Ben kimsenin ne giydiğine karışacak haddi kendimde bulmuyorum ama crop gerçekten kadınsı geliyor ve erkek dendiğinde aklıma kadınsı biri gelmiyor. Erkeksi bir şey de değil crop. Evet erkeksi gözükmeyen her erkek özgürce giysin tamam da. Erkeksi gözükmek isteyen bir erkeğin crop giymeyi tercih edeceğini sanmıyorum çünkü gerçekten kadınsı. Ben cinsiyetlere göre kolay kolay ayrım yapam biri de değilim. Ama erkeksi değil ya Bunu hepimiz biliyoruz. Siz hayal edebiliyor musunuz? Babanızda crop top? 😂🤠 tamam cinsiyeti kadın olan ve kadın olmak isteyen herkes giysin çünkü gerçekten kadınsı bir parça. Ama erkek olan ve erkek olmak isteyen (Bu kısmı anladiniz) kişiler giymez tabii ki. Bence. Çoğu kişi de muhtemelen erkeksi bulmuyordur. Crop giymek kadınsı bir şey evet ve kadınsı hisseden herkese kapısı açık.
Belki de toplumumuzla ilgili bu düşünceye itildim. Belki de bir başka ülkede bu duruma normal bakar ve zaten alışık olacağım için erkeksi veya kadınsı bulmazdım. Ama türkiye de hiç-bir dayıda yolda yürürken crop ile gezdiğini hayalleyemedim.
Yani baya bir kasmak disinda ana fikir itibariyle iyi demissin ama benim sahsi fikrim herkesin istedigini giymesindense eskisi gibi uygun yerinde ve cinsiyetlere yarasir bicimde giyinmeleri sinirlar dahilinde yani evet geri kafaliyim zaten dayi olma yolunda ilerliyor yasim dogrudur
Ee ama oyle simdi sinirlari asanlar oluyor her seyde belirli sinirlarin olmasi taraftariyim en azindan az veya cok bunu sadece ben degil bazi kadinlar bile soyluyor ama o da giyilmez diye yani erkek ya da kadin icin genel olarak evet beni baglamaz ama dusuncem bu yonde gidip de saygisizlik yapmam kimseye ama tasvip etmiyorum yalan degil aynisi hemcinslerim icin de gecerli tuhaf tuhaf giyinenler var eskiden bir oturakli giyinme vardi bilmiyorum ya karisik konular simdi hersey degisti
Bot olsa iyi yine cogu ben hepsi diye korkuyorum gelecekte zaten yapay zekadan dolayi hepsi bot olacak robot olacak zaten estetik filana yoneliniliyor kisacasi bot kismi yine iyi ama ilerde bu is bk olacak bku cikacak iyice neticede duygularin hislerin kaybolmasi botlardan farksiz
Şu yorumların genelini okudum da, çoğu kişi yargısız infaz yapmış. Yok toptur, yok vurduruyordur, yok bacımdır, yok öyle yok böyle... Büyük bir çoğunluğunuz toplumun oluşturmuş olduğu algının esiri olduğunun farkında değil. Sorulan soruda bile "erkek adam" dayatması var. Siz sanıyor musunuz ki herkesin aklına "erkek adam" denilince aynı şey geliyor? Dilinizde pelesenk olmuş erkek adam da erkek adam. Kimsenin erkekliği veya adamlığı kimseyi ilgilendirmez. Burada uzun uzun örnekler verirdim eskiden erkekliğe hakaret sayılan, şimdilerde ise gayet normal karşılanan şeyleri. Gelmiş biri de diyor ki "Öğğğğğğğ mide bulandırıcı" sırf erkek diye mi yoksa boz ayısı bir kıro olduğu için mide bulandırıcı geliyor giyen şahsiyet. Bırakın bu işleri ya Allah aşkına.
Gel gelelim sorunun cevabına, kendine yakıştıran giysin belki giyen kişi manken gibi pürüzsüz bir vücuda sahiptir, buna güveniyordur. O kişi kendine yakıştırıyorsa başkaları da beğenir zaten. Kimseye zorla "bunu giy" diye dayatma yapılmıyor. Moda dediğimiz şey bile algıdan ibaret değil mi zaten?
İstiyorsa giyer ama benim gözüme hitap etmedi. Yine de şunu da unutmamak lazım güzellik algısı sürekli değişiyor. 5-6 yıl önce biker taytlar gözüme iğrenç geliyordu. Şimdi bisiklet sürmeye giderken de kafeye giderken de nereye gidersem gideyim yazın genellikle biker tayt giyiyorum. Bugün erkek crop giyiyor iğrenç derken yarın çok beğenebiliriz. Bundan 10 sene önce nemlendirici süren erkeklerle dalga geçiyorlardı mesela ama şimdi erkekler her türlü cilt bakımına gidiyor.
Bence herkes - erkek ya da kadın - içinde kendini rahat hissettiği sürece istediğini giyebilmeli. Bir erkeğin isterse göbeğini gösterememesi için hiçbir sebep yok. Bence bu tartışmayı yapmamız bile ve erkekliği bir giysi parçası kadar zararsız bir şey tarafından tehdit edilebilecek bir şey olarak düşünmemiz bile saçma.
1940 1950 yılları civarlarından itibaren olan modalara bakılırsa 1940 1950 ve yakın yıllardaki erkek giyim modası daha sert ve erkek mizacı için uygun giysilerdir. Ancak özellikle 2000 li yıllardan sonra nedense birileri erkekleri yumuşatmak için moda vb algılar altında kıyafet giyim tarzında kadınsılaştırmaya çalışıyor.
Bugün bakılınca sanki bu tarz giysilerin giyilmesinde hiçbir sorun yok gibi gözükse de aslında bilinçaltında erkekleri cinsiyetlerinden uzaklaştırmaya başladığını ve laubali, yumuşak erkekler haline getirmeye başladığını görebiliriz.
Bu tarz giyimler erkekler için uygun değildir eğer erkeklik hormonlarında bir sıkıntı yoksa elbette.
Istedigimizi giyeriz artik karismayin lutfen iskoclar gibi etek de giyebiliriz koreliler gibi makyaj yapip estetik ameliyat da olabiliriz tolga iken olga da olabiliriz nerde esitlik ozgurluk nerde adalet nerde insan haklari ya yasasin maskulizm alisacaksiniz erkek onu yapmaz bunu yapmaz sunu yapmaz sunu giymez bunu giymez kadinlarla evlenmeden birlikte olmaz acik secik giyinmez evde kalir calisamaz okuyamaz gece sokaga cikamaz namusuna sahip cikmali ahlakli olmali o bu su yeter artik ya bi salin kendinizle ilgilenin insanlarin ozgurlugu baskasininkinin basladigi yerde biter anlayin artik kimseye bir sey yapmadigimiz surece ozguruz kudurun
@Sonuyku5433 kiz git waffle servis et kudurmanin sirasi degil simdi is beklemeye oyalanmaya gelmez musterilerden paparayi yersin hahah
@umursamazhatun97 kardesim ironi yaptim beni bilmedigin icin boyle dusunmen normal yazi diliyle anlatmak pek de mumkun olmuyor tabi bazi tiplerin kullandigi kelimeleri ozellikle vurguladim gerektigi yerde gonderme maksatli
Bir şartla ! Abdominalleri ya da o bölgede yağ görüntülü bir görünüme sahip olmaması. Ayrıca vucut tüylerini almış olması koşulu ile 🤗 Birde lokasyon olarak uygun bölge zorunluluğu var tabii. İstanbul Fatih sofular mahallesinde yürürse bölge halkı tarafından sıkıntı yaşayabilir :)
Muhtemelen yargılanacağım fakat düşüncemi belirtmek istiyorum. Crop bana ergenliğin simgesi gibi geliyor. 30 yaşındaki kadınlar crop giyince gözümde ergen gibi oluyorlar. Sizce de öyle mi?
Hayır lütfen giymesinler erkeklere gömlek çok yakışıyor yaz kış giyebilirler niye sürekli böyle saçma sapan alternatifler üretiyorsunuz ki hiç hoş değil lütfen gaylere de saygım var ama crop giyen bacımdır. Beyler sakın!
Giyip gitmemesi kendi tercihi sonucta kizlar da her istedigini giyinebiliyor ama benim dusunceme gore bu gercekten bi erkege olmaz ya birak yakismayi. Mide bulandirici. Erkek erkekligini kadin kadinligini bilecek bu nedir ya herkes bi got bas sergileme pesinde...🤢
Giyer, giymeli. Ben hiç giyememiştim iğrenç toplumsal cinsiyet kurallarınız yüzünden. Şimdi de alışmadığım için giyemiyorum utanıyorum. Bu cinsiyet kuralları hep erkeklere uygulanıyo nedense. Hiçkimsenin kadınlara "erkek kıyafeti giyme" dediğini görmedim duymadım
Yani özgürlük falan diyorlarda özgürlük altında bu kadar da insan kendini rezil edemez diye düşünüyorum :) giyen giysin ama yakışmıyor aynı şey iki cinsiyet için geçerli belli konularda bu böyle bence :) sende benim sorumda görüş paylaşır mısın
Göbekli crop giyip sallaya sallaya giden kızlardan 10 kat daha güzel yakıiır orası kesin giydim denedim hatta mükemmel durdu ama sokaga çıkmadım 😃ilerde belki olabilir bu arada erkeklerin uzun boylu olanlarına çok yakışır diye düşünüyorum
Herkes istediğini giyer umrumda olmaz ama ben giymem affedersin ama her şeyin bir raconu vardır kızlara özenmekten başka bir şey değil böyle şeyler ister geri kafalı diyin ister başka bir şey benim görüşüm bu şekilde
Çamaşır makinasında 90 derecede yıkanmış gibi duruyor bu ya hu hayır yani modacıların, markaların vs. bizi karşı cinsten soğutma çabası nedir nasıl bir bilinçaltı bu ben anlamıyorum arkadaş çok kötü duruyor tabi ki giymesinler. 😑
Bu, 'bizi karşı cinsten uzaklaştırmak' ile ilgili değil. İnsanların cinsiyetlerinden bağımsız olarak istediklerini giymekte özgür olmaları ile ilgili. Birisi kısa bir üstte kendini rahat hissediyorsa, bir tane giyebilmelidir. İnsanların giyim seçimlerini keyfi bir 'erkeklik' kavramına dayanarak denetlemeye gerek yok.
