Selam :) Süt vitamin, mineral ve protein bakımından en zengin besinler arasındadır. Tam bir kalsiyum deposudur. Biz ailecek süt tüketmeyi çok seviyoruz. Özellikle ben kemik gelişimi için sabah ve akşam olmak üzere günde 2 bardak süt tüketmeye dikkat ediyorum. Çocuğuma da bu alışkanlığı kazandırdım. Bu yüzden en besleyici süt markasını seçmeye özen gösteriyorum. Özellikle gönlüm günlük süt seçeneklerinden yana oluyor. Bunun için sürekli araştırma yapıp uzman görüşlerine başvuruyorum. Sizin için en iyi süt markası listesi yapmak istiyorum. Bu listede Türk süt markaları nelerdir? sorusunun da cevabını vereceğim.
En İyi, Kaliteli Süt Markası Hangisidir?
1- Sütaş Süt
en iyi süt markası
Benim için süt deyince aklıma ilk gelen, en sağlıklı süt markası Sütaş oluyor. Sütaş'ın bütün ürünlerini çok seviyorum. Özellikle Sütaş süt evimden eksik olmuyor. Sütaş, taze ve günlük sütleri besin değerini kaybetmeden ve el değmeden paketliyor. Çok yüksek derecelerde, kısa sürede işlem gördüğü için besin değeri en yüksek sütlerden biri oluyor. Benim için de kesinlikle en kaliteli süt Sütaş diyebilirim. Ayrıca yağsız süt seçenekleri de mevcut. 1 litre Sütaş süt fiyatı 4.95 TL'dir.
2- Pınar Süt
organik süt markaları
Pınar süt vitamin, mineral ve protein açısından en yüksek değere sahip süt markalarından bir diğeri. Dolabıma girmeye hak kazanmış bir marka. Pınar, en doğal ve taze sütleri el değmeden soframıza taşıyor. Ayrıca Pınar organik süt markaları arasında da ön plana çıkıyor. Pınar sütleri "Organik UHT süt ve süt ürünleri üretebilir" sertifikasına sahip. Hem güvenilir hem sağlıklı. 1litre Pınar Organik süt 7.95 TL'dir.
3- Sek Süt
sağlıklı süt
Ülkemizde pastörize süt markaları arasında ilk pastörize süt üretimini yapan Sek'tir. Sek en güvenilir süt markalarından biridir. Sütü en sağlıklı ve hijyen koşullarına en uygun şekilde paketler. Besin değeri de günlük ihtiyacımızı karşılayacak kadar yüksektir. 1 litre Sek süt 5.95 TL'dir.
4- Danone Süt
süt markaları nelerdir?
Danone birçok ürünü ile isim yapmış markalardandır. Sütü de çok lezzetlidir. Sütü en çok teste tabi tutarak en güvenilir şekilde paketlenmesini sağlar. Danone süt besin değeri en yüksek süt markaları arasındadır. 1 litre Danone süt 4.95 TL'dir.
5- İçim Süt
sağlıklı süt
Ülkemizde güvenilir süt markaları oldukça fazla. O markalardan bir diğeri de İçim. İçim süt uluslararası alanda "Üstün Lezzet Ödülü"ne layık görülmüş bir markadır. En kaliteli, doğal ve lezzetli sütleri bizim için paketler. Kalsiyum ve vitaminler açısından oldukça yüksektir. 1 litre İçim süt 5.50 TL'dir.
6- Torku Süt
besleyici süt
Torku süt için "Milli sütümüz" diyebiliriz. Çiftçiye en çok kazandıran süt markasıdır. Torku süt besin değeri çok yüksek olmasının yanı sıra aynı zaman da çok da lezzetlidir. Evde yoğurt yapmak için en çok önerilen sütler arasındadır. El değmeden ve en hijyenik şekilde sofralarımıza ulaşmaktadır. 1 litresinin fiyatı 5.95 TL'dir.
7- Teksüt Süt
en kaliteli süt
Ülkemizdeki en eski süt markalarından biridir. Helal gıda sertifikasına sahiptir. En iyi süt markaları içerisindedir çünkü süt paketlenirken tüm hijyen kurallarına uyulmaktadır. Ve besin değeri en yüksek sütlerden biridir. 1 litresi 3.79 TL'dir.
8- Bakraç Süt
Süt markaları nelerdir?
İç Anadolu ve Karadeniz bölgesinin en taze sütlerini toplayan bir markadır. Bölge çiftçilerine ve ülke ekonomisine katkıları olmuştur. En sağlıklı ve besleyici sütleri üretirler. Listenin en önlerinde olmasa da tercih edilen markalar arasındadır. 1 litresinin fiyatı 1.75 TL'dir.
9- Yörsan Süt
Süt markaları nelerdir?
Çok bilinmeyen bir marka da olsa özellikle küçük işletmeler de satır. Daha uygun fiyatlı bir seçenektir. Fiyat performans açısından beğendiğimi söyleyebilirim. 1 litre fiyatı 4.95 TL'dir.
10- Dost Süt
Süt markaları nelerdir?
BİM market zincirinde satılan Dost markası birçok ürünüyle kısa zamanda popülerlik kazanmıştır. Sütleri de hem lezzetli hem uygun fiyatlı oluşuyla dikkat çekmektedir. Benim dönem dönem tercih ettiğim bir marka. 1 litre Dost sütün fiyatı 3.75 TL'dir.
Kesinlikle bim marketkerine satılan Dost süt. Çünkü pınar, sek, sütaş vb. Büyük çaplı markalar içerisinde çok katkı maddesi bulunduruyor. Eğer firma ne kadar küçük çaplıysa o kadar iyi çünkü katkı maddesine vericek paraları olmuyor. Bu yüzden tercihinizi Dost gibi küçük çaplı markalardan yana kullanmalısınız tabi öyle her yerde gördüklerinizden değil. Bilindik marketlerin kendi markalarından alabilirsiniz.
Aslında en güzeli hayvancılık yapan birisinden temin edebileceğin süt bence. Ama büyük şehirlerde ya da hayvancılığın pek olmadığı yerlerde bu mümkün olmuyor sanırım. Bundan dolayı verilen markalar içerisinde en iyisi diyebileceğim Pınar, bana göre.
Halk Süt Dost Süt Bunun Gibi Sütler İyidir Ucuz Olduğu İçin Değil Reklama Aldanmayın İçeriğe Bakın Pınar Sütün %25 su Hatta Daha Fazlası Diğerlerininde Öyle Ucuz Ürünlerden Korkmayın Zaten çiftçi 90 Kuruşa Vb Fiyatlarla Sütünü Bırakıyor Doğal Sütünü Fabrikalarda İşleyip İşleyip Duruyor Bu Seferde Doğallığı Bozuluyor Reklam Yapıp Fiyatı Arıtırıyorlar Birde Kutusunu Güzelleştirdilermi Oh Bizim Sütten İyisi Yok Derler Yok Öyle Birşey.
nerden biliyorsun Pınar ın en iyisi olduğunu. ben askerliğimi muayene komisyonunda yaptım. alınan ürünlerin laboratuar kontrollerini ben yaptırıyordum. pınar süt daha önce girdiği ihalelerin laboratuar kısmında hep kalmış,yani kalitesiz süt kullanmışlar. dimes de kalırdı benim dönemimde. pınar sadece reklam yapıyor,ben evime pınar ürünleri almıyorum mesela.
içtim kaynatarak ama öylede sevmiyorum vitamini ölür diye geldiği gibide içmek istemiyorum içinde mikrop vardır diye o yüzden sütlaç yoğurt yapmada filn kullanır o sütü annem
içindeki probiyotikler ölmemiş olan tek süt markası Torku dur.. Bu yüzden , hazır sütler ile yoğurt mayalanamazken, torku ile mayalanabilir.. İçinde probiyotik bakteri yaşamayan süte de süt denmez. bu yüzden bu marka hariç hepsi çöptür aslında.. ( organik sütlerden değildir kastım burada.. )
sek+pınar+dost+sütaş ağırlıklı süt içiyorum (midemde reflü var ilaç bağımlısı olmamak için süt içiyorum çok iyi geliyor) fakat genelde dost marka içiyorum.diğerleri sütün haricinde markayıda pazarlıyorlar herhaldeki fiyatları diğerine göre yüksek biraz.
Geçen zaman en kaliteli şişe suyu araştırmıştım. Nestle, Hayat, vs ünlü markaların hiçbiri ilk sıralarda yer almıyordu çok şaşırmıştım. Suyu analiz ederek içindeki mineral değerlerine göre sıralamışlardı.
Paket sütler maalesef gdo'lu YemlerA1 Ve A2 Karışık Üretiliyor İçine Karbonat Daha Bilmediğimiz Kimyasallar Entegre Ediliyor. Üzücü Olanı %60 dan Fazlası Su Ve Süt Kültürü :) her şey Para Olmuş Senin Sağlığın Onlar İçin Önemli Değil. Lanet olsun sizin zihniyetinize..
Dimes ve Sütaş denemedim fakat pek sık da görmüyorum zaten, üçünün içinden birini seçersem Torku derim, ambalajları da çok pratik tadı da gayet lezzetli.
Bence daha iyi gerçi çocukluğumdan beri içiyorum ama vücut olarak... yani boyum 1,70 de kaldı.. gerçi ailede çoğu erkeğin boyu 1,70lerde... onun dışında işe yarayan taraflarını çok gördüm
bir ara bende günlük süte dönmüştüm 1 ay içtim en son aldığımı dökeyim dedim kireç gibi aynı bildiğin harç gibi döküldü o günden beri günlüğü bıraktım Pınara yeniden devam ettim
En İyi Cevaplar