gibisiniz. Sizin hiç işiniz yok mu işine baksana.
@Dreamy171 Geneli türk kızı, bir erkek sessiz olsa yok bu çok sessiz, pasif. Biri sadece işine baksa bile durduk yere dedikodu yaparsınız. Belki %5 lik bir erkek karı gibi dedikodu yapıyordur. Nefret ediyorum bu ortadoğu zihniyetinden, milleti sadece aşağı çekmeye çalışıyorsunuz.
Belki demişsin. Bir fabrikada çalıştım. Büyük bir fabrikaydı çalışanların %80'i erkekti. Kadınların yanında da çalıştım erkeklerin yanında da çalıştım hatta çoğunlukla işi becerebildiğim için erkeklerin yanına verdiler çalışmam için. O erkeklerin her birinin ne dedikodular yaptığını, yan yana gelen bir kızla bir erkek hakkında sırf yan yana geldikleri için neler neler düşündüklerini bi ben bi Allah bilir. Bu işin kadını erkeği yok. Karaktersiz olan dedikodu yapar. Bu kadar
@Dreamy171 Evet maalesef öyle erkeklerde var. Ben buna ortadoğu zihniyeti diyorum. Ama en azından kimseye zararı olmayan sessizce işine bakan erkeklere en azından dedikodu yapılmasın. Lan adam sadece ekmek parasında kimseye zararı olmadan işine bakıyor. Türk kızları çok önyargılı sessiz erkeklerin arkasından dedikodu yapıyor. Ben buna kızıyorum aslında.
İsterse mini etek giyer gelir yani derdini seveyim..
40 yaşından sonra sırt takmama kuralı mı var?
18'den sonra takmama kuralı var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?