Saçlarımda beyaz beyaz şeyler oluyor, kepek değil. Böyle bir şey başına gelen var mı? Saçlarımda beyaz beyaz şeyler oluyor kaşınıyor falan ve de çok yağlanıyor her gün yıkıyorum saçlarımı. Yıkıyorum 4 5 saat sonra yağlanıyor ne yapmam gerekiyor? Böyle bir şey başına gelen var mı?Saç derisinde beyaz tortu
Saç kökünde oluşan beyaz şeyler nedir, nasıl geçer?
Saç derisinde yaşanan birçok problem vardır. Bunlardan biri de saç kökünde oluşan, nedeni bilinmeyen beyaz şeylerdir. Bazen kaşıntılı olmakla birlikte, sadece beyaz tortu şeklinde de kendini gösterebilir. Peki saç derisinde beyaz tortu nedir?
Saç kökündeki beyaz şey nedir?
Saç kökündeki beyaz şey
Saç kökünde oluşan kaşıntılı ya da kaşıntısız beyaz tortunun sebebi birçok şey olabilir. Fikir edinmen açısından bu sebeplerin hepsini sıralamak istiyorum. Saç derisinde beyaz tortu neden oluşur?
Saçlarınız yeterince temizlenmediği için köklerinde şampuan kalıntıları vardır.
Saç kremini saç diplerine de uyguluyorsanız, gözeneklerinizi tıkayıp beyaz tortular oluşturabilir.
Saç derisinde oluşan kaşıntılı beyaz tortu saç egzamasının habercisi olabilir. Vakit kaybetmeden dermatoloğa görünmenizde fayda vardır.
Saç köklerinizde beyaz ve yağlı bir tabaka bulunuyorsa, sebebi konak olabilir. Saçı ince tarakla taramak gerekir.
Saçlarınız yeterince temizlenmediği, fazla yağdan arınmadığı için köklerinde tortular oluşuyor olabilir.
Saç diplerindeki beyaz tortu nasıl geçer?
Saç diplerindeki beyaz tortu nasıl geçer?
Saç diplerinizde oluşan beyaz tortu fazla yağdan, yeterince temizlenmediğinden kaynaklanıyorsa işiniz çok kolaydır. Kaliteli bir arındırıcı şampuanla ve saçlarınızı yıkarken diplere biraz fazla özen göstermenizle geçecek bir şeydir. Ancak bu tortu kaşıntılı ise egzama başlangıcının habercisi olabilir ve acilen doktora görünmeniz gerekmektedir.
Saç derisinde beyaz tortu nasıl geçer diyenlerdenseniz öncelikle sebebini iyi analiz etmeniz gerekiyor. Aksatırsanız saçlarınızda dökülmeler meydana gelebilir.
Saç derisinde beyaz tortu nasıl geçer?
Saç derisinde beyaz tortu nasıl geçer?
Arındırıcı şampuanlar saçlarınızdaki fazla yağdan kurtulmanızın en basit yoludur.
Beyaz tortular saçlarınızı yeterince iyi durulamadığınız için oluşuyorsa, durulama suyunuza 1 su bardağı sirke katmayı deneyebilirsiniz. Hem fazla yağı alacak hem de saçlarınızın derinlemesine temizlenmesine destek olacaktır.
Saç derisindeki beyaz tortulardan kurtulmak için kullanılan yöntemlerden bir tanesi de saçları zeytinyağlı saf sabun ile yıkamaktır.
Kabuklanan beyaz tortular yıkama sonrasında iyice yumuşar. İnce dişli bir tarakla saçlarınızı tarayarak saç derinizden uzaklaştırabilirsiniz.
o beyaz şeyler kepek değilse nedir bilemiyorum ama çok yağlanıyor dediğin için bir öneri sana saç diplerini saçını yıkarken fazla bastırarak ovalamassan yağlanmayı biraz daha geciktirmiş olursun..
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bende egzama var aynı anlattigin seyleri ben yillardir cekiyorum hemen bir doktora git ve verdigi ilaci duzenli kullan sakin duzenli kullanmayi unutma
Beni dinlersen eğer senin ilacın bende.. Saçlarındaki beyaz döküntü saç derisi. ve kaşıntın olması da bu ölü saç derisi altında mantar olduğunu gösterir yıkamakla mantar düzelmez . mantar bu öyle deri altında sürekli gelişir yani sürer gider ..Hemen Bir eczaneye gidiyorsun.. ZETİON diye bir şampuan tarzında ilaç var bu ilacı saçlarına sampuan gibi sürüp bir tarak yardımı ile saç diğlerine masaj yaparak ilacı yediriyorsun 5 dk su değdirmeden bekletip bol su ile duruluyorsun bunu haftada 3 gün yapıyorsun.. ayrıca zetion ilacının yanında birde kükürt sabunu alıp onu kullanıyorsun.. geçmiş olsun.. Beni de anarsın düzeldiğinde.. eczaneye vereceğin toplan fiyat 9.5 lira olacaktır.
Bana da o şampuana benzeyen ilaci verdiler gecti ama bir süre sonra tekrar olmaya başladı doktora söylediğim zaman da kesin gecmez kisa süreli olur dedi denesen de boş gibi bisi ama yine de sen bilirsin
kepege benzer tabakalar olusuyorsa kasintigini söylüyorsun hafif kizariklikta varsa sedef olabilir kepege benzer plakalar halinde döküntüler yapar iyi takip et dr görün
merhaba, problemin ne olduğu tespit edilmeden hareket geçilmesi mümkün değil ve sağlıklı bir sonuç da vermez. arkadaşlar daha görmeden problemin ne olduğuna kanaat getirmiş hatta kendilerince kesin çözüm önerileri sunmuşlar dehşetle okudum. yorumum çok geç olacak ama belki sonradan okuyan arkadaşlar bir fikir edinir. benzer bir problemi şu an yaşıyorum, saçımın özellikle üst arka üst kısmı sürekli tel tel yağlı bir görüntüde kalıyor duştan sonra bile ve taradığımda mum gibi katı bir yağ formunda beyaz şeyler görüyorum. saçlarım söndü hiç temiz canlı sağlıklı bir görüntüsü yok. bu durumu silikonlu bir saç kremiyle maske yaptıktan sonra yaşadım o zamandan beri saçım bu şekilde ilk şüphelendiğim şey buydu. önce silikonun biriktiğini düşündüm. sadece sirke ile iki ay yıkandım problem azalsa da geçmedi. hemen öncesinde saç açma ve boyama işlemi yapmıştım yakın aralıklarla üç kez. saçımın çok çok yıprandığını düşündüm. araştırdım bakındım biraz ve sanırım saçımdaki sebum dengesinin bozulmuş olabileceğine dair bir yazıya denk geldim. tabi en sağlıklısı bir uzmana görünmek ancak benim gibi tembelseniz ve hastaneden asla randevu bulamıyorsanız :) böyle kendi kendinize araştırıp duruyorsunuz işte:) her neyse bir yazı buldum bu konuyla ilgili, faydalı olur umarım. ciltguzellikrehberi. com/.../
link çıkmamış yazı şu şekilde: Kepeğin yapısı genellikle topaklı ve pul puldur. Beyaz ve hatta bazen sarı renkte olabilir ve genellikle kafa derisinin özellikle yağlı bölgelerinde yoğunlaşır.
Sebumda ise mumsu bir madde var. Daha az pullanma ve daha fazla genel bir birikime neden olacaktır. Yan etki olarak biraz kaşıntı ortaya çıkabilir, ancak bu kepek kadar iltihaplı bir sorun oluşturmaz. Saç derisinden beyaz tortu birikimini yok etmek ve gelecekte tekrar oluşmasını önlemek için atabileceğiniz iki adım vardır. Bu adımları uygulamak saçların uzaması için ideal koşullara sahip temiz, sağlıklı bir saç derisine sahip olmanızı sağlayacaktır.
1. Adım: Salisilik Asit Peelingi
Saç derisindeki beyaz tortuları ya da plak birikintilerini gidermek için aşağıdaki tarifi yapın.
Malzemeler
Salisilik asit (% 15 veya daha az oranlı) Hindistan cevizi yağı Nasıl yapılır ve saça uygulanır
Saçınızı ve saç derinizi hafif bir temizleyici şampuanla yıkayın. Saçınızı tamamen kapatacak şekilde hindistan cevizi yağını saçınıza uygulayın ve 30 dakika kadar saçınızda bekletin. Şimdi salisilik asidi küçük bir pipet veya başka bir alet kullanarak saç derinize uygulayın. Saç derisini tamamen kaplayana kadar bunu yapın. Salisilik asidi 10 dakika kadar saç derisinde bekletin ve ardından ılık suyla nazikçe yıkayın. Saça faydaları
Bu basit ama etkili kombinasyon, saç derisinin eski sağlıklı yapısına kavuşmasına yardımcı olacaktır.
Salisilik asit az miktarda alkol içerdiğinden, çözelti, doğrudan uygulandığında kuruyabilir. Bu nedenle ilk olarak hindistan cevizi yağı uygulanır ve saç derisi ve foliküllerin kurumasını engelleyerek başka sorunların ortaya çıkmasını engeller.
Artık saçınızdaki beyaz tortu tabakasından kurtulduğunuza göre, tekrar oluşmasının önüne geçtiğinizden emin olmalısınız. Bunun için kimyasal şampuanlardan uzak durmak ve basit malzemelerle ev yapımı bir şampuanla devam etmek en iyisidir.
Malzemeler
2 yemek kaşığı organik elma sirkesi 1 çay kaşığı karbonat 2 damla çay ağacı yağı (isteğe bağlı) 2 damla nane yağı (isteğe bağlı) Nasıl yapılır ve saça uygulanır
Yukarıdaki malzemeleri ve ılık suyla karıştırın. Elma sirkesi ve karbonat reaksiyona gireceği için kullanmadan önce karışımın çökmesini bekleyin. Yağların iyi karışması için kullanmadan önce sallayın. Karışımı duştayken ıslak saçınıza sürün ve üç dakika boyunca saç derinize masaj yaparak uygulayın. Ilık suyla durulayın.
Bende de oluyor öyle bende br cözüm bulamadim kepek midir nedir galiba sacindan yikanmamasindan kaynaklaniyor ama o da mantisiz geliyor haftanin 3 günü yikiyorum saclarimi
aynı sorun bende de var o kadar hızlı olmamasına rağmen yağlanma sorunum da var günaşırı yıkıyorum ama o beyaz şeyler bende de oluyor ne olduğunu anlayabilmiş değilim maalesef
kafanda kepek vardır sen yanılıyorsun kremli şampuan kulanma kepeğe karşı etkili şampuanlar var yağlı saçları için biraz sertleştircek saçalrını ama yapçak bişey yok :)
tam olarak bende de aynı sorun var ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum nerdeyse günde iki kez saçlarımı yıkamak zorunda kalıyorum pullanma ve kafama sıkmama sebep olacak derecede kaşıntı oluyor kesin çözümü nedir bilgisi olan paylaşsın
teşekkür ederim. Ama bi yan etkisi falan olmaz dimi. şuan otacı diye bi şampuan kullanıyorum 10 bitki özlü iyi gelir dediler ama bi faydasını göremedim
saçınızı hergün yıkmanız iyi olmaz.saçın kendi cıkardıgı besleyici yaglar vardır..o yüzden hergün yıkamayın.bitkisel bir sampuan içerisin de çam terebentin koyun..bir kac dakika saçta bekletin..
En İyi Cevaplar