Bu da sizin bakış açınız öncelikle saygı duyuyorum. Genel kanıları yıkıp farkındalık oluşturulacak bir çok gerekli alan var tabii ki ama benim bakış açıma göre de bu örnek doğru farkındalık örneği teşkil etmiyor. Özgürleşme kavramına gelirsek te görecelidir benim için bu durum özgürlük değildir ama size göre öyledir yine söylüyorum saygı duyuyorum.
Aynen valla dogru soyluyor herseye normal herseye saygi diye diye gecen gun tuhaf absurt buldugumuz seye bugun ne var ki demeye basladik sanki duygularimizi dusuncelerimizi almislar veya biz yonlendirmiyormusuz gibi bu sacmaliga da evet denmemesi lazim herseyin bir siniri var ama sinir genisledikce genisliyor genisledikce genisliyor bu nedir ya
@adiultimeguide Benim bakış açımın göreceli olduğunu düşünmüyorum. Bence herkes cinsiyeti ne olursa olsun istediğini giymekte özgür olmalı. Bu, 'bizi karşı cinsten uzaklaştırmak' ile ilgili değil. Bu, insanların kendilerini uygun gördükleri şekilde ifade etmekte özgür olmaları ile ilgilidir. ama bunun bir doğru farkındalık örneği olmadığına katılmıyorum. Katı cinsiyet kavramlarına meydan okumanın ve erkeklerin ve kadınların ne giymesinin kabul edilebilir olduğuna dair fikirlerimizi genişletmenin önemli olduğunu düşünüyorum.
ay evet giye bilirler bende giyerim ayreten kınayanlar size ne ya siz niye karışıyonuz hem artık kız erkeği kalmamış kızlar erkeğe benzerse erkeklerde böyle olur erkek erkekliğini kızlar kızlığını bilecek ozaman
Erkeklerin erkeksiliğini düşürmek için sorulmuş iğrenç bir soru. Bu soruya cevap vererek bu tuzağa düşmeyeceğim. Cevaptan kast ettiğim şeyi anlamışsınızdır.
Erkeklerin bu şekilde giyinmesine karşıyım hanımefendi. Toplumun ahlaki değerleri günümüzde yeterince ayaklar altına alınmadı mı sizce de? Çıplak gezenler, sokaklarda sevişenler vs. hepsine karşıyım. Karşılaştığımda da tepkimi gösteririm.
Valla bu gidişler erkekler kadın gibi olacak bune rezillik yaa giyinmeninde bir adabı var erkekler için diyorum kadınlara çok özeniyorlar ojeydi cropdu dar pantolon vs nefret ederim yaa erkek adam dediğin kalıbının adamı olcak
erkek adam dediğin zaten crop giyer uzun corap giyer kılsız olur ne öyle kıllı falan hepsi masal hayatında kızla konuşmamış erkek gelmiş şurda kızları övüyo mis gibi femboy var bak hem biliyosun ne olduğunu hem daha rahat hem daha masrafsız kızın tribidir yok sancısıdır bitermi? bitmez tabi erkek adam dediğin erkekle olur arkadaşım sormayın şöyle sorular birdaha cevap belli zaten kimi feminem sever kimi masukulen giyen giyer arkadaş
mümkünse giymesinler... bu arada yanlış anlaşılmasın kimin ne giyip giymediğine karıştığımdan falan değil ne bilim sadece görüntü olarak hoş görünmüyorlar
Ya Allah aşkına hep nedense biseyleri normallestirilmeye çalışılıyor. Çalışmayın artık kardeşim yapmayın biseyler de artık olduğu gibi kalsin. Normallestirelim diye yapamadığıniz kalmadı. Modaymış oymuş buymuş. crop erkek mi giyer ya. Bırakın da artık o da kadına kalsın ülkede erkek kalmadı.