+1 yılKazıtılan saçlar yeniden çıktığında daha gür, daha güçlü oluyorlar. Bu yüzden ince telli, seyrek saçlara sahip olanların sık başvurduğu bir yöntemdir. Ancak saçların yeni çıkma aşamasında iyi bakmalı, yıpranmasını sağlayacak her türlü etkenden uzak durulmalıdır. Peki usturaya vurulan saç kaç günde çıkar, nasıl bakımlar yapılmalıdır?
Saç kazıtmanın faydaları nelerdir?

Saç kazıtmanın faydaları Saç kazıtmanın dökülmelerin önüne geçtiği yönünde bir inanış var, bu maalesef doğru değildir. Saç dökülmeniz varsa, dökülme karşıtı bakım ürünleri kullanmanızı öneririm. Saç kazıtmanın faydaları ise şöyle sıralanabilir;
- Saçlarınızı kazıtarak tüm yıpranmışlıklardan, kırıklardan kurtuldunuz. Artık saçlarınız daha sağlıklı olacak!
- Her yer eşit miktarda çıktığı için saçlarınız daha gür olacak! Şunu unutmayalım; kazıtmak saçları gürleştirmiyor ancak eşit miktarda çıkan saçlar eskisinden daha gür oluyor, bu bir gerçek :)
- Saçların, saç derisinin bakımını kolaylaştırır. Saçlarınız kısacık olduğu için bakım alanınız da çok küçük olacaktır haliyle.
- Bakım ürünlerinden tasarruf etmenizi sağlar. Artık daha az ürüne ihtiyacınız var!
- Yağlanma, bitlenme gibi problemlere geçici çözüm olur. Düzgün bir bakımla bir daha yakalanma ihtimalinizi yok edebilirsiniz.
Saç kazıttıktan sonra ne sürülür? Kazıtılan saçlara nasıl bir bakım uygulanmalı?
Saçlarımızı kazıttık, şimdi sadece tek bir odak noktamız var; uzatmak! Saçlarımızın uzaması için tüm yıpratıcı etkilerden korumalı, daha fazla özen göstermeliyiz.
- Evde yapılan doğal maskelerin kazıtılan saça hiçbir zararı yoktur. Haftada bir kez saçlarınıza doğal maske uygulayabilirsiniz. ( Evde uygulayabileceğiniz maske tarifleri için: Sağlıklı, Parlak ve Gür Saçlar İçin Evde Uygulayabileceğimiz Saç Bakımı Maske Tarifleri Nelerdir? )
- Saçlarınızı gün aşırı yıkayıp, temiz ve sağlıklı tutmalısınız.
- Bu süreçte doğal yağlardan destek alabilirsiniz. Badem yağı saçlarınızın gürleşmesine, çam terebentin yağı uzamasına katkı sağlamaktadır. (Saçlara iyi gelen doğal yağlar için: Saçlara İyi Gelen Doğal Yağlar Hangileridir? )
- Şampuanınızı iyi seçmelisiniz. Uzamaya katkı sağlayan bir şampuan tercih edebilirsiniz. Saçlarınız çok kısa olduğu için saç kremine ara vermenizi tavsiye ederim. Biliyorsunuz ki; saç kremleri saç diplerine değil uçlarına uygulanıyor. Diplere uygulandığında gözenekleri tıkayıp, dökülmelere neden olabilir.
Sıfıra vurulan saç kaç günde uzar?
Saçlarınız kazıttıktan sonra aktif uzama sürecine geçiş yapar. Çünkü kırıklardan, yıpranmalardan kurtulmuştur. Bu süreçte saçlar ayda ortalama 1,25-1,50 cm civarında uzama göstermektedir. Islak saçların uzama hızı artmaktadır, saçlarınızı 2 günde bir yıkamanızı öneririm.
Saçı kazıtmak düzleştirir mi?

Saçı kazıtmak düzleştirir mi? Kıvırcık saç yapısına sahipseniz saçlarınız uzayana kadar düz görünebilir, kıvrılacak boyutta saçlarınız yoktur. Ancak saçlarınızı kazıttıktan sonra, saç şeklinizde büyük bir değişiklik meydana gelmez.
Saç kazıtmak saçı kalınlaştırır mı?
Saçlarınızı kazıtarak hepsini eşit hale getirdiğiniz. Özellikle koparak dökülen saçlar saçlarınızın daha seyrek görünmesine sebep oluyordu. Saçlarınız eskisinden daha kalın, daha dirençli hale gelecektir. Fakat bakımı aksatmamakta yarar var.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Saçlarını kazıtmanı önermiyorum ben ensemi kazıttım bu sene. Evet ilk yaptigimda saçlarıma aşık oldum. Lakin bu saç biraz uzadiginda görüntüsünden ciddi rahatsız oldum ve bunun uzerine birdaha kazıtmıycam uzatıcam dedim. Cunku birdaha kazıtsam birdaha uziycak ve o kötü görüntüyle tekrar karşilaşicam. Uzamasını bekledim cok cok gec uzuyo. Sakın ay kazıtırsam daha cabuk daha gür uzar diye düşünme kesinlikle tıbben bile bu konunun hicbir gerçekliği yoktur.. İnanırmısın bu yaz boyu sırf ensem uzamıyo at kuyruğu yapacak kadar toplanmıyo diye saçım hep açık bir şekilde gezdim tam bir eziyetti yaz sıcağında.. Ve son olarak şunu söyliyeyim.. Evet saçım hala bağlanacak derecede uzamadı hâla bekliyorum hâla saçlar açık geziyorum en önemlisi çok çok severek kullandığım at kuyruğu yapamıyorum...
41 Yorumla
benim sac dıplerımde egzama var dıye doktor bıraz kestırmemı ve sac dıplerımın hava alması gerektıgını soyledı.saclarım uzun ve kıvırcık bu arada.bende senelerdır gecmıyor dıye çok sinirli bır anımda gittim kazıttırdım.ekim ayında kazıttırdım.mayıs ayında bır erkek sacı boyundaydı.yanı klasık erkek sacı modelı.tabı benım kıvırcık oldugu ıcın döne döne yavas yavas uzadı,ne sancılı bır donemdı.bana hıc yakısmaz cunku kısa sac ki ben kazıttırdım.havayı sac dıplerım degıl ben aldım,ıyıleşmedı egzamam ama artık kısa sac kullanmaya karar verdım.yarım elma dızısındekı janset ın bır donem kıvırcık sacları vardı turuncu.oyleler ıste.o boy ıyı oldu bana.
15 Yorumla
Soran+1 yılhmm üzüldüm ya :( bende bi denicem bakalım yerlerde saçımı görmekten o kadar çok bıktım ki artık sabah kalktığımda her tarafımın saç olmasından bu yaz kazıtıyorum inşallah bende denicem :(
- +1 yıl
Kısa saç candır ama kazıtman güzel cesaret tebrik ederim seni
Banyoya girmeden bir saat önce saçlarınızın diplerine biberiye yağıyla masaj yapın. Böylece çok iyi beslenmelerini sağlamış olacaksınız.
Nemlendirici bir krem kullanabilirsiniz.
Saçlarınızın uzaması için nem dengesini yerinde tutmalısınız. Çok sık yıkamak ve uzun uzun şampuanlamak saçlarınızı kurutur.
İyi bir tarak edinin. Mesela ahşap bir tarak plastik taraklardan çok daha iyi bakacaktır saçlarınıza.
Herşeyden önce kendinize iyi bir kuaför bulun ve derdinizi anlatın. Onu düzenli olarak ziyaret ederek saçlarınızı uzatma sürecinde uçlarını aldırın. Kırık saç uzasa da işinize yaramaz.
Saçlarınızı yıkarken de masajı ihmal etmeyin. Saç diplerinizi orta sertlikte masajla rahatlatın.
Saçlarınıza sert davranmayın. Sert bir şekilde hızlıca taramanız saçlarınızı küstürebilir.
Günde ortalama 70-150 tel saç kaybetmeniz normal. Ama eğer sert tararsanız bu oran artabilir. Bu yüzden mümkün olduğu kadar yavaş ve nazik olun.
Saçlarınızı çok sıkı bir şekilde bağlamayın. Lastik tokalardan vazgeçin. Bandanalarınızı ise gevşek tutun.
Eğer saçlarınız kıvırcıksa sık dişli taraklardan uzak durun ve saçlarınızı çekiştirmeyin.
Saçlarınızın içinde vitamine ihtiyacınız olduğunu unutmayın.
Saçlarınızı banyodan önce mutlaka tarayın. Böylece banyodan sonra kaybedeceğiniz saçların sayısını azaltmış olursunuz.
Haftada bir gün saçlarınıza bir yumurta, avacado yağı ve zeytinyağı kullanarak hazırlayacağınız masaj yağıyla saçlarınıza tam bakın uygulayın.
Mümkünse saç spreyi ve jöle kullanmayın.
Saçlarınızı çok uzun süre fön makinesine maruz bırakmayın. Mümkünse kendiliklerinden kurumalarını bekleyin. Fön makinesiyle en fazla beş dakika kurutun.
Düzleştiriciler saçlarınızın kurumasına neden olur. Kullanımı mümkün olduğunca azaltın.
Siz ne kadar iyi beslenirseniz saçlarınız da o kadar iyi beslenir.
Kansızlık saçın en büyük düşmanı. Demir eksikliğiniz varsa yiyeceklerinizle bu eksikliği giderin.
Bu demek oluyor ki demir eksikliğinizi sebzelerden gidermek zorundasınız. Aman ihmal etmeyin. Ayrıca C vitamini almaya çalışın.
Doğal beslenmeniz herşeyden önemli. Bu nedenle saç uzatmak için satılan bütün o sıvıları ve serumları kullanmadan önce kendinizi besleyerek sorunu çözmeye çalışın.
Stres saçın düşmanıdır. Stresten uzak durmaya, en azından kendinizi ona teslim etmemeye çalışın.
Siz ne kadar sağlıklıysanız saçlarınız da o kadar sağlıklı olur. Sağlığınıza özen gösterin.
Yaz ayları boyunca saçlarınız daha hızlı uzar. Sabırlı olun.Hormonlarınızla saçlarınız doğrudan doğruya ilintilidir. Bu nedenle saçlarınız uzamıyor ve ısrarla dökülüyorsa hormonlarınızı kontrol ettirmeniz iyi olur.
Eğer yüzmeyi seviyorsanız havuza girerken bone kullanın.
Alıntıdır,ihtiyacı olanların işine yarar umarım..93 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim :)
- Saç Bakım konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılEğer tiroid hormonuna,B12 ve demir değerine baktırmadıysan onlara da baktır.Onların eksikliğinden de dökülebilir.Kazımaya gelince saçın güçlenmesiyle ilgisi yok.Ayda 1.5 cm uzayacağını düşün ona göre karar ver.Sadece saçın çabuk uzamasını sağlayan besinler var.
12 Yorumla- +1 yıl
Soran+1 yılteşkür ettim :) çok sağol :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
Saçlarımı 05.05.2020 tarihinde sıfıra vurdum. Şu an 9. Ayım bitti. 10. Ayıma gireceğim. Saçlarım 10cm. Sıfıra vurunca saçlarım daha kalın çıktığı için daha gür gözüküyor. Şimdi ön saçlarım kahkül gibi arka saçlarım omuz hizamda. Omuzlarıma gelmesi için en az 30 cm olması gerekiyor. Gerçekten sabır ve cesaret isteyen bir durum. İlk iki ay evde bile şapka takarak gezdim, depresyona girdim resmen. Daha sonrasında alışmaya başladım. Çam terebentin yağı, hint yağı, sarımsak yağı ve vitamin ampullerinden sürdüm 1 gün o şekilde beklettim saçlarımda. Bu bile başlı balına bir dert gerçekten. O yağlar boynunuza akıyor yastığa akıyor vs. Gerçekten çekilecek dert değil. Bir saat bekletmenin de ne kadar faydalı olacağını bilemem tabii ben 1 gün bekletmekten yanayım. Onun dışında Restorex şampuanı kullandım. 2 günde bir banyo yaptım. Banyodan çıkmadan önce soğuk su ile saç diplerimi yıkadım. Saçlarımı asla fön makinesi ile kurutmadım. Saçların nemli kalması uzaması için daha iyi diye düşünüyorum. Dediğim gibi gerçekten çok zor. Bazen uzun saçlı kızlara bakıp eski halimi özlediğim için ağladığımı biliyorum. Onun dışında güzel yönlerinden bir tanesi de o saçların size kattığı güç mü desem ne desem bilmiyorum ama aşırı bir özgüvenim oldu. Son olarak 3 ayda saçlarım göz kapağıma geldi bilmem ne diyenlere sakın inanıp da kestirmeyin. Çünkü öyle bir şey yok! Yaklaşık bir yılda gözlerimin altına yeni indi. Hala daha saçlarımın uzamasını bekliyorum. Saçlarınızı kazıtmayı düşünüyorsanız bunları göz önünde bulundurun derim.
84 Yorumla- +1 yıl
aman bosver kazit bence. sonrada mutlaka iyi beslenip iyi bak saclarina. kendine söyle güzel bi gercekci peruk al.disari ciktiginda kullanirsin.yatarken cikarirsin.az kullanmak kendi saclarin icin daha iyi olur ama sacsiz insan kendini tuhaf hissedebilir. önceden bi doktora iyice görün ama
30 Yorumla
+1 yılHiç kazırmadım ama kısa kestirdiğim bir ara biberiye yağını saç diplerime masaj yaparak ve sonrasında poşete sarıp 1 gün bekliyodum. Kan dolaşımını acayip artırıyo saç diplerin karıncalaşıyo falan hissediyosun. Baya bir hızlı uzatmıştı ve saçlarımı da gürleştirmişti
11 Yorumla- +1 yıl
kaç ayda uzadı, kaç cm
+1 yılbence hemen kazıtmaya başvurma. önce bir doktora git ondan bilgi al ondan sora karar ver çnkü benimklerde dökülüodu losyon ve sularla geçti ve yemene dikkat et kepeklenmemesi ve yağlanmamasını sağla canım. bence bunları yaparsan geçer. kolay gelsin tatlım :)
00 Yorumlasaclarını 0 vurdurmak istiyorsan vurdur sıfıra vurdurunca sac daha gür ve sağlıklı cı8kıyor cünkü kökten sacınızın kendisi cıkıyor yani boya yada sprey olmayan haliyle oyuzden sac daha sagloklı cıkıyor ama uzaması biraz uzun sürer erkek sacı şekline gelene kadar bir 3 ayı bulur tam uzaması 6 yı gecer haberin
12 Yorumla- +1 yıl
@yusra1991 vurdunmu peki
Benim saçlarım kıvırcık. Ders calisirken vs surekli saclarimin ayni yeriyle oynama gibi bir huyum vardi Şu an saclarimin bir kismindaki bukleler onemli bicimde sekilsiz. Saçlarimi kazımayı düsünuyorum ama kıvırcik oldugu icin uzamasi daha zor olacak diye cekiniyorum. Eger kazısam maskelerle vitaminlerle 4 5 ayda kac santim uzar sizce?
11 Yorumla- Saç Bakım konusunda 393 cevap paylaştı.
+1 yılhmmm :(( geçmiş olsun canım dert etmemeye bak en kötü ihtmal peruk kullanırsın sarmısak sür baya saç çıkarıyor o olmazsa kazıt
20 Yorumla Ben seçimi sıfıra vurdu 3aydir kestiridim hayatında bukadar kendimi iyi hissetmemiştim kendinizi nasıl iyi hissediyosaniz öyle yapin sacim tam olarak 3ayda gözümün ustune geliyo şampuan kullanmayın zeytin yagi ve zeytinyağlı sabun veya eczanede satiliyor bence tavsiye ederim sacim çok gür ve yumusak bemix bepanthen ve evingen kulanin
11 YorumlaBende ayni konudan muzdaripdim ve tum cesaretini toplayip kazittim bugun 3 hafta oldu 2 gunde bir sarmisak ve zeytin yagi suruyorum en az 3 saat kaliyor sonra saf zeytin yagli sabunla yikiyorum ardindan onceden hazirladigim isirgan otu ile karanfilli suyu sprey sisesi yardimi ile iyice her yerine sıkıyorum ve yikamiyorum oylece ikinci bakima kadar kaliyor ve şu an saclarim tutulabilecek sekilde cikmis durumda :)
25 Yorumla- +1 yıl
3 haftada okdar uzarmı yaa
- +1 yıl
Sarmsagı nasıl sürüysnz
- +1 yıl
Halen burda mısın? Cesaretini tebrik ediyorum ya saçlarına kıyabilen kadınlar çok özeller benim için rahatça kesebilen böyle
kazıtmak çok işe yarıyor bence henüz çok geç olmadan kazıtırsan tabi döküldükten sonra hiçbir işe yaramıyor yılda 1 defa yaparım çokta yararını gördüm.bu arada hiç kız arkadaşım saçlarını kazıtmamıştı sende ne işe yarar bilmiyorum :D
01 Yorumla
Soran+1 yıldenicem bakalım :D
- Saç Bakım konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yıl6 aya kadar omuz hizana gelir. ilk 2 hafta çıktıkça jiletle çıktıkça jiletle daha gür çıkar saçın
14 Yorumla
Soran+1 yıl1 kere yapıcam onu yara olan yerlerde saç çıkmıyormuş :( çizilen yerlerde v.s :(
- +1 yıl
çok dikkatli olmalısın o halde yada bir başkası yardımcı olsun sana da kesme sakın
Soran+1 yılkuaförde yaptırıcam zaten kendim risk alamam :(
- +1 yıl
evet en iyisi ama onlar makineyle kazır sanki bide jilettleseler daha iyi olur gibi geldi bana onu da erkek berberi iyi yapar
Gizli Üye(36-45)+1 yıl5 ayda anca saclarına sekıl verebılen bır erkek kadar uzar ama bu kısıden kısıye degısır belkı dahada erken olur benım arkdasım kazıttı(erkek) onunda sacı cok ınce ve dökuluyordu adam yazı bıtırdı kısa gırerken anca toparladı
00 Yorumla
+1 yılUzmanlar biinenin aksine saç kazıttırmanın hiç bir faydası olmadığını söylüyor,ve kükürtlü sabun saç dökülmesini engelliyor,yalnız kokusu güzel değil
00 YorumlaSaç dökülmesi normaldir günde 100 tele kadar yolu var...
Ayrıca bakımsız saç dökülür saçına bakarsan birşey olmaz ;)00 YorumlaSaç Bakım konusunda 478 cevap paylaştı. doktora git kazıtmaktan başka çare vardır mutlaka..
01 Yorumla
Soran+1 yılgittim
+1 yılÇok geçmiş olsun. Boşver düşünme kimin ne diyeceğini nasıl duracağını. Sağlığın için gerekeni yap ve kazıt. Ayrıca kel kadınlar çirkindir ya da iticidir diye bir şey yoktur. Yani rahat ol.
11 Yorumla
Soran+1 yılay teşekkür ederim :) çok moral oldu :)
+1 yılBu ara ben de düşünüyorum ~
Peki siz kazıttınız mı? Faydasını gördünüz mü?10 Yorumla
+1 yılevet zeytinyağlı yeşil dalan sabun kullan uzatıyor...
00 Yorumla
+1 yılAllah şifa versin. sedefin ocağı var. komşumuzun tanıdığı iyi oldu kurtuldu. Kayserideymiş.
01 Yorumla
Soran+1 yılsağol :)
+1 yıliki ayda omuzlarına yaklaşır. ama saç dökülmesi kazıtmakla geçer mi ? bioxin serum dene ve de en iyisi arısütü tableti kullan.
00 Yorumla
+1 yılbir ay sure ile 4/5 defa kazirsan tahmin ediyorum iki veya uc yilda kut olur.dogal olmayan sampuan boya vs kullanma derim.denizden ve stresten mutlaka uzak dur.
00 YorumlaUzadı Diyebilmen İçin Kaç Santim Olması Gerekir Önce ?
Şöyle Kabaca Hesaplamak Gerekirse Ayda 1-1,5 cm arası değişir
Küt Olabilmesi İçin En Az 2 Senesi Var Sanırım ;)00 YorumlaBenim 6 yasinda kazitmislardi 1 seneeye cene hizama geldi
10 Yorumla
+1 yılBen saclarimi sifira vurdum bir ayda bir erkek sacindan daha az uzadi ama yaza kadar en az kut boyutuna gelmesini istiyorum en gizli sac uzatan yöntemler neler denenmiş ve memnun kalinmis yöntemlerden
13 Yorumla- +1 yıl
ne kadar sürede uzadı?
- +1 yıl
Süpersin cesaretine hayran kaldım kendin mi vurdun sıfıra
:( Allah şifa versn ya üzüldm gerçekten doktoa gittinmi
00 Yorumla
+1 yılKazıttım,6 ay sonra küt gibi oldu..ama uzama devresi berbat..
04 Yorumla
Soran+1 yılo arada nasıl dolaştın peruk falan?
- +1 yıl
erkek arkadasım peruk takmama izin vermiyodu,vardı ama peruklarım :)) mart ayında kazıtmıştım,bere falan takıyodum,uzadıkça şkil falan vermeye başladım,ama salaklık yapıp platine boyattık saçlarımı yine..sonra kaynak falan taktırdım.öyle uzadı..
Bu gerçek zeytinyağlı sabunlar var ya. Markaların zeytinyağlı dedikleri değil. Köylerde yapılan. ya da aktarlarda bulursun. Sadece onunla yıka. Dökülme bitecek. Ve zeytinyağı köklerini de besleyecektir
10 Yorumlamadem aklına koydun yap sarımsaklı bakımı tavsıye ederım mutlaka dene
00 Yorumla- Saç Bakım konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılSaç tipine göre ve beslenme şekline göre değişir bu durum.
00 Yorumla Bende kazıttım. 3gün oldu. 0 yapdım. Saçlarım çok dökülüyordu ınce yıpranmış hastaydı. En son bütün cesaretim topladım. Saç diplerini tedavi edeceğim umarım güzel saç çıkar
12 Yorumla
+1 yılsaçların dökülüyorsa ben sana bioxcin serum öneririm.bizzat kullandım. kel kalmaktamn kurtardı diyebilirim.sonrada sürekli bioxcin şampuan kullan pahalı gelirse bioblas kullan
10 Yorumla
+1 yılsac ayda 1 cm uzar
kazitirsanda gecici olarak peruk kullanirsin :)20 Yorumlasarmısak gercekten ıse yarıyor , ve soguk su ıle devamlı ıslatırsan dırı oldugu soylenır.
00 Yorumla
+1 yılsaçi kazitmanin saçin dokjlmesiyle hic bir alakasi hokki
00 Yorumla
+1 yılYa ben kel olmadan önce başladım kazitmaya ve şu an kelim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜzüldüm beslenmene ve saç bakımına dikkat et arkadaşım ilk ay canını sıkar sonra kendini daha iyi hissedersin iyi bakarsan 1 ayda ancak parmak boyunda oluyor 6 ay yeterli
00 Yorumladüzenli bakım yap saçlara kullandığın şampuan iyi olsun
00 Yorumla
+1 yılkazıtcak mısın oO kısa kestir bakım kremleri kullan...
00 Yorumla
+1 yılbir kez kazıtarak kurtulamazsın ve 5 6 ay içinde idare edecek kadar uzar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbayanların saçı erkeklere oranla geç uzar.kazıtırsanız cok iyi olacaktır ama sabretmek gerek.
00 Yorumlabulaşma knk uzun saç en iyisi
10 YorumlaUzadı mi?
21 Yorumla
+1 yılSaç bakımına göre değişir.
00 Yorumlasaçları kazıtmak çözüm değil..daha çok dökülür..
00 Yorumla
+1 yılKazıttın mı gizli
00 Yorumla
+1 yılYuh 6 ayda
00 YorumlaDoktora git kendi kafana gore hareket etme
00 Yorumla4 sene sürer.
00 Yorumla
+1 yılBende sinunda saçlarimi kazittim oh beee
06 Yorumla- +1 yıl
Nasıl cesaret ettin ya
- +1 yıl
- +1 yıl