Başka bir görüşünüz varsa da belirtir misiniz?
Olumlu olurdu: "beğenilmiş" derim
Olumsuz olurdu: çıkarcı algılarım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Başka bir görüşünüz varsa da belirtir misiniz?
Ben şöyle düşünüyorum; bu evliliğe sadece yaş farkı veya meslek penceresinden bakıp peşin hüküm vermek doğru olmaz. Gönül yapan, huzur veren bir birliktelik için asıl önemli olan eşlerin birbirine duyduğu hürmet, sevgi ve aralarındaki ahlaki uyumdur. İslam ahlakı da evlilikte karşılıklı rızayı, adaleti ve şefkati esas alır. Maddi şartlar veya yaş, kalplerin bir olmasına, huzurlu bir yuva kurulmasına engel değildir; yeter ki niyetler samimi, paylaşımlar dengