Zevkler ve renkler tartışılmaz derler dövme bazılarımız için bir anı ya da gözümüze hoş gelmesi için bir aksesuar olabilir tamamen kişinin kendi kararı ve tercihine kalmış benim bir dövmem var kolumun dış tarafında atatürk imzası ikinciyi düşünüyorum ama ne yaptıracağıma karar veremedim sizin bu konu hakkında düşünceniz nedir dövmeniz var mı ya da yaptırmak istiyor musunuz?
Ya ben yillardir dovme dovme diye ölüyorum, cook seviyorum ve etrafimdaki herkeste gordukce icim gidiyor, eriyorum bitiyorum resmen... Ama gel gor ki sirf gunah diye yaptiramiyorum iste 🥺😣😖 Cevreme cok oyle bir izlenim vermesem ya da o sekilde bir yasam tarzim olmasa da dini inanclari yonunden guclu bir insanim ve bu yuzden abdest alamama engel diye sirf dovme hevesim yillardir icimde kaldi 😔😓
3
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Öyle bir şey duymadım dostum abdest geçirmiyormuş vesaire sadece geçici dövmeler için o geçerli diye biliyorum kalıcı dövmede sorun yok tabi sen bilirsin
"Dövme yani vücuda iğneler batırarak deri altına boya zerk etmek sureti ile deri üzerinde çeşitli şekiller oluşturmak dinimizce yasaklanmıştır. ... ' Dövme yaptırmak yasaklanmış olmakla birlikte, deri üzerinde suyun alta ulaşmasına engel olacak bir tabaka oluşturmadığı için gusül ve abdeste engel değildir.
Hahaha sabah. com'un sitesinden degil de diyanetin sitesinden bakarsan daha dogru biliye ulasabilrisin kanaatindeyim dostum 😊👍🏻 Vücuda iğneler batırılıp, açılan deliklere boyalı maddeler konularak yapılan dövme, eski çağlardan beri yapılan bir cahiliye adeti olup, sağlık açısından zararlı olduğu gibi, dinen de yasaklanmıştır. Nitekim dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi İslam dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır (Nisâ, 4/119). Hz. Peygamber (s. a. s.), vücuda dövme yapmak, dişleri incelterek seyrekleştirmek gibi ameliyeleri, yaratılışı değiştirmek, fıtratı bozmak kapsamında değerlendirmiş ve bunu yapanların ve yaptıranların Allah’ın rahmetinden uzak olacağını bildirmiştir (Buhârî, Libâs, 83-87; Müslim, Libâs, 120). Dolayısıyla dövme yaptırmak caiz değildir (İbn Kudâme, el-Muğni, I, 129).
benim tercihim tabiki yaptirmaktan yana. Hatta bi girersem olaya fena abartirim gibime geliyor. Ama iste... Gunah dedim mi korkarim 😔 birde omur boyu vucudunda kalacak bisey, tum omur o gunahi tasimak duygusu daha agir basiyor 😔
En İyi Cevaplar