Örnek olarak Rachel Araz'ın plastik çantaya 4 bin 350 lira verişini kullanabiliriz. İşte o çantamsı poşet;

Pahalılık çok göreceli bir kavram aylık geliri 1 milyon lira olan biri için bu rakam cüzi bir rakam olup nam ve prestij masrafıdır, yani firma reklamı gibi düşünün ki bakın işe yarıyor konu açmış o kadını konuşuyorsunuz. 4350 tl zenginlerin hayatlarına bakıldığında çok komik ve yere düşse almaya tenezzül edilmeyecek bir rakam aslında.
Marka takıntısı değil ama kalite takıntım var. İhtiyaçlarımı karşılayacak bir aksesuar ya da kıyafet bulursam en ucuzunu ve en kalitelisini satan bir yer bulurum. Bilinçli tüketici olmak bunu gerektirir. Cebindeki son parayı çok beğendiği spor ayakkabıya verip aç duran insanlar gördüm. Garip..
Saçma buluyorum abi neden kullanmicafi şeye insan para verir ya açlar var açlar Allah millete akıl fikir versin
Para o kadar çok ki. Nereye harcasam da biter diye deney yaptıklarını düşünüyorum ben şahsen.
Cevap
17Cevap
Bir adet güvercin 1.750.000 euro'ya satılıyorsa 2 adet kavun 238.000 tl' ye satılıyorsa markaya paha biçilmez bakmak lazım
Paralarini nereye harcayacaklarini bilemeyip boyle boş şeylere savuruyorlar bu boş insanlarda suç yok onlari buraya getiren kafalarda problem var
Saçma buluyorum, ama sonuçta ben almıyorum parayı ben vermiyorum, o yüzden kendi tercihi deyip geçiyorum
Bende marka takıntısı var ama bu kadar değil hani pazar ve marka olmayan dükkanlardan giymiyorum sadece
Onlarında gireceği 2 metrelik toprak bizimde. Fazla gereksiz ve özenti olarak görüyorum.
Lan millet fakirlikten bim poşetine para vermiyor. Bunların ki şe*refsizlikten
Marka aşkı bence tamamen aptallık görgüsüzlük ve egomanyaklik 👍
Çok zengin birisi için bisiy diyemem ama fakir ve orta gelirli insanların marka aşkı tam olarak dediğim gibi
Akıllı insan zengin de olsa dar gelirli de kaliteli ürün tercih eder. Pahalı ürün değil.
Bu huyumdan nefret ediyorum ama bir kere alinca devami geliyor
Gelirleri fazla olduğu İçin başka harcama yolları yok istemeyerek te olsa para harcamak İçin alıyorlar bence
Sadece israf insanlar 1 TL ye ekmek almazken bunlar bir çantaya 4 bin 350 TL vermeye hakları yok
Herkes kalite arıyor haliyle kaliteli şey de pahalıdır
Parası olan alır valla bende de olsa alırdım
Kazık atmışlar buna 😂
Züppelik ve gösterişçi tüketim.
Paranla rezil olmak diye buna deniyor sanırım 😒
Saçmalık sadece hava atmak için alınan pacavralar
Ya bunlar yokluk görmemiş
Bı fakir 200 lira
İstese vermez mk
Kanks
Sonradan görme böyle oluyor
Saçmalık.