Temmuz ayının sonlarına doğru kuzenimin düğünü var.
Ben tesettürlü bir genç kızım nereden kıyafet bulabilirim?
Ben tesettürlü bir genç kızım nereden kıyafet bulabilirim?
Tepki yemek istemiyorum ve cidden tüm iyi niyetimle yazıyorum. Şimdi kapalı insanlar vücut hatlarını gösterecek şeyler giymiyorlar diye biliyorum yani giyeceğin kıyafet çeşidi zaten belli, renk desen vücudun zaten görünmüyor yüzünün rengini de ayarlayabilirsin makyajla bundan dolayı da hangi rengi en çok seviyorsan o renkte bir şeyler seç. Kapalı giyim mağazaları zaten çok az bu yüzden internetten alman sana daha çok seçenek sunar. Umarım istediğin gibi bir kıyafet bulabilirsin.
Yani şimdi linç yicem ama benimde bildiğim kapalı insan vucud hatlarını belli etmemesi gerekir
(LİNÇ ETMEYIN BANENE ISTER KAPANIN ISTER SORT GIYIN SADECE GÖRÜSÜMÜ BELLI ETTIM)
Zaten dislike atan atmış bana. Madem öyle biraz daha kızıştırayım bare ortamı. Bu dislike atanlar madem öyle bir şey yok neden açıklara hatlarınız gözüküyor siz o musunuz diye çıkışıyorsunuz? Madem hatlarınız gözükebiliyor o zaman neden kapalısınız? Al sana bir çelişki daha...
yoo kapalı değilim ama görüşünü beğenmedim
@cilek7062 ya bu veledi zinalqr böyle zaten anlamazlar seni
Ten rengin nedir? Ben tesettürlü kadınlara pastel tonlarını çok yakıştırıyorum açıkçası. Eteği pileli bir elbise giyebilirsin bence çok yakışır. Biraz daha süslü olmak istersen abiye giyebilirsiniz.
Trendyol gibi İnternet sitelerinde çok güzel kıyafetler oluyor. Hem yaşına hem kendine uygun kıyafetler bulabilirsin. Hem daha uygun oluyor. 🙂
teşekkür ederim
Kapalı insanlar için bulmak zor, internetten alma çünkü duruşu çok önemli. Denediğin şeyi kessinlikle topuklu bir ayakkabıyla dene. Normal butiklerde de çok şık şeyler bulabilirsin önce bunu soyliyim. Topuklu, uzun etek ve üstte giyebilirsin, kemerli bir elbisede. Ama çok arayacaksın onu baştan soyliyim. Ha birde kıyafet de kiralayabilirsin
Cevap
24Cevap
Aynı dert bende de var kuzenim evlenecek kır düğünü tarzında olacak Eskişehir de bende kafayı yemek üzereyim 34 beden elbise yok bulamıyorum tesettür abiyeler avize gibi açıkçası hiçbir türlü abiye sevmediğim için işim daha zor😅Tuğba, Akar, Peçe, Kayra.. İstanbul da isen bu mağazalarda bulabilirsin Ümraniye, Çarşı.
ben uzun uzun yazilan yazilara katilmiyorum, insan kendine ne yakistiriyorsa ve begeniyorsa kendini nasil iyi hissedecekse oyle giyinmeli. Abiye almak icin magzaya girdigimde neyiniz oluyor sorusuna sinir oluyorum, ben belki kuzun elbisesi diye gosterdiklerinizi begenmiyorum? birakinda kendimiz secelim, bir dugun aik havada diye balik model giyilmez diye bir kaidemi var?
Netten bakabilirsin.
Tesettur olunca daha cok dikkat etmek gerekir bir de. Vucut hatlarini belli edecek kadar dar olmasin elbise.
Ben de kapaliyim genel olarak moda ala'dan alisveris yapiyorum. Sitesinde de guzel kiyafetler var hem abiye hem gunluk seyler. tavsiye ederim.
Pastel renkler veya turuncu kahverengi karışımı tonlar çok hoş mağaza olarak seçenek az ama internette güzel siteler ve butikler vardı şu an adlarını hatırlamıyorum arkadaşlarım kullanıyor ama internetten seçeneğin artar diye düşünüyorum
Eğer internet üzerinden sipariş verecekseniz: ''Tofisa'' sitesini kullanabilirsiniz. Fiyatları da uygun.
Tesettürlü abiye tarzı kıyafet seçecekseniz ''Modanisa'' sitesine de bakabilirsiniz.
Reklam yapıyormuş gibi oldum hdgdj
Ben de kuzenimin düğünü için bir elbise beğenmiştim 4 yıl evvelFiyatı 550 TL idi , şimdinin 1.300 TL si. Ancak dedim veremem bu kadar para sanki kendi düğünüm. Bütün kumaşını süsünü kendim aldım Eminönü'nden aynısını ve 250 TL ye mâl oldu teyzem dikti sağolsun. Varsa öyle yetenekli akraba rica et
Güzel bir elbise olabilir. Pastel tonlardan bir elbise tercih edebilirsin. Sadece ve abartısız. Çok iyi anlamam ama. :)
Pileli elbiseler tesettürde çok güzel oluyo turkuaz rengi falan gayet hoş
Modaselvim, modamerve, sefamerve gibi tesettür kıyafet satan sitelerde güzel ürünler oluyor oralara bakabilirsin
Ulan benim can ciğer dediğim kuzenlerim komşunun düğününe gitse böyle gelmez. Dolaptan dizde sade şifon elbiseyi giyip gelmişlerdi. bir ruj saç açık tamam.
Bende kapalıyım kuzenimin düğününe kalem elbise giymiştim
Moda nisa, moda selvim, mervesefa sitelerine bir bak.
Vücut hatlarını belli edeceksen eğer, kapanmanın ne anlamı var ki...
Tesettür mağazaları, güvenilir bazı internet sayfalarından satın alabilirsin.
Instagram'dan bak, istemediğin kadar sayfa bulursun. Bulamazsan yaz bana yardımcı olurum.
İnternette var. Sıkıntı olursa iade de edebiliyorsun..
kara carsaf giy pece de tak maskeye gerek kalmaz xd
Düğüne gitmemeni tavsiye ederim kendınden degerlı değil bence
Bu see parlak taşlar moda gece elbiseleri bike gün ışığında giyilebilir ama fazla abartıya kaçmadan giyin derim
Çok zenginsen modanisa gibi sitelerden alabilirsin. Durumun idealse gardrop ve dolap uygulamalarından güzel elbiseler bulabilirsin. Ben ablamın düğününde gardrop dan aldım. Sonuçta 1 kere giyilecekti. 80 tl verdim 70 tl ye geri sattım
Benim kardeşimin evinden 4 tane muska çıkmış hoca sirkeli suda beklet yak demiş evin içinde sobaya atmış yakmış kulu ayak bakılmayacak yere dökmüş ama ne olduysa o küle gitmiş üzerinden geçmiş eve gelmiş ve çarpılmış ne yapmalıyım
Tesetturlusun ne güzel düğün var diye suslencem puslencem diye kendini orda on plana cikartma yeter kafandakine ihanet etme normal bişey giyer gider bı sure bekler dönersin
@cilek7062 yani türbanlı ya hani dini teslim ediyor bir mana da o rada. Trübanlı bir kıza hanfendiye vücudunun hatlarını belli edecek dar gyimler ve dikkat çekecek aksesuarlar yakışmaz.
@cilek7062 söyleyebilirsin sıkıntı yok :)
Sanki güzel giyinmek aşağılayıcı bir şeymiş gibi bu dini temsil edenlere yakışmaz demişsin. Giyim mağazalarının büyük bir bölümü zaten açık giyim olduğuna göre toplumun medenileştiğini ve orta çağda uygulanan kurallarım biraz esnetildiğinin farkına varılması gerekildiğini düşünüyorum.
@cilek7062 güzel giyinmekten kastın nedir? Onun bunun sehvetini kabartmak ,3 5 kilo boya sürünmek mıdır? Kur'an için zaman yoktur evrenseldir tüm zamanları ve mekanları kapsar. Bu orta çağda olsa uzay çağı da olsa dijital çağda olsa aklına ne gelebiliyorsa 100 sene sonra da olsa her zaman aynıdır boyle de kalacaktır. Çünkü Allah bizzat kendisi koruyacaktır Kuranı. Bunu kendi heves ve hevsatimiza göre uydurmak uygun degildir. Hz Ömer indi sanırsam güzel bir sözü var yaşadığın dini bilmezsen yaşadığını din zannedersin diye coh tehlikeli bişey
Güzel giyinmekten kastım başka insanların bakması değil benim aynaya baktığım zaman kendimi beğendiğim kıyafetler bu birincisi. İkincisi ise korunma olayının gerçek bir kanıtı yok, öyle yazıyor diye gerçek olacak diye bir şey de yok. Yaşadığım şeyi din değil yaşamak olarak adlandırıyorum. Çevremdeki insanlar ne düşünür diye yaşasam zaten onlardan bir farkım olmayacak.
@cilek7062 Kuran da yazan bir harften tüm sürelere kadar her şey haktır ve orada yazılanlar elbet bir gün gerçekleşecektir iman ettik ve inandık çevrendeki insanlar ne düşünür diye yaşama zaten Allah benim hakkımda ne düşünür diye yasa ve ona göre içine siniyorsa yap yapacağını
@cilek7062 benim öyle bişey dedğimi anladıysan gerçekten senin bol bol kitap okuman ve pragraf çözmen gerekir. Çünkü okduğunu anlamıyorsun. Bkan da suçludur baktıran da suçludur. Senin dedğin ben istediğimi giyeyim ama kimse karışmasın bakmasın etmesin demek yok yaa ne güzelsin be dünya kendin istediğin gibi davran karşısı ters bişey yapınca alev topuna dön. Her şeyi yaratan senin şu an nefes almanı bu kelimeleri yazmanı sağlayan izni ve merhameti olmasa elini klavyeyer dahi götüttürmeycek bir Allah o ki hamdolsun iyi ki onu zikretmeye çalışıyoruz her daim
Hala Allah diyor ya! İnanmıyorum ve yazdığın hiçbir şey beni tatmin etmiyor bu konudaki. Her insan başkasının sınırlarına girene kadar özgürdür. Ben sırf bir grup sapık ruhlu insan yüzünden kendimden taviz veremem. Paragraf çözmesi gereken ben miyim? Güldüm sadece! Millet 12 saniyede uzaya çıkıyor bizimkiler 12 yaşındaki ÇOCUĞUN evlenip evlenmeyesiniz caiz olup olmamasını tartışıyor. Daha fazla uzatmayın muhabbeti çünkü beni cidden bayıyor bu sohbet. İyi günler dilerim...
yakın akrabamın düğünü
ne kadar yakının olursa olsun yani isterse kendi düğünün olsun bu böyledir
@cilek7062 "... İkincisi ise korunma olayının gerçek bir kanıtı yok, öyle yazıyor diye gerçek olacak diye bir şey de yok. ..." yazılana inanmıyorsan neden başörtülüsün? Sonuçta aynı kitapda yazılan bir yeri uygularken başka yerleri inkar etmek saçma. Hee dersinki evet doğrusu öyle ama ben nefsime göre yaşamak istiyorum o zaman anlarım ancak "iman" etmiş birinin kuran'ın bazı kısımlarını nefsine göre yorumlaması yanlış.
Ben baş örtülü değilim bu birincisi, ikincisi ise herhangi bir şeye koşulsuz şartsız inanmıyorum. İslam dininde kullanılan “nefis” kelimesi psikolojideki “arzu” kelimesiyle örtüşür ve sizi temin ederim ki ben arzularıma göre yaşamıyorum. Hayatımın merkezinde ben varken isteklerimi mantık çerçevesinde gerçekleştiriyorum. Kur’an, incil ve Tevrat’ı bizzat okudum; günümüzde inanılan birçok dinin aslında ne olduğunu inceledim. Konumuz islam dimi olduğu için buna göre bir yorum yaptım. Kuranda yazılmayan birçok şey sünnet adı altında insanlara dayatılıyor. Komik olansa kimse buna itiraz etmiyor bunun sebebi ise güdüsel inanış dediğimiz insanın temel dürtülerimden olan inanma ihtiyacı. Bu tarz konuları konuşmayı sevmem çünkü bir şeye bağlı birinin o konudaki gerçeği görmesi imkansızdır.
Bir kadının bir kıyafet giydiğinde hem cinsleri ve karşı cinslerinin o giyilen kıyafetin karşı taraf için olduğunu düşünmesi aslında bakarsanız çok hastalıklı bir düşünce. Geri kalmış toplumlarda toplumsal tabular daha fazladır ve insanlar bu tabular doğrultusunda birbirlerini yargılarlar. “Kim hayatıyla ilgili ne yaparsa yapsın bu o kişiyi ilgilendirir, başkasının sınırlarına girene kadar herkes özgürdür” ifadesini de burada paylaşmak isterim. Son olarak da Türkiye müslüman bir ülke değil, herkes dinini yaşamakta ve neye inanıyorsa o doğrultuda hayatını devam ettirmekte özgür. Ben nasıl başörtülü bir kadına giyimi için hakaret etmiyorsam kimse de ben kapanmadığım için bana hakaret edemez.
@cilek7062 Ben başörtülüsün diye algıladım, pardon. O zaman sorun yok. Başörtülü birinin "... İkincisi ise korunma olayının gerçek bir kanıtı yok, öyle yazıyor diye gerçek olacak diye bir şey de yok. ..." bunu yazmasındaki çelişkiyi dile getirdim. Çünkü kuran'a inanan birinin ona koşulsuz şartsız iman etmesi gerektiğini bilmesi gerekir.
Sana inancından dolayı hakaret etmediğim için son yazdıklarını görmezden geliyorum, herkes inancını seçmekte hürdür.
@cilek7062 Kur'anı bizzat okudum diyorsun dimi bir şey soracağım Kuranı nerden okudun o çok önemli. Eğer ki mealinden okuduysan Kur'anı bizzat anladım her şeyini tamam ya hallettim diyemezsin. Dersen yalan söylemiş olursun bu açık ve nettir. Çünkü meali tam olarak ayetlerin anlamını veremeyebiliyor. Kur'anı iyi bir şekilde anlamak için tefsir okumak gerekiyor.2. olarak sünnete laf etmişsin. Senin bu görüşlerin bugün bir grup olarak devam ediyor. Mealcilik grubu. bunlar kuran bize yeter diyip hadisleri inkara kalkışıyorlar sahih hadislere varacak drecede inkara yol açıp peygamberi aradan çıkarmak istiyorlar tarihe bakarsan eğer İngilizlerin bir sinsi oyunu olduğunu görürsün Hindistanı işgali sıraında böyle bir grup oluşturmuşlar Bunun altında yatan sebepler ise çok derin konuşmak istersen yine konuşuruz sıkıntı yok o hadisler ne kadar ince detaylarla aktarılmış biliyor musun? Ki sünnetler hayatı kolaşlaştıracak pratik bilgilerle dolu dayatılıyor demişsin insanın omzuna 1 ton yükleyipte yürü demiyor yani baktığında hepsinin hayatı kolaşlayştıracak şeyler olduğunu göreceksin nefis ve arzularıma göre yaşamıyorum diyorsun burdan bile belli yani nefsine göre yaşadığın kafana göre ona laf etmişsin buna laf etmişsin işine geleni kabul edip işine gelmeyeni kabul etmemişsin şu giyim hakkındaki gürüşlerin ise o kadar komik ki taş devrinden kalma ilkel insan yöntemleri galiba bunlar :D :D sana zaten burda laf eden olmadı müslümanın diğer bir müslümanı uyarması görevidir. Bunun için uyardım ben yoksa bana bir artısı var mı yok eksisis var mı yok senin anlayşına göre ben mesela çıplak çıkmak istiyorum diyelim bunu senin gibi düşünenler kabul edebilecek mi konu bu Allah korusun böyle bir insan değilim de mesela otobüstesin yanına çıplak bir erkek oturdu sana bir zaararı var mı yok seni kısıtlıyor mu yok herkes kafasına göre yaşarsa dönelim taş devrine herkes kafasına göre yaşasın
Mealiyle orijinali zaten tam çevrilmez diye evrensel diyemeyiz diyorum siz evrensel diyorsunuz, daha üstünden yüzyıl geçmiş olayları tam aydınlatamıyorken nasıl yaklaşık 1400 yıl önce olmuş şeyler hakkında TAM OLARAK DOĞRU bir yargıya (sünnete) varıyorsunuz? Bu taş devri meselesine gelirsek de kola, bacağa, göbeğe tahrik olmak ve hatta daha da ileri taşıyıp tecavüz etmek çok normal ama isteğimize uygun giyinmek aşırı anormal ve çağ dışı haklısınız. Günümüz giyim mağazalarına bakın ve sonra ne günümüze daha yakın bir daha konuşalım. İnanma dediğim gibi güdüsel bir durum ve bu sizin mantıken açıklamaya çalışsanız daha çelişki yaşayacağınız söylemler içeriyor. Ben durumu daha fazla uzatmak istemiyorum zaten yeterince gözlem yaptım bu kadarı yeterli sanırım. Z kuşağı olduğum için kendimi şanslı hissetmeye başladım çünkü her şey yavaş yavaş değişmeye başladı. Görüşünüze saygım var ama dediğim gibi biraz tarafsız bakmaya çalışsanız ne kadar çelişkili cümlelerinizin olduğunu far edeceksiniz. İyi ömürler dilerim...
modaala butik dıye bır sıte var orda istedıgın abıye modellerini bulabılırsın
Pudra rengi uzun bir elbise giy ince tül olsun çok yakışır kapalı kadınlara.
:) abiye giyilebilirsn altına dolgu topuklu ayakkabı başına şal
Ve ya da etek gömlek
Giydiklerinin yenilerini alabilirsin tesettür için mağazalar var oralara bakabilirsin önemli olan durum diye de tesettüründen vazgeçmemen ve makyaj yapma eğer böyle bir niyetin var ise
Gönlün ve kalbin ne giymek istiyorsa onu giy o bunu demiş su bunu demiş boş ver gözüne hangisi hoş geliyorsa giy boş ver
Tesettür uyuduğun sürece sıkıntı olmaz ama ama eğer makyaj yapacaksan ve başına topuz o zaman hiç tesettür ile uğraşma
Sade bir elbise hoş olur
Kalem etek bluz kombinide hoş olur
Tesettürlüler için güzel butik sayfaları var araştırabilirsin
İnançlı felansan boşuna makyaj felan yapma makyaj çekiciliği artırmaya yarar inancına ters açıkçası görünce diyorum bu neden böyle yapıyor içi farklı dışı farklı çelişki yani
Ne alakası var makyajı insanlar beni dah güzel görsün diye yapıyor kendi için kendi güveni için yapıyor olamaz mı?
Kendine güveni dış görünüşten geliyorsa zaten güzelleşmek ona güven katar basit. kendi için yapıyorsa ona bir şey demem ama çoğu makyaj yapanın da içindeki kendine saygısızlığını ya da kabüllenildiği “çirkinliğini” bastırarak yaptığı ve kendisini insan olduğu için değil başkalarının kabul ettiği güzel bir insan olduğu için beğendiği de yadsınamaz bir gerçek
Instagramda @rabiaisiktasarim var ordan bakabilrsin
Çok güzel sade elbiseler var. Biraz bakıp bulabilirsin hoş duruyolar.
Bazen dolap uygulamasında aynı kıyafet daha uygun oluyo ordan da bakabilirsin 🌸
Yaz renklerini tercih edeceğin güzel bir elbise olabilir mesela sarı turuncu kırmızı vs
Kendine yakışanı giy. Başkaları için değil. Relax
Sağdaki daha zarif...
Moda nisa falan olabilir..
Lazaza instagram sayfasına bakabilirsin
Mevazen... insgrm da var
Elbise ve tunik pantolon
Veya*
Valla resmini görmeden bisey diyemeyiz
Ne tarz istiyorsun? Dar, bol? Kapalı, dekolteli?
Tarih saçma değil mi
Kızların en sevdiği mini etek giymek
Ben kız olsam mini etek giyerdim çünkü meşhur olan şey
Anladım peki
açıl kanka kadını kadın yapan saçlarıdır
Alvina ve eylül tesettür
ne tür birşey bakıyorsun
Abiye 🌺
Nasıl seyleri seversin
Bilemedim
Sefa Merveye bak
Abiye olabilir
Dar Kot Pantolon Ve Üstüne Kollu Penye
Biz de davetli miyiz?
Magazadan
İnstagram da sayfakar var ordan bakabilirisn
tuğba
sefamerve. co m
Mini elbise
görüşün için teşekkür ederim giymeyecek olsamda
Neden giymeyeceksin sen kadın değilmisin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Bir düğüne giderken ne giyeceğinize karar verirken cevaplamanız gereken birkaç soru var:
Tüm bu sorular cevaplandığına giyebileceğiniz kıyafetlerin de ne olabileceği belirmeye başlayacak. Örneğin, birinci dereceden yakınlar bir düğüne giderken en çok özenen, süslenen hatta abartabilen yani birinci dereceden yakın olduklarını belli eden kıyafetler giymesi beklendik bir durum.
İkinci dereceden ya da birine eşlik ederek giden birinin fazla abartmaması, düğünde sahne çalmaya çalışmaması daha uygun olur.
Düğün ne kadar şık bir yerdeyse o kadar şık, hatta gerekiyorsa resmi giyinmek gerekebilir. Düğün mekanı rahatladıkça biz de daha rahat tercihler yapabiliriz. Hatta orman, havuz başında, kır, kumsal gibi yerlere abiye bile giymeseniz olur, sadece şık bir elbise yeterlidir. Nikah salonuna ise abiye giyilmesi doğru değildir, bir kokteyl elbisesi gerekir.
Davetiyede, davet sahibinin sizden ricası varsa uyulması adettendir. Şık bir yerdeki düğüne herkesin siyah ya da koyu renk giymesi isteniyorsa uyulması icab eder. Belki gelin hayalindeki kır düğününde herkesin uçuk, açık, pastel renkte kıyafetler giymesini istemiştir gibi.
Yerlerin nasıl olacağı ayakkabınızı belirler. Düğün boyunca rahat hareket edebilmeniz açısından önemlidir. Zeminin düz olmadığı alanlarda düz ya da dolgu topuk tercih edilmesi gerekecektir.
Hava durumuna göre abiyenizin üzerine nasıl bir parça alacağınıza karar verirsiniz. Şal mı, şık bir ceket mi, bir kap mı?
Gelelim en önemli soruya. Ne mesaj vermek istiyorum? Sizi görenler ne düşünsün?
Tesettürle kıyafet bulma konusuna gelince daha geniş bakmaya çalışın, sadece tesettür kıyafeti satan yerlerden almak zorunda değilsiniz ve sadece oralarda bulabilirsiniz diye bir şart da yok. Herhangi bir abiye mağazasında da kriterlerinize göre bir kıyafet bulup daha sonra bu kıyafete uygun şal da edinebilirsiniz.
@soran bunlar gayet hoş
Kapalı insana vücut hatlarını belli eden giysiler önermek mi... Şu geldiğimiz duruma bak, ınsanlar vücudunu gizlemek için kapanır...
@suskunm3 ee çarşaf giysin o zaman
@beynimtokk vaktinde alimler, hiç bir vücut hattı belli olmayan ve dikkat çekmeyen bir giysi arayışları, kara çarşaf ile sonuçlandı... Ki her yerde giyen de görüyorum :) ama ben çarşaf giysin diye şart da koymuyorum, dar giyinmesin, öyle herkesin dikkatini çekecek giyinmesin diyorum, ki... Tesettür olsun ortada, yoksa açık kızların da bütün vücudu kapatan giysileri var, ama belli ettikten sonra hiç bişey kapanmış olmuyor
@suskunm3 özel gün elbiselerinde, gece elbiselerinde tesettürlülere özel, hatları belli etmeyecek elbise, kıyafet bulmak bile çok zor..
Bak ben pazarlama okudum, ve sana şurda arz talep mevzusunu anlatmıcam :) talep olmazsa kim niye üretsin ki... Sen sana verileni değil, gerekeni istersen, o ınsnalar da senin istediğin gibi üretirler... Ama bu yapılmıyor, çünkü talep yok, hadi onu da geçtim, eğer sen samimi bir Müslüman isen, gerekirse o düğüne gitmezsin ama yine de o elbiseyi giymezsin... Müslüman olmak demek keyfine göre değil, Allah a göre yaşamayı kabul etmektir... Millet hem kendi istediğim olsun, hemde Allah a bağlıyım diyerek, sadece kendini kandırıyor
Hani bu dar ya da açık giyim de zaten günümüzün trendi, 20 yıl geriye çeksen, o kadar farklı ki giyimker vs...
Neyse uzatmaya gerek yok, dileyen Allah a beğendirir kendini, dileyen ise başkasına...
Bu arada, üstte demek istediğim şeyi bidaha söyliyim... Hani kışın yüzün bile tam görünmez, öylesine sıkı sıkı giyinirsin... Ama bu kapanmak olmaz, çünkü kapanmak vücudunu battaniyeye sarmak değildir, kalpte başlayan itaatin dışa vurumudur, teşekkürler :)
@suskunm3 Güzel anlattınız anlıyorum
ama kıyafet bulmak zor yani onu demek istiyorum şahsen çok açık giyinen biri değilim ama kapalı da değilim ben bile kendime kıyafet bulamıyorum bir yeri kapalı olsa sırtı dekoltesi oluyor sırtı kapalı olsa göğüs dekolteli oluyor demek istediğim kapalılara bile doğru kıyafet bulmak imkansız heryeri kapalı olsa çok dar oluyor ya da bir yeri bol olsa bel kısmı çok dar oluyor
sadece çok açıklara güzel şeyler var
eski moda kıyafetler çok güzel :)) açık saçlı olup uygun kibar kıyafetler varmış çok aradım ama yok :/ zaten bu devirde açık olup onları giysen millet 2 saat bakıp dedikodu peşine düşer ya çok açık olucaksın ya da çok kapalı olup heryerde çarşaf giyiceksin