Eic durumu çok iyi açıklamış. Sakın porselen yaptırma benim kuzenim hemen olsun diye yaptırdı şimdi çok pişman. Ama iş işten geçti tabi. Kesinlikle ortodonti tedavisi şart sana.
Benim dişlerim seninkinden daha kötüydü. Çenem dar olduğu için iki alttan iki üsten, dört diş çektiler şimdi 10 numara oldu.
Senin alt dişlerinde sorun yok ortodonti tedavisi duruma göre değişiyor. Dikkat edersen tedavin 1 sene bile sürmez bence. Ekonomik durumuna göre istediğin zaman yaptırabilirsin. Yaş sorun değil..06 Yorumla
Soran+1 yıl1 sene bile ürmesse yaptırrım peki hangisi yaptırıyım çıkarılabilen lerdenmı yoksa sabit olanlardan mı
- +1 yıl
Kardeşim nerdesin bilmiyorum ama eğer Ankara yasıyorsan benim dişçiye yönlendirebilirim.
Kesinlikle sabit sert olanlardan yaptırmanı tavsiye ederim. Onlar diğerlerine nazaran hem daha sağlam hemde daha hızlı ilerleme sağlıyor. Aslında doktora gitsen sana net konuşur. Mesela ben yurtdışındayım yoksa benim ki 1 senede biterdi. Şuanda tam iki sene oldu ve son randevuda çıkarılacak. Bence sağlığından önemli değil. Niye illa bir senede olsun diyorsun anlamıyorum. Tedavinin ilk 1 ayı biraz zorlanırsın sonra insan çok alışıyor :) İnan bana benim dişlerim seninkinden kötüydü. Bence sonuca değer :D
Soran+1 yılseneye üniye gidicem bide yaw
Soran+1 yılahaha :D
En İyi Cevaplar
amcam diş teknisyeni ve onun yanında stajyer eleman olarak çalıştım, hiç bir porselen diş, insanın kendi dişlerinin yerini tutmaz, ayrıca ne kadar gerçekçi olursa olsun farkedilir en azından ben farkediyorum stajyer eleman olarak çalıştığım için sanırım, bir ortodontiste görün o sana tel takmanı önerecektir ki teli daha önce bende taktım ilk bir hafta biraz ağrı hissedeceksin sonra alışacaksın yaklaşık 1 yıl duracak dişlerinde, ayrıca kızlar sempatik buluyor.
04 Yorumla
Soran+1 yılpeki üst dişlere ne akdr süre lt dişlere nekadr süre takıyorlar
- +1 yıl
senin dişlerini düzeltmek için 1-2 yıl arası bir zaman gerekir buda normal bir süre, 21 yaşına zaman veriyorlar diyorsun paran varsa devlet yerine kendi kliniği olan bir ortodonstiste git, 1 ay önce kuzenim için sormuştuk 1000 TL fiyat vermişlerdi eskiye nazaran baya ucuz benim zamanımda 2000€ fiyatı vardı.
Soran+1 yıliyi ozamn
- +1 yıl
Azı dişlerimin bazıları çürük gene takarlarmı peki teli.
+1 yılDamagin dar olduğu için arkada olan dislerin yer bulamamis
6 ay damagini genisletirler o süre icerisinde peltek konuşur yemek yemekte zorlanirsin. Eğer yer kaplayan dislerin varsa çekilir tel tedavisine geçilir. 2 yıl tel kullanirsin alt dislerin çok sorunlu değil son 1 yıl alta takılır. Daha sonra beyazlatma yapılır. Bunları çekmek zorundasin başka bir çözümü yok
Yoksa bu dislerle sonsuza kadar yasarsin. :)07 Yorumla
Soran+1 yılaynen arkadaşı dişlerim daha kalın oy üzden öyle
- +1 yıl
Eic sectigin arkadaşın yeterli bilgisi yok 3 ya da 6 ay olamaz. Damaginda problem va bu yüzden dislerin yamuk senin.
Soran+1 yılevet hakılısın baktım şimdi arkadaki diş kalın olduğu için o bos olan yere sığmamış :F
- +1 yıl
Aynı problem bendede vardı. 6 ay damagimi genisletirler iki disim çekildi damagimda gömülü disim vardı kesip aldılar. Ben çok acı çektim ya ama hepsini atlattim. şu an sadece tel kullanıyorum zor kısmı atlattim. Bence hiç durma tedaviye başla. 2 yıl katlanirsin en azından ömür boyu rahat gulumsersin :).
Soran+1 yıldişini çektiklerinde dişsiz mi dolaştın 1 ay felan yoksa çektikten sorna hmn bişeyler yapılıyor mu
- +1 yıl
Yandan çektiler 2 tane gulumsedigimde belli oluyordu. Damagimda gömülü dış olmasının sebebi yer olmamasıydı. Şimdi çıktılar boş yerlere yerleşiyor yavaş yavaş üzerinden 6-7 ay geçti. Malesef hemen olacak birsey değil. Canımı sıkıyor ama sonucun iyi olacağı düşüncesi rahatlatiyor. Eminim özgüven konusunda sorun yasarsin benim gibi ama kabul eden böyle etsin kafanı rahat tut. Dislerim senin gibi yamuk değildi sadece damak darlığı yüzünden bunları çekiyorum ben. Sen birazdaha zorlanirsin.
Soran+1 yılacelem yok ztn ya
Tel illa iki sene olucak diye bir kaide yok. Belki de 6 ayda çıkıcak ağzından. Eğer arka dişlerde ve alt dişlerde sorun yoksa hiç kasmana gerek yok. Git dr bir fikir al.3 ay da bile çıkabilir.
17 Yorumla
Soran+1 yılresim bu işte sence cok mu yamuk
- +1 yıl
Benim gördüğüm iki diş içeride diğerleri normal. Benim dr'um gibi birine gidersen sana üst 8 dişe tel takıcam ve 6 ay süre veriyorum belki daha kısa bile olucaktır diyecek. Çünkü dişlerin çarpık değil. İçerden dışarı çekilicek. Başta 3 gün bir sıkıntın olucak yemekle ilgili. Ama sonra ağzında varlığını unutucaksın. Ayrıca sonuç mükemmel olucak. Titanyum tel takıyorlar istersen breketler şeffaf porselen olanları tercih edebilirsin ve fırçalamana dikkat edersen emin ol kimsenin dikkatini çekmez. Ayrıca bana herkes telle daha sevimli olmuşsun diyor :)
Soran+1 yılaynen çarpık olmaması iyi
Soran+1 yıltamam sağol
Soran+1 yılrica :))
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
Bence telden başka çözüm yok. Tele karşıysan da taktır bence. Sonuçta tel taktıktan sonra muhteşem dişlere sahip olacaksın. Bende takacam 2 hafta sonra. Ne var bunda? Benim dişlerim eğri bile değil ama yinede tam reklamlardaki gibi olsun diye takacam :D Porselen diş falan boşver hiç biri gerçek yerin dişini tutmaz
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen haklısın
Tel taktir bende de var benim bir disim skntiliydi belli bile olmuyordu ama inci gibi disler daha farkli benim bir ay da duzeldi mesela :) normalde sekiz ayda duzelmez bazilarinin ama senin bayagi yamuk bence taktirmalisin insani gosteren distir ve tel disler duzelince cidden cok tatli duruyo :)
09 Yorumla
Soran+1 yıltaktırcam ya tamam :))
Soran+1 yılhem alta hem üste aynı anda neden takmıolar
- +1 yıl
Cunku ilk ustu duzeltip alta sonradan takmalarinin sebebi damaklar ust ve alt damaklar ayni anda takildiginda esit olmuyor mesela dislerini sktiginda hani damak esit olmasi gerek disler esit carpmali birbirine ust duzelirken altta duzelirsr ileri geri gitme sansi cok yuksek o yuzden :) ve senin bir vrya iki disini cekip bir iki hafts bekletip oyle takicaklardir diger yamuk disler etrafa dagilsin diye oylr yapmak zorunda cunku doktorlar :)
Soran+1 yıl2 hafta dişsiz mi dolaşcam la :D
Soran+1 yıloda var
Protezle uğraşma çok kötü birşey protez iyi yapılmazsa çeşitli diş eti hastalıklarına yol açar ve iyi birini bulmak zor tel olailir bu dişe çene yapın darsa aparatlar takarlar şeffaf tel var eğer görünmemesini istiyorsan her ihtimalde tel düşün bence o protez filan kolay değil öyle
01 Yorumla
Soran+1 yılhmm peki
Emax laminate diye bir yöntem duymuştum. bir araştırın isterseniz. He bir de instagram kullanıyorsanız creadenta hesabını takip etmenizi öneririm, işinize yarayabilir:)
01 Yorumla
Soran+1 yılpeki
+1 yılYa sen ne diyosun benim kuzen dislerinden film cektirmis doktor en az 50 dis var demis her yerden dis cikiyo kizin simdi de teker teker aldirtiyor hepsini :D
03 Yorumla
Soran+1 yılahaha o nasıl oluyor ya
- +1 yıl
Bilmiyorum :(
Soran+1 yıltuhaff
+1 yılCo kcok yamuk hemde dislerin. Tel bile takilmayabilir brnim arkadasima takilmamisti seninkine benziyordu disleri cunku ondeki dislerin arkada kaliyor bunu ancak saglam bir doktor yaapbilir yaparsa
03 Yorumla
Soran+1 yıl1 cm kadar fark var aralarında
- +1 yıl
1 cm ne kadar cok dise gore resmen azi dislerinle hizada. Acik doktora gorunmelisin
Soran+1 yılgitcem
Açılın diş "doktoru" geldi :D diş minelerini düzeltmek için telden farklı bir operasyon maselef daha çıkmadı. Çünkü dişer yanlış çıkmış ve yerleşmiş. Mineler kaymış. Bu arada 20 lik dişin çıktımı?
02 Yorumla
Soran+1 yıl20lık dilerim çıkmadı. peki şeffaf ya da arkaya takılan diş taktırsam?
Kaplamada yaptirabilirsin ama kendi dişin gibi olmaz hem tel taktirmak moda
03 Yorumla
Soran+1 yılayn tel takırcam ya
Soran+1 yılrenklımı :D
+1 yıldişlerin güzel ve beyaz, tek sorun düzensiz olmaları, tel taktır, biraz sorun yaşarsın ama sonuç başarılı oluyor. (tecrübe ile sabit)
01 Yorumla
Soran+1 yılevet kötü değil sadece düzensiz ztn hergün fırçalıyorum
tel deme diosunda arkadaşım yokki başka çaresi o zaman kimse cevap vermez.. ama tam tel değilde sorunlu olan bölgelere takılan şeffaf kısmi tel de takılabilir
07 Yorumla
Soran+1 yılönler sorunlu bir tek
Soran+1 yılo daha uzun mu sürüyor
Soran+1 yılmetal de yaptırırım ya farketmez
Soran+1 yılaynen
Gizli Üye(30-35)+1 yılAyni benim disler Ian. Yillardir boyle ve kucuk yasta tel taktirmadigima cok pismanim. Tel taktirmayi dusunmuyorum sanirim ben de porselen yaptiracagim.
05 Yorumla
Soran+1 yılkardeşim benim ailem cahil okuma yazma bilmezler ama bewn cok kültürlü biriyim ufakken takmamıslar bana hiç ilgilenmemişler
Cevap sahibi+1 yılYok bana dediler taktir daha kucuksun ilerde zor olur diye ama dinlemedim. Bu yastan sonra da telli telli gezmek istemiyorum.
Soran+1 yıltaktır ya bnde öyle düşünüodumda 1 2 sene den bişey olmaz
Cevap sahibi+1 yılTel disinda secenek istemissin milletten ya sen de istemiyosun
Soran+1 yılistemıodumda vazgeçtim
Telsiz cozemezsin porselen falan da yaptırma çok zarar dişlere
00 Yorumla
+1 yılTelsiz çözemezsin tel taktır zaten bir yılını alacak en fazla bir şey olmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılarkadaşım tel taktırmak acıtmıyor acımasından korkuyor isen istanbuldaysan çapa tıp fakultesinde 18 yaş altıysan bir uğra
07 Yorumla
Soran+1 yılİzmir
Cevap sahibi+1 yılordada git bir doktora telden korkuyor olablrsin gayet normal ama ilk arka dişlerinin arasna lastk takcaklar bir zaman sonraya randevu veryorlar gidiyorsun devamını getiriyor acı yok.. bilgin olsun
Soran+1 yılpeki bu tel takma süresi ne lkaadar zamanda tamanlaıyor
Cevap sahibi+1 yıl1 ay oda sana süre verdiği için uzunda olablr dişlerine bağlı sıkılığına
Soran+1 yıldişlerim sık aslında
Cevap sahibi+1 yıllastikleri takarken biraz acıyablr
Soran+1 yılacısın ya bişey olmaz
Ortodonti şart bence. Dişlerin de ne kadar küçükmüş.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılmaalesef telden başka çözümü yok senin dedigin gibi porselen vs kaplama yapilacak olsa ki imkansiz tum saglam dislerinin kesilmisi lazim sacmalik olur
05 Yorumla
Soran+1 yılzirkonyumda sadece 1 diş bile yapılabilr. bütün dişleri kesmek lazım değil
Cevap sahibi+1 yılben dis hekimiyim dislerin tamami bozuk biri yapilsa ne olacak senin nefes almani bile zorlastirir bu disler
Soran+1 yılhepsi bouk değilki
Cevap sahibi+1 yılpeki :)
Soran+1 yıltamam
+1 yılTelsiz cok zor düzelir ama iyi bir dişçiye gidersen kesinlikle halledilir
08 Yorumla
Soran+1 yıldişi söküp falan bişeler yapar neden hepiniz tel tel die takırmıonuz
- +1 yıl
Dişlerinde Aralık olsa tamam halledilir derim de bunlar resmen arkada kalmıs o yuzden kolay kolay telsiz düzelmez
Soran+1 yılsadece 2 dişi cektitirp biraz daha öne falan taktıtırım 2 diş için 2 sene telle uğrasmam o yüzden dedim
- +1 yıl
Sadece 2 dişten rahatsızsan sen zaten çözümü bulmuşsun
Soran+1 yıldiğerier kötü değil oakdr ya
Soran+1 yıldişlerin arka tarafına takılan diş telleri nasıl peki iyimi sence?
- +1 yıl
Onları normal tel çıktıktan sonra takıyolar kaymasın dişler diye
Soran+1 yıltamam anladım
+1 yılÇözümü yanlış yerde arıyorsun dostum, bir iki tanede kaliteli diş hekimine görün durumu anlat ve ne önerirsiniz diye sor.
01 Yorumla
Soran+1 yıltam kanka
Diş hekimine git. Telden de bu kadar korkma eğer çözüm olacaksa daha ne istiyorsun?
05 Yorumla
Soran+1 yıluzun sürüyor cok
Soran+1 yılseneye üniye gidecem karizma olmaz :D
- +1 yıl
Ünide insanlar senin teline mi bakcak? Karizman varsa zaten bir tek tel bozmaz karizmanı. Böyle düşünerek dişlerini daha kötü yapabilirsin. Ayrıca seneye ünide nasıl gözükeceğini değil bence hangi üniyi kazanacağını düşünmeye başla şimdiden. Kazandıktan sonra onları düşünürsün.
Soran+1 yılaynen kanka haklısın
tel taktırman gerekiyor yoksa kesinlikle bu dişler düzelmez kendiliğinden
01 Yorumla
Soran+1 yılkendiliğiden düzelmeyeceğini biliyorum zaten implan türü olabilr
saydam tel takabilirsin ya da sadece gece yatarken takılan tellerden olabilir
05 Yorumla
Soran+1 yıltelsiz
Soran+1 yılisitiyorum
Soran+1 yılsıra veridklerinde 4 sene sonrasına veriyorlar
Sağlık konusunda 744 cevap paylaştı. Diş telinde başka bir çözüm olmaz ki hem diş teli daha uygun olur.
00 YorumlaTelsiz olmaz dostum. Git tel taktır ama plastik olanlarından şekilli olsun :D
05 Yorumla
Soran+1 yılşeffa olanlarımı diyorsun
Soran+1 yılama onu takıcna daha geç düzelir ya
Soran+1 yıltamam
+1 yılKanks senin iki dişin utangaç gibiler geride durmuşlar
03 Yorumla
Soran+1 yılaynen :D
- +1 yıl
İnşallah tez zamanda diğerlerine yetişirler :)
Soran+1 yılahaha
Sağlık konusunda 878 cevap paylaştı. Hacı orayı şantiye alanına çevirmişsin :D tek çare tel 2-3 seneye düzelir
03 Yorumla
Soran+1 yılkardeşim 3 sene sornasına sıra verio adamlar yaşım 21 yaşında olcam ozamn. implant türü istiyorum
Soran+1 yılzirkonyum dişi önerdiler
20lik dislerden sonra mi oldu? Vampir givi valla ya :( tel harici cözüm olmaz maalesef
02 Yorumla
Soran+1 yılyok cocukluğumdan beri böyle
+1 yılMerhaba dişleriniz şu an nasıl tel taktırdınız mı acaba taktırmadıysanız nasıl düzellttirdiniz?
00 YorumlaSen birde benimkileri gör düğünüm var yakında napcam bilmiyorum telde istemiyorum 😣
00 Yorumlaporselen yapılıyor ama maliyetli diye biliyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılewet
O iki disini cektir cakma fis yaptir
07 Yorumla
Soran+1 yılsadece o 2 dişimi yapayım diğeri bozuk değil dimi
Soran+1 yıldiğer 2 si asağıda dişler mi yoksa yamuk olanların yanındaki dişler mi
Soran+1 yılpeki
Sağlık konusunda 1,2b cevap paylaştı. telden gayrı çaresi yok sanırım.
02 Yorumla
Soran+1 yılyaw neden hepiniz tel diyorsunuz tel sitemıyorum ya
Telden başka tedavisi yok bunun
08 Yorumla
Soransence cok mu itici gözüküyor
Soran+1 yıltel istemıorum
Soran+1 yılfark yok dimi
Soran+1 yılpekala
+1 yılZannedersem telle çözülmüycek bir durum bu.
010 Yorumla
Soran+1 yılporselen diş mi yapsam napsam
- +1 yıl
Hiç kullanmadım çevremdede kullanan olmadı daha önce hiç bilmiyorum. Bu gerçekten doktorla konuşulması gereken bir konu.
Soran+1 yılama sıra veriolar 3 sene sonraya :D
- +1 yıl
Pardon anlamadım?
Soran+1 yıltel için sıra veriyorlar 3 sene sonrasına
- +1 yıl
Neden öyle şey mi olur be
Soran+1 yılözel hastanede yapıtırcam anca
- +1 yıl
Evet mecburen 3 sene çok saçma bir süre
Soran+1 yıldevletten anca bu olur
hocam o telsiz hayatta düzelmez
09 Yorumla
Soran+1 yılneden düzelmesin tıp oakdr ilerlemedimi sankı
Soran+1 yılşeffaf tel yaptırsam
Soran+1 yılSeneye üniye gidecem dülzerimi ozamn kadar acaba
Soran+1 yılsıralara baktım 4 sene sonraya veriolar
+1 yılHr. Giger'a ilham verecek cisten maşşallah...
04 Yorumla
Soran+1 yılsen 4 4 lük müsün?
- +1 yıl
sayemde birişeyler ögrendin. :) inkar edemezssin..
Soran+1 yılergen herif bide vücudunun resmini çekip koymus
- +1 yıl
yazacak gerçek bir cevap buldugunda yaz... vucuda tel takılmıyor. çalışarak yapıyorsun.. medeni cesaretini topla gizli kullanıcılı mesajların arkasına saklanma sonra herkesi kendin gibi ergen sanmayı bırakabilirsin...
cekrtp tekrar yaptr braz pahalı olucak ama
01 Yorumla
Soran+1 yıldiş telinden dahamı pahalı ayrıca cektikten sorna hmn takıoalrmı yoksa öyle dişsssizmi dolascam :D
iman powerrrrrrrrrrrrrrrrr
04 Yorumla
Soran+1 yıldalga geçilcek ne var bunda? sen cok mu güzelsin
Soran+1 yıl2 3 sene uğraasama telle bide sırf corba falan iççen
Gizli Üye(30-35)+1 yılkaplama yaptir en rahatı porselen yani
010 Yorumla
Soran+1 yılzirkonyum mu daha iyi porselen mı
Cevap sahibi+1 yılBenim annem porselen yaptirdi gayet hos duruyr
Cevap sahibi+1 yıltel takmak istemiyorsan cikan tellerden tak gece uyurken evdeyken uyurken sabah evden cikarken çıkar. 1 seneye duzelir herhalde
Soran+1 yılbir fark var mı peki
Cevap sahibi+1 yılneyden farki
Soran+1 yılsabit tel ve cıkan tel
Cevap sahibi+1 yılsabit teli iste bir sene hic cikaramiyorsun disari takiyorsun cikan tel istedigin zaman takiyosun. ama daha az taktığın icin duzelme suresi uzuyor
Soran+1 yılporselen mı yaptırsam acaba sence cok mu yamuk
Cevap sahibi+1 yılbana gore degil senin karar vermen lazim seni rahatsiz ediyor mu az olsa bile seni rahatsız edebilir rahatsiz ediyorsa yaptir zarari olmaz ama porselen kendi dişin gibi olmaz elmayi iyi isiramazsn:) bide porselenler cok beyaz oluyo kendi disinden daha beyaz eger porselen yaptrcaksan dişlerini de beyazlat:) bana sorarsann en saglikli en dogali disine zarar vermeden o cikan tellerden
Soran+1 yıltamamdur
+1 yılAnca tel duzeltir kardes
07 Yorumla
Soran+1 yılzirkonyum felan?
- +1 yıl
Olabilir ama en etkilisi tel olur 2 senede dumduz dislerin olur
Soran+1 yılşeffaf tel dişi olsa bir fark yapmaz heralde dimi
- +1 yıl
O kadar bilmiyorum ya benim de kuzenim takcak seffaf onunda disleri yamuk 2 sene doktor kalcak demis seffaf falan farkedmez yani
Soran+1 yılieffa dahamı pahalı
- +1 yıl
Seffaf biraz daha pahali oluyor bildigim kadariyla
Soran+1 yıloke
Gizli Üye(30-35)+1 yıldoktora gıt konus ya bı suru yenı sey cıktı
04 Yorumla
Soran+1 yılevet gidecem
Cevap sahibi+1 yılbak gorunuse takılma sen tamam mı sağlık herseyden onemlı salla herseyıı benım arkadasım sureklı tellerle gezerdı şu an dslerı masallah cok ıyı saplığın herseyden onemlı bıraz zorlanırsın ama her zorluktan sonra bı ıyılık gzellık vardır :)
Soran+1 yılsıra veriolar ama 3 sene sonrasına :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılTel taktirmaktan baska caren yok üzgünüm
01 Yorumla
Soran+1 yıluzun süro oda
+1 yılTelsiz cozulmez.
00 Yorumla
+1 yılTelsiz olmazzzzzzz
03 Yorumla
Soran+1 yıl2 yıl tel mı takcam
- +1 yıl
Takiver nolcak. Teller kotu durmuyo ki
Soran+1 yıluğrasmazı zor
Telsiz düzeltmez
07 Yorumla
Sorannasıl düzelmez ya bir to tedavi var zitvoryum porselen diş falan
Soran+1 yılBide sıra var 3 4 seneye anca takıolar
Soran+1 yılfiyat farkı ne kadr
tel taktırmayı dene
14 Yorumla
Soran+1 yılbnde biliom teli okumadınmı telsiz bir çözüm diyorum
Soran+1 yılneden olmasın ya arastırdım şimdi zitvoryum implant porselen diş vs.. varmıs
+1 yılTelll
00 YorumlaSağlık konusunda 1,8b cevap paylaştı. Tel kardeş
02 Yorumla
Soran+1 yıl2 sene tel le uğrasamama
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar