Neden artık tüm erkek kıyafetleri dar olacakti
Özür
Çok basit. Çünkü absürtlük moda diye dayatılıyor. Özellikle bizim gibi geri kalmışlık ile gelişmişlik arasında sıkışıp kalan toplumlar üreticiler için iştah kabartıcı bir pazar oluşturuyor. Şuur noksanlığı ve talepte üreticiyi yönlendirecek potansiyelden yoksun olunduğunda üreticiler dayatılacak fikirlerini bu tür pazarlarda vitrine çıkarıp, böyle toplumları deney tahtası gibi kullanarak fikirlerini yaymaya müsait görüyorlar. Dikkat ederseniz çoraptan artık “Baxer” diye tabir eder hale geldiğimiz don’a kadar, ayakkabıdan aksesuara kadar çoğu eşya ve materyal de dayatmalarla karşı karşıyayız. Düşük bel, dar paça, yırtık-pırtık, tanga-ip vs. Birde özellikle erkek tüketiciler üzerinde yoğunlaşan enjekte absürtlükler belli yaşam tarzının normalleştirilmesi fikrine hizmet etme amaçlıdır. Rengarenk pantolonlar giyen, küpe takan, piercing takan vs. erkekleri 20 yıl önce göremezdiniz mesela. Ya da bu tipler hippi yaşam tarzını benimseyen insanlar arasından çıkardı. Sadece giyim tarzı anlamında değil hayatın bir çok alanında da bu böyle maalesef.
Olay sadece giyim kuşam olayı değil çünkü. Bir bütünün parçası bunların hepsi gayet bilinçli ve bir amaca yönelik politikalar topluluğunun eserleri. Bu sayede hem tüketim körüklenmiş oluyor hemde bazı kavramların içi boşaltılıyor. Bir genç kız eğildiğinde göğüslerinin ucuna kadar görünmesi bu sayede normal sayılabiliyor, ya da pantolonun düşük belinin daha aşağı kayarak kalça çatalının görünmesi bir güzellik olarak görülüyor. Veya bir erkeğin rengarenk kıyafetleri ile boy göstermesi, kulağında üç beş delik olmması, saçını topuz yapması normal karşılanabiliyor. Bu da yozlaşmayı ve manevi değerlerin yokoluşunu beraberinde getiriyor. Yalnız yorumumda belirttiğim sebepler benim görüşlerimdır, her türlü davranışı benimseyen arkadaşımıza saygı duyarım. Her bireyin kendi yaşantısı kendisini ve çevresindeki insanları bağlar. Bu arada Jeans sektöründe aradığınızı bulabileceğiniz bir marka önerisinde bulunarak sözlerimi tamamlamak istiyorum. “Wrangler”
Bu firmanın ürün gamında tam size ve bizim gibi düşünenlere uygun ürün çeşitliliği bulunuyor. Fiyat olarak biraz pahalı görünse de kampanyaları takip edilerek uygun fiyatlara satın alınabilir. Ayrıca bir kere satın aldıktan sonra uzun yıllar bu kıyafetleri sorunsuzca kullanabilirsiniz böyle düşündüğünüzde aslında daha ucuza geldiğini anlamak zor değil.
dönem dönem moda üzerinde oynamalar yapılır. bir dönem erkekler tayt bile giyormuş napolyon örneğinde olduğu gibi. osmanlı zamanında uzun elbise giyorlardı. 70lerde üstü dapdar altı geniş pantalonlar mevcuttu. 60 lar da beatles ile başlayan dar, ve üzere oturan modeller moda oldu. şimdi de darpaça dar bel pantalonlar moda. Gayet normal.
zamana uymak lazım. ayrıca dar giyim de baya hoş duruyo bence. beğenmeyenler vücuduna güvenmeyenler. herzman olduğu gibi herşey bok atan şahıslar olacaktır elbet.

Tama siz giyin de adam doğru söylüyor
Hayatımda 1 kez bile dar pantolon giymedim. Birde şu kısa çoraplar var görünmüyor, hani tamam çorap görünmüyorda ayağın görünüyor kardeşim nerede estetik ya. Saçma sapan 1 dünya. Hakikaten eskidim ben bu dünya bana göre değil
Katiliyorum korkum ilerde tayt giydirirler size 😒
Cevap
44Cevap
Nedeni çok ; modanin teșhire yöneltmesi. Kilo problemini așmiș, fit erkek empozesi. Simsıkı dar çöp adamlarin ortalarda silüet edilmesi. Tekstil maliyet, ve trend in piyasadaki tutma ! Denilen yansimasi, ve uniform üretim etkenler.
Ben klasik takimda artik çok nadir hazir giyime yöneliyorum. Bir terzim var ve özel dikim çalișiyoruz, kalip sorunuda olmuyor, biraz maliyetli olsada avm fiyatlarindaki rant yerine gerçek sanatkarlar kazaniyor... Ama sporda hiç öyle bi arayișim olmadi. Sadece haftasonu giyebildiğim için.
Özel dikim manşetli gömlek için '' söktaş '' denedim gayet hoş olmuştu. Fabrikası Aydın da diye sohbet konusu dahi olmuştu.
'' Sherry '' i İstanbul'da bir özel dikim üzerine çalışan bir terzi de yakaladım. İngiliz üretimi fakat emsalsiz bir şeydi.
Yerli olarak her terzide buluabileceğiniz Sarar, Altınyıldız gibi üretimlerde 5-6 kalite ürün geliyor. Hepsinde marka aynı fakat ayrı kalite ve fiyat işlenmiş. Bunda etken, dokuma kalitesi , polyester, yün, pamuk oranları oldukça etken...
İyi ve kaliteli kumaşlar farkettiğim üzere çoğunlukla yurtdışı menşei ili ürünler, İstanbul da bulmak pratik, bende Eskişehir de zorlandım. Kimileri takıntı dese de. Takıntımız bu olsun...
Babam dan hatıra güzel bir alışkanlık...
Rica ederim. Yeterki sağlık olsun, hele ki şu dönemde... Herşey olur...
Zayıf & Fit olan kişilere gidiyor dar kıyafetler fakat kilolu kişilerde çok kötü duruyor örnek pantolon alıyorlar giyiyorlar götü biryerde başı biryerde açıkçası bu pek hoş durmuyor.
Ama ideal kiloda ve ideal kilonun en fazla 15-20 kg üstünde olan kişilerde güzel duruyor.
Neden paçası kısa giyiyolar
Sanki abdest alacakta şadırvan bulamamış gibi dolanıyorlar ortalıkta
Cektim tepkiyi
Hazırım linclenmeye 😆
🙈 Bir sey demedim ki yaaa giyin giyin
Sustum 🙊
Artık unisex kıyafetler üretilmeye de başlandı ve biliyorsunuz teknoloji gibi moda da gelişiyor. İnsanlar aynı şeylerden sıkılıyor ve farklılık istiyorlar. Dolayısıyla herkes değişik şeyler üretmeye çalışıyor. Bunlara kıyafetler de dahil. İnsanlar artık kıyafetler için "Ne kadar farklıysa o kadar ilgi çeker ve satın alınır." moduna girdikleri için değişik şeyler deniyorlar. Tuttuğu oluyor mu? Tabii ki oluyor. E tutunca da firmalar daha fazla üretmeye başlıyor. Biliyorsunuz popüler bir kültürde yaşıyoruz. Birisi birisinde bir şey görünce aynısından kendisi de almak istiyor. E herkes aynı şeyi satın alınca da bunu trend ve moda sanıyorlar fakat bilmiyorlar ki popüler kültürden başka bir şey değil. Ama yine de giyim tarzı kişiliğe kalmış bir şey ve çok fazla eleştirmemek lazım. Sonuçta herkesin kendi hayatı.
Tebrik ediyorum kardeşim çok güzel bir meseleye parmak basmışsın. Dediğin gibi bunlardan geçilmiyor artık bütün mağazalar da dar erkek kıyafetleri. Ancak ben yaşadığım şehirde bol kıyafetler bulabiliyorum. Biraz pahalı ama yapacak birşey yok. Ağırlıkla eşofman ve klâsik giyiniyorum eskisi gibi kotlar yok ne yazık ki ancak ben tarzın değişeceğini ön gördüğüm için bol kotlar kalkmadan dolabımı doldurmuştum.
Gençler bu yönde eğilimli olduğu için fazla çeşit getirmiyorlar demekki
İşte bizi düşünen yok.
Bir de beni sorun. Bir kadin olarak bol kiyafet bulmak ölüm genelde erkek bölümlerinden aliyorum ama onlar da dediğiniz gibi dar. Modanin en kotu dönemini yaşıyoruz gercekten. Ben artik kendi kiyafetlerimi. kendim dikiyorum. mecbur kalmadikca yeni bir sey almiyorum
Valla bendr çok sevmiyorum ya biçimsiz üstüne oturmayan şeyler yapıyorlar. @-@ güzel bir kıcı yoksa korkunç bir görüntü.
bol olanlarda kotuydu be
ispanyol paça modası bile vardı ülkede .
cok dar olmayan kot ve üstler ideal.
Öyle malesef sadece erkek kıyafetleri değil kadın pantolonları da çok dar mağaza pantolon üzerine ama senin istediğin gibi bir tane bile yok 🤷♀️ sanırım az kumaşla fazla ürün çıkarıyorlar kar elde etme çapası yani
Insanları dolaylı yollardan manipüle ediyorlar. Şahinleriyle oynuyorlar. Benim zamanımda erkekler için çeşit çeşit tişört bady çeşitleri vardı şimdi ise her biri birbirinden kopya çeker gibi aynu şeyleri üretiyorlar seçenek az
Galiba bağzı kişiler öyle istiyor zaten kıyafet aslında özel diktirilmeli yani pahalı olsa dahi özel dikim bence daha güzel şimdi ki modayı bende sevmiyorum gerçekten Z kuşağıyım ama en salak saçma moda bizimki galiba
Yani kilosu olan erkekler de dar giyince tabi sorun oluyor 🌼
Elin adamlar moda adı altında tüm dünyada herkesi aynı kalıba sokmaya çalışıyor, bu sayede parasını kazanıyor sende haz alıyorsun.
Haklı isyan için mağazalarin mail adreslerini bombardımana tutun...☺ Aradığınızı bulma konusunda içeriği bilmiyorum ama ilk aklıma gelen, damat ve ipekyol gibi mağazalari tercih edebilirsiniz belki, biraz Avm dışı çarşı pazara inmelisiniz belki de...
İnan yalnız değilsin..
Kendime kıyafet bulacağım diye istanbulu geziyorum hayır yani bulduğumdan çift alıyorum tekrar aramak zorunda kalmayayım.
Bu nedir abi renk renk desen desen sanırsın kelebek olduk
Cinsiyetler yer değiştirdi valla. Kadınlar bol erkekler dar giyneye başladı. Gerçi ben de bol salaş giyinirim hatta unisex. Ama erkekler de bir tık daha darlığına ayarı olmalı.
Ben Y kuşağının giyim tarzını daha çok beğeniyorum herkesin kendi tercihi tabi ama bence bir erkeğe dar pantolon giymek yakışmıyor ben yakıştıramıyorum kıyafetinde bir ağırlığı olmalı bence
Herkesin kendi özgür iradesi ama en azından kıyafet konusunda bu kadar eşit olmayalım çok rahatsız edici bir durum
Topuklu ayakkabı, tayt, etek Rönesans dönemin de Erkekler giyim di
Şimdi ona şaşırmadın da neden erkek kıyafeti dar olduğuna mı şaşırdım 🤣
Moda
Ben de dar seviyorum ama aşırısı itici duruyor. Tadında dar iyidir. Bol pantolon şalvar gibi hava veriyor sevmiyorum.
bol paça dönemi 80'lere aitti, ve 90'lara artık gömüldü. tabi bu sükseyle alakalı bi r şey ara bulursun yine de
Ben cekici bulmuyorum ama cekici olduklarini dusunuyorlar oyle dar ki kotlari falan bazen begendigim oluyo versene bi iki gun giyeyim diyesim geliyor🤣
Ben seviyorum dar pantalon erkekte, fiziği güzelse yakışıyor, kimileri erkek giyer mi vs diyor ama kalmadı bu kafalar artık.. Bol pantalonlarda var yani nasıl bulamazsın:D
Mavi'de falan yok mu ya, Collins'te:D
Ahaahaha
Arz talep olayı işliyor. Tabi modacılarda yön veriyor. Ama bence sorun biz de sadece kıyafette değil bizi yansıtan bizim olan şeyleri çok kolay terk ediyoruz. Konuyla alakalı çözüm sunmak gerekirse kendiniz diktirin maaliyeti zaten alış fiyatıyla aynı.
Erkeklerin vucudunu teshir icin/
Modaya hitap ettigi icin
Populerligi tutturabilmek icin
Dar dar nereye kadar, Kicima girer terledigim her an.
Regüler fit kesim, ya da Oversize kesim diye e alırsan uyar, rahat edersin.
Amariga katil katil amariga, Hep batı özentiliği başka bişey değil.
Tercih edeni çok çünkü. Satılmayan, talep görmeyen bir ürünü hiçbir marka üretmeye devam etmez.
Darda yakışıyo ama dozunda
Tayt gibi giyenler konudan hariç tabi
Yakında erkekler tayt giymeye başlarsa şaşırmam abuk subuk moda adı altında erkekleri rezil ettiler
Çok haklısınız gerçekten abarttilar artık
özür dilerim ama söylemem gerek 🤣
erkekler hep alt bölgesini göstermek için böyle yapıyorlar yoksa başka bişey değil
Cunki insanların giyim stili değişiyor eskide kaldı o tarzlar dediğin stil bizim coculuklumuzda bile vardı dökümlü takım elbise pantolon babam alırdı koca ceket bize bence üstüne olan giymek hoş
Haklısın. Benden daha dar giyinen erkekleri görmek zorunda kalıyorum bu nedenle.
Kornealarım yanıyor.
Hemen hemen her markanın her kalıpta kotu var. İster ekstra dar , ister dar paça , ister boru paça hepsi mevcut. Bence biraz abartmışsın durumu. Babalarımız , amcalarımız nereden giyiniyor? Hepsinde skinny kot mu var :D Arayan buluyor.
Knk darlık sıkıntı bizim kısır olmamızı istiyorlar bence amaç bu
Kesinlikle abi yakışmıyo zaten top diyorum ben dar giyen erkeklere herkes eski Zaman gibi giyinsin ben baktım internet ten şimdikinden daha güzel giyiniyorlarmis hsjsjsjjs
Aferin böyle devam 👍
Rezillik yakinda sadece tayt uretmeye baslarlar kim kadin kim erkek belli olmaz
Katılıyorum dar kıyafetler hoş durmuyor zaten
@Şenol1903 ne gömlekmiş arkadaş😂
Kadın kıyafetleride öyle valla belki örtmesi büyük olan var hiç düşünmüyorlar😂
😀😀😀
Memesi yazmıştım örtmesi ne ya
Ben zaten anladım olayı
Evet katılıyorum bu konuda sıkıntı çekiyoruz... Ne giysem tayt gibi 😕
Kiyafetlerde bile biz erkekleri kadinsilastirmaya furyasi var gibi.
Kadinlastirma furyasi var gibi yazicaktim.
Her neyse.
Amac yeni nesili o hale getirmek.
Terziye diktirmekten başka care bırakmayacaklar yakında.
Yani ticari baktıkları için az satılana yatırım yapmıyorlar.
Adam gibi bol eşofman bile bulamıyorum hepsi lastikli aga
Çunku erkekleri kadina ceviriyor şerefsizler
Benim eşim de dar giyiyor kizıyordum. demek bulamiyor yazik
Ee sana buyuk bi beden alır terzide istedigin yerini kesip bictirir uydurursun kendine
Hmm peki
Açıkçası ben bol kıyafet severim daha rahat hissettirir hatta hep bir büyük beden alırım pantolon dışında pantolon tam olması lazım yoksa şalvar gitmiş gibi oluyorsun
bu insanlığa yapılan en büyük kötülük slim fitin icadıdır bizim türk erkekleri göbekli abi slim fit uymuyor bize göt göbek meme zımbık gibi çıkıyor
Fit bir vücudunuz olsun diye 😂
Kadın bölümü de benzer. Crop modelleri çok fazla beğendiğim modele bir bakıyorum beli yok. Hasta mı olalım...
Ya ne komik yakinmissin 😬umarim istedigin pantolonlari bulursun 😂cekilecek dert degil seninki😎😂
Ben de merak ediyorum neden acaba
Tüm ünlü modacıların eşcinsel olmasından kaynaklı olabilir mi acaba😀
E alıp kullananlar da destekçileri o halde 😁😜
😀😀😀😀😀
Gülme o yoruma bu cevap olur yani 😁😁
Yani gülerek destekledim💎💎💎
🤜🤛
Hangi harfi yutmuşsun göremedim
Daha çok yakışıyor tabi fiziğin düzgünse
Çünkü kadınlar böyle sevdiğini düşünüyor.
Hep öyle diyorlar ama bol giyinen erkeği sevmiyorlar bakma sen Adam diyorlar pezoların peşinde koşuyorlar. Onlarda ne istediğini bilmiyor
Çünkü dapdar giyinen bi taraf var ve çok itici duruyo gerçekten
Her neslin kendi tarzı var. Görüntü olarak hoşuma gitmiyor ama saygı duyuyorum
Kesinlikle doğru neredeyse herşey şu an da sanki Z kuşağına üretiliyor
hic guzel degil bence acik cok daha hos straight leg gibi
Ya sorma ben z kuşağıyım ama bol giyinmeyi seviyorum
Fazla tercih ediliyor ondandır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?