Zevk meselesidir. Verenler olabilir ancak onun yerine 1000 tl veya 2000 tl ye sağlam yıllarca giyebileceği bir ayakkabı alarak kalanınıda ciddi anlamda fakir olan ve araştırarak etrafında çocuklara verse ve kalanı ile ihtiyaç sahiplerini kendisi bulup inanarak verse inanın bana her iki dünyada da daha hayırlı olur...
Aga ben ki eşimle deli dolu şeyler yapmak isterim veya yaparım bir daha eşim olacak kişi için ama bu kadar da değil yani şahsen ben bile yapmam ben yaparım diyecek olanla zaten evlenmem 🤣
Ben sevemedim ama çok beğenen varsa o fiyata alabilir. Sahi geçen 220 bin liraya pasta gördüm youtube'da ondan sonra pek şaşıramıyorum bazı fiyatlara. Hoş pasta da hak ediyor o parayı
Bu ayakkabılar Vietnam gibi yoksul ülkelerde 10 - 50 Dolar arası bir paraya mal ediliyor, sonra da 650 Dolar'a bizim gibi ya da zengin ülkelerde satılıyor...
Bu işten en büyük zararı bu ayakkabıları çok ucuza üreten, karın tokluğuna ölümüne çalışan yoksul ülke insanlarına oluyor.
Bizim gibi ülkelerde de insanlar bu tip ürünler için kredi çekip borçlanıyorlar.
Sonuç olarak ortaya ;
günde 16 saat çalışıp sadece karnını doyurabilen, ve bu şekilde yaşayıp ölen, bazen de sürekli çalışmaktan dolayı ve bir geleceğinin olmadığını gördüğü için bunalıma girip intihar eden yüzbinlerce uzak doğulu insan,
ve sürekli borçu yaşayan, bu ürünleri almak için bir kaç kişiyi sürekli zengin eden mutsuz halklar çıkıyor...
Maddi gücü yeterli olan ve beğenen tabi ki alabilir, ben sadece bu tip şeyleri almaya devam etmenin nelere sebep olduğunu anlatmak istedim bildiğim kadarıyla.