İnsanlar görüntüye odaklanmış Kapalisi açığı hepsi aynı Çok az insan var gerçekten kapaliyim diye giyinen Kimisi daracık elbise ile kimisi iç gösteren ile sadece saçını örtmek degilki mevzu Ayeti yazmış arkadaşın birisi Hadisleride var Erkekler içinde öyle sadece kadınlar degilki Vücut hatlarının belli olması bile yanlış Bak link atacağım bu kadının kulaklarını gostererek podyuma çıkmasi için dünya kadar para teklif ettiler oda kulaklarının yarısı için Sence neden bir düşün? https://www.haber7.com/medya/haber/3038738-ilk-tesetturlu-model-halima-aden-bana-gore-degil-diyerek-birakti
O bezi takmak zorunda değilsin o kafanda ne yatıyor ya ben sizin gibilerini anlamıyorum toplum baskısı var sizin bunu dile getiremiyorsunuz ben özgürlüğüm diye geçiştiriyorsunuz tarz moda giyinip o kafana bez parçası geçirip o kadar belli oluyor ki içten kapanmadığınız baskılarla giyiyorsunuz
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Toplum baskısı falan yok sizin gibi insanlar oturdukları yerden yorum yapar sana boynum gözüküyor demedim gözükmesin diye de boğazlı giyerim hep fakat alttaki modeli yapamıyorum bir türlü üstteki model de çirkin duruyormuş kafa büyük duruyormuş adı eşarp şal bez parçası değil!
Toplum baskısı yoksa neden bu moda neden kafanda o bezle sömüğümü sildiğim bezi takıyorsun kafa kapalı altta super skinny jeans ve topuklu ayakkabı kombini ile dolaşıyorsunuz tarz muhafazakarlar sizi iki yüzlüsünüz
Çünkü doğru tesettürde bone şal takın demiyor. Nur suresi 31. Ayeti oku bakalım. Kapalı bi kadının elleri ve yüzü hariç bütün vücudu kapalı olmalıdır. Boyun boğaz açık olunca bi anlamı kalmıyor ondan.
“Ümmetimin son dönemlerinde birtakım adamlar olacaktır. Erkekler gibi eğerlerin (bineklerin) üzerine binip cami kapılarına ineceklerdir. Hanımları ise giyinik uryandır, (giyinik çıplaktır), başları üzerinde arık deve hörgücü gibisi vardır. Onalara lanet edin. Zira onlar lanet olunmuşlardır.” (
Bak güzel kardeşim. Tesettürün bir ölçüsü vardır. Yukarda da yazdım eller ve yüz hariç bütün vücut kapalı olacak. Tesettürün modası falan olmaz. Sen bugün güzel duruyor diye bone şal kullanıyorsun ama onun tesettürle hiç bir alası yok söyleyim. Aç bak Nur suresi 31. Ayete “zînetlerini açmasınlar, başörtülerini yakalarının üzerine salsınlar.” Bone şal uygun muymuş tesettüre? Sadece başörtüsüyle de bitmiyor tesettür. Kadının bütün vücudu ziynettir. Ayak bilekleri açık daracık pantolon kısa kısa tunikler bone şallar boyun boğaz açık sorsan kapalı. Öyle tesettür yok içini göstermeyecek kadar kalın üzerini ayaklarına kadar örtecek uzun vücut hatlarını belli etmeyecek kadar bol. Budur.
@barraküda Tesettürü moda haline getirdiler. Başını kapatan herkes tesettüre uyduğunu düşünüyor halbuki tesettür sadece baş kapatmaktan ibaret değil. Lafa gelince Osmanlı torunuyuz biz. Ondan batiya özeniyorlar. 😊
Normal bir şekilde eleştiri istedim insanlardan kürdüm ben batıya falan özendiğim yok hakaret etmek yerine adam gibi. Anlatabilirdiniz fakat bizim insanlarımız oturdukları yerden klavye başında kendilerine bakmadan eleştiriyi severler :) Osmanlı torunuyuz biz batıya özeniyoruz :D
Ben genel olarak günümüzdeki kapalı kadınlardan bahsettim sen sadece kendi üstüne alınıyorsan o ayrı. Ve de kimseye hakaret ettiğim falan yok görmüyorsun herhalde orada burdaki giyinik çıplakları. Doğruları söyledim diye klavye başında artistlik yaptı oldum. 😂😂😂 Doğruları duymak işine gelmedi. Tabi batıya özenti. Batı diyince Türkiye’nin batısını anlamanda ayrı saçma. 😂 Ben yurt dışından bahsediyorum. Valla İster Türk ol ister Kürt ol ister Arap ol ırkı niye araya katıyorsun? Bu şekilde soru soruyosan alacağın eleştirilere de hazır olmalıydın. Merak etme sen ben kendime bakarak öyle dedim zaten. 🙂