İş görüşmesine geldim deri pantolon giydim, büyük bir şirket olduğu için bu tarz giyinen de vardır dedim ama herkeste kumaş etek pantolon falan var. Çok mu abartı olmuş deri pantolon? :(
İş görüşmesine deri pantolonla geldim. Çok mu abartı olmuş?
Hangi sektörde faaliyet gösteren bir firma bilmiyorum ama genel olarak kurumsal bir firma ile görüşme yapıyorsan klasik giyim tarzını seçmeni öneririm ya da en fazla şık bir casual olabilir. Senin hem deri seçimin hem de mevsime uymayan ayakkabı seçimin biraz göze batmış olabilir. Yine de kötü düşünme önemli olan niteliklerin nasıl giyindiğin değil...
Özgüvenli, güçlü kadın profili çizmişsin. Abartılacak bir durum yok. Ancak bazı firmalarda kıyafet kuralları vardır ki, bu kurallar çerçevesinde giyinmezsen uyarı alırsın.
Dediğin gibi zaten adı üstünde “iş görüşmesi”. Madem yaptın bir şey, sorgulama. Başın dik yürü.
Deri pantolon olmaz değil ama yaz başında mı iş görüşmesi yaptın, bu havada açık ayakkabı ile iş görüşmesine gelmek abes olmuş biraz, kaldı ki bir çok kurumsal firmada bırak açık ayakkabı giymeyi burnu açık ayakkabı bile giydirmiyorlar.
Büyük bir şirketse göze batmaz. Yakışmış bence. Kumaş giyinmelerine aldanma. Kumaş giyinip aynı zamanda da dekoltesiyle salınan çok kişi vardır o şirketlerde. Altı üstü bir deri tayt. Bu da batmaz insana herhalde.
Bence abartı değil. Aksine güzel olmuş. İş görüşmesine giderken standart kıyafetler giymeyi çok doğru bulmuyorum. Çünkü hala oranın bir çalışanı değilsiniz ve kendiniz günlük stiliniz ile gidiyorsunuz. Bence bu samimiyettir.
fantezi kıyafeti diyen arkadaşlar o zaman tayt ile her sokağa çıkan fantezi kıyafeti veya bu şekilde pantolonlar fantezi kıyafeti diye - mi bakacaklar? Giyim bir endüstri ve bu endüstriye farklı anlamlar yüklemek gereksiz. Kombin de çok şık olmuş. Umarım sonuç başarılı olur.
Abartılı değil de iş görüşmesine uygun olmamış. İşe alındıktan sonra belli bir giyinme kuralı yoksa istediğini giyersin de iş görüşmesine giderken bu şekilde giyinmek resmiyetsizlik yaratır İşe alım yapan üzerinde olumsuz etki yaratabilir
Eğer kamusal alan ise kumaş daha iyi tercih olabilirdi, ama deri pantolon da kötü olmamış. Ben sadece ayakkabılarını kombinin altında hiiç beğenmedim. 🙁
Genelde böyle giyiniyor zaten iş kadınları. Ben biraz çalıştığın pozisyon ve kazanılan parayla entegre giyilmesi gerektiğine inanıyorum. Örneğin 5.000 lira kazanacağın bir işe bu kombinle gitmen mantıklı olmaz.
İş görüşmesine giderken klasik kumaş pant veya etek giymek zorunludur. Resmiyetsiz bir imaj sergilemişsin. Büyük şirket diyorsun öyle yerlerde kılık kıyafet şartı olur.