Tipik karma ciltli biri olarak gözenek açılması gibi bir derdim var. 2 yıl öncesine kadar sağlam sigara tiryakisi olmamın da katkısı olabilir bu duruma elbette.
Bildiğiniz gerçekten işe yarayan krem veya maske var mı kızlar? Gözenek sıkılaştırıcı krem eczanede satılan krem tavsiyesi olan var mı? Ev yapımı maske tarifleri da kabulümdür, eğer tarifi cadı reçetesi gibi karışık ve ulaşması zor malzemelerden oluşmuyorsa:)gözenek sıkılaştırıcı ilaç kullananlar
Gözenek sıkılaştırıcı kullananlar krem veya maske önerebilir misiniz?
Gözenek büyüklüğü en baş belası cilt problemlerinden bir tanesi. Kadın, erkek birçok insan büyük ve açık gözeneklerden şikayetçi. Bunun için gözenek sıkılaştırıcı ilaç kullananlar bile var. Büyük gözeneklerden kurtulmak için öncelikle gözenekleri derinlemesine temizlemek gerekiyor. Ardından ise gözenek sıkılaştırıcı krem kullanmak çok önemli. Gözenekleri derinlemesine temizleyen en güvendiğim maske kil maskesi. Bunun için aktardan aldığım saf kili kullanıyorum. 2 tatlı kaşığı kilin içine maske kıvamına gelene kadar su ekleyip karıştırıyorum. Maskeden önce yüzümü temizleyici ile yıkıyorum. Ardından maskeyi uygulayıp 15 dakika bekletiyorum. Kuruduktan sonra ılık su ile yıkıyorum. Sıra gözenek sıkılaştırıcı kreme geliyor. Krem uygulamadan önce yüzümü soğuk su ile yıkıyorum çünkü soğuk su gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı oluyor. Ben genelde gözenek sıkılaştırıcı krem eczanede satılan kremlerden tercih ediyorum. Gözenek sıkılaştırıcı kullananlar ile konuştuğunuzda istisnasız herkesin aynı kremleri önerecekleri harika bir liste yapacağım sizlere.
En iyi gözenek sıkılaştırıcı kremler
1- Vichy gözenek sıkılaştırıcı krem
Vichy gözenek sıkılaştırıcı krem kullananlar
Gözenek probleminden şikayet edenlerin kullanabileceği en iyi kremlerden bir tanesi Vichy gözenek sıkılaştırıcı. Vichy doğal sıkılaştırıcı özelliklere sahip bir içeriğe sahip. Bu yüzden hassas ciltler sahil güvenle kullanılabilecek bir ürün. Vichy gözenek sıkılaştırıcı krem kullananlar arasından birçok insan gözeneklerde kısa sürede gözle görülür bir azalma sağladığını onaylanmaktadır. Yüzdeki çukurları azalttığı da öne çıkan özelliklerinden bir tanesi.
2- Coy gözenek sıkılaştırıcı krem
Coy gözenek sıkılaştırıcı kullananlar
Coy Porefection gözenek sıkılaştırıcı ve aynı zamanda yaşlanma karşıtı bir krem. İçerisindeki Poretech, Progeline, Miniporyl ve Pore Reductly gibi aktifler sayesinde genişlemiş gözeneklerin kısa sürede yok olmasını sağlıyor ve yaşlanma belirtilerini en aza indiriyor. Cildin ihtiyacı olan nemi sağlarken, sebum dengesini koruyarak akne oluşumunu engelliyor. Bu özellikleriyle Coy gözenek sıkılaştırıcı kullananlar arasından olumsuz bir yorum duymanız imkansız.
3- La Roche-Posay Effaclar K+ gözenek sıkılaştırıcı krem
gözenek sıkılaştırıcı krem eczanede satılan
La Roche-Posay Effaclar K+ cilt üzerindeki pürüzleri yok ediyor, siyah nokta oluşumunu engelliyor ve gözenekleri sıkılaştırıyor. Sebum dengesini koruyarak akne oluşumunun önüne geçiyor. İçeriğindeki LHA ve salisilik asit sayesinde cildi tahriş etmeden soyuyor ve cildi yeniliyor.
Pardon son sorunu görmemişim :) Beyaz kili, bildiğin aktarcıdan alıyorum ama açık değil, uyduruk da olsa bir firma adı olan poşetlerden. Kaya gibi değil, toz olanı (daha pratik) Kendiliğinden maske olanı değl, bildiğin toz gibi olanı. Bununla her gün cildimi temizliyorum, muazzam bir şey.ceviz büyüklüğünde alıp suyla ıslatıp cildimi yıkıyorum. İçerisine bazen gülsuyu da katıyorum su yerine.Rosense gül suyu, bu konuda çok iyi mesela.
:) bak ona bir şey diyemem. kil gözenek küçültücü etkisi yok ama muazzam temizleyici karma ciltler için.ve sana önerim sakın tonik kullanma karma ciltler için olanları bol alkol var,cildi alkolle kurutuyor. Alkol cildi çabuk yaşlandırır,aklında bulunsun
yok zaten pek tonik insanı değilimdir:) ya cilt bakımı ürünlerim çok azdır zaten. ama yeni aldığım krem cildimi çok düzeltti (bioderma, şiddetle tavsiye ederim) bir tek gözenekler kaldı geriye. gaza geldim ben de işte, onları da halledeyim dedim:)
bioderma, şampuanı da bir harikadır. Genelde her ürünü güzeldir, bana da geçenlerde ecznecimiz bir sürü güneş koruyuculu samplelarını verdi, bayıldım. Umarım halledersin :) ama dediğim mac ürünü, gerçekten alanında iyi.çok memnunum.
evet internette bir iki yazı okudum hakkında, epey memnun deneyenler. bakalım, bir seçim yapacağım kendimi uygun olanlar arasından artık. tekrar sagol şeker:)
bence doğal ürünler kullanmaya dikkat edin. O pahalı meşhur markaların içinde bir sürü kimyasal var. Anlık olarak cildinize iyi gelen bu ürünler uzun vadede vücudunuz da çok fazla toksik madde birikmesine neden oluyor.Siz bunu kısa vadede farketmiyorsunuz fakat etkileri uzun vade de birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Bence deniz kaynaklı kozmetik ürünler kullanmanız en etkili yöntem.
Kiehl's in gözenek sıkılaştıcı toniği ile losyonunu kullanıyorum, ama onun haricinde kendi yaptığım buz küplerini her sabah mutlaka, üşenmeden cildimde gezdiririm, bu kürün cildime çok iyi geldiğini düşünüyorum. Ne sivilcem var, ne de siyah noktam. Maden suyunu 1 tane limon suyuyla karıştırıp buz kalıbına döküyorum ve donması için buzluğa koyuyorum, her sabah kullanıyorum. İnan bana gözeneklerindeki küçülme gözle görülür şekilde azalacak
O peelingin icinde cok kimyasal madde var ya hergün kullanma haftada 1-2 defa kullaniyorum ben onu. Soguk suyla yika yüzünü. Hic oynama sivilcelerinlem aksam 10bucuk gibi en gec uyu. Ozaman cildin sakinlesir. Buz da kizariklara iyi gelir. Hafta da bir kil maskesi uygula peelingden daha iyi bence :) tonigi sabah aksam kullan
Bu tip ürünler maalesef kısa süreli çözüm sağlıyor ayrıca cilt kuruduğu için daha fazla sebum üretmeye başlıyor yani tonik ve yıkama jelleriyle temizlemeye çalıştığımız alanın daha fazla yağlanmasına neden oluyoruz. Aktarlarda toz halinde paketlenmiş kil bulabilirsin bunu haftada 1 veya 2kere gül suyuyla karıştırıp maske olarak kullan. Hem siyah noktalar temizlenir ve gözenekler sıkılaşır hem cildin nemli kalır ve fazla yağdan arınır
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sacmalama aldığın ürünler cok yararlıymıs gibi konusuyosun bide cildinin phnı bozucaksın azcık akıllı oi her bulduğunu sürme yüzüne o kadar para veripte hem cildinden hemde parandan olma git maden suyunu al tonik yüzüne sür daha hemde yağlı yemeklerden uzak dur
Onların hepsi yalan kullanma ben cilt bakım bir ablayla tanıştım kesinlikle önermiyo.. doğal bir sabun verdi bana ballı her akşam yatmadan yüzümü onunla yıkıyorm azalma oldu.. bir de yüzünü yıkadıktan sonra havluya yüzünü silme dedi yayılıyormş..
Garnierin maskesini bende kullanıyorum ama o 3 türlü kullanılabiliyor. Sen maske olarak kullanıyorsan hergün yapman cildine iyi gelmez.. arkasında da yazıyor hatta.. dikkatlice okumanı tavsiye ederim.. İyi yapacam derken zarar verme cildine
Buradan öneri arama ve öneri olursada kulak asma lütfen çünkü herkesin cikt tipi ve sorunları farklıdır. Doktora gitmelisin bunun için, bende beyaz tenliyim ve akne sorunum vardı ilaçlar kullandım ve lekeyle alakalı birkaç operasyon daha şu anda cildim pğrüssüz ve çok güzel
1
3 Yorumla
Gizli Soran
Çok teşekkür ederim umut ışığı yaktın. Doğru bir tedaviyle güzel bir tene ulaşabilirim o zaman? 😊 İstanbul'da misin?
Hayı antalyada yaşıyorum ve emin ol çook güzel sonuçlar alabilirsin sadece bilmeden işte böyle internette yazan şeylerle kendi kendine birşey yapam çünkü benim öyle cildine zarar veren cidden çok arkadaşım oldu. Sen güzel böyle bir özel hastanede iyi bir dermatoloji bölümüne gözük hiçbirşeyin kalmaz dert etme sakın 💓💓
İstanbul'da olsaydın doktor önerini alırdım ama olsun ben o zaman işinde ehli bir dermatolog arayayım en iyisi 😊😊 dediğin doğru aslında ben çünkü her şeyi uyguladim iyi olacağı yere kötü oluyor sanki.. çok çok teşekkür ediyorum tavsiyelerin için 😊😊😁
Hergün yaparak yanlış yapıyosun hergün asla peeling yapma sadece yüz temizleme jeliyle hergün yıka peelingide haftada en fazla 2 kez yap ardından gül suyu sür o daha iyi
Maden suyu ile her gün en az 2 kere sil yüzünü buz gezdir sıcak duş alma gözenekler kapanmaz ve çilek bul taze ez yüzüne sür her gün yarim saat beklet gözenekler sıkılaşır
O ürünlere bosuna para verme al gerçeğinden bir gül suyu makyajda temizle yüzune tonikde yap yap istedigini gayatte memnunim ben yumusacik yapiyor yuzu
Yağlı şeylerden uzak dur bide oynama yüzünü hep sabunla yıka başka birseyde deneme her şey yolluna gireceğinden emin ol maskey yuzunu daha çok bozabilir hèrgun surersen çünkü kimyasal maddeye karşıyım geçmiş olsun dert etme
valla hiç anlamam böyle bir sorunum olmadığı için ama altta arkadaş isim falan vermiş zaten bildiğim kadarıyla benefit'in ürünleri baya kaliteli ve etkili aklında bulunsun.
Kullanma onları 3u 1 aralar leş gibi , sdece puturcuklu olmayan jel yapidaki temizleyicileri kullan ben himalayanin neem ozlu temizleme jelini kullaniyorum memnunum
Yaş hamur mayasi nin yarısını ufak bir kaba koy içine 20 Damla limon suyu ilave et bir çay kasigida su koy karıştır temizledigin yüzüne maske halinde sur 30 dakika bekle sonrada soğuk su ile yıka bunu 2 günde bir tekrarla gozenekler sıkılaştırıcı bir özelliği var bende ise yaradı
Yüz için kullanmayı düşünüyorum. Yüzüm Şu an pürüzsüz bir yapıya ulaştı acnegen sayesinde. Sadece gözeneklerim dikkatimi çekiyor.. o amaçla danışmayı düşünüyorum doktoruma. Ama biraz doğal yolları da arastirmak istedim. Var mı bir fikriniz?
En İyi Cevaplar