• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Moda & Stil

Atatürk neden kılık kıyafet kanunu getirdi?

Leomagicc
Leomagicc Takip Et
Xper 2 Yaş: 28
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
Kıyafetin kanunu oluyomu...
Atatürk neden kılık kıyafet kanunu getirdi?
Getir Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Hem insanlar özgürdür diyeceksiniz, hemde kılık kıyafetine karışacaksınız... Açmak serbest kapatmak yasak böyle bir zihniyet kabul edilemez. Birde şapka kanunu var ki tadından yenmez. Farklı şapkaları giymek yasak olduğu gibi hiç giymemenin bile yasak olduğu bir kanun.
    İnsanları medeni ve çağdaş yapmakla alakası zaten olamaz bunun yolu çaputtan geçmez.
    Kılık kıyafet kanunu erkeğin cübbesini kadının çarşafını, şapka kanunu erkeğin sarığını fesini kadının baş örtüsünü kaldırmak için hazırlanmış kanunlardı.

0
    10 Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

Bunu bu cıplaklıkla söylersen yobaz oluyon

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Hayır ben dini değerler için konuşmuyorum... Özgürlük yaa özgürlük bu. Günümüzde bile görüyoruz bikinili veya mini etekli kadına yapılan müdahaleye özgürlük diye zıplayanların hiç biri, aynı tepkiyi aynı müdahaleye maruz kalan baş örtülü kadın için göstermiyor.
      Baş örtülü kadınlara yapılan saldırıları kınayanları ya yobazlıkla suçluyorlar ya da milleti ayrıştırmakla suçluyorlar. Oysa 100 yıldır aynını kendileri yapıyorlar. Özgürlük herkese varsa vardır, yoksa kimse özgür değildir.

Yorumla
    • Kullanilmayannick
      Kullanilmayannick
      +1 yıl

Hiç giymemek yasaksa eğer atatürkün pek çok fotoğrafında şapka giymemiş insanlar görülebiliyor. Buna nasıl bir açıklama getirirsiniz?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@Kullanilmayannick Hiç giymeyenlerin veya farklı şapka vs. giyenlerin ceza aldıkları kaynaklarda mevcut. Şimdi atıyorum erdoğan kanun çıkarsa tüm kadınlar baş örtüsü takması mecburidir dese bunu hangi mantıkla açıklarsın. O tarihlerde olan buydu işte

Yorumla
    • Kullanilmayannick
      Kullanilmayannick
      +1 yıl

Bizzat atatürkün karşısında şapkasız duran yüzlerce kişinin olduğu görüntüler var mesela. Bunların hepsi ceza mı almış?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@Kullanilmayannick Şimdi ben sana ne desem boş. Kendin araştır kardeşim. Kimler, hangi şehirler ne tür cezalar almışlar bulursun.

Yorumla
    • Kullanilmayannick
      Kullanilmayannick
      +1 yıl

Madde 1- herhangi din ve mezhebe mensup olurlarsa olsunlar ruhanilerin ( din görevlilerinin ) mabet ve ayinler haricinde ruhani kisve taşımaları yasaktır. hükümet her din ve mezhepten münasip göreceği yalnız bir ruhaniye mabet ve ayin haricinde dahi ruhani kıyafetini taşıyabilmek için muvakkat müsadeler verebilir. bu müsaade müddetinin hitamında onun aynı ruhani hakkında yenilenmesi veya başka bir ruhaniye verilmesi caizdir.

Madde 2- Türkiye’de kanuna tevfikan teşekkül etmiş ve edecek olan izcilik ve sporculuk gibi topluluklar ve cemiyet ve kulüp gibi heyetler ve mektepler mahsus kıyafet, alamet ve levazım taşımak istedikleri zaman yalnız nizamname ve talimatname ile muayyen tiplere uygun kıyafet, alamet ve levazım taşıyabilirler.
      Madde 3- Türkiye’de bulunan Türklerin ve yabancıların, yabancı memleketlerin siyaset, askerlik ve milis teşekkülleri ile münasebetli kıyafet ve alametlerini ve levazımını taşımaları yasaktır.

Madde 4- ecnebi teşekkül mensuplarının kendi kıyafet, alamet ve levazımları ile Türkiye’yi ziyaret etmeleri, icra vekilleri heyeti kararıyla tayin olunacak mercilerin müsadesine bağlıdır.

Madde 5- Türkiye devleti nezdinde memur bulunanların kıyafetleri beynelmilel mer’i adetlere tabidir.

Madde 6- bu kanunun tatbik suretini gösterir bir nizamname yapılır.

Madde 7- birinci maddenin hükümleri, bu kanunun neşri tarihinden altı ay sonra ve diğer maddelerin hükümleri bu kanunun neşri tarihinden itibaren mer’idir.( geçerlidir.)

Madde 8- bu kanunun icrasına icra vekilleri heyeti memurdur.
      Buymuş işte yayınlanan düzenleme

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@Kullanilmayannick Şapka kanununa muhalefetten rize'yi bombaladılar gemiden. Sebep? Şapka kanununa muhalefet. Bunun izahı nedir?

Yorumla
    • Kullanilmayannick
      Kullanilmayannick
      +1 yıl

https://youtu.be/4GwtkBNJUoE
      Bak burda ne anlatıyor

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@Kullanilmayannick Amerika'nın tek derdinin ülkelere barış ve demokrasi sağlamak olduğunu anlatan yığınla yazı video bulabilirsin. İsteyen istediğine inanır. Benim bu kanunlar hakkında neler düşündüğüm belli. Sende tam zıttını düşünüyor olabilirsin. Sende bende inanmak istediklerimize inanıyoruz gerçeği yalnızca Allah bilir.

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Kullanilmayannick
    Kullanilmayannick Takip Et
    Guru Yaş: 37
    +1 yıl

Kıyafetle ilgili düzenlemeler 19. yüzyıl osmanlısına kadar gider. Sultan 2. mahmut’un da bu yönde getirdiği birtakım düzenlemeler vardır. Mesela fes kendisinin hükümdarlığı zamanında getirilmiştir. Atatürk de batılılaşma hareketi çerçevesinde kılık kıyafetle ilgili bir düzenleme yaptırdı. Bu düzenlemeyle fes yasak edildi, batı tarzı kıyafetin yaygınlaştırılmasına çalışıldı. Fakat sanılanın aksine şalvar vs yasaklanmadı. Atatürk dönemine fotoğraflarına bakacak olursanız görebilirsiniz. https://images.app.goo.gl/z2vuGef93wUVfHk69 Mesela şu fotoğrafta görülen çocuğun şalvar gibi bişey giydiğini görebiliriz.

0
    0 Yorumla
  • İchmert
    İchmert Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 87%
    +1 yıl

21 yüz yıl dayız bunu sorgulama bence neden onun yaptığı devrimlerin üzerine geliştirmedik bunu düşün kılık kıyafet bir dava adamının en iyi silahıdır halk kendine örnek ararken böyle birini bulması çok iyi bir şeydir.

0
    18 Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

Abi bu yasam hürriyetine karışmak değil mi biri çıksa kadınları zorla kapatan erkeklere zorla sakal kanunu getirse buna karsı gelmicenmi

Yorumla
    • İchmert
      İchmert
      +1 yıl

Şöyle düşün Türkiye cumhuriyeti adın da bir ülke kurdun ve hala yıkılan Osmanlıyı isteyen kişiler diretmeye başlıyor napıcaksın Osmanlı dan kalan şeyleri silmen gerekiyor ve Avrupa seviyesine çekmen gerekiyor çünkü bu bir çağdaşlık meselesi eşit olman gerekir hepsiyle

Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

Halk osmanlı istiyorsa ve bu olmuyorsa e burada cumhuriyette yok... halkın isteği cumhuriyette olur

Yorumla
    • İchmert
      İchmert
      +1 yıl

Geçmişe bak Türk bir başka güce biat etmiş mi yıkılmak da olan bir devletin devamıyız kaç tane Türk devleti bir bak derim zaten Atatürk kendi kitlesine hitap ederken bunda sorun yaşamadı aşiret ve diğerleri çok sert çıkışlar yaptı halk kendine denk bulduğu için Atatürk pek sorun olmadı bunlar da.

Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

E atatürk niye seçime gitmedi 15 yıllık hayatında

Yorumla
    • İchmert
      İchmert
      +1 yıl

Yeni bir yapı bu senin emek verdiğin bir şeyi bir başkasının bozmasına izin veremezsin bunca uğraş vermişsin birileri gelip boza bilir zaten Atatürk her kitleye hitap eden kişileri yanın da bulundurmuş tur buna da siyaset deriz.

Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

Kanka sen seçime gitmeyip kanun ve yasa yaparsan buna cumhuriyet demezler k. bakma

Yorumla
    • İchmert
      İchmert
      +1 yıl

Dostum her şeyin başındasın 5 6 büyük devlete karşı savaşmış kendi içini henüz temizleyememişsin bu ortam da başka birine devlet teslim edilir mi mantıklı olur mu halkın bedel ödediği bir neden sonuç var kolay mı bu?

Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

Osman gazi dinsiz adama devlet teslim edilmez demiş...

Yorumla
    • İchmert
      İchmert
      +1 yıl

Osman Gazi kaç sene önce yaşamış Atatürk diyaneti kurdu dinsiz millet arıyorsan Çine bak komünist ülke biz komünist değiliz bedeni aklı hür en eski devlet ve soyuz sulh için de dünya yı yönetmişiz bırakın artık din ile bu yapıyı karşılaştırmayı bana dinin lazım değil insan ol kafi hepimiz öleceğiz kendimizden sorumluyuz.

Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

Atatürk kurana arap uydurması diyor anılarında

Yorumla
    • İchmert
      İchmert
      +1 yıl

Cumhuriyetin ilanı hangi gün bak kim yapmış bak. Her sene vefat eden şehitler için kuran okutan biri böyle boş bir yalan komik.

Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

Yalan söylüyosam yarine cıkmıyayım... afet inanın devlet matbaasından cıkarttıgı devlet onaylı atatürk anılar kitabı var... atatürkün. Kendı el yazıları

Yorumla
    • İchmert
      İchmert
      +1 yıl

Dostum sana bir şey söylemek istiyorum sen bu durum da taraflı veya tarafsız mısın Türk geçmişine tarihi hakkın da kitaplar okudun mu?

Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

Sistem atatürkü sevdiremezse o boşluk düşünmeyle genişler ve kurguladıkları yalanlar ortaya çıkar... Ya sev ya terket diyolar... Eğer 19 mayısı atatürke yığmazlarsa padişahla bu milli mücadeleyi paylaşırsa insanlar sorgular.. korkuyolar

Yorumla
    • İchmert
      İchmert
      +1 yıl

Dostum sen Atatürk vefat ettikten sonra İngilizlerin eğitim sistemini değiştirdiğine dair bir görüş var ve bir çok eğitim alanın da Atatürk den sonra değişimler olmuş bir ülkeyi yıkmak istiyorsan bunu o ülke nin sevilen kişilerini saçma sapan bok atmalarla halkın önün de sorguluyucak şeyler koyarsın sen onu tartışırken tarım biter fabrikalar gider dışa bağımlısı olursun.

Yorumla
    • İchmert
      İchmert
      +1 yıl

Önemli olan getirisi büyük olan tekelin kısmi hissesini kim almış bak kardeşim tavsiye ve niceleri.

Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

Falih Rıfkı atay 1923-1950 milletvekili atarürkğn arkadaşı adam bir kitap çıkardı anılar diye orda atatürkten duyduklarını yazdı... adam milli mücadelede atatürkü anasoluya gönderenin vahdettin olduğunu bizzat duyarak aktarıyor kitabına... nutukta vatan haini vahdettin oluyo

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

4

Cevap

7

Cevap

• OdunKokanAdam
    OdunKokanAdam Takip Et
    Yoda Yaş: 33
    +1 yıl

Kardesim Ataturk bu ulkeyi batiya cevirmeye çalıştı. Ataturk insanlar ortaokuk ve lisede ogrendigi kitaplardaki gibi degil. Bakin arsivler var. Ataturk ile ilgili cogu gercek var ama en onemli seyler ise 5816 kalkinca gorulecek. O zaman ben o kemalist zihniyeti gorecem bakalim o kanun kalkinca savunabilecekler mi 😏

1
    1 Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

İnsallah

Yorumla
  • Khlo22
    Khlo22 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25 , eic 94%
    +1 yıl

İnsanlara daha modern çağdaş bir görüntü kazandırabilmek için ve halkın giyim kuşam noktasında birlik sağlamasını amacıyla çıkarmıştır. AyrıcaSapka Kanunuyla devlet memurlarının şapka giymesi zorunlu olmuş cübbe ve sarık gibi kıyafetlerin din alanı dışında giyilmesini yasaklamıştır.

1
    3 Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

Modern ve çağdaşlık yasam hürriyetine müdahale edildiği yerde bitmezmi sizin için

Yorumla
    • Niko-Medyalı
      Niko-Medyalı
      +1 yıl

Bir dönem bu kısıtlamalarla sürmüş evet. Bu bence toplumu modernleşme açısından önemli derece de etkilemiş. Ancak Şu an bile isteyen istediğini giyebiliyıor. Modernlik ve çağdaşlık kafada bitiyor. Bilim ve ilim konularına kafa yormak gerekir. Bu gibi alt konular kafa bulandırmaktan başka bir şey değildir.

Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

@Niko-Medyalı alt konu dediğin faşizim

Yorumla
  • Mazot06
    Mazot06 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26 , eic 92%
    +1 yıl

abi ben Atatürkü severimde anlamadığım tek şey bu yaptıklarının arasında

0
    2 Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

Devrimlerimi

Yorumla
    • Mazot06
      Mazot06
      +1 yıl

kıyafet kanunu

Yorumla
  • NoNickBensu
    NoNickBensu Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31
    +1 yıl

500-600 yıl öncenin modası giysilerle dolaşılmaması için. Adam ülkeyi Avrupa kalitesine çıkarmaya çalıştı

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Kardeş son dönemlerde Osmanlı her alanda geri kalmıştı Osmanlıda yaşayan insanlara diğer ülke'nin insanları aşağılayıcı gözle bakıyorlardı Atatürkte çok hızlı bir şekilde o döneme uygun olunması için bazı kanunlar çıkardı.

0
    28 Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

Biz teknik yüzünden geri kaldık bunu kıyafetlemi yükseltttik

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Sadece kıyafet kanunu değil birçok yenilikçi kanunlar çıkarıldı ama tabi sizin gibi örümcek ağı kafalı insanlar işlerine gelmediği şeyleri görüyorlar.

Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

Farklı fikirlerin olmadığı propagandanın olduğu ezberci sistemler yobazlaşır... benim bu soyledihçgim çok mantıklı hiçbir devirde siz cumhuriyet sloganıyla insanların kıyafetine karısamazsınız

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

O zaman senin dediğine göre 18 yıldır yobazlaşıyoruz.

Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

Erdoğan en azından seçime giden baskıcı ya seçime gitmeyene ne dicez o zaman fasitmi

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Seçime kim gitmemiş anlamadım?

Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

Atatürkün 15 yıllık hayatında seçimi yok

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Yo var karşısına aday çıkmadığı için tek aday olduğu için sadece mecliste mv seçimi yapılıyordu. Dediğin gibi seçim olmasa neden kadına seçme seçilme hakkı versin 😀Tarihini iyi öğren işine geldiği gibi öğrenme

Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

Abdülhamit döneminde bile 10dan fazla parti vardı yemeyin bu yalanları 1876'dan parlamenter sistem görmüş bu millet son 10 yılı partiyle geçmiş (1908-1918)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Abdülhamit dönemindeki partileri saysa bana ve o dönemde hiç seçim olmuş mu?

Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

Knk abdülhamitten sonra 10 sene İttihat ve terakki partisi yönetti ülkeyi meclisle... bu halk yabancı değil bu şeylere sizi kandırmışlar

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

İttihat ve terakki partisi Abdülhamit tahtan indirdikten sonra 1918 yılına kadar iktidar oluyor yani ortada bir seçimle başa gelme yok sonra 1918 den sonra kendini kendilerine feshedip milli mücadeleye katılıyorlar. Bu saatten sonra sana tarih mi öğretcez a. g

Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

1908'de meşrutiyet olmuyomu... ne demek meşrutiyet bana açıklasana

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Meşrutiyet, Padişahın veya halk tarafından seçilmiş liderin yetkileri'nin meclis kararı ile kısıtlanması demektir. 2. meşrutiyeti yapan İttihat ve terakki Abdülhamiti tahtan indirip 1918'e kadar iktidar oluyor.

Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

Sen o İttihat ve tarakkinin seçimini bile kabul etmiyosunda taban tabana ülkeye zıt olan o ateist secime gitmeyen kadroyu nasıl cumhuriyet diye savunabiliyosun

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Seçime gitmeyen diye birşey yok ortada tek aday olduğu için sadece meclis seçimleri yapıldı. Ateist dediğin adam sayesinde Kuranı Türkçe okuyup anlıyoruz bu bile İslam adına büyük bir hizmet.

Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

"O arap oğlunun (hz. Muhammed) ne yaveler yediğini bu millet anladım diye kuranı türkçeye öevirttim karabekir" kazım karabekirin hatıraları (uğur mumcu yayınladı 1990 yılında)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Hz. Muhammedin ne yaveler yediği kuranda yazmıyor ama burada bir mantık hatası var. 😀

Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

O sözü diyen atatürk kuranı türkçeye çervirtme emrini verirken diyor

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Lise yıllarında Kuranı 2 kez hatim etmiş biri bu sözü demiş he öyle mi? 😀 Kuranı okuduysan sende bilirsin Hz. Muhammedin çok bahsetmez sadece benim elçim olarak bahseder.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Her okuduğunza körü körüne inanmayın araştırarak okuyun.

Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

Kardeşim kazım karabekir bizzat atstürkğn ağzondam bunu duyup anılarına yazmış belgeli lan Yuh beee

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

1926 yılında Atatürk'e yapılan İzmir suikasti'nin içinde olduğunu biliyorsun değil mi? Atatürk'ü sevmeyen biri'nin sevmediği kişi hakkında karalayıcı şeyler yazması çok normal.

Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

E peki atatürkün kendi anıları var devlet onaylı orda kurana safsata diyor ve bir milletin gelişmesinde engel görüyor onu napcaz... safsata diyor ayetlere napcaz o el yazılarını

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Şu son bahsettiğin Atatürk'ün anısını at bakayım gerçekten merak ettiğim 🤔

Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

Paylaşamıyom bir zahmet bir araştır

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Hahaha 😀

Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

Git bak anılarına

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Batılılaşma uygar medeniyetler seviyesine yükselmek için

1
    3 Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

Batılılaşmak mı bilimmi

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Bilim doğuda var mı? Batıda var. Oyüzden ikiside dostum.

Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

Sen çalışakan bir arkadaşının başarısınamı hayran olursun kılık kıyafeti ve davranışınamı... eğer ikiside dersen sen ezik bir insansındır

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

İnsanlar giyinmesini bilmiyordu.

2
    1 Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

Kime göre zorlamı giydircek

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Sırf şapka bokuna kaç kişi idam edildi

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    +1 yıl

evet oluyor türk nasıl giyinilir unutulmuştu osmanlıda toplum yozlaşmıştı

2
    23 Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

Türk nasıl giyer avrupalı gibimi bunu dayatması hürriyete aykırı değil mi

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Avrupalı giyimi diye birşey mi var? :D zorla dayatmadı ki sadece fes kavuk gibi şeyler yasaklandı o kanunu tam bilmiyorsun galiba hepsini oku gel tartisalim aklında soru işareti kaldırsa tabi.

Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

Kılık kıyafet avrupanın elbiseleri bu türk kıyafetimi hem insanların yüzyıllarca giydiği kavuk cübbryi niye yasaklıyor bu hayatı kısıtlama olmazmı

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Dönemi şartlarına göre incelemek lazım kadınların giyindiği peçe şalvar yasak kılınmadı zaten arap kültürünün getirdiği düşünce yapısı engellenmek istendi fes kavuk bu yönden yasaklanmak istendi ki tamamen yasaklanamadı zaten arap kültürü her şekilde esir aldı insanları

Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

Çarşaf ve kavuk arap kulturumu yoksa peygamber sunnetımı diye gıyılıyordu

Yorumla
    • çıldırmışlar
      çıldırmışlar
      +1 yıl

Tamamen Arap kültürü e zaten Peygamberimizde arap

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Peygamberimizin sünneti değildir. Tamamen arap kültürüdür arabistan çöl olduğu için iklimi o tür kıyafetlere elverişliydi öyle giyinmek peygamber ve araplar için mecburiyettir. Atalarımız ıslama geçişi çok yanlış anladılar kendi soyundan gelen kadınlara haremlerde binbir elbise ile donattılar halka ise gerçekler çarpıtıldı. arap kültürüne geçiş ile kadına şiddet ve yozlaşma girdi topluma

Yorumla
    • çıldırmışlar
      çıldırmışlar
      +1 yıl

Bunlar arap kültürünü islam zannediyor.

Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

Kızını öldürmekte arap kültürü peygamber onu niye yapmadı... şarap içmekte arap kültürü onu niye yapmadı... Peygamberimizin islama kazandırdıgı sünnetleri var...

Yorumla
    • çıldırmışlar
      çıldırmışlar
      +1 yıl

Kızını öldürenler Müslümandı yani?

Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

@çıldırmışlar hayır peygamberin ıslama kazandırdığı ve sünneti olan sakal sarık cübbesinden bahsediyom erkek ol mert ol... çarpıtma dürüst ol

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@çıldırmışlar kesinlikle ;)

Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

Atatürk kurana arap uydurması diyor zaten el yazıları var...

Yorumla
    • çıldırmışlar
      çıldırmışlar
      +1 yıl

Kardeş sarık takmak nedir ya bedevi misin sen? Sakala çok anlam yükleme papazda da sakal var.

Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

@çıldırmışlar müslümanmısın

Yorumla
    • çıldırmışlar
      çıldırmışlar
      +1 yıl

Sadece Kuran okuyan olması gerektiği gibi sade bir Müslümanım

Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

@çıldırmışlar peki o kurana arap uydurması diyen ve onu türk toplumunun ilerlemesinde problem gören atatürkün bu sözlerini derledigi anılarını okudunmu

Yorumla
    • çıldırmışlar
      çıldırmışlar
      +1 yıl

Sen hiç Nutuğu okudun mu?

Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

@çıldırmışlar sen osmanlıca bütünü okudunmu... sen afet inanın devlet matbaasında çıkardığı atatürkün anılarını okudunmu... sen kazım karabekirin anılarını derleyen uğur mumcunun kitabını okudunmu... kuranı türkçeye çevirtirken kazım karabekire o arap uşağının (peygamberi kastediyor) ne yaveler yediğini öğrensin bu millet dediğini okudunmu

Yorumla
    • çıldırmışlar
      çıldırmışlar
      +1 yıl

Peki bunların yazdıkları anılar dediğin yazılar Atatürk'ü karalamak için uydurulmuş yazılarsa gerçekliği ile ilgili kanıtın var mı? Bende çıkarım şimdi mesela tayyibi aşağılayacak bir kitap yazar adına da anılar diyebilirim. Anılarla falan değil tarih öğrenmek istiyorsan Halil İnalcık oku, ilber Ortaylı oku

Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

@çıldırmışlar devlet onaylı kendi el yazıları var... afet inana kazım karabekirin anılarına bak görürsün

Yorumla
    • çıldırmışlar
      çıldırmışlar
      +1 yıl

Ama Atatürk bir konuda yanlış yaptı hep kızarım

Yorumla
    • çıldırmışlar
      çıldırmışlar
      +1 yıl

İstiklal mahkemelerinde dinci yobazları asarken işini tam yapmadı o zaman asmadığı vatan haini yobazların torunları ile işte şimdi biz uğraşıyoruz böyle, bu konuda hep kızarım Atatürk'e

Yorumla
  • Tralfamadorian
    Tralfamadorian Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 91%
    +1 yıl

Çağdaş bir millet olmak için

1
    1 Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

Sapkamı çağdaşlaştırıyo

Yorumla
  • _EMİRR_
    _EMİRR_ Takip Et
    Bilge Yaş: 30
    +1 yıl

Medeni olalım diye

0
    1 Yorumla
    • Leomagicc
      Leomagicc
      +1 yıl

Avrupalı gibi giyiyincemi

Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Moda & Stil > Sorular > Atatürk neden kılık kıyafet kanunu getirdi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Atatürk neden batının kanunlarını getirdi? 6 cevap verildi
Atatürk niye Şeriatı kaldırdı? 8 cevap verildi
Atatürk şapka kanunu çıkar dı mı? Çıkardıysa neden çıkardı? Takmak istemeyenleri gerçekten astı mı? 7 cevap verildi
Atatürk Hilafeti neden kaldırdı? 10 cevap verildi
Atatürk Hilafeti neden kaldırdı? 9 cevap verildi
Mustafa Kemal Atatürk gazilik unvani neden verilmiştir? 10 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Hayatınızdaki insanları kullanmak için mi hayatınızda tutarsınız?
  • Erkek övgüyle, kadın ilgiyle, çocuk sevgiyle yaşar. Siz ne kadar yaşayıp, yaşatıyorsunuz?
  • Ben çay içerken üstündeki kıyafet bende olsaydı, ne giymiş olurdum?
  • Saçlar anıları saklar mı?
  • Bir günlüğüne tarihten biri olsan kim olurdun?
  • Vay... Be Bunu bilmiyordum!" Yüksek bir yerden bakınca benim Ruhum Çekiliyor gibi oluyor, Dizlerimin bağı çözüldü" Dedirten Nedir?
  • TÜİK güncel verileri açıkladı! At ve eşek sayısındaki büyük düşüş sizce neden kaynaklanıyor?
  • Hindistan Başbakanı "Temizlik doğamız haline gelecek, dünyanın en temizi biz olacağız" dedi! Sizce başarabilirler mi?
  • CHP'li vekilin 'taytla geziyor' dediği vali görevden alındı. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
  • Kardeşinizin çocuğu olmuyor diye kendi çocuğunuzu evlatlık verir miydiniz?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