Çoğu parasini hak ediyor. Aşırı pahalı olanlarında bagzi avantajlari olabilir. Pahalı olanlara güven duyulur. Mesela calgon bunu hic kullanma. Makine bozulunca onar daha ucuza geliyor
Kalitesiz ünlü markaların reklam parası sizden çıkıyor bilin istedim örneğin 5itrelik ona yağ merdiven altı dolum yapılıyor örneğin gezer terlik etikete bakın İstanbul ama gözümle gördüğüm üretim atölyesi gaziantep nizip caddesinde marka ismini kiraliyor biri dese camur atiyo derdim gözümle gördüm
Çünkü reklamlarda bile bu ürünü alırsanız size saygı duyarlar anlayışı dikte ediliyor zengin insanlar da ucuz ürün alırsa ayıplanacağı korkusuyla bunlara yöneliyor bu tarz taktikler hemen hemen her yerde uygulanıyor bu yüzden toplumun fikirlerini ve baskılarını dikkate almamak gerektiğini savunurum hep
Ekonomide bir taktik var bunu da uygulayan bir çok marka var. Fiyatı yükselterek o malın değerini yükseltmiş görünüyor yani olay tamamen psikolojik. Onu alan da değerli hissettiği için kendisini alıyor. Gerçek fiyatı o olmasa bile fiyatı yukarı çekerek böyle bir psikolojik oyun oynanıyor. Tabi reklamları da unutmamak gerek. Güzel bir reklam insana bir kazağa 100 tl verdirebilir.
Türkiyede bu kadar pahali ünlü markalarin cogu yabancı kur farkindan dolayi pahali
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
pazardan aldığın kıyafet inan bana daha kaliteli. Üzerine marka etiketi yapıştırınca 30 liradan 300 liraya çıkıyor. Ekonomik kriz yok, Ameriga bizi kıskanıyohh diyenlere de ayrıca selam olsun.
En İyi Cevaplar