Nur suresi 30. ayet: Mümin erkeklere söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar ve iffetlerini korusunlar. Bu onlar için daha arındırıcıdır. Allah onların bütün yaptıklarından haberdardır. Tefsir (Kur'an Yolu)
Aile yalnızca insanların içinde doğup büyüdükleri bir mekân olmayıp aynı zamanda önemli bir sosyal birim ve eğitim ocağı olduğu için İslâm ona çok önem vermiş, korunup gelişmesi, vazifesini hakkıyla yerine getirmesi için birçok tavsiyede bulunmuş, kurallar koymuştur. Ailenin korunabilmesi için vazgeçilmez şart eşlerin gözlerinin dışarıda olmaması, karşılıklı sadakat, güven ve iffettir. İnsanoğlunun en güçlü güdülerinden ve duygularından biri, İslâmî kaynaklarda şehvet diye ifade edilen kavram kapsamına giren cinsel güç ve arzudur. Bu arzunun meşrû yoldan yani evlilik birliği içinde tatmin edilmesine izin verilmiş, meşrû olmayan yollardan tatmin ise ayıp ve günah sayılarak yasaklanmıştır. Cinsel hayat yalnızca cinsel ilişki değildir; cinsel ilişki dışında kalan “şehvetle bakma, koklama, dokunma, düşünme ve hayal etme” gibi davranış ve ilişki çeşitlerinin, cinselliği kışkırtan etkileri vardır. Aileyi korumak için iffet ve sadakati öngören Kur’an, bunları sağlamak ve korumak için yalnızca zinayı değil, insanı zinaya götüren adımları da yasaklamıştır. Sûrenin buraya kadar geçen âyetlerinde zikredilen zina ve iffete iftira cezası, lânetleşme tedbiri, namusla ilgili konularda dedikodu yapmanın, ahlâksızlığa karşı umursamazlık kazandıracak davranışların kınanması, başkalarının evlerine izinsiz girip çıkmanın yasaklanması hep iffetin ve ailenin korunmasına yönelik tedbirlerdir. Bu cümleden olarak 30 ve 31. âyetlerde de cinsel arzuyu uyandıran ve kamçılayan ısrarla veya şehvetle bakma, bedenin cinsiyet duygularını tahrik eden kısımlarını açıkta bırakma, sergileme gibi davranışlar ele alınmakta ve bu konulara dair sınırlamalara yer verilmektedir. Buradaki emir ve yasakların “tavsiye niteliğinde mi, yoksa kesin ve bağlayıcı mı?” olduğu sorusuna cevap aranırken göz önünde tutulması gereken önemli husus, zina ile yasaklanan davranış arasındaki sebep-sonuç veya etkileşim ilişkisidir.“Gözlerini haramdan sakınsınlar” şeklinde çevrilen kısmın tercümeye tam olarak yansıtılması mümkün bulunmayan, aslında “mutlak veya genel olarak bakmayı değil, insanı harama götürebilecek bakışları” meneden bir mâna, bir nüans vardır. Nitekim sevgili Peygamberimiz Hz. Ali’ye hitaben, “Bir baktığında arkadan bir daha bakma, birinci bakış hoş görülür ama ikinci bakışa hakkın yoktur” (Ebû Dâvûd, “Nikâh”, 43) buyurarak bu mânaya açıklık getirmiştir.“İffetlerini korusunlar” cümlesindeki iffet kelimesinin âyetteki karşılığı “ferc”dir. Ferc kelimesi hakikat olarak cinsel organlar, mecaz olarak da iffet ve namus demektir. Zemahşerî’nin benimseyerek bazı tefsircilerden naklettiğine göre, “Kur’an’da fercin korunması istendiğinde bundan maksat zinadan korunmasıdır, sadece bu âyette maksat nâmahrem kişilerin bakışlarından korunmak ve bunun için mahrem yerleri örtmektir. Tabiatıyla gözden koruma emri, evleviyetle bunları zinadan korumayı da içermektedir” (III, 180). Uygulama ve yorumlara dayalı açıklamalara göre erkeklerin gözlerden korumaları gereken organları (fercleri) yalnızca cinsel organları değil, bunlarla birlikte diğer avret yerleridir, yani göbekleriyle diz kapakları arasında kalan bölgedir. Sınırlarda ictihad farklılıkları vardır: Göbeği ve diz kapaklarını (baldırlar dahil) avret saymayan müctehidler de bulunmaktadır. Ebû Hanîfe’ye göre göbek değil de dizler avrettir. İmam Mâlik gibi erkeklerin baldırlarını kapatılması gereken yer (avret) saymayan müctehidler, Buhârî’nin rivayet ettiği bir hadise dayanmaktadırlar (“Salât”, 12). Bu sınırlar erkekler arasında riayet edilmesi gereken sınırlardır. Erkeğin yabancı (nikâh düşen) kadından sakınması gereken yerleri farklıdır. Burada yasak sınırı, normal şartlarda karşı tarafı tahrik edebilecek, ona karşı cinsel cazibeyi arttıracak takılar, kokular, vücut teşhiri gibi nesneler ve davranışları da içine almaktadır (Râzî, XXIII, 205). Zina fiili iki taraflı olduğundan, korunmak ve kaçınmak için gayret göstermek, tedbir almak da iki taraflı olmak durumundadır. Bu sebeple âyetlerde önce erkeklere, sonra da kadınlara ayrı ayrı hitap edilmiş, böylece her bir cinsin korunmak için üzerine düşeni yapması gerektiğine dikkat çekilmiştir.312 Yorumla- +1 yıl
﴾31﴿
Mümin kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar ve iffetlerini korusunlar. Dışarıda kalanlardan başka ziynetlerini göstermesinler. Başörtülerini yakalarının üzerinden bağlasınlar. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, başka kadınlar, hizmetlerinde bulunan köleleri ve câriyeleri, cinsel arzusu bulunmayan erkek hizmetçiler, kadınların cinselliklerinin farkında olmayan çocuklar dışında kimseye süslerini göstermesinler. Yürürken, gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah’a tövbe edin, umulur ki kurtuluşa erersiniz! - +1 yıl
İlk görüşte problem yok. Çünkü istemeden oluyor. Ama diğer bakışlar problemlidir çünkü nefis ve şeytan devreye giriyor. Ve niyet önemlidir tabi ki. Kızlarla iletişimi nasıl ve neden kurduğum önemli! Tıpkı senin sadece bayan hocalardan ders almadığın gibi. Siz İslam'ı yanlış biliyorsunuz. Ve ben burada özel yoldan iletişim kurmadım yani herkese açık bir platform haram işlemiyorum anlayacağın. Herkes ne yazdığımı görüyor. Sen kendi eksiklerinle nefsinle mücadele et kardeşim. Hatasını anlatırsın yol gösterirsin yardımcı olursun. Din nasihattir hiç mi duymadın? Bu günah değil bunu sen mi uydurdun?
- +1 yıl
https://youtu.be/4NzeaD-N0NA bak bu Çocuklar senin gibilerine acıyor neden mi? Lâikliği savunduğun için ve ırkının da bir önemi yok. Arap, Türk farketmez. Onların kuklası olmanı sağlayan şey de dindar olmayışınız. Bu yüzden onlardan geridesin. Bizim çocuklarımız bu yüzden gelişemiyor. Bu çocukların içinde ki cesaret sende var mı? Yok olamaz çünkü onların dindarlık anlayışı kendi inancında olmayan herkesi kendi köleleri kabul ediyor oluşları. Komik bir durum değil mi? Peki bunların arkasındakiler kim? Amerika! Yani senin Ve senin gibilerin özendiği Avrupa! Bilmem anlatabildim mi kardeşim
En İyi Cevaplar
+1 yılBu konularda ileri geri konuşurken birqz dikkat etmek lazım. Evet çok doğru bulmuyorum bende ancak bir erkeğin bakıp bakmamasıda kendi ile alakalıdır. Yani erkek açık veya kapalı, göbeği görünür veya görünmez gerektiğinde kafasını öne eğip devam edebilmeli. Bugün Ankarada bahçeliye gidiyorum. Sanki Ankara nın diğer kısmından farklı. Lütfen hanımlar sizi tenzih ederim ama bir kadınında üst kısmında sadece içine giyeceği ile ortalıkta dolaşması ne kadar doğru. Yani elbetteki rahatsız etmiyoruz kafamı çevirir geçer giderim. Ama erkekler bu giyinniş konusundaki sözlere çoğu zaman maruz kalmıyor. Dediğim gibi gerekirse kafamı çevirir giderim ancak bu giyinişteki saygı karşılıklı olmalı.
00 Yorumla
+1 yılBen kimin ne giydiğine karışmam herkes kendine yakışanı bilir lakin bu arka tarafında popo kısmının altı yırtık pantolon lütfen yani giymeyin çok çirkin estetik anlayışı yok birde bu ülkede bunu kendinize yapmayın kızlar.
11 Yorumla
Soran+1 yılaynen onlari ben de begenmiyom
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
173Cevap
İtici tabi niye kendini sergiliyosun gerizekali giydin ne oldu basin goge mi erdi bi’ kadindada edep haya iffet olucak ama nerdeee neymis tarzmis lan birak s’ikerim tarzini😡 ALLAH sahidim her turlu dekolteli giyen kadinlari hic ilgimi cekmiyo midem bulaniyo onlardan🤮 nedir yani oyle giyinmek a’mk intagrama tiktok a atarsiniz her turlu dekolteli acik sacik gotunuzu memelerinizi foto/videolari atarsiniz herkes gorur erkekler falan sokakta bi’ erkek o sekilde size baksa kan cikarirsiniz size hic bir anlam veremiyorum ne bicim insansiniz siz ya ulan gerizekali o attigin seksi cilveli foto/videolarini zaten goruyolar bakiyolar sokakta bakincami sorun oluyo giymiceksin o zaman a’mk burasi Türkiye🇹🇷 Müslüman ülke giyiyosan olanlara katlanicaksin sonra ay taciz ettiler ay soyle ettiler demiceksin kapalilara niye hic taciz etmiyolar cogunlukla gotunu basini acanlara ediyolar iyi oluyo size geberin oyle giyinmek istiyosan s’iktir ol git amerikaya rusyaya anadan uryan gez orda kimse bise demiyo hatta sokak ortasindada seks yapabilirsiniz kimse bise demiyo
Not: Bu dediklerimi her kız ustune alinmasin onlar kendilerini biliyolar bana sert cikan kizlarda anlarimki onlardandir819 Yorumla- +1 yıl
Kurban olayım gönder Amerika'ya
- +1 yıl
Aman salla napalim giyelim ne olcak ya
Heves ediyoz - +1 yıl
Evet ne biliyim güzel duruyor bence
- +1 yıl
Görmüyor
Soran+1 yılpis zihniyetli seni bu ulkede carsafli teyze bile tecavüze ugruyor kimse giydiklerinden dolayı böyle igrenc bi seyi hak etmez cok kötüsün
Soran+1 yıltabi görmezsin sizin gözünüz sadece kadınların namusuna laf atmakta aytu çetin 92 yaşındaki teyzeye tecavüz edip öldürdü 1 sene olmadi daha sizin gibiler de bu sapikları normallestirdikce basimiza taş yağacak neymis acik giyinmis hak ediyormus kim karar veriyo buna sen mi yarattin ki beni hesap soruyosun bakma geç gunahini dusunuyorsan
Soran+1 yılmadem hata yapiyorum İNANDİGİN DİNE GÖRE beni sadece uyarabilirsin ben hesabimi beni yaratana veririm sana değil cokkkk kotusun gerçekten Allah ıslah etsin
Soran+1 yılben senin uslubunu elestiriyorum giymiyorum korkma ama senle ayni dine mensup oldugumdan utandim inan insanlari dinden nefret ettirdiniz taciz ediyorlar iyi oluyo ne demek
- +1 yıl
İyi guzel aferin giyinme zaten bosver dinden niye nefret ediyosun ne alaka oyle giyen kizlarin tavrina uslubuna bak o’rospu gibi tavirlari var beni o sinir ediyo zaten agiz g’ot oynatiyolar sinir oluyorum onlarin ne b’ok oldugu belli rahat ol onlar icin uzulme hem onlardan sanane niye savunuyosun ki mesela ben p’ezevenk leri yani karı satanlari savunuyomuyum gebersin pislikler banane
Soran+1 yılYA İNSANLARİ GİYİMİNE GORE YARGİLAYAMAZSİN KARDESİM NALAKA BENİM KARDESİM DE GİYİYOR ORSPUMU OLUYO TAVIRLARI DA ÜSLUPLARI DA NORMAL SAL YA
- +1 yıl
Çok haklısın böyle mâl kızları göndercen yurtdışına ne yapıyorlarsa yapsınlar
+1 yılBen giyinmiyorum bu yaşıma kadar yanlış görsem dahi kimseye neden bunu giydin giyme vs demedim asla demem.
Benim fikrim şu her kıyafetin giyileceği bir yer vardır. Örnek verecek olursam mesela pazara süper mini bir elbiseyle giden birini gördüm çok garibime gitti ve saçma bence. Şort olsa mesela hem rahat hem sıcakta iyi oluyor derim ama pazarda o derece kısa bir elbise yeri değil.
Croplar bence yakışan kişide güzel duruyor. Fazla kısa olanları bence deniz kenarına giyinmelik. Ama genel olarak yüksek bel pantolon şort veya etekle croplar çok güzel duruyor. Ama burada da fizik faktörü önemli bence...
Yinede kim ne giyerse giysin. Beni bağlamaz laf da söylemem fikrim sorulmadıkça20 Yorumla
+1 yılbenim karnım ağrır giyemem. ama bazılarına çok yakışıyor.

10 Yorumla
+1 yılBir kadın kendini nasıl güzel buluyorsa öyle giyinmeli. Eğer kadın kendini göbeği açık seviyorsa o onun tarzıdır.
53 Yorumla- +1 yıl
Kadın kendini öyle beğendiyse bize laf düşmez.
+1 yılBen çok giyerim kime itici gelir kime gelmem umrumda değil
51 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılİticilik değil de Haram haram Ya şimdiki kızları Anlam veremiyorum gerçekten Niye açık Giyiniyorsunuz ki modaymis trend mis sokayim böyle modaya açık giy ama evinde giy Dışarı açık çıkarak çok mu güzel bir şey yapmış oluyorsunuz abazan Sapık erkek itler Hemen bakıyorlar sonra tecavüze uğradım diye ağlarlar Yazık tamam ama açık giyme sende şimdi diyen olacak ki Kapalıya da bakıyor sapıklar evet Ama açık kıza daha çok bakar azarlar aklı olan açık giymesin
229 Yorumla- +1 yıl
senaglion
Cevap sahibi+1 yılAğlamak mi Bak işte Belliydi Zaten Yorumuma tepki geleceği Ya Bakın ben açık giymenize bir şey demiyorum giyin ama evinizde kendi halinizde giyin Burda kötü bir şey demiyorum Ortalık pislik sapık dolu Siz Farkında değilsiniz ama pis pis bakıyor inceliyorlar Sonra Başa bela tecavüz gelince neden oluyor demeyin bundan dolayı da Oluyor açık giymek
- +1 yıl
ben zaten çok açık giyinmiyom ama insanlara karışmassın herkesin kendi kararları. kapalı kaç kadın t@c@vüze uğradı bunun açık giyinmekle alakası yok bakarsa baksın kendi günahı ayrıca herkes Müslüman değil Müslüman olmayan biri senin giyinişine karışamayacağı gibi sen de karışmayacaksın. açık giyinen kadın gelse kapalı kadına laf etse hoş olur mu? olmaz.
Cevap sahibi+1 yılKarışamaz mıyım Bu Nasıl Rahatlık Ya Mecbur Karışmak Zorundayız Doğruyu söylemek görevimiz O zaman hiçbir şey demeyelim Herkes Zivanadan çıksın zaten ne geldiyse bu kadar aşırı rahatlık özgürlükten Dolayı Fazla rahatlık iyi değil birazda disiplin Baskı olması gerek ki Kişi fazla gevşek davranmasın Oni biliyorum tabiki Yorumumu okursan Söyledim maalesef kapalı olanlarda tecavüze Uğruyor Ama açıklar biraz daha fazla İnsan bile bile gotuni başını gösterir mi afedersin de gel beni sk diyor göstererek Başlatmayın özgürlüğe Fazla özgürlük b*k getirir Biraz disiplinli olun Müslüman değilsen açık giyin sorun değil ama Müslüman isen mecbur kapalı olmak zorundasın
Cevap sahibi+1 yılSiz Gerçekten Nasıl İnsanlarıniz ya Utanıyorum sizn gibilerin var olmasından ülkeyi kirlettiniz İslami dini düzgün yaşayamıyor bu ülke hep eğlence açık saçık evlenmeden cinsel ilişki Gerçekten ahlaksızlığın önde gideni bu Türkiye de Açık ahlaksızlık yapamazsiniz yaparsanız defolun yabancı ülkeye
- +1 yıl
burası laik bir ülke gidecek kişi varsa o da sensin bb
Cevap sahibi+1 yılLaik nizi sk Böyle Ülkenin Ulan ne geldiyse başımızda Oc devletin Yüzünden Herşeye serbest o kadar ahlaksızlık serbest İslam din düzgün Yaşanmıyor zaten insanlar hepsi Zivanadan çıkmış durumda Ulan varya bu devleti yakmak gerekiyor da
Cevap sahibi+1 yılRahatlık Olsun ama ahlaksızligin özgürlüğü asla olmaz Olursa cezası çekilmeli Ama sizin gibi kit beyinli Pislikler aklı fikri cinsellik eğlence
- +1 yıl
agla
Cevap sahibi+1 yılAnlama sorunu olan kit beyinli Diyorum ki Müslüman isen bak ahlaklı olmak zorundasın
Cevap sahibi+1 yılİyi ak çatır çatır sk sizi Doğruyu söylemek fayda etmiyor başınıza gelince Doğru söylüyor keşke önce dinlesem derdiniz ama iş işten geçmiş olur
- +1 yıl
küfür ediyorsun bir de ahlaktan mı bahsediyorsun dgxwdkx İslam dinine göre küfür eden kişi dinden çıkmıştır devlet büyüklerine saygı duymamak büyük günahtır. daha ne zırlıyon sen : D
Cevap sahibi+1 yılŞimdi Sana Soru Çok rahatlık olunca Çok mu güzel olacak ülke
Cevap sahibi+1 yılKüfür ediyom ama ahlaksızlarlsa ediyorum Devlete sövmem ama başımız da ki devlet adam değil o kadar masum katlediliyor Öldürülüyor tecavüz Sonic serbest nerde adalet yasa
Cevap sahibi+1 yılEğer Devlet adam olsa önce adaleti sağlardı o kadar Suçlu elini kolunu sallayarak gezmezdi
- +1 yıl
konuyu değiştirme daha da bildirimlerimi kirletme sus plss
Cevap sahibi+1 yılMerak etme senin canım kafana laf anlatmam böyle gelmiş böyle gidersiniz güzellikle anlamıyor sunuz çekince anlarsiniz
Cevap sahibi+1 yılHiç akıllanmayacak siniz dimi o kadar kız tecavüzlere uğrarken bunlardan ders alınmayacak dimi
- +1 yıl
Boyle konusman cok sacma ne demek ya oylegiyiyorlar sonra tecavüz e ugruyorlar cok sacmaladin giymeyin ugramayin der gibi konustun o ugrayanlar anan karin kiz kardesin olabilirler bunuda unutma sizin gibi insanlar varken daha cok olur karisini kapatir ama disarda karilara bakarsiniz tum kadinlardan ozur dile
- +1 yıl
Ne yani acik giyindigimiz icin tecavuze ugramak normalmi
- +1 yıl
@KupaKızı03 banami diyorsun
- +1 yıl
Tecavüz olayları neden en çok Müslüman ülkeler de oluyor? Neden bu açık saçık giyinen avrupada amerikada olmuyor? Beynini iki dk kullan cevabı sende bulacaksın. İlk tesettür ayeti erkeklerin göz kapaklarına inmiş, bakmayın denmiş. Sonra kadınlara örtünün diye ayet iniyor. Yani önce erkek kadın örtünse de örtünmese de bakmayacak. Bu toplum da ve çoğunluğu müslüman olan toplumlarda hiç bir zaman erkeklere bu öğretilmedi. Açık kapalı fark etmeksizin gözlerinizi haramdan sakının denmedi. Aksine göster oğlum pipini dendi, erkektir yapar dendi, beyinlerini çükleri için kullanmalarına izin verdiler. Gerçekten böyle bir zihniyeti eleştirmek varken kadınların giyimini eleştirmeyi kendinize nasıl hak buluyorsunuz? Hele de tecavüz olaylarını nasıl kadınlara bağlayabilirsiniz! Biraz toplumun kadına ve erkeğe tanıdığı rolleri, erkeklerin yetiştirilme tarzını eleştirin. Köylerde hiç doğru düzgün kadın yüzü görmemiş eline kadın eli değmemiş adamlar eşeğe köpeğe tecavüz ediyor. Sorun kadınların nasıl giyindiğinden çok erkeklerin zihniyeti. Bu saatten sonra sen ve senin gibiler amacına ulaşamayacak. Siz bize karışma hakkına sahip değilsiniz, biz kapanmayı değil siz bakmamayı öğreneceksiniz!
- +1 yıl
Demekki sen azmisin dimi bana bak git bunlari sen anana bacina soyle neden saniyorsun adatmalar oluyor karilari eve kapatin sonra kari neden baskasina kacti diye sorgulayin namus bacak arasinda olmaz asil kapali kadinlardan korkacaksin burda gelip dinden bahsetme sen karininkapat disarda karilara bak dinde yeri var mı bi git ya
- +1 yıl
Sana desem oyle bir cumle kurar miyim sence
- +1 yıl
Nasil bir dusunce yapisi bu yaa? Sırf giyiminden dolayı tecavüzü hak mı etmiş oluyor yani? Yahu ben kesilmiş, tüyü yolunmuş tavuğa yapanı duydum boy boy haberlere çıktı burda. Minicik bebeklere, sokaktaki hayvanlara, çocuklara yapan zihniyetle ayni hepsi, hic bir farki yok. Hepsi igrenc, nefes almasi gereksiz, insan müsveddesi. Çarşaflı arkadaşım var, gecen sene ona bile 'sen altindan neler giyiyorsundur' diyerek tecavüze kalkistilar! Zor kurtuldu ve hala mahkemesi sürüyor.
+1 yılKilolular giymesin lütfen, burada duyar kasmaya gerek yok. Bıngıl bıngıl göbek dışa pörtlemiş halde hiç estetik ve güzel değil. Zayıflar ve fiziği güzellerde çok hoş duruyor.
45 Yorumla- +1 yıl
işte aradığım cevap buydu kesinlikle haklısın
- +1 yıl
😂😂 Teşekkür ederim. Linç yemedim çok şaşırdım, duyar kasan da olmamış. Dislike da yok. Her şey çok ilginç şu an
- +1 yıl
😂😂 - +1 yıl
😂😂
- +1 yıl
@Eylüldelirdi neyse iki dislike geldi, şimdi her şey normalleşti😂😂
Yakında iç giyim ile gezmek moda olacak
Ve bu çok itici kadınların hiç bir mahremiyeti olmaması çok kötü...
Heleki göbeğinde tüy olduğu halde öyle giyenleri asla anlamıyorum40 Yorumla
+1 yılİnşallah donsuz gezmek moda olmaz ămk. Kızların görmediğimiz bia#ı kaldı. Onu da evlenince görseydik. Evlenmenin bi esprisi kalsaydı... Şimdi modern özgürlükçüler koşar 😂😂😂
50 Yorumla
+1 yılHerkes istediği gibi giyinsin ama sorduğun için söylüyorum bana itici geliyor, şahsen asla göbeği açık giyinmem, fiziğim fazlasıyla yerinde lakin asla giymem.
30 Yorumla
+1 yılmilletin pis göbek deliğini görmek zorunda değilim 😁 özellikle Aleyna tilki
67 Yorumla- +1 yıl
Bizde senin sırtını görmek zorunda değiliz
- +1 yıl
sırtım güzel
- +1 yıl
gerçek hayatla sanal ortamın arasındaki farkı anlatmak istemiyorum sana bilirsin sen
- +1 yıl
Bence kötü?
- +1 yıl
olabilir
- +1 yıl
Boş yapmışsın
- +1 yıl
kim yapan
+1 yılİtici bir durum teşhir etme haya duygusunu ortadan kaldırır.
60 Yorumla
+1 yılValla daha bu sabah giyinirken keşke sütyenle dışarı çıkmak normalleşse dedim. Kendi kendime çok yükseliyorum bu aralar 😀😂
31 Yorumla- Moda & Stil konusunda 573 cevap paylaştı.
+1 yılBence güzel ama göbek dediğinin görünmesi çok itici duruyor. Aşırı cringe. O yüzden göbek deliğinin hemen üstünde başlamalı bana kalırsa
31 Yorumla Herkes ne isterse onu giyer ve geri kalan tüm insanlara banane demek düşer.
316 Yorumla
Soran+1 yılkesinliklee
- +1 yıl
donla çüküm ortada çıkarım meydana banane demezsen ulu orta seni...
Soran+1 yılsenin çükünle göbek ayni sey mi
- +1 yıl
ne istersem onu giyerim?
Soran+1 yılgiyinmemekten bahsediyosun?
- +1 yıl
göbeği açmak giyinmek mi oluyor?
Soran+1 yılsen de aç göbeğini?
- +1 yıl
neden senin seçtiğin yeri açıyoruz ben başka tarafı açmak istiyorum?
Soran+1 yılaçılan bölgeler aynı değil? sen de gayet farkindasin boş yapma
- +1 yıl
aynı olmak zorunda değil veya senin seçtiğin siz kızlara soyunmak özgürlük biz erkeklere sapıklık oçsunuz
Soran+1 yılya sie ordan cinsel organini acmakla gobek ayni sey mi
- +1 yıl
iki yüzlü oçlarsınız
Soran+1 yıl. ddd kudur
- +1 yıl
umarım göbek deliğinden arı sokar
+1 yılne tarzı şöyle 1.74 boyun olur zayıfsındır bide esmersen on numara yakışır ama balık etli kızlara bir gram yakışmıyo göbeği olan giyiyor bu nedir ya :D :D
10 YorumlaBen çok yakıştırıyorum bide göbeğinde pircing varsa çok hoş oluyor, kız olsam kesin göbeğim açık giyinirdim.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTürk kızı giyinmeyi bilmiyor abi ben İngiltere Londra'da yaşıyorum burada ki kızlardan 10/2 si anca göbeği açık giyiniyor yakışıyorsa tabi geri kalanları gayet güzel güzel çekici giyiniyor bizim kızlar * got meme açınca kendini çekici sanıyor
45 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılPolonyalı sevgilim ile 4 yıllık bir ilişkim var bu sene evlenmeyi düşünüyorduk maalesef seneye kaldı:)
Gizli Üye(25-29)+1 yılBunun tarzımı olur ya Allah için
Allah emretmiş kapanmayı millet açıldıkça açıldı sonra neymiş sell felakett deprem neden oluyor Kafamıza taş yapmadığına dua edin4136 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHe ya salağı oy vermedim vermemde o zıynıyete zeka bu ya müslimansan müslimanlığın kurallarını bil
Cevap sahibi+1 yılAllah akıl fikir versin
Cevap sahibi+1 yılHe he ok
- +1 yıl
O kadar çok haklısın ki sen diğerlerini takma
Cevap sahibi+1 yılTakmıyorum zaten Allah büyük
- +1 yıl
5 tane o’rospu yorumunu begenmemis isine gelmemis şu @Yüce_Türk p’ezevengi ne diyo ya kime sokuyosun lan sen g’ot veren duzgun konus dinsiz imansiz AKP liyim var mı sizin gibi dinsiz CHP li olacagima AKP li olurum
Dogru bildigim yolda bayun bükmem ben, uçurumada yürürüm taşı olan taş başı olan baş koysun yolumuza. Eyvallah😡 - +1 yıl
@llolita Eyvallah bacim @QNebedy Seni bi’ s’ikerim 6 ay corba icersin s’iktir ol git karisma sen hadi yaylan sen kim köpek o’rospu @Yüce_Türk Sen yine ne zırvalıyosun lan g’avat klavye delikanlisi g’otun yiyosa gel milletin icinde Allah’a Peygambere kufur etsene anani bellesinler senin a’mina koydugumun dinsizi seni kitapsiz p’ic
- +1 yıl
@Yüce_Türk S’iktir lan
- +1 yıl
@Yüce_Türk popona musluman y’arragi girsin
- +1 yıl
@Yüce_Türk O kiz sana laf soktugu icin dedim kiza hani kiz sana dusmanya dusmanimin dusmani dostumdur
+1 yılKendine yakistiran seven herkes giyinmeli. Mutlu hissettiği gibi. Benim beğenip beğenmememin bir önemi olmamalı
20 Yorumla
+1 yılGüzel fakat bazıları çok abartı olarak giyiyor beğenmiyorum onu sadece 3-4 parmak açıklığında yeterli
20 YorumlaÇook itici geliyor bana. Fiziği nasıl olursa olsun. O deliği açmak ne bileyim neden yani.
31 Yorumla
+1 yılSeverek giyiyorum, çok rahat ve yazın kurtarıcı parça oluyor.
30 Yorumlaİlgi cekmek ben burdayim demek baska eksikleri kapatmak kendi dunyasinda fark yaratmak icin secilen giysi turlerinden biri
11 YorumlaBen cok seviyorum belim ince yahu bunu da göstermekten cekinmem. Straplez bluzlar falan dolabimda sürekli bulunan parcalar.
10 Yorumla
+1 yılBana itici geliyor, dümdüz parçalı karınlarıda olmuyor, geneli göbekli hiç olmayan ayva göbekli oluyor
10 Yorumla
+1 yılgöbeği hamile gibi olanlar ve yağlı olanlar giymesin lütfen
12 Yorumla
Soran+1 yılsana sorarlar artik ne giyceklerini
- +1 yıl
soru sormuşsun adam akıllı cevap vermişim. Böyle salk salk çıkışacaksan soru sorma awk
Moda & Stil konusunda 834 cevap paylaştı. Göbeği olmayan kadınlar için çekici ama göbekli kadınlar için fazlası ile itici.
20 Yorumla
+1 yılBeni ilgilendirmez de herkeste açıyor bir anlamı kalmıyor 😂😂
20 YorumlaBana bile itici geliyor. Zayıfım ama sevmiyorum açık giymeyi de giyeni de
20 Yorumla
+1 yılGöbeği olanlar giymesin lütfen sonra gözlerimiz kanıyor.
21 Yorumla- +1 yıl
sen neden gözlerin kanayana kadar bakıyosunki hemcinsine
Ya aslında hos duruyor ama geçen öyle göbek üstü bi kız gördüm göbek deliği etrafında kıl vardı
03 Yorumla
Soran+1 yılyani insanlar tüylü olurlar zaten yaratilis niye bu kadar garipsedin kılı
Valla gözüme çarpar sonra bakarım bir daha bakarım bir daha ve bir daha
10 Yorumla
+1 yılBel ince göbek dümdüz ise yakışıyor yoksa herkese gitmiyor 😊
10 Yorumla
+1 yılYakıştıran çok güzel yakıştırıyor ben çok beğeniyorum
10 Yorumla- Moda & Stil konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılİtici değil, aksine bazı kadınlara çok yakışıyor. Beli ince, karnı düz olan giysin.
10 Yorumla
+1 yılÇörek hamuru gibi göbeği olanlar giyince ile itici oluyor
10 Yorumla
+1 yılBen çok beğeniyorum. Herkes giyemez zaten. Göbekli biri mesela
10 YorumlaŞöyle düşün. Göbekli bir kızın göbeği açık bir tişört giydiğini. Yakışır mıydı? Herkese gitmez yani.
10 Yorumla
+1 yılGöbeğin durumuna bağlı bazıları çok çekici duruyor ama bazıları itici duruyor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbeğenmiyorum. bu yaz o kadar çok varlardı ki. kendilerini cinsel obje olarak gösteren bir kadını beğenmem.
18 Yorumla
Soran+1 yılya cinsel objelikle nalakasi var kim kendine ne yakistiriyorsa giyiyor ayrica yeni moda bu gobegi acik olmayan kiyafet satilmiyor resmen
Cevap sahibi+1 yılyav karşı çıkmıyorum isteyen çıplak gezsin banane. ama bunun neden giydiklerini de bir zahmet yalan söylemesinler. herkes her şeyin farkında.
evet normal giyinen bir kadın göremiyorum artık. neyse ki sevdiğim kadın öyle değil :)- +1 yıl
Normal giyindiği için dikkatini çekmiyor ve göremiyorsun doğal olarak. burada eleştirmek kolay ama hanginiz kapalı giyinmiş bir kadına dikkat edip, iletişim kurmaya çalışıyorsunuz? insan bu ilgi istiyor. demek ki bir fark yaratıyor ki bu tazr modeller üretiyorlar. kimse de ilgisini çekmeyen birini fark edip sevgili olmuyor.
Cevap sahibi+1 yıl@Ferhanım anlıyorum. Yargılanıyorum. Bir kadının tüm erkeklerce brğenilmak istemesi hormonal bir şey. Ama bana Özel olmayan bir şey bu niye onu tanımak isteyeyim ki? Ben agnostiğim artık normal giyinen başı açık kadın göremiyorum dışarıda. Yıllarca başı kapalı kadınlara önyargılı oldum ama altı aydır başı kapalı bir sevgilim var. Bakışlarına, gülüşüne ve konuşmasına yansıyan zekasindan etkilendim. Tayt veya o beli açıklar kıyafetlerine değil
Cevap sahibi+1 yıl@Ferhanım Teşekkürler. Erkeklerin dikkatini çekmek için böyle giyinen kadınlar onlara gelecek erkeklerin neden geldiğini de biliyor olmalı.
Cevap sahibi+1 yıl@Ferhanım biraz önce ekşide şu başlığı gördüm aklıma bu konu geldi. çoğu erkek böyle düşünüyor aslında.
eksisozluk.com/bedeni-disinda-ozelligi-olan-kadin-kalmamasi--7030150
Gizli Üye(18-24)+1 yılBence gayet güzel. Kişiden kişiye göre güzelliği de değişmez. Bir kadın kilolu diye, sen ona yakıştırmıyorsun diye, yakışan giysin demeye kimsenin hakkı yok. Yorumlar yobaz ve cahil insan kaynıyor. Sinir katsayım yine arttı.
22 Yorumla- +1 yıl
Herkadina yakışır yeterki yakışanı giysin çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır yoksa şişman ya da zayıf diye ayırt etmem etmekte yanlis
- +1 yıl
Bunu demekle yobazlık cahillik ne alaka? Cidden KS nin zeka seviyesi baya düşmüş durumda. Tezine uygun ifadeler bile kullanmıyorsun. Yobazlık nedir cahillik nedir bi bakayım edeyim demek yerine ezbere kullanmak.
Gizli Üye(30-35)+1 yılkarnı düzgün olanlara çokta yakışıyor göbüş varsa olmuyor. keşke benimde göbüşüm olmasa da bende giyebilsem :D
22 Yorumla- +1 yıl
kahrolsun göbüşler
Cevap sahibi+1 yıl@eşofmanAltı hehehe :D
İsteyen istediğini giyebilir ama cok abartiyorlar ya
00 Yorumla
+1 yılÇoğuna yakışmıyor şahsi kendi fikrim ama kimsenin giyimine kuşamına karışmam karışamam
00 Yorumla
+1 yılİyi kötü diye nitelendiremiyorum ama çok zorlama bi duruşu var.
00 YorumlaEşim giyiniyor. Bence sıcak yerler için normal bir durum
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 547 cevap paylaştı.
+1 yılFiziği güzelse görünümü de güzel olur.
Fiziği kötüyse görünümü itici olur.00 Yorumla
+1 yılBirinin yorumu çok doğru olmuş kara görünüyor demesi
Ayrica fiziksel olarak da doğru.00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 685 cevap paylaştı.
+1 yılbulundugun sehır ve ortama baglı .
bide göbeğin yoksa tabi , görüntü kirliliğine gerek yok.00 Yorumla
+1 yılBana itici geliyor ama isteyen istediğini giyer anlayışına sahip olduğum için karışmam, kurcalamam.
00 Yorumla
+1 yılİtici bence kapkara deliği de gözüküyor kızlarda gööt deliği gibi
06 Yorumla- +1 yıl
Bilmem ama öyle
- +1 yıl
Hayır senin 😂 ama senin çok geniş baska kız modeli bulalım ozlckn
Ben giydiğim için güzel geliyor bana başkası da giyince.
00 Yorumla
+1 yılİsteyen istediğini giyinebilir diyorum sadece. Gerisi beni ilgilendirmez.
00 Yorumla
+1 yılGöbeği açık giyinmeyen kalmadı ki abi, standart oldu artık.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGörüntü olarak kesinlikle itici değil. l
Fakat o şekilde giyinilmesi uygun değil, bunun için tasvip etmiyorum.10 Yorumla
+1 yılGöbekli olmayanlara yakışıyor ama iyi uyumlamak lazım diğer kıyafetlerle
00 Yorumla
+1 yıltemiz ise düz ise ve parlak ise güzel.. ama kılı görüneni de gördüm itici
00 Yorumla
+1 yılKimse giydiği kıyafetten dolayı itici olmaz olamaz..
20 Yorumlafiziğidüzgün kişilere çok yakışıyor çekicilik katıyor
00 Yorumla- Devamını Gör (219)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne