+1 yılBenim babannem bulgaristan gocmeni dedemse selanik tarafindan hatta dedemin babasi Atatürk'ün babasiyla yakın arkadaşmış macirlar kendinden olmayanlarla ASLA evlenmezler ya kesinlikle Turkmenle evlendirirler ki annem turkmen ve bembeyaz tenli oluyorlar genelde ela gozlu ya da mavi gozlu kumral sarisin olurlar ben kumralim ve kıyamet gibi bembeyazım karamanoglu beyliginden usturumcaya ordanda izmirden bursaya bursadan da eskisehire gelmisler eskisehir İzmir bursa ve Çanakkale taraflarlinda ozellikle macirlar coktur cunki bu sekilde trene bindirilmisler ama yurdum insani bize kin duydugu icin farkli oldugumuz icin mavi gozlu bizi taşlamislar gidin burdan gavur tohumu demisler hicbir muhacir yoktur ki tanidigim caliskan ve Türklügunden odun vermemis olsun gen havuzu muhabbetini bir kenara birak simdi
64 Yorumla
Soran+1 yılinanmayabilirsin. kendini kandırmaya devam et
- +1 yıl
Bende eskisehir de yaşıyorum selanik gocmeniyim
- +1 yıl
Doğru diyorsun bende macurum
- +1 yıl
Canım Ben Göçmenim Ve Türküm Biz Slav ile Rumlar’a Karışmadık Biz Bayadır Türküz Ve Türk Kalmayı Devam Edeceğiz
En İyi Cevaplar
Annem Selanik göçmeni babam Çerkez.
Annemin tarafına göre babamın tarafında daha fazla renkli gözlü, sarışın var.
Boy pos derseniz iki tarafın da boyları uzun. Şunu söyleyebilirim Selanik göçmenleri hep beyaz tenli.
Türkler mi değiller mi bilemem ama sanırım o mübadil - muhacir durumuna göre değişiyor.32 Yorumla
Soran+1 yılheh evet işte tam da bunu demek istemiştim :)
- +1 yıl
Evet doğru genelde beyaz olurlar (ben de)
şimdi bak söyle oluyor Sella Turcica (Türk Eyeri) denilen kafa tasının arka kısmında eyeri andıran ufak bir çıkıntı vardır elle kontrol edersen his edersin o kemiği bir çok andropologun bu kemiğin sadece türklerde oldugunu söylemektedir bir ara o kızların yalandan kafa taslarını kontrol et bak bakalım böyle bir çıkıntı var varsa emin ol ki türk kanı tasıyorlardır bu türk ırkının belirgin özelliğidir türk geni tasıyan insanlarda vardır bu kemik kısacası o yuzden birinin ırkını felan sorgulayacaksan böyle yap ama su var ki bizler senelerce hükmetmişiz oralara onlarda bizden sayılırlar garipsememek lazım kızlar güzelse güzel arkadaş lütfen bunu konuda ırkçılk yapmayalım
326 Yorumla
Soran+1 yılyapamdımki zaten ben. türklerden farklı olduklarını söyledim suçmu?
Soran+1 yılhem orası neresi anlayamadım?
- +1 yıl
sonunda türk değiller dedin ya ona atıfla dedim kafanın arka kısmını bir yok la ufak bir çıkıntı tümsek gibi birsey hissedeceksin çok ufak birsey eger sende varsa türk kanı tasıyorsundur bir çok andrapolog bunu kabul etmekte sadece türklere özgü bir kemik oldugunu söylerler ufak bir çıkıntı sanki oraya sonradan eklenmis gibi durur ensenden yaklasık 6 parmak kadar yukarıda bulunur öyle tarif edeyim çok ufak bir çıkıntı gibi birsey hisedeceksin kontrol edersen
Soran+1 yılhayır yok öyle bişey.
Soran+1 yılerkeklerde gözükür o :)
Soran+1 yıldemek istediğim kadınalrın saçlarından pek anlaşılmaz. hem ben pekte katılmıyorum bu kemiğin türklükle ilgisine. sadece bir kemik. peki doğruysa geçmişi ne bunun?
- +1 yıl
tam olarak bilemiyorum geçmişini birçok antropolog bu konuda uzlaşmış durumdalar hatta şöyle bir söylenti var çanakkaledeki şehitlikler hazırlanırken türklerle anzakları kafatasındaki o kemik sayesinde ayırdıklarını söylerler bir çok kişi tarafından kabul edilen bir gerçek sonuçta bende bu konuyu internette gezinirken rastlamıştım bayaga baktım araştırdım gerçekliğine inanıyorum kemiğin olusumuda hipofız bezinin türklerde anormal bir sekil aldıgını bu şekille bağlı olarakta kafatasında böyle bir çıkıntıya sebeb oldugunu bu anormalliğin sadece türk ırkından gelenlerde raslandığı felan yazılıyordu daha doğrusu türk ırkı demiyorlarda orta asya bağlantılı ırklarda görüldüğü yazıyor doğal olarakta türkleri kast ediyorlar o yuzdende sella turcica diye adlandırıyorlar
- +1 yıl
Antropolog musun
Soran+1 yılsorun sendeymiş demekki :) sadece türkelre özgü değilmiş orta asyalı ırklarından gelen bir kemikmiş. açıkçası inanmıyodum çünkü bu konularla üniversitede uğraşıyodum. ama geçmişini duyunca inandım.
Soran+1 yılhayır buna inanmanızın temeli ne demek istedim.
- +1 yıl
bana haklılık payı var gibi gözüktü sonuç olarak genelde türklerin dünyaya farklı bir amaç için gönderildiğini düşünürüm ırkın diğerlerinden ayrımı için illah bir farklılık olması gerekir mesale uzman bir antroppolog eline aldıgı bir kafatasının hangi ırka değilde şekline bakarak hangi bölgede yasayan bir ırkın mensubuna ait oldugunu hemen anlayabiliyour şçyle söyliyeyim kafatası endeksi diye kural var kafatasının şekilsel olarak ırklara göre endekslenmesidir dolichocephalic, mesaticephalic, brachycephalic gibi adlandırılan endeks biçimleri vardır türk ırkının girdiği katagöri ise brachycephalic denilen 80 ve üzeri endekse sahip kafatasları geniş ve kısa kafatasına sahipizizdir kısacası aslında uzun zamandır izlediğim bir kriminal dizi birazda antropolojiyle ilgilenmeme sebeb oldu diye bilirim
- +1 yıl
Hayır o kafatası kemiği diyorsunuzda ben Türk değilim ama kafatasimiz öyle sanmıyorum Türklükle alakali değil
Soran+1 yıleh tabi biraz hakılalar ama ben de böyle konularla uğraşıyorum yinede pek sanmam ama sizin düşüncenizede bişey diyemem tabii.
- +1 yıl
Secretgardenblood bu bahsi gecen kemik tam olarak sende var mı yani aslında sunu söylemek lazım artık dünyada saf ırk diye bir kavram kalmadı herkes iç içe geçmiş bir genetik mirasa sahip bu mirasta kimin nasıl özelliklere sahip olacagına bellirliyor zaten tam kesin net olan bir bilgi değil ben sadece doğruluguna inanıyorum zaten tarihtan günümüze bakarsak türk ün adım atmadığı yer mi var ya da diğer ırkların adım atmadı ama ben adem ve havva hikayesine inanmam düşünüyorum bir erkek ve bir kadından türediysek normalde herkesin birbirini takib eden genetik kodlamaları olması lazım ama baktıgımızda çok farklı ırklar var ortada buda farklı bilgiler ortaya çıkartıyor mesale bilim der ki hayat aslında afrikada başladı ilk insanlarda afrikadan dünyanın diğer kıtalarına yayıldı yanlış bilmiyorsam en eski insan fosili kenyada bulunmustu 6 milyon yasında felan diyorlardı bulanan fosil sayısıda 5 ti yanlış hatırlamıyorsam
Soran+1 yıladem ve havvaya nasıl inanmazsın? bu konu kuranda Allahın anlattığı birşey. bütün insanlar adem ve havvadan türemişlerdir çünkü onlar ilk insan onlar ve şimdiki afrikada yaşıyolardı. şu kemik konusuna gelirsek ben hala inanmıyorum evet senin dediğin gibi herke birbiriyle geçmiş durumda saf ırk denilen bişey yok. ve heleki göçmenlere saf türk asla diyemeyiz bence onların gen havuzunda avrupalı slavların kanı var. birçok araştırmamın sonunda bunlara ulaştım? ha bir de sorunuza gelirsek ben insanların dnasıyla ilgili yani genetik bilimle uğraşıyorum araştırmalar yapıyorum çok ilgimi çeken bir konu özelliklede ben osmanlının torunuyum diye gezinen insanlara karşılık :)
- +1 yıl
söyle diyeyim ırklar bakımından bakarsak eger başlangıç noktamız adem ve havva olsaydı suanda bütün insanların genom dizilimleri bir olur tek bir ırktan bahsediyor olurduk o yuzden sadece adem ve havva dan farklı bir hikayemiz olduguna inanıyorum misal günümüze bakarsak genetikle ugrasıyorum dedin akraba evliliklerinden saglam bir canlının oluşma ihtimali nedir sence buna bağlı olarak birden fazla ırkı olusturacak genom dizilimi ancak birden fazla bireyin ortada olması gerekkir ki buda zamanla melez karma bir canlı sistemi ortaya çıkartır günümüzde oldugu gibi karısmış bir gen yapısı o yüzden inanmam eger adem ve havva dan yani tek bir çiftten türeseydik hepimizin dna sı aynı kodlamalara sahip olacaktı tek farklılık cevresel etkenlerin vermiş oldugu fark olurdu anlatabildim ben bir yaratıcıya inanırım ama din kitablarına güvenmem onun dışında bir zamanlar bende genetik ya da biyo kimya okumak istiyordum ama beceremedim nasıl oldu bilmiyorum kalktım uluslararası ilişkiler okudum
Soran+1 yıldine inanmıyosun demek? pardon ama o zmn sen nasıl müslümansın anlamadım. yinede bişey diyemem. bütün insanlar adem ve havvadan türedi ama zaman geçtikçe herkes birbirinden çoğaldı ve ayrıldı tabii
- +1 yıl
öncelikle su kavram karmasasından kurtulalım müslüman bir din adı değildir müslüman allaha inan insana verilen bir isimdir bir dinine inan değil o yuzden bu ayrımı yapmak lazım diğer din mensuplarıda müslüman sayılır nasıl ki diğer dinlere inan insanlar o dinin adıyla tasvir ediliyorsa islamiyete inanda oyle tasvir edilmelidir ancak önemli değil ben dinlere inanmıyorum ama bir yaratıcının varlıgına inanırım sadece bir çiftten onlarca ırkın ortaya çıkması imkansızdır o yüzden adem ve havva hikayesine inanmam bu imkansız gibi birseydir üstelik bir çok din 5 ile 10 bin yıllık bir insanoglu tarihinden bassederken bilim milyonlarca yıllık bir insanoglundan bahsediyor o yuzden bir noktada yanlış giden birşey var bunun ne oldugunu ancak arastırıl derine inilirse çözülür din kitapları hiç bir zaman güvenilir kaynaklar olmamıştır malesef bana göre din kitaplarında anlatılanlar insanoglunun arastırma hevesini ortadan kaldırmak için ortaya konulmuştur
Soran+1 yılbütün dinler alahın ve bir yaratıcının olduğuna inanıyor. müslümanlık allahın varlığına inanmak değil sadece. sen dine nasıl inanmazsın inanamıyorum Allaha şirk koşmak giib bişey yapıyosunherşeyin en doğrusunu bitek o biliyo. hem sana anlamamışım bütün insanlar adem ve havvadan türediler ben buna inanıyorum. national geographicin bir araştırması var insanın dnası üzerine bilim insanlarıyla yapılan bir araştırma. onu okumanı tavsiye ederim.
- +1 yıl
bak yeniden söyliyorum ben bir yaratıcının varlıgına inanıyorum ama dinlere inanmıyorum neden diye sorarsan hepsinin değiştirildiğine inanırım çünkü hepsinin kitabı peygamberleri öldükten sonra kaleme alındı bu kuran-ı kerimde dahil belki anakonu bağlı kalınsada içeriklerinin değiştirildiğini düşünürüm kuran-ı kerim harici diğer üç kutsal kitabın değiştirildiği herkes tarafından kabul edilir ama kuran-ı kerime gelince bu durum kabul edilmez çünkü yüce yaradanın koruması altında olduğu söylenir yanlış bilmiyorsam bu konuyla alakalı birde süre de bahsi geçmekte değiştirelemez oldugu değiştirelemeyeceği ama bakarsakta kuran-ı kerim hz muhammed s. a. v öldükten sonra ilk halife tarafından bir araya getirildi 2 senede toplanabildi bütün parcaları orjinal metinlere bağlı olarak bir araya getirildiği iddia edilsede ben aksi bir durum oldugundan süphe ederim Osman bin Affan döneminde de çogaltılıp önemli merkezlere yollandı eger kuran-ı kerim hz muhammed s. a. v ölmeden önce toparlanıp
Soran+1 yılböyle deseydinya. :) ben de farklı sandım. ama inandığın şey gereksiz bence Allah kuranı kerimi koruyor asla değiştirilemez. çünkü kuranı kerim müslümanlığın simgesi. allah diğer kitapları korumadı çünkü onlar müslüman değil hristiyanlara ait birşey.
Gizli Üye(30-35)+1 yılYunanlılar ve rumlarla pek alakası yok. Onlar genelde esmer olur. Daha çok balkanlarda yaşayan slavlarla geçmişteki evliliklerden kaynaklanabilir.
37 Yorumla
Soran+1 yılevet bende onu demeye çalışıyorum :)
Cevap sahibi+1 yılOna bakarsan bizim de Türk olma ihtimalimiz yok. Orta Asya'daki atalarımıza benziyor muyuz? Hayır. Çok az badem ve çekik gözlü insan gördüm. Belki Rum veya Ermeniler atalarımızdır.
Soran+1 yıltürklerin orta asyayla bir ilgisi yok zaten yanlış biliyosun sizin atalarınız afrikadan geliyo. ve sizin esmerliğinizde bunlardan kaynaklanıyor. bakın bunları ben çıkarmadım üniversitedeki tarih bilimleri ve uzmanlığı hocamız söylemişti
Cevap sahibi+1 yılHocanız bu konuda deneyimli ve uzmanmış haklı. Ortalama bir kenyalı erkekle aynı ölçütlere sahibiz, inanmzsan hocana sor bak sjkhfsdjkfhjksdfh
- +1 yıl
Soran şimdi böyle bir genelleme yaparsan yanlış olur sırf saç renklerine göre bende bir Selanik gocmeniyim sinifimda çok cahil var beni anlamayan ben rummusum pe sende Anadolu'da doğduğu göre sende rumsun ermenisin arapsin ozaman böyle saçma şey olamaz Selanik göçmenlerinin soyu Karamanoğulları na dayanır Karamanoğulları in soyu Avşar Lara dayanır avsarlarin soyu ise orta Asya'ya dayanır Karamanoğulları ile Osmanlı beyliği Anadolu'nun tek hakimi kılmak için birbirlerine girerler ve Osmanoğulları galip gelir Osmanoğulları Karamanoğulları baştan beylik kurmasınlar diyerek çeşitli yerlere dağıttılar benim sülalenin sır selanike göç ettirdiler yani Selanik gicmenleri TÜRKTÜR
- +1 yıl
@Alper3838tigrak
% 100 Katılıyorum size , bizde Selanik göçmeniyiz , Türk olan biziz , Osmanlı gibi karma değiliz , Biz Osmanlı değiliz , anlı şanlı Karaman Oğullarından , Oğuz ların Avşar boyundanız , ileri geri laf edenler siz kimlerdensiniz? Türk düşmanı arap kanımı taşıyorsunuzda , Hakiki Türk lere laf - +1 yıl
Ediyorsunuz
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
50Cevap
+1 yılMacir kızları genel olarak sarışın ve renkli gözlü oluyorlar. Ben uzun boylu, doğal sarışın ve yeşil veya yeşile çalan ela gözlü kızlardan çok hoşlandığım için tam benim tarzımı yansıtıyor. Eski sevgilimde macirdi aynen yukarıda söylediğim gibi 1.72 gibi boyu, sarı ile kahverengi arasında bir saç rengi vardı gözlerde yeşile çalan elaydı. Daha önce hoşlandıklarım, sevgili olma noktasına gelip bazı sebeplerden dolayı olamadığım kızlarda hep bu profile çok yakın ve uygundu. Ben seviyorum ama onları Türk değil diye de ayrım yapmak doğru olmaz. Kendisini bu vatanın bir parçası gören herkes Türk Vatandaşıdır bence :)
15 Yorumla
Soran+1 yıltürklerden farklılılar. o yüzden dedim. ve eski selanikteki ailelerinin evlendiği kişiler belki yabancıydı o yüzden oalbilir. mesela bende macirim ve dedim arnavut biriyle evlenmiş.
- +1 yıl
Sende macirsen büyük ihtimal senin de saçlar sarı ya da kahverengi tonlarındadır büyük ihtimal gözler de renklidir? Belki de sende çok güzelsin de farkında değilsin?
Soran+1 yılne demek istedin?
- +1 yıl
Genel olarak macirler sarışın ve renkli gözlüdür yani sen selanik göçmenlerine güzel demişsin acaba kendini yeterince güzel bulmuyor musun diye düşünerekten öyle dedim :)
- +1 yıl
Senin sülalenin hep Türklerle evlendiğini nereden biliyorsun belki bir tüccar ile avrupadann gelen Türklere benzemiyotlar demişsin saten Türkler esmer saçlı olurlar bilekleri zayıf kafalarında hafif bir kemik çıkıntısı olur hemde zaten kendini TÜRK HİSSEDEN HERKES TÜRKTÜR
+1 yılSarisin guzel turk kizi olmaz diye bildigin bir kaide mi var dogu karadenizde de var onlar icin de turk degiller mi diyeceksin.
HERKES IRKCILIGI LANETLIYOR SEN TERS TARAFA GIDIYORSUN.
Hani icin icin kiskaniyorsun kiskancliktan oluyorsun diyecegim ama yapma bunu lutfen fikirlere saygim vardir ama senin fikrinin elle tutulur yenir yutulur tarafi yok.
SARISIN TURK KIZLARINDAN SELANIKLI OLSUN OLMASIN OZUR BORCUN VAR TABIII BIRAZ VICDANIN VARSA19 Yorumla
Soran+1 yılsenin söylediklerinde ne alaka ya. hiç bir tane gördünmü bunlar gibi türk kızı?
- +1 yıl
İstemediğin kadar doğal sarışın türk kızı var onların varlığından neden rahatsızsın onu söylemiyorsun?
Türklerden sarışın erkek/kız olmaz diye bir bildiğin kaide mi var? bu sorunun neresini anlamıyorsun?
Soran+1 yıletrafına bir bak. kaç tane doğal sarışın görüyosun? ve ben sarışın türk olmaz demedim.
- +1 yıl
cevremde var veya yok bu hic onemli degil bu sarisinin dedesi rumdur anneanesi bulgar yok babaannesi romen buyukbabasi rus mudur diye arastirmiyorunm arastirmakta istemiyorum dunya irkciligi lanetliyor haberin olsun kiyamete kadar hitler hayrani ruh hastalari olacaktir.bilgine
Soran+1 yılSarışın olanlara yabanci dediğimiz oldumu ya. Hem ben ırkçılık falan yapmıyorum ne alaka sadece bence onlar pek turk değiller dedim düşüncemi söyledim ve cokta mantıklı
- +1 yıl
Ben kendimi turk hissediyorum derse ne diyecekesin senin irkci hocanin mantigi o olabilir?
ister antrpolojiyi kullan ister dnalari kullan turk olmasi icin SARI SACLI OLMAMASI GEREKIYOR diye bir veriye ulasamazsin buradan 1000 saf turku al gunesin az oldugu yere gotur 5 6 nesil sonra hepsinin saclari sari cikmaya baslar slavlarla/rumlar /sirplarla karismamalarina ragmen bil bakalim neden?
Soran+1 yılYa sen iyimisin gunesten herkes sari olur ırkçılık falan yok ne diyosun hala ya internete gir yaz bakalım bilim adamlarınin yaptigi calismalar neyi gosteriyo. Senin irkcilik dedigin benim gocmen kizlari tatli ve guzeller dememmi
Bunu ırkçı bir söylem olarak algılamayın fakat orjinal bir türk kızı gördüğünüzü zannetmiyorum yani Türkiye'deki insanların neredeyse tamamı melez görseniz bile Türkiye'den genelleme yaparak orjinal bir türk kızının fiziksel özelliklerine ulaşamazsınız. yani demem o ki birini fiziksel özelliklerine göre türk kızı diye ayırt edebilmek artık mümkün değil.
12 Yorumla
Soran+1 yılaynen. bence kimse ben türküm dememli. çünkü bu yani insanın dnası o kadar çok gerilere dayanıyoki. bir insanın türk olup olmadığını öğrenebilmesi için mitokondrial soyunu ve y-kromozomunu incelemsi gerekiyo yani o kadar uzun süren ve o kadar zor bişeyki.
- +1 yıl
Saten saf ırk diye bir ırk yoktur mesela biz TÜRKUZ ve Avrupa ve Asya'nın hemen hemen her yerinde yaşamınız ama bir Japon İrlandalı falan düşünün hep aynı coğrafya da saf ırk diye bir ırk yoktur mantıken saf Türk yoktur hemde cinle yaşadığımız zamanlar bizim ikimiz Çin'e Çin'in ırkı bize geçmiştir saten Osmanlı kozmopolit bir yapıya sahip olduğu için herkes birbiriyle etkileşim haline geçmiştir yani Selanik göçmenlerinin Türk deyil diye bir genelleme yapma hem Allah Neder ben sizi milletler halinde yarattım karışıp kaynasin diye hemde mantıken Hz Havva ve hz Adem'in dollerinden geliyoruz bütün insanlar olarak mantıken
Moda & Stil konusunda 627 cevap paylaştı. Ben de göçmenim, beni de eminönü esnafından biri fransız sanıp fransızca konuşmaya başlamıştı.. :D
Bir kere de moda sahilinde öğrenciler ingilizce olarak "çakmağınız var mı" demişlerdi..
Yani hem kızlarımız hem de erkeklerimiz pek Türk'e benzemiyor, ama emin olun türkiyedeki Türkler de gerçek Türk'e benzemiyor..
Gerçek Türk dediğin orta asyalı gibi olur..15 Yorumla
Soran+1 yılorta asyalı dediğinizden kastınız nedir yani nası bir fiziki özellikler?
Soran+1 yılbana yunanlara benziyosun diyolar sanada fransız ingiliz :D bence göçmenlerin türklükle alakalı olmadığını düşünüyorum
Soran+1 yılaslında çok karmaşık bir soyları var. benim bildiğim kadarıyla osmanlı bizansı kazanmış ve bu ülkeyi selçuklu yapmış ve ülkede rumlarla slavlar varmış bu slav ve rumları balkandaki nüfusun dolması için göndermiş.
+1 yılCanım Bende Selanik Göçmeniyim Ama Koyu kahve Saçlı Ve Buğday ten Kısa boyluyum ama Akrablarımda Sarışın çok yaygın Bide Dedemin anlattığına Göre biz o zaman Güneydoğu yerleştik Ve İnsanlara doğulu Olduğumu söylesem Şaşırıyorlar Çünkü Benzemiyoruz Macır mısın diyen var hemde çok Manavlara Benzeten var Ve Benim annem ve babam Akraba kimisi Beni avrupalı karadenizli
Ayrıca Biz selanik göçmeni olarak Benim geldiğim Kabilenin adı bile Sarı kabile Sarı türkler olarak adlandırıyorlardı yani biz Türküz Ve Hep doğuda Yaşadığımız için Doğunun Kültürünü benimsedik Zaza Kültürünü fazlası ile Benimsedik Fakat Asla Yüz olarak Asla Onlara Alakamız Yok O yüzden Senin Bu dediğin çok Saçma Türküz Kıpçak/Kuman türklerindeniz
20 YorumlaSelanıgın kocakarı mahallesınde kızoar Allah boyle haratıyor ama yan sokakta yok sadece kocakarı mahallesı sadece orası. Sonra türkiyeye gelıyolar çünkü onların 25 yasında türkiyeye gelmesı mecburı sadece kocakarı mahallesı sadece onlar sadece sadeceeee... $
02 Yorumla
Soran+1 yılHic ama hiçbişey anlamadım
Herkes ırkın, etnik grubun güzeli, yakışıklısı olduğu kadar çirkini, tipsizi de var.Hem güzellik göreceli bir kavramdır.Herkes sarışın sevmez, herkes boylu poslu istemez.Herkesin istekleri, beğenileri farklıdır.
12 Yorumla
Soran+1 yılfarklı bir açıdan bakmışsın olaya :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence saçmalamissin
Selanikteki Türklerin kökeni Karamana dayanıyor ve Yörüklet yani Türkmenler.
Güzelliklerine gelince.
O kadar dikkat çekici bir yanları yok.
Sadecw tatli bir sarışınliklari var-sarisin sevmem normalde-
Sana bir de Rumeli Türküsü
"Selanik kahpe Selanik
Suyun içtim bulanık
Bu urumeli pek dolanik..."210 Yorumla
Soran+1 yılherkes farklı söylüyo. sizin düşünceniz daha da farklı :) ama bilmiyorum çok iyi bileninden öğrenmek gerek
Cevap sahibi+1 yılOsmanlının İskan politikası. ..
Ve kökenleri Karaman. ..
Tarih bunu söylüyor. ..
Soran+1 yılbenimde üviversitedeki çok yaşlı bir hocam vardı :D o da karaman beyliğiyle felan alakaları yok onlar eski bizans imparatorluğundan geldiler ve o bizansta slav ve rumlarla evlendiler ve karıştılar. daha sonra karamana geldiler ve türkleşme politikasıyla balkana gönderildiler.
Cevap sahibi+1 yılVayyyu hocan ne de uçmuş öyle:)
Taaa Selanik'ten ne diye Karaman a gittiklerini ve sonra neden geri gönderildiklerini...
Ve de osmanlinin 1350 lerde ulastigi balkanlardan Hangi ara onları Karaman a getirdiği ve sonrası tekrar geri gonderdigi. .
Osmanlı yapmadiysa bunu Bizans'ın neden yaptığını yani onları Selanik'ten ne diye Karaman a gonderdigi. ...
Bu soruları da cevaplasin o nitelikli hocan bizahmet...
Soran+1 yılsen yanlış anlamısın ya da ben yanlış anlatmışım. siz olaya çok farklı bir yönden bakıyosunuz. bu selanik göçmenleri benim orda anladığım kadarıyla ilk olarak bizansata yaşıyolarmış ve osmanlı orayı fethetmiş oraya türkleri göndermiş ve bu türkler rumlarla karışmış işte evlenmişler felan yani karışmışlar ve sonra güya osmanlı bu selçukludakileri balkana göndermiş ordadaki balkan boşnaklarııyla karışmışlar. yani neye inanaıyım bilmiyorum ya bizim hoca karıştırdı işi :D
Cevap sahibi+1 yılBoşver hocayı
Çok şey bilen ama toplumunun değerlerine yabancı top sakallı üni hocasına pek aşinayiz biz. ...
Soran+1 yılama bakıyorumda senin gibi düşünen pek yok demi?
Cevap sahibi+1 yılOlmak zorunda değil
Hatta mumkunse olmasın da
Kalabalığa gerek yok
Fikrine güvenen tek başına dev kadrodur
Soran+1 yılaçıkçası sana pek inanmıyorum. çünkü bence her göçmen insanın soyu farklı yerden gelir neden biliyomusun çünkü mesela şimdiki türkiyede fransadan gelen de var norveçtende yunanistandanda. çok farklı insanalr yaşıyor türkiyede bence o zmnda öyleydi. tüm göçmen insanları tek bir soya bağlamak yanlış bişey olur bence. ama tabi mutlaka bir ilk kök vardır ve bence senin düşündüğün ilk kök bu değil.
Cevap sahibi+1 yılInanma zaten mümkünse. ...
Ben de sana inanmıyorum
Çünkü bundan yüzyıllar önce ordan oraya gitmek ve de yerleşmek kolay bişey değildi. Amerika kıtasıni hariç tutarsak
Çok sık olan bişey değil
Ordan buraya
Burdan oraya gidip yerlesmeler...
+1 yılBuradan Atamıza kadar laf gider, bence Türk olup olmadığımız konusuna girmeyin..
41 YorumlaSacmalamissin misal ben selanikliyim gercekte bir turkum boyumda uzun sarisinim sarisin olmakmi seninncanini seviyor kiskanclik gibi bir sey yok.. bemce turk olmayan sensiz biz sizinnuleknizdemi sacma sapannhirafelere inanmiyoriz turk gibi dougduk turk gibi yasiyiroz... neymis turk degilmisiz haydinordan s... git
30 YorumlaOnlardan biriyim ama göçmen değilim esas oralıyım çok da mutluyum biz pek türk ortalamasına ayak uyduramadık ondan sanırım biraz farklıyız :)
19 Yorumla
Soran+1 yılheee evet canım :) gen havuzuna giren avrupalılardan o :D
Soran+1 yılaraştırdınızmı? nasıl oldu bu
Soran+1 yılhee evet osmanlı bizansı fethetmişti. bizansın ismini de osmanlı imparatorluğu olduya işte. ordaki rumları toplayıp göç ettirdi.
Soran+1 yılanlamadın canım :) bizans fethedildiya e bizansta rumlar yaşıyodu. hem sadece konyadan gönderilmemiş.
- +1 yıl
Neden kiskaniyorsun.. gen havuzuymus.. seninailen kara bir seyse o senin ailenin gen havuzi sorunu.. balkqn turkleri ozellikle selanik kizlari buna bende dailim guzeliz arkadas icten pazarliklida degiliz dobrayiz sarisiniz kumraliz beyaz tenliyiz ama zekamiz seni 8le carpar 5 e boler
Benim selanik göçmeni kız arkadaşım vardı, gerçekten dediğin gibi sarışın yeşil gözlü, endamı yerindeydi..Allahın lütfu diyelim..Türk ya da değil ayrımı yapmaktansa genlerinin onlara torpil geçmesi :)
11 Yorumla
Soran+1 yılmerak ettiğim bu ya gen :D
sağol canım, benim annemde 1923 selanik göçmeni az çok o özeliikler banada yansımış ama ben koyu kahve saçlı mavi gözlüyüm
25 Yorumla
Soran+1 yılilla hepsi sarı olcak diye bişey yok :D ztn. hocamın dediğine göre rum ve slavlarla yani avrupalılarların soylarıyla karışmışlar.
Soran+1 yılneden tüh?
Soran+1 yılyani. mantık olarak bu böyle.
Onlar halis muhlis türkleer. Selanik insanını tanırım. Erkekleri güzel olur oranın kızları pek birşeye benzemeez. Örnek olarak " ATATÜRK " cook yakısklı birisiymiş. Selanik...
40 Yorumla- Moda & Stil konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılavrupai genetik ve estetik yüz yapısına sahip oldukları için
08 Yorumla- +1 yıl
szide genelde erkeklerinii sevmiyorsunuz
Soran+1 yılne erkeği ya?
- +1 yıl
selanik göçmeni erkekler sarışın erkekler
Soran+1 yılevet çok da tatlılar :)
- +1 yıl
kızlar sarışın erkekleri hiç beğenmiyorlarmış dünya kadar soru var burada
Soran+1 yılonların görüşü :)
- +1 yıl
çoğunluk ama
Soran+1 yıltamam birşey yokki. onlar öyle seviyo bende böyle seviyorum gayet normal bişey :)
Göçmen kızlar güzeldir ve göçmenler Türk tür. bir göçmen olarak bende Türk'üm ki memleketime göç etmişim
437 Yorumla
Soran+1 yılnerelerden geldiğini bilmiyosun :)
Soran+1 yılHayir siz gocmeden once nerelerde yasamislar kimlerle karismislar bilmiyosun o yüzden boyle boylu poslu guzel kizlar var
Soran+1 yılBu kadar cahil olmayın osmanli kimseyi turkestirmedi ve ztn oyle bisey olamaz selanik yunanistan gibi yerlerde bir sürü yabanci insan vardı ve oraya gelen turkler hep karistilar yabancilarla turklukleri azaldi ve kanitlar ortada turkiyede
Soran+1 yılsen ne kadar tekrar etsende gerçekler bu değil
Soran+1 yılsiz çok biliyosunuzya zaten
Soran+1 yılcahil olma. senin dedelerin gitti balkanlara orda bir sürü yabancı kadın vardı. hocamın söylediğine göre rum ve boşnak slavlarla evlenmişler bir yakınlık olmuş.
- +1 yıl
Seni okutan hocanın... senin okuduklarini cok duyduk biz. Başka ulkelerdede barbar Türkler okutuluyo. Cahil senin gibi at gözlüğü takanlardir. Hurrem sultanda yabanciydi ama sultandi. Müslümandı. Benim dedelerim kimle yakinlastiysa helal olsun. Türk nüfusunu artirmislar. Bu ülkeyi kuran Atamız Selanikli. Hala gavur diyosun. Beyin bedava nasılsa
Soran+1 yılhürrem ne alaka bir söylermisin? balkanlara gidince o zamanlar orda bir sürü yabancı kadın vardı.
Soran+1 yılBak anlamiyosun anlamicaksinda onlarin cok derin bir soyu var cok karmasiklar. Simdi turkiyed bir sürü yabanci insan yasamiyomu ve onlar burdaki turklerle evleniyolar demi. Ve ırkçılık ırkçılık diyosunuz turk erkeklerinin slav kadinlara olan takıntısı ve turk kadınları assagilamasi ne.
Soran+1 yılAllah askina ne diyosun ya. Ben dusuncemi soyledim çünkü en mantıklı olan bu onlar Türk değiller evlilikten de banane demen cok sacma orda bir suru yabanci insan vardi onun ondan cocugu oldu oburunun ondan soylar karisti. Ve siz kendinizin atalarının orta asyadan geldiğini saniyosunuz halbuki hicbi alakaniz yok. Ben bunlari bir yerlerimden cikartmiyorum biraz arastirda ogren
Soran+1 yılkarışma değil anlamadın. gen havuzu denilen bişey var bide o soyla alakalı olan. göçmenlerin gen havuzunda kökenlerine geçmiş bir avrupalılık. anladınmı?
Soran+1 yılAvrupali diyince turkten kastetmedim ben
Soran+1 yılÖrnek veriyim slavlar olabilir
- +1 yıl
Tamamda Slavlarla karışınca Slav olunmaz her zaman. Slavlar Türk te olabilir. Böyle bişey yani. Göçmenler Türk tür. Ne karışırsa karışsın. Hangi göçmene sorsan ben Türk üm der. Valla çok uzadı bu muhabbet. Ben anlatmaya bıktım sen anlamamakta ısrarcısın. Ben Bulgaristanda doğdum ama Türk üm. Ben Türk üm dediği için bir çok insanı hapse attılar orda. Türk ismini yasakladılar, Sünnet olmayı müslümanlığı yasakladılar. Bizde Anavatanımıza döndük herşeyi geride bırakarak. Çünkü Türk üz. Benim Adım Osman ama Orda devlet koyuyodu o zamanlar Türklere ismi. Adımı Nikolay yaptılar. 20 yaşıma geldiğimde Osman olarak değiştirttim. Şu an Böyle baskılar olmasada siz burada doğulululara ne gözle bakıyosanız bizede yurt dışında öyle bakıyolar. neyse uzatmayalım daha fazla. Ne söylesende Göçmenler Türk tür genel olarak. iyi akşamlar
Soran+1 yılslavlar türkmü? :D güldürdün ya
Soran+1 yılkarışma değil gen havuzu diye bişey var biliyomusun :D gen havuzuna girmiş adamlar.
Soran+1 yılsende cahil olma. koskoca bilim insanlarının söylediklerimi yanlış? onlar bir dahi sizden yüzbin kat daha iyi biliyolar herşeyi.
Soran+1 yılzekanın ve aklın ne demek olduğunu bilmiyosun anlamamışsın zeki inanalr neler yapıyolar sen onlar sayesinde rahat rahat oturuyosun be
Soran+1 yılsen hehe de. o övdüğünüz atatürkün zekasının sayesinde böyle rahat rahat yaşıyosun canım benim :D
Soran+1 yılhayır bir sıkıntı yok tabi. ama sen hehe dedinya bende diyorumki zeki insanların sayesinde şu ülkede rahat yaşayabiliyosun dedim. en büyük örneğide verdim.
Soran+1 yılneyi değiştiriyo selanikli olması?
Benim babam Selanik göçmeni annemde arap kökenli ben daha çok anne tarafına benzemişim galiba :) çok da memnunum :)
12 Yorumla
Soran+1 yılvaay arap ilginç :)
- +1 yıl
Selanik gocmenleri kendi iclerinden kiz alip veriri demwkki baban selanik gocmeni bir ailenin coxogu dilmis.. ke di ailemden bilirim sulalemiz asla disardan kiz almazdi heleki arap kizi asla ama asla cunki selanik halki araplaro asla sevmemistir savasta turklerw yaptiklari korkunc hainlik ve eziyetlerden dolayi.. biz selaniklilerin disardan kiz alip verme olayida soyke eger bir selanik kizi ya da oglu turkiyeden bir kiz ya da ogul alirsa buna disardannkiz alma denir dusunuz o derece..
sahsen selanik gocmeniyim ama boyum kisa boylu posluda degilim ayrica kumralim ama akrabalarim oyleler evet \D
11 Yorumla
Soran+1 yılKumral daha cok var
+1 yılBende Selanik göçmeniyim ama saçım sarı değil illa tek bir tipe bağlamasanız olmaz mı ya?
10 YorumlaO sehirde ATATÜRK diye bir lider doğmuş bence en büyük etken :)
32 Yorumla
Soran+1 yılsen anlamadın. her gömen insanın soyu farklı yerden gelir. çünkü o zamanlara o insanlar çok ırklarla karışmışlar.
+1 yılBatının güzelliğini almışlar, arapların maymunluğunu almamışlar.
00 YorumlaGüzellikten ziyade, kafaları basıyor.
Zevkliler ve sağlam bir dünya görüşüne sahipler.00 YorumlaTeşekkür ediyoruz bebeğim :*
güzel olmasam da selanik göçmeni olaraktan onure oldum <3 :D00 Yorumlaİzmir de çok varlar <3
İyi ki varlar!
Ayrıca kastettiğin etnik Irkçılık haberin olsun.
^.^06 Yorumla
Soran+1 yılyo göçmenlerin çok güzel ve tatlı olduğunu türklere benzemediğini söyledim şu türkiye artık insanların görüşlerine ne kadar saygısız olmuş ya.
Soran+1 yılherkesin her ırkın belirli bir fiziki özellikleri vardır. rusla türk kızını yan yana koyarsan arada büyk farklar görücekisn fizikde. ama şu an kesinlikle türkleri aşşalamadım yani
- +1 yıl
Günümüz için dediklerin çok geçerli değil toplumlar birbirleri içerisinde eriyorlar ve karışıyorlar.(homojen bir şekilde) Günümüz Türkiye'si Orta Asya'da ki akrabalarımız ile benzerlik taşıyor mu? Hayır. Türkiye genler açısından en çok Avrupa geni taşıyor, bu açıdan bakacak olursak herhangi bir farklılık göremeyiz.
Soran+1 yılartık yoruldum ya. yeter
+1 yılama yunan kızları kadar değiler yunan kızları başka.
08 Yorumla
Soran+1 yılyunan kızları daha mı güzel?
- +1 yıl
bilmem ama biliyor musun bir macur kızı istiyorum babam da benim macur ama annem yerli ben ise Türküm. Keşke eşim macur kızı olsa. O mavi gözler o sarı saçlar. hastayım ya eskişehirde göçmen evlerinde öyle kızlar varki eşim olsa bir tanesi mükemmel kızlar ya
Soran+1 yılSarışın mavi gözlü kurali yok daha cok kumral ve sarışinlar
- +1 yıl
ne diyon sen sarışın olması dışında daha gösterişli bilmem ya ben hoşuma gidiyor kanım çekiyor onları.
Soran+1 yılsarı ve kumrallar hiç kapkara görmedim :D
- +1 yıl
kapkara demedimmmmmmmmmmmm
Soran+1 yılya ben açıklamasını yaptım :D
- +1 yıl
ya kafam dağınık arkadaş derse geçeceğim.
Valla katiliyorum yunanistana giderim yazlari donmek icimden gelmiyo
05 Yorumla
Soran+1 yıloranın güzelliklerinden mi yoksa ordaki dişi varlıkların yüzündenmi :D
Soran+1 yılYok yok :D
+1 yılbiz başka yerden göçtük ehh fena sayılmıyoruz sanırım :P
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılonların kökleri karamanoğullarına dayanıyo.türkleştirme politikasıyla yerleştirildiler.bence sen türk değilsin.
39 Yorumla
Soran+1 yılhangi ırk türkleştirildi?
Cevap sahibi+1 yıltürkleştirme diyince anladığın bu mu senin
Soran+1 yılya işte anlamadım :D
Cevap sahibi+1 yılboşver.mustafa kemal atatürk de selaniklidir.hem de elit türktür.
Soran+1 yılama bir kanıt yok
Cevap sahibi+1 yılatatürkün dedeleri yörük türküdür zamanında soyağacında araştırılmış bişey.
Soran+1 yılhmm. öyleyse bişey diyemem ama benim öğrendiğim kadarıyla bu göçmen her kişinin farklı soya sahip olduğu
Soran+1 yılneyi beğendiniz? hangi yorumu
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende Arnavutum ama bende öleyim. Balkanların kızlarının özellikle vücutları güzel oluyor hep nedense :))
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılGöçmenlerde gen zenginliği daha fazladır. Baskın genlerde senin beğendiğin özellikleri sağlıyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılbu gen zenginliğide geçmişte avrupalı insanlarla yaşanan evliliklerden kaynaklanıyor. evet zaten bir ırkın gen havuzu ne kadar genişse insanlarının fiziksel özellikleride o kadar güzeldir.
Gizli Üye(30-35)+1 yılSelanik göçmeniyim bende sarışın yeşil gözlüyüm :D ama türküm türk degiller ne demek
27 Yorumla
Soran+1 yılyani gen havuzuna katılan bir çok avrupalı var ondan yani yien türk kanı var tabiiki de türkllük az :)
Cevap sahibi+1 yılselanik göçmenlerinin hepsi türktür yani :D
Soran+1 yılsen hakkaten sorunlusun. ne demeye çalışıyorum ben acaba ya. gen havuzu ne biliyomusun acaba daha sen
Cevap sahibi+1 yılgen havuzu men havuzu bilmem googleye yaz yunanistan göçmenlerinin hepsi türk bulgaristan göçmenlerinin %90 ı türkdür
Soran+1 yılgen havuzu insanların dnasıdır. cahil şey. osmanlı fethediiğin bizanstaki rumları balkana gönderdi.
Cevap sahibi+1 yılcahiliz panpa
- +1 yıl
Ne demek Türklük az saten bütün ırkların dolleri birbirine geçmiştir herkes karışmış artık sen ne kadar Türk sen bende ikadar türküm nedemrk Türklük az belki seninki benden az 15 temmuzda gördü herkes Türk'ün gücünü bunlar anlamsız muhabbetler TÜRKİYE'DE YASAYAN HERKES TÜRKTÜR HERKES BİRBİRİ İLE EKİLEİM HALİNDE OLDUGU İCİN HERKES ESİT DERECEDE TÜRKTUR
+1 yılee Allah güzelliklerine güzellik katsın ne diyelim.
20 Yorumlasarışın mavi gözlü miss. bide nefes alıyolarsa süper
00 Yorumla
+1 yılEvet çok güzeller gerçekten de. Genlerle alakalı sanırım.
01 Yorumla
Soran+1 yılişte bende genlerini merak ediyorumya
Genetik miras boşnak arnavut kızları da güzel oluyo yirim ben onları o kızlar gelsin buraya :/
00 Yorumla
+1 yılMacarlar çok güzel bence çünkü birkaç macar arkadaşım vardı
00 Yorumlagüzelliğin memleketi olmuyor :) ama izmirliler genelde güzeller
01 Yorumla
Soran+1 yılsorumu anlamamışsın.
Gizli Üye(30-35)+1 yılhiçte öyle değil.benim selanik göçmeni bir akrabam var.hiç güzel değil.
12 Yorumla
Soran+1 yılevet yalan değil bazıları öyle hiç güzel değil ve tipsiz. işte benim öğrendiğim şu : çoğunun çok çok önceki yıllarda ataları avrupalı slavlar ve rumlarla evlenmişler. işte bunlarda karışmış slavları güzelliğiyle :)
Cevap sahibi+1 yılolabilir bir bilgim yok
+1 yılGöçmen mahallesinde oturuyorum ( boşnaklar, arnavutlar) balkanların alayı öyle güzel
00 Yorumla
+1 yılBen selanikliyim o.O buğday tenliyim ama kumral saçlıyım
20 Yorumlabizim oraların çıtırları güzeldir ama ben esmer seviyom :D
00 YorumlaAllah yaratmış yani ne diyelim bizede bakıp maşallah demek düşer:D
10 Yorumlaselanik göçmeniyim ama türküm. :/
12 Yorumla
Soran+1 yılşöyle cevaplar vermeseniz. diyorum. belli olmayan bişey için kesin konuşmayın
Gizli Üye(30-35)+1 yılHiç selanik göçmeni görmedim ama güzel olduklarını düşünüyorum...
00 Yorumla
+1 yılGöçmen kızları genelde güzel olur.
05 Yorumla
Soran+1 yılya bende diyorumki neden güzeller soyları nereye dayanıyo :D
- +1 yıl
Yok ondan değildir avrupalı milletlerle evlenen ataları vardır ordan geliyordur. Bizim Türkler avrupalı güzel gacılarla evlenmiştirde genlerinde değişikilik olmuştur. :D Bizde Osmanlıya dayanıyoz. Benim baba tarafı daha eskiye dayanıyor gerçi. :D
Soran+1 yılhmm evet avrupalı slavlarla bağları olabilir. çünkü slavlarda olar gibi benim benzetmem.
- +1 yıl
İşte hangi avrupalılar tam bilememde gen havuzana katılan avrupalı vardır yani.
+1 yılBu dahil bütün genellemeler yanlıştır.
05 Yorumla
Soran+1 yılne yalanmı güzel ve tatlı oldukları
- +1 yıl
Selanikte de kezban vardır.
Soran+1 yılKomiksin orda sadece yunanmi var hem ben gocmen kizlari dedkm. Sİmdiki turkiyede bir suru yabanci yok mu :D
- +1 yıl
Ben ırk ayrımı mı yaptım?
Soran+1 yılnerden çıkardıysan bravo
Moda & Stil konusunda 1,1b cevap paylaştı. var bir yunanlık atadan güzel onlar ::)
16 Yorumla
Soran+1 yılyunanlar o kadarda güzel kadınlar değil ama bence
Soran+1 yılkimse eleştirmedi zatenya :)
Soran+1 yılzaten eleştirmek yazmışsınız?
+1 yılBizim burdada çok var dünya ahiret bacımdır :D
113 Yorumla
Soran+1 yılnası yani :D
- +1 yıl
Güzeller yani allah sahiplerine bağışlasın kötü bir yönleri yok.
Soran+1 yılbenim tanıdığım bikaç tane var. söyliyim hepsi cin gibi valla şeytanlıkta 1. onlar yani dikkatli tehlikeli madde bazıları :D
- +1 yıl
Eğlenmeyi çok seviyolar of şu müziğin sesini kıs diye bir kere duymadım 24 saat gezdir hani daha yok mu bu kadarmı? diye sorarlar :)
Soran+1 yılvalla öyle bende bir selanik göçmeniyim beni anlattın. ha bide bizim oranın müzikleri bir başkadır :D
- +1 yıl
Eğlence olsun makara muhabbet her türlü bide akıcı konular dönüyo ortamda klasik türk kızıyla gezsen o şekil beyni alev alır :D aa senimi anlattım? :)
Soran+1 yıleğlencede öylelerde. çok cimriler ve konu dedikoduya çeneye gelsin susmak bilmezler ya valla akrabalarımdan biliyorum :D
- +1 yıl
Cimrilikten yana bişeye rastlamadım o konularda herkes elini cebine atıyor bizimkiler zaten ödetmiceğimi bilirler ödeselerde ben kabul etmem. :) ahh siz yokmusunuz
Soran+1 yılbilmiyorum ama bizde öyle cimriler ve inanılmaz görgüsüz. çok malları varsa her defasında ortalığa atarlar.
- +1 yıl
Anladım siz nerde oturuyorsunuz?
Soran+1 yılbosna-hersek :)
- +1 yıl
Hmmm anlat güzelmi oralar :)
Soran+1 yıltabiiki bembeyaz çoğu :)
+1 yılBizde selanik göçmeniyiz
24 Yorumla
Soran+1 yılne istisnası
- +1 yıl
fotoya bak anlarsin :)
Soran+1 yılyo güzel ve tatlısınn :D
yuh ya herkes de Selanik göçmeni çıktı :D
10 Yorumlasen de birine göz mü koydun yoksa :D
00 Yorumla
+1 yılten renkleri çok güzel :D
00 YorumlaAta'mızın memleketi doğal.
03 Yorumla- +1 yıl
Katiliyorum
Soran+1 yılanlamadım?
Soran+1 yılhem en alakası var ya şöyle saçma saçma yorumlar yapmayın.
Hiç görmedm öyle kızlar
04 Yorumla
Soran+1 yılben gördüm?
Soran+1 yılne biliym herkes öyle diyoda. güzel tatlı falan ondan hem bende gördüm.
Hahah teşekkürlerr :D
05 Yorumla
Soran+1 yılne teşekkürleri :D
Soran+1 yılişte neden diyorum bende :D
Moda & Stil konusunda 878 cevap paylaştı. Türk olmadıkları için güzel :D
10 Yorumlaselanikli oldukları için.
00 Yorumlaçünküüü onlar hakiki türk
15 Yorumla
Soran+1 yıl:D o zaman türkiyedeki kızlar neden onlar gibi değil. hem o göçmenlerin soyu bizansa dayanıyo onların ataları bizansta yaşıyolardı.
Soran+1 yılosmanlı nereyi fetheddi? bizansı. bizannsta kimler yaşıyodu rumlar demi. ve osmanlı fetheddiği her ülkedeki insanları kendi soyundan sayar ve onlara sahip çıkar. sonra o fethediği bizanslı rumları balkana gönderdi. eee daha ne?
Soran+1 yılosmanlı bir sürü ülkeyi fetheddi. yabancı insanlar vardı demi orda ya ama balkanalara en çok bizanstaki rumları gönderdi. artık yazmicam yoruldum ya yeter.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende Selanik göçmeniyim :P
00 YorumlaModa & Stil konusunda 909 cevap paylaştı. coğrafyadan dolayı
020 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yani coğrafya derken?
Soran+1 yılkusura bakma ama saçma :) hava su falan değil
Soran+1 yılbilmiyodum :D ama öğrendim
Soran+1 yılbence en çok bu benim çok çok önceki dedelerin şeyliğinden :D
Soran+1 yılbunlar aslında çok çok çok önceden türklermiş ama karışmışlar işte farklı ırklarla evlenmişler falan
Soran+1 yılE yani saf turk degiliz bildigime gore slav ve rumlarla cok karismisiz ama bikactane daha vardi
Soran+1 yılbende selanik göçmeniyim.
Soran+1 yılhıhıhmı? :D
Soran+1 yılhıhı demenin anlamı ne
Soran+1 yılniye inanmıyosun anlamadım :D göçmen olduğuma
- Devamını Gör (7)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası