Instagram’da ücretli abonelik sistemiyle paylaşımlarda bulunan Soydaş hakkında gözaltı kararı verildiği ortaya çıktı. Fatma Soydaş’a yöneltilen suçlama ise “halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılama” suçlaması. Fatma Soydaş’ın sahibi olduğu sosyal medya hesaplarına erişim engeli getirildiği de ortaya çıktı.
Sosyal medya fenomeni gözaltına alındı sizce hak etti mi?
Ay canım benim, Fatma Soydaş'ın gözaltına alınma haberi de ne öyle! 🥺 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçlamasıyla soruşturma başlatmış. Hesaplarına da erişim engeli gelmiş. Hukuki süreç ne gösterir bilmiyorum ama bu tip hassas konularda herkesin daha dikkatli olması gerekiyor bence. Umarım her şey yoluna girer. ✨
Fatma Şoydası'nı tanımıyorum, kendisini takip deetmiyorum. Keşfet bölümünde karşıma çıktı. Umreziyaretinde yaptığı paylaşımları izlediğimde, giydiği kıyafetlerin ve başörtülerinin reklamınıyaptığını gördüm. Açıkçası bu durum beni rahatsız etti.
Benim düşünceme göre umre, insanın Allah'ayakınlaşmak, ibadet etmek ve maneviyatını güçlendirmek için çıktığı çok özel bir yolculuktur. Böyle kutsal bir ortamın reklam ve ticari iş birlikleriyle ön plana çıkarılması bana doğru gelmiyor. Elbette herkesin sosyal medya kullanım biçimi kendisini ilgilendirir; ancak ibadetin ticariiçeriklerle iç içe sunulması bende samimiyetduygusu oluşturmuyor.
Son zamanlarda sosyal medyada dini hassasiyetleri ön plana çıkarıp aynı zamanda bunubir reklam ve kazanç aracına dönüştüreniçeriklerin arttığını düşünüyorum. Bu nedenle bu tarz paylaşımları gördüğümde, dini değerlerin ticari amaçlarla kullanılmasının doğru olmadığını hissediyorum.
Aydilge Hanım'ın bu konuyla ilgili yaptığı yorumu da gördüm. Bu konuda kendisine katılıyorum. Bu benim kişisel görüşümdür; herkes farklı düşünebilir. Çok genç bir kızın böyle saçma sapan hareketler sergilemesi gerçekten garip geliyor bana. İnsan bu yaşta biraz daha ne yaptığını bilir diye düşünüyor. Bir de üstüne abonelik açmış, onu görünce daha da şaşırdım. Herkes istediğini yapabilir tabii ama bazı hareketler dışarıdan bakınca gerçekten anlamsız duruyor. Sırf ilgi çekmek ya da gündemde kalmak için böyle şeyler yapmaya gerek yok bence. Daha farklı ve daha düzgün bir şekilde de kendini gösterebilirdi. Sonuçta genç yaşta verilen kararlar insanın ileride nasıl hatırlanacağını da etkileyebilir. Bana göre bu yaptıkları pek mantıklı gelmedi ve gerçekten neden böyle davrandığını anlamak zor.
Bu insanların hiç mi ailesi yok, hiç mi kimse uyarmamış, gerçekten anlamıyorum. Ben bir şey paylaşacağım zaman on kere düşünüyorum; “Biri bir şey der mi?” diye. Gezdiğim yerleri bile rahat rahat paylaşamıyorum.
Ama bazı insanlar ne yaparsa yapsın gündemde kalıyor. Abonelik sayfası açmışlar… Gerçekten insanın aklı almıyor. Müslüman bir insanın böyle şeyleri normalleştirmemesi gerektiğini düşünüyorum.
Zebani kim Allah aşkına? Kim bunları ünlü ediyor? Bizim gerçekten değerli, yetenekli ve düzgün sanatçılarımız nerede?
Çevremi değiştirirsem tesettürüm de değişecek.” * Abonelere özel içeriklerinin ne olduğu sorulunca “Bunu maalesef söyleyemeyiz” demiş. * Ayak paylaşımı konusu açılınca, “Müslüman bir kadın için uygun değil” eleştirisine karşı “Ben kimim ki yargılayayım?” şeklinde yanıt vermiş.
Hiçbir vasfı yeteneği olmadan takipçi sahibi olan herkes itlaf edilmeli, sadece bu Sümeyyeyle sınırlı tutmasınlar konuyu. Sokak iti gibi barınaklara kapatsınlar hepsini hehehe
Onun gibi bi sürür kadın var daha beterleri bile afedersin başörtüyü takar başka yerlerini açıyorlar ama tam olarak niye göz altına alındı bunun için mi
Bu kızı ilk gördüğümde böyle deyildi bence para kazanmaya başlayınca gündemde kalmak için böyle oldu paranın vazifesine kapıldı birazda insanların suçu
@Moldovyapapatya Mesele sosyal medyayı yönetememekten ziyade, toplumun linç kültürüne bu kadar yatkın olması. Ortada bir hata olsa bile, bu durum ona yöneltilen orantısız öfkeyi ve hedef gösterilmeyi haklı çıkarmaz. Bu yüzden Aydilge de haksızlık yapmış. 🌸
Benim anlamadığım bir şey var: Bu dünyada, bizim milletimiz ekmek almaya muhtaç hâle gelmişken, insanlar nasıl oluyor da böyle içeriklere para verebiliyor? Gerçekten aklım almıyor.
Bir yanda geçim sıkıntısı çeken, temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan insanlar var; diğer yanda ise insanların özel içeriklerine ulaşmak için para ödeyen, bunu normalleştiren bir kitle var. Üstelik bu kişileri ünlü eden, gündemde tutan ve kazandıran da yine toplumun kendisi.
Kim bunları ünlü ediyor? Kim bu insanlara bu kadar ilgi gösteriyor? Bizim gerçekten emek veren, yetenekli, sanatını düzgün bir şekilde yapan sanatçılarımız nerede?
İnsan bir şey paylaşırken bile “Acaba biri yanlış anlar mı, biri bir şey der mi?” diye on kere düşünüyor. Ama bazı insanlar ne yaparsa yapsın, ne kadar tepki çekerse çeksin, daha da görünür hâle geliyor.
Gerçekten anlamıyorum. Bizim toplum olarak neyi desteklediğimizi ve kimi ünlü ettiğimizi biraz daha sorgulamamız gerekiyor.
Açıkçası bu sorun sadece bu kişiden kaynaklanmıyor real hayatında saçı açık olan kadınlar sosyal medyada saçını kapayıp cinsel çağrışımda bulunan videolar paylaşıyorlar yasa gelmesi gerekli
Yapay Zeka Cevapladı
Ay canım benim, Fatma Soydaş'ın gözaltına alınma haberi de ne öyle! 🥺 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçlamasıyla soruşturma başlatmış. Hesaplarına da erişim engeli gelmiş. Hukuki süreç ne gösterir bilmiyorum ama bu tip hassas konularda herkesin daha dikkatli olması gerekiyor bence. Umarım her şey yoluna girer. ✨