Papatya suyunu kaynattım ve sarı renk aldı. Saçımı o suyla ısladım (direkt dökmedim ama ıslanana kadar elimle sürdüm) kuruyana kadar saçımda beklettim. 2 gündür yapıyorum ama hala aynı. Arkadaşımda 2 günde kendini belli etmişti. Papatya suyu normalde ne kadar zamanda etki eder bilgi verebilir misiniz?Papatya suyu saçta ne kadar bekletilmeli?
Saç rengini 1-2 ton açmak isteyenlerin tercihi genel olarak doğal yöntemler oluyor. Papatya suyuyla saç rengi açmak da bu yöntemlerden bir tanesi. Hem uygulaması zor değil hem de saçları istenilen tona getiriyor. Kumral saçlarınızda sarı yansımalar istiyorsanız, papatya suyuyla saç açma yöntemini tercih edebilirsiniz :)
Papatya suyu saçta ne kadar bekletilmeli?
Papatya suyunu bekletmenin bir süresi yoktur aslında. Saçlar kuruyana kadar saçta kalır, kuruduktan sonra da durulama gerektirmez. Tabii ben yine de 1 günden fazla tutmamanızı öneririm. Papatya suyunu saçlarınıza uyguladıktan sonra bol bol güneşlenmenizi öneririm.
Papatya suyu güneş şart mı?
Güneş saçların daha iyi açılmasına katkıda bulunuyor. Mümkün olduğunca güneşte durmanızı öneririm ama saçlarınızı kuruması için kendi haline de bırakabilirsiniz. Biraz geç olsa da açılacaktır. Yine de çok fazla açılma beklememenizi öneririm, 1-2 ton açılabilir ancak saçlarınız.
Papatya suyu sürdükten sonra saç yıkanır mı?
Papatya suyu uygulandıktan sonra saçlar kuruması için kendi haline bırakılıyor, durulama gerektirmiyor. Eğer rahatsız olmuyorsanız 1 gün saçlarınızda kalsın ve saçlarınız yeteri kadar açılsın. Bol bol güneşe çıkmayı da ihmal etmeyin.
Papatya suyu kaç günde bir yapılır?
Papatya suyunun saçları kuruttuğunu, sertleştirdiğini söyleyenler oluyor. Haftada 1 kullanım saç sağlığınız için en uygunu olabilir. Fazla kullanmak saçlarınızda sertleşmeye yol açabilir.
Röfleli saça papatya suyu kullanılır mı?
Papatya suyu röfleli saçlarda da kullanılabilir. Ancak saçlarınız çift renk olduğu için uygulamayı dikkatle yapmalı, saçların her yerinin güneşle aynı miktarda temas ettiğinden emin olmalısınız. Aksi halde saçlarınızda istenmeyen tonlamalar meydana gelebilir.
Diğer yöntemlerle uğraşmak yerine direkt olarak saç açıcı sprey kullanabilirsiniz. Palette benim en güvendiğim markalardan bir tanesi, kullananlar çok memnun kalıyor :) Saç renginizi 2-3 ton açmak için tercih edebileceğiniz renk açıcı sprey aynı zamanda saçlarınıza bakım da yapıyor. Argan yağı ve hindistan cevizi yağı içeriği sayesinde saçları yumuşacık yapıyor eşsiz sarılara kavuşturuyor :)
Nemli saçlara direkt olarak uygulanıyor ve saçların kuruması bekleniyor. Durulanmıyor. Kullanımı da oldukça pratik :)
Papatya suyunu ıslak saçına sık. Güneşin altında kurumasını bekle. Kuruduğunda rengi açılmış oluyor. Bunu birkaç kere tekrar edersen doğal sarı gibi olur. Şahsen denemiştim. Ama baktın etki etmiyor, bir mağazadan satın al kendin kaynatma. Ve tavsiyem oksijenli su kullanma. Saçlarını yıpratır
bende 2 ay önce falan koleston sıvı peroksit ile açmıştım kendi saç rengim siyahtı peroksitle açık kahve gibi oldu ama saçlar yandı yıprandı hep. mecburen kuaförde kestirmek zorunda kaldım şu an uçlarını biraz daha açmak istiyorum (ama yemiyo tabiki)
güneşin onunde kurumasını bekliyeceksin ben bir ara öyle yaptım bir iki ay sonra gözle görülecek kadar etki etti güneşe cıktıkca açılır bu yüzden bende hemen hemen her gün uyguluyorum sprey şişesine koyup.
ayy evet 15 yaşındayım profildende çok belli dimi 15 olduğum. O yüzden buralarda dolanıyorum hatta :D Tatlım bazıları gibi gerizekalı değilim sen rahat ol :))
En İyi Cevaplar