Arkadaşlar saçım siyah nasıl kumrala döndürebilirim? Siyaha boyadığıma pişman oldum karamel kumrala boyadım sadece dibi tuttu oryal falan açıyormuş ama turuncu yapıyormuş ne yapabilirim? Siyah saç nasıl kumral olur?Siyah saç nasıl kumral olur?
Selam :) Evde doğru yöntemleri uygulayarak saç rengini açmak oldukça kolay aslında.
İşe bakımlı saçlar ile başla
Evde saç boyarken en iyi sonucu almak için saçlarımızın sağlıklı ve bakımlı olması gerekir. Yıpranmış, kırıklarla dolu bir saç ne kadar boya uygulasak da istediğimiz sonucu alamayız. Bu yüzden işe saç uçlarındaki kırıkları alarak başlamalıyız. Ardından doğal yağlar ile bakım yapmak gerekir. Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı gibi yağlarla maske yaparak daha bakımlı saçlara kavuşabiliriz. Duştan sonra ise argan yağı gibi daha hafif doğal yağlarla saç uçlarına bakım yapmalıyız.
Boya öncesi renk açıcı kullanmak önemli
Evde kullandığımız saç boyaları en fazla 1-2 tona kadar açık renk sonucu sağlayabilir. Palette Deluxe Yoğun Renkler koyu renkli saçlarda bile etkilidir. 2-3 tona kadar açık renk sonucu sağlar. Ancak siyahtan kumral tonlarına geçiş için yeterli değildir. Bu yüzden renk açıcı kullanmak gerekir. Palette Deluxe Yoğun Renk Açıcı ile önce saç rengini açmak, sonra kumral renkler ile saçı boyamak gerekir. Palette Deluxe yoğun renk açıcı 7 tona kadar renk açma özelliğine sahiptir, berrak sarı bir sonuç elde etmenizi sağlar.
Benim boya tercihim
Benim en sevdiğim renk ise Pallette Deluxe 3-65 Çikolata kahve. Saçım koyu renkli olduğu için harika çikolata kahve renginden önce Palette Deluxe Yoğun Renk Açıcı tercih ediyorum. Yüksek performanslı renk pigmentleri sayesinde saça derinlemesine nüfuz ediyor ve 6 haftadan 8 kalıcı oluyor. Uygulaması da oldukça kolay. Krem boyayı oksidan losyonlu uygulama şişesinin içine boşaltıp iyice çalkalıyorum. Şişenin uzun sivri ucu sayesinde kolayca uyguluyorum.
Boya sonrası yapılması gerekenler
Boya sonrasında saçımızın sağlıklı ve parlak görüntüsünü uzun süre muhafaza etmek etmek için bakım yapmak çok önemli. Öncelikle duşta boyayı saçımızdan akıttıktan sonra boya kutusunun içinden çıkan doğal yağlar ile zenginleştirilmiş saç bakım maskesini kullanmak gerekir. Boyama sonrası saça mükemmel yumuşaklık ve yoğun parlaklık veriyor. Düzenli olarak saçlarımızı soğuğa yakın ılık su ile yıkamalıyız. Havuz gibi klorlu sulardan kaçınmalıyız, güneşten korumalıyız. Duşta şampuandan sonra bakım kremi kullanmalıyız.
Kumral saç rengini çok beğeniyorum, bir dönem ben de kullanmıştım :) Çok doğal görünen bir saç rengi, boya olduğunu çok az kişi anlıyordu ben kullanırken. Ben boya dediğimde de inanmıyorlardı :D Kumrala geçiş için ana saç rengi de büyük önem taşıyor, özellikle siyah saçı kumrala çevirmek bir tık daha zor diyebilirim.
Siyah saça kumral boya tutar mı?
Siyah saça kumral boya
Siyah saç en koyu renklerden. Dolayısıyla sadece boya kullanarak kumral rengini elde etmeniz çok mümkün görünmüyor. Öncelikle saçlarınızı açmalı, sonrasında ise istediğiniz kumral tonlu boyayı uygulamalısınız. Siyah saçı kumral yapmak biraz meşakkatli olsa da kumral harika bir renk, kesinlikle değecektir :)
Siyahtan kumrala geçiş nasıl olur?
Siyahtan kumrala geçiş
Özellikle boyalı siyah saçı açmaya kuaförler bile kolay kolay yanaşmıyor. Doğal siyah saçı kumral yapmak isteyenler bu yüzden biraz daha şanslı diyebilirim. Oldukça kaliteli, profesyonel bir açıcıya ihtiyacınız var.
Bildiğiniz gibi açıcılar saçları kalıcı olarak değiştiriyor ve bunu yaparken de saçlara zarar verebiliyor. Benim önerim Palette Deluxe Yoğun Renk Açıcı olacaktır. İçeriğindeki değerli marula yağı sayesinde saçlarınızı açarken bakım da yapıyor. Açıcı sonrasında saçları yumuşacık yapıyor, yıpratmıyor diğerleri gibi.
En iyi kumral saç boyası hangisi?
En iyi kumral saç boyası
Kumral saç boyası arayanlara Palette Deluxe Yoğun Renkler serisinden 6-4 Kaşmir Kumralı öneririm. Çok çekici görünen bir renk kesinlikle :) Üstelik yoğun renkler serisi koyu renk saçlarda bile etkili olup, mükemmel sonuçlar veriyor. Göz alıcı parlaklık veren ve derinlemesine bakım yapan formülüyle benim favorim diyebilirim.
Siyah saçtan kumrala geçtiğiniz için saçlarınıza daha fazla özen göstermeyi unutmayın. Isılı işlemlerden uzak durmanızı öneririm. Aynı zamanda uzun süre kumral saç renginde kalmanız tavsiyemdir, harika bir saç rengi :)
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
saçlarını kısa kestirmeyi deneyebilirsin. saçlarını kestirerek saçındaki siyah boyalı kısımdan kurtulmuş olursun. açtırmaya kalkarsan hem yıpranır hem istemediğin renkler alır. yıkaması taraması kurutması da eziyet haline alır. ben de seninle aynı durumdayım. kuaföre gidip kısa kestirmeyi düşünüyorum. kestirdikten sonra hala uçlarda siyahlar kalırsa onu da marketten röfle seti alıp uçlara sürüp kendim açacağım.
iyi bir marka ile boyatın. az miktarda oksijenli su ilavesi ile daha hızlı olur ama sıkıntıda olabilir. o nedenle saçınız koyu ise 1 er hafta ara ile bir kaç kez boyatın sonra dip boya ile devam edin derim
Kuaförde rengini akıttırman lazım oda baya pahalı. Bende siyaha boyamıştım saçlarımı sonra kumral olmak istedim açıcıyla açtım kahverengi turuncumsu oldu. kuaföre oryalle açtırırsan saçların yanar. tecrübeli iyi kuaförler kabul etmiyor zaten oryalle açmayı. sen rengini akıttır bide bakım yaptır ama 200 lirayı bulur
siyaha boyadıysan bilemem ama orjinal rengin siyah sanmıştım ben, benidme orjinal rengi siyahtı , saç açıcı sprey var onu kullandım açık kahve kumral karışık birşey oldu, ama malesef ki sprey boyalı saçlarda tutmuyor :(
Koyu bir renge sahipseniz oryalle saçlarınızı açmadan bu saç renginden kurtulmak mümkün değil saç boyası ile bu renk değiştirilemez çünkü saç boyası ile boyanmış bir saçı tekrar saç boyasıyla açabilmek pek mümkün değil ayrıca kumral renge dönüştürülmek istenilen saçta kına veya boya olmamasına özen gösterin kına ve boya olan saçı açmak mümkün değil pek çünkü
oksidanla rengini aç zaten büyük ihtimalle istediğin renk olur eger olmazsa saçının rengi açılmış olur kuaföre gider bir bakım yaptırırsın saçının renginide istediğin renge boyatırsın
En İyi Cevaplar