Ben takım elbiseleri aşırı seviyorum. Çalıştığım ofiste de hemen hemen giydiğim kıyafetlerin hepsi takım elbise. Ama modadan anlamayan zevksiz insanlar bana erkek muamelesi yapıyor. Takım elbise giymek erkeklere özgü bir şey mi ya? Böyle sığ insanlara durumun böyle olmadığını nasıl anlatabilirim?
Ofiste takım elbise giydiğim için erkek misin diyenler oluyor, takım elbise erkeklere özgü bir şey mi?
Biraz renk katmayı tercih edebilirsin şık uzun zincirli takılar, içine biraz vintage havası katacak bir bluz. Özellikle içine giydiğin bluz ve ayakkabı tercihin feminen bir model olursa dengeyi sağlamış olursun daha erkeksiliği ön planda tutmadığın için şıklığın farklılığı dikkat çekecektir.
Önceden takım elbise giyen kadınlar restoranlara ve kulüplere alınmazken bu ‘maskülen’ kategorisinde görülen tarz, gardırobumuzun vazgeçilmez parçaları arasına girdi. Modayı takip eden bir kişi olarak Rue Aubriot, Helmut Newton (On Gallery) yetmişli yılların sonuna doğru Woody Allen’ın “Annie Hall” filminde Diane Keaton’un takım elbiseli tarzı tüm nesili etkisi altına alırken artık bu tarz kadınların gardırobundan ayrılmaz oldu! Özellikle son birkaç sezondur sokak modasını etkisi altına alan takım elbiseler bu sezon hiç olmadığı kadar renkli. Ofis şıklığının temelini oluşturan siyah ve gri takım elbiselerini bu sene olmayacak. Bu sezon takımların neon, kareli, çiçekli veya göz kamaştıracak kadar canlı renklerde. Zara, Vakkok, Topshop, shop mango, hm, Gabbana"da Blazer ceketler, fartfetch ilk aklıma gelen markalar. Giyebilir çok normal ne alakası. Takım elbise erkeklere özgü bir durum olmaz.
Canım benim zevkler ve renkler tartışılmaz diyerek.. kimisinde aşırı mini giymeyi seviyor.. kimi ne yaaa.. isteyen istediğini giyer... sen boşver onları.. hala şu kıyafet konusunun tartışılması bilemiyorum yani
Çok güzel ve şık takım elbiseler var ve istediğin şekilde bunları giyinmek senin en doğal hakkın. Kimin ne söylediğine takılma bence ve senin de söylediğin gibi bunların hepsi tamamen sığ düşünceler
Yani günümüzde kadınlar takım elbiseyle de çok feminen olabiliyorlar yani. Özellikle görselde kullandığın tarzdaysa ben de çok yakıştırıyorum kadınlara takım elbiseyi. Ama herkeste herşey farklı durur. Kimine çok yakışan birşey sana yakışmayabilir. Senin tipini bilmediğim için sen de takım elbise nasıl duruyor bilemiyorum. Tabiki bunlar bahane değil. Her insan Toplum Kuralları dışında olmadığı sürece istediği şeyi giyebilir. Toplum kuralları derken kastettiğim dışarıda iç çamaşırları ile dolaşamayız mesela😁. Ya da bir erkek etek giyip dışarıda dolaşınca hemen polis amca gelir. Bunlar çok uç nokta tabi. Bunun dışında kimse kimsenin giyimine karışamaz. Tabi bir de bazı iş yerlerinde kılık kıyafet kuralları vardır. Kısıtlamalar olur. O iş yeri için geçerlidir. Orda çalışmaya devam etmek istiyorsan uymak zorundasın. O ayrı
Öncelikle kadınlar asla bir başkası için giyinmez süslenmezler, hatta takım kıyafet döpiyes dahil bence çok yakıştığını düşünüyorum, erkek olmaktansa Adam olmayı yeğlerim, zira adam olmak cinsiyet değil şahsiyet meselesidir, kılık kıyafetle erkek olunmadığı hakkında ne zaman fikir sahibi olacaklar bu insanlar?
Erkekler maskülen tarzı çok benimseyemiyorlar açıkcası kadınlardan beklentileri daha feminen olmamız. giyimde aşırı cinsiyetçilik söz konusu maalesef toplumumuzda o yüzden bunları kafana çok takma ağzı olan konuşuyor sen tarzından eminsen onlar beğenmek zorunda değil
O erkeklere özgü işi çok eskilerde kaldı kendine yakıştırıyorsan giyeceksin. Seni tenkit edenler erkeklerse inanki seni çok seksi elbiseler içinde görmek isteyenler vede sana ilgi gösterenlerdir. çünkü takım elbise seksiliği biraz arka pilana itiyordur.
Nefret ediyorum anlattığın tarzda insanlardan. Çöp poşeti giyip git istersen. Bir b*ok demeye hakları yok. Hayatın senin ve sen yaşıyorsun kızım. Onlar istemiyor diye elbise giy, saçını uzat, pembe mor takıl, nazik konuş, iki de bi gül, makyaj yap, kadınsı ol... Öyle iş mi olur. Sen kendini düşünüp neyle mutlu olacaksan ona bakacaksın. Başkalarının istediği gibi olursan kendin olmazsın. Toplumsal baskılardan bıktım usandım. İnadına yarın kravat tak bir de.
yıl 2021 hala kıyafetlerin cinsiyeti olduğunu düşünenenler var. önemli olan senin nasıl rahat ve mutlu olduğun. boşver insanlar maskülen olduğunu düşünsün.
Olurmu öyle şey yaa.. bayanlara özgü ne güzel takim elbiseler var. hatta vücut hatları dolgun olan bayanlara erkeklerden daha çok yakìşıyor takįm elbise.
Asla öyle bir şey yok. Toplumun cinsiyetleri çeşitli kalıplara sokmayı bırakması lazım. "Mavi erkek rengi, pembe kız rengi. Makyaj kadınlara özel. Bayana takım elbise yakışmaz. Erkek adam feminen giyinmez, küpe takmaz." Bunların hepsi saçmalıktan ibaret. İstediğin gibi giyinebilirsin onlara hesap vermek zorunda değilsin ❤
Takim elbisenin cinsiyeti olmaz ve yaptiginiz sey gayet guzel sadece bu durumu normallestiremeyen is arkadaslarinizi boyle soyluyor malesef bu onlarin sorunu
Çok tek düze renkler giyindiğin için belki de bu yorumu yapmışlardır. Birçok aksesuar ile destekleyebilirsin istersen tabi. Ama senin mutlu olman daha önemli, kimse için değiştirme kendini.
Kadınlara çok yakışıyor. Aldırış etme. Ha onlarca beğenilmek ve daha feminen görünmek istiyorsun gibi o zaman feminen çağrıştırcak, takımlar, kombinler de var.
Biraz da zayıfsan çok zarif geliyor hoş takılarla da kombinlersin saçların bakımlı olur benim hayalim bunlar da ndkdkdkldl hem şık hem sade elegan. Maskülen durması için geniş giyinmen falan lazım baya bunun için çaba sarf etmen lazım. Zevksizler herhalde beğenmeyenler
tasarım temeli olarak bayan takım elbiseleri erkek takım elbiselerinden devşirme olduğu içindir ondam banada bana abartılı gelir bayanların bu tarz kıyafetler giymesi ama giyenede birşey demem tabi
Hayır tabi ki, aksine böyle genellemeler çok yanlış. renklerin, kıyafetlerin cinsiyetlere göre ayrımı kesinlikle çok saçma. Gözüne güzel gelen, içinde kendini güzel ve rahat hissettiğin her şey, sana aittir.
Hayır uır tabiki de. Pembe nasıl sadece kız rengi değilse takım elbise giymekte erkekler için tasarlanmış bir şey değil. Sen onları hiç takma giy git. Onları hiç umursama insanların dediklerine göre yaşayamayız.