+1 yılTesettürün amacı vücut hatlarını belli etmemesi ve edep ve haya perdesi görevi görmesi, Kadınlar fıtraten de kendilerini gizleme meyili içerisindeler bu da Rabbimin doğuştan verdiği bir şeydir fıtrat tesettürü imtiza ediyor
Kendisini çirkin gören bir kadın kusurlarını gizlemek ister, Yaşlı kişiler vücudundaki kırışıklıkları ve sarkmaları kapatmak ister, Genç ve güzel kadınlar erkekler şehveti nazarla bakmasın isterler, Kıskanç kadınlar başkaları ile kıyaslanmamak isterler
Bu Manto ilede olabilir, Pardesü ilede geniş ferace ilede, Çarşafla da Çuvalla da maksat tesettür sağlanmış olsun
Şahsi Yorumum ; Maşallah ne kadar da sevimli gözüküyor, inşallah Rabbim bana da böyle bir eş nasip eder, Çarşaflı ve peçeli bir kızla evlenmeyi çok istiyorum 😊00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Öncelikle Bu bir görüştür genellemiyorum herkesten özürdilerim.!
Daha önce tesettürlü insanlar çekici gelir daha düzgün olduğunu düşünürdüm ( saçma biçimde)
Fakat defalarca denk gelince kapalıların ne kadar çok tehlikeli olduklarını allahtan korkmadıklarını insanlıkla bile alakalarının olmadığını sahtekar düzenbaz yalancı onunla bununla düşüp kalkan bayanların %70 inin kapalı olduğunu geçte olsa farkettim bunu görünce hem tiksindim hemde kadınlardan uzak durmama neden oldu şu an kesinlikle evlenmeyi düşünmüyorum
Sebebi ne söyleyeyim
Evlenmek için niyetlendiklerimde başıma gelenler Sebebi birisini 5 yıl bekledim namusuz çıktı kanıtlarıyla herşeyiyle yakladım.
Bir başka kişiye niyetlendim birisine aracı olması için rica ettim kişiyle hiç konuşmadım daha önce
Aracı onları ziyarete gitmeden birgün önce o Kızı babası parçalıyor sebeb ne? Babası annesi dışarıya çıkıyor kız eve erkek arkadaşını çağırıyor birşeyler yapıyorlar
Bunların her ikiside kapalı 5 vakit namazlı kuranı Kerim okuyorlar durmadan
Allah kelamı ağızlarından düşmez
Sonra gelde kapalıya güven
Hayır ben güvenmiyorum
Hatta hayatta en nefret ettiğim insan
en korktuğum insanda kapalı olan
Genellemiyorum ama ayıpta değil kapalı olan kadınlardan korkuyorum.10 Yorumla
Allah yüz, el ve ayak bileklerine kadar müsaade vermiş. Bu kapanma şekli daha çok Araplar gibi bir kapanma şekli.
Yüz gözükmesi de bu zamanda daha önemli bence. Çünkü şu şekilde giyinen bir erkeği kimse erkek olduğunu çıkartamaz.00 Yorumla
+1 yılHayır olması gereken doğru olan bu. Bize farklı algılatıldı gerçekler hepsi algı oyunu. Eşim açık giyiniyor böyle giyinmesini çok isterdim. Büyük bir olgunluk ve Allah'a bağlılık olduğunu düşünüyorum. Tabi kalbi yapılıyorsa.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
+1 yılbende soruyu açmadan önce başını kapatıp daracık taytla poz veren bir kadın çıkacak sandım yalan yok.
Tesettür zaten bu değil mi? İslam inancına göre erkeği tahrik etmemek için kadın vücudunu örtsün. Bu tarz bir tesettüre önyargılı olanlar esasında tesettürün kendisine ön yargılı oluyor.
Şöyle söyleyeyim ön yargılı değilim çarşaflı bi dostumda var. Giydiği kıyafetin ona bakış açımda hiçbir farklılık oluşturmuyor.30 YorumlaHayir tabiki bende tesettürlüyüm ve kimsenin karşı olmasınada hakki yok zaten herkes özgür istedigi gibi tesettürlensin banane herkes kendi mezarına girecek.
80 Yorumla
+1 yıltesettürlü olcaksan tam tesettürlü olmak lazım. öyle alta dar pantolon giyip üstüne kısa bi sweat giyince kimse kusura bakmasın kapalı sayılmıyor kimse. açıklardan bi farkları kalmıyor. tesettür niçin var dikkat çekmemek için. aga dötünüz başınız ortadayken valla şort giymiş bende bir farkınız olmuyor. o yüzden bu tür kapalılığa bişey demiyorum hiçbiryeri belirgin değil en azından. bir işi yapıyorsak tam yapmalıyız. kapanıyorsak düzgün tam kapanmalıyız
10 Yorumla
+1 yılHayır değilim.
Ama fazla yakın durmayın. Shuriken taşırlar. Anında yersin kafana bir shuriken.
Bunlar İga dağında bunun eğitimini almış insanlar.
10 YorumlaTesettüre önyargım yok ama bu şekilde tesettüre bürünüp dinle uzaktan yakından ilgisi ve bilgisi olmayan, inandığı dinin yasaklarına uymayan insanlara karşı ciddi anlamda sinir oluyorum. Öyle insanları yargılarım, haklarında da konuşurum istediğim şeyi de söylerim.
10 Yorumla
+1 yılTesettür dikkat çekmemek içindir. Böyle bir tesettür farz olmadığı gibi toplumumuz için dikkat çekicidir. Çünkü böyle giyinen bayanlar pek nadirdir. Gözleri üzerinize çekmeyen, sade ve vücut hatlarınızın ebatlarını belli etmeyecek kıyafetler tercih etmeniz daha doğru olur Türkiye'de.
01 Yorumla- +1 yıl
Dikkat çekmek ile ilgi çekmek arasında bir çizgi vardır efendim.
+1 yılTesettur demek bana bakma beni görme beni duyma demektir
Kadının bedeni avrettir
Kadının nefesi sesi avrettir
Kadın avrettir Rabbimiz kur 'an da bu şekilde buyuruyor ve emrediyor kadın özel yaratıldı bir elmas gibi bir altın gibi korunup kollansın diye00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılHayır ben zaten umursamam istersen çıplak gez istersende böyle takıl kıyafetin bir önemi yok. Hem yaratıcının işi gücü yok kıyafetle mi uğraşsın bana saçma geliyor ve belliki bu bir insan uydurması
00 Yorumla
+1 yıldeğilim açık saçık giyinmek özgürlükse bu da özgürlük
30 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBu tesettür değil peçe bu farz değil Dinde bu kültürel Arapların kıyafet ve ayrıca da çokta normal değil korkutucu ve bu tiplerden insan herşey bekler hırsız bombacı ne olduğu belli değil hadi Arap ülkelerde zorunlu bizim Türkler bunu neden giyiyor anlamıyorum peçeyi farz sanan cahil tipler var tabi
39 Yorumla- +1 yıl
onlar size görünüş olarak korkutucu gelmiş olabilir ama sizin içiniz daha korkutucu ve iğrenç. Türk olmakla alakası yok hanımefendi. Müslüman olan her kadın tesettüre layık olabilmek adına böyle giyinmeyi tercih etmekte
- +1 yıl
Al iste bilmeden yargı dağıtan biri daha
Cevap sahibi+1 yıl@xbutterfly Bakın duyar kasmadan ve olaya kendi açınızdan değil genel olarak bakın o göre konuşun ya nasıl korkutucu olmasın ya düşüncense her yeri siyah gözleri tek gözüyor tam karşına çıksa hissedersin insan korkar şeytan mı bu der Avrupa olsa kabul etmez bunları normal değiller çünkü bakın orda dedim bu farz değil tesettür değil cahil bir bilgisiz misiniz din adamları bile diyor farz değil bunu anlamak bu kadar mı zor nasıl Ailede çevrede büyüyorsunuz araştırmıyorsunuz etmiyorsunuz koyun yaşamayın ya
Cevap sahibi+1 yıl@Oturanayı34 Sana göre ön yargı olabilir çünkü ot gibi yaşıyorsun
- +1 yıl
Avrupa kabul etmiyor çünkü İslam'a düşmanlar, nefretle yaklaşıyorlar. Sizin bu düşünceniz midir normal olan? O çok özendiğiniz, biricik Avrupanız'ın kabul etmeyişi midir normal olan? Genel olarak söylüyorum zaten? Size korkutucu gelen, bana veyahut başkasına gelmiyor demek ki. Sizin bu İslam düşmanlığınız nedir? Tesettür nedir açıklar mısın? Hamd olsun ki sizin gibi cahil biri değilim, lütfen bir kendini cahilliyetinizi gözden geçirin. Hangi din adamı demiş? Siz hangi gözle bakıp araştırdınız acaba? Koyun yaşayan siz ve sizler gibiler. İşinize gelmeyeni görmezden gelip, tonlarca nefret savurmaktan vazgeçmiyorsunuz. Devam ediniz, size yakışan budur 👏
Cevap sahibi+1 yıl@xbutterfly Sizin gibi cahillere yanıt verip yormuyacağım kendimi aşırı cehalet kokuyor hala dediklerimi algılayamamışsınız hala saldırma peşindesiniz Din ile övüyorsunuz ama ne yarar evet koyunsuz Avrupa Şüküre dine bakmıyor çünkü adamlar gelişmiş sizin gibi akşama kadar namaz kılıp yerinde oturup o gavur dinsiz dediğin adamın Telefonunu kullanıp tüketiyorsunuz ne üretiyorsunuz acaba İslamı kim sever ya umarım trollsun al biz 5 milyon Suriyeli aldık ne yaptılar ne ettiler akşama kadar nargila içip onun bunun Kızına sarktılar peçeli Kadınları da rahatsızlık verdi hangi Ülke kabul etti senin gibi enayiler koyunlar kabul etti yazık anlıyorum kapalısın ama o başörtünü çıkartta beyne hava girsin pekte düşünmeden yazıyorsun
- +1 yıl
Islami bilmeden yorum yapmak insanı dinden imandan eder örtünme ile ilgili ayeti kerimenin mealine bakarak yorum yapıp bilgelik tasmalama alim ve ulemalar örtünme ile ilgili ayetlerin tefsirini ansiklopediler dolusu hüküm çıkarmış ve tefsir tercüme etmiş sen kalkmış dinde bu şekilde yoktur diyerek aptallaşıyorsun
- +1 yıl
Defol o zaman ağzının sularını akıtan Avrupa'ya. Avrupa'ya imrenerek bakıyorsunuz ya, yazıklar olsun sizin gibilere. Sen de cahil kardeşim benim, Rabbinin yarattığı alemde verdiği nefes ile, önüne sunduğu nimetler ile bir yaşam sürmektesin ama kalkmış bizlere sunduğu dine laf etmektesin, yazık. Konumuz Suriyeli'ler değil. Senin saçın açıkta nolmuş, oksijen girmediği belli. At gözlüklerini çıkar da, gerçekten araştırıp sor. İnanmak istediğinize inanıp, buna araştırma diyip dolanıyorsunuz. İslam'a inanmak zorunda değilsiniz ama inanmayan hepinizin dili, dini bir rahat bırakmadı. Gerçeklik payı olmayan şeylerle kalkıp dini kötüleme derdindesiniz. Sizlere de bu konuda iki çift laf söylendimi ağzınıza yapışan cahil lafın habire kullanıp duruyorsunuz. Senin adına üzüldüm. Bu iğrenç düşüncelerle yaşayıp, Hakikat'ı görmezden geliyorsun. Ahirette de bu savunmlarını yaparsın aynen. Cahille münakaşaya girilmeyeceğinin örneklerindensin.
- +1 yıl
@Oturanayı34 bu dinin kurallarına laf edenler, ne hikmetse baya araştırmış hatta bazıları Kur'an'ı hatim ettiğini söyler. Hem araştırıp hemde dine laf etmeleri ironik. İnanmak isteyen istediğine inanıp, dini kötüleme derdinde. Dinimizi yanlış anlatanlar yüzünden böyle oluyor derdim ama insan gerçeğe kör olmayı tercih edince iş tamamen onda bitiyormuş. Allah'ın nurunu tamamlayanlar yine bunun gibileri olacak 🙂
+1 yılKarşı değilim ama böyle türban takan biri yanımda gezemez
21 YorumlaHayır.
Tersine buna da Arap diyen Or*spu çocuklarına karşıyım21 Yorumla
+1 yılHayır değilim.
Huysuz şirin derki ben ön yargılı olmaktan ve ön yargılı olanlardan nefret üstüne nefret ediyorum.00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 559 cevap paylaştı.
+1 yılBu tesettür degil peçe , Türk medeni kanununda kıyafet bölümünde yeri yok
10 Yorumla Kendisi ve düşünceleri ayağıma dolaşmadığı sürece sorun yok, ben hiç ilgilendirmiyor.
10 YorumlaHayır elbette ama yazın nasıl dayanırlar bilemiyorum burası aşırı sicakk
16 Yorumla- +1 yıl
ay bunu bende düşünüyorum 😂
- +1 yıl
Katılıyorum
- +1 yıl
Cehennemi düşününce buz dolabı kalır yanında bu açıdan bakmak gerekir 😂
Gizli Üye(30-35)+1 yılTesettür demek vücudun hatları belli olmayacak şekilde ve kur'an-ı Kerim'de belirtilen şekilde giymektir Yani bu şekilde giyinmesini hiçbir yanlış olumsuz tarafı yoktur Tabii ki de giyilebilir
00 Yorumla
+1 yılIsteyen istedigini giyerde
Niye suratini kapatiyon
Ya anarşitsen00 YorumlaDileyen dilediğini giyer. Kimse kimseye karışamaz. İster açık ol istersen kapalı.
00 Yorumlaninja aplalar
hayır karşı değilim isteyen istediğini giyisin012 Yorumla- +1 yıl
ninja espirisi sıkmadı mk aga
- +1 yıl
mı**
- +1 yıl
aga özgürlük sadece cıplaklık mı saygı duy bence
- +1 yıl
ironi her konuda yapılmaz madem dark mizah seviyorsun bu konuda anneni katabilirsin
- +1 yıl
ironi sj
- +1 yıl
tamam
+1 yılBir diyarbakırlı olarak ve samimiyetle söylüyorum Evet Ne Ğüzel işte 🌹
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBu tesettür değildir
İslamda kara çarsaf ve peçe yoktur
Bu kıyafet islam öncesi arap kıyafetidir00 Yorumla
+1 yılHayır değilim. Zaten tesettür tamamen bu.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHerkesin kendi seçimi Araplar böyle giyiniyor genelde
00 Yorumla
+1 yılDeğilim banane ne giyiyorsa giysin
10 Yorumla
+1 yılDeğilim kendi inancı.
10 YorumlaGözlerin sürmeli aysğında sandalet varsa evet
20 YorumlaDeğilim herkesin kendi tercihi
00 YorumlaHayır önyargılı değilim tercih meselesi...
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 449 cevap paylaştı.
+1 yılGuzel ama ici cok merakliyom
00 Yorumla Moda & Stil konusunda 320 cevap paylaştı. Onyargi degil sevmiyom
00 Yorumla
+1 yılKendi tercihleri saygı duyarım
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle hayir. Isteyen istedigi gibi giyinir.
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvet ön yargılıyım çünkü dinde bu yok.
00 Yorumla
+1 yılGiyen giysin beni ilgilendirmez
50 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖnyargı değil de acınası görünüyorlar
10 YorumlaTesettür e önyargılı değilim
00 Yorumla
+1 yılİtici
41 Yorumla- +1 yıl
neden
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllaha göre giyinenin bunu sorması saçma olur.
00 YorumlaModa & Stil konusunda 2,4b cevap paylaştı. hiç kımsenın hiç bir şeyine karışmam
00 Yorumla
+1 yılhayır tabii
20 Yorumla
+1 yılHaddim değil banane.
10 YorumlaNinja değil mi bu
10 YorumlaButun kizlar boyle gezsin
00 Yorumla
+1 yılNinja gibi aynı.
00 YorumlaEvet
00 YorumlaHayır.
00 Yorumla
+1 yılNötrüm
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılTövbe tövbeee
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet ninjaaa
10 Yorumla
+1 yılhaddim değil..
00 Yorumla
+1 yılSapıklık bu
010 Yorumla- +1 yıl
neresi?
- +1 yıl
Nasıl aşırı açık giyinen birisi sapıklık yapıyorsa bu şekilde aşırı kapalı giyinen biriside sapıklık içindedir milletin işi gücü yok her an ona bakacaklar açık olsa aman ağzı görünmesin
- +1 yıl
isteyen acıkta giyinir kapalı da ahlak bekcisi misin
- +1 yıl
@cerennerecc123 ayarsız mısın sen
- +1 yıl
ayarsız değilim sadece senin özgürlüğünü ve yasam standartlarını kısıtlamaması dısında herkes her istediğini yapar/giyer
- +1 yıl
@cerennerecc123 isteyen istediğini giysin isterse giyinmesin ergen hanım
- +1 yıl
@cerennerecc123 sana ağır küfür ederim taze kaşar
- +1 yıl
ok boomer 🥰
- +1 yıl
@cerennerecc123 gün bir çok defa söyle bunu ama aynaya bakarak
- +1 yıl
tamam 🥰🥰🥰
Gizli Üye(30-35)+1 yılGerçekten Allah için giyiyorsaAllah kabul etsin.
10 YorumlaBana doğru gelmiyor
00 Yorumla
+1 yılÖcü bunlar.
00 Yorumla
+1 yılEvet
10 YorumlaCaiz değil
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı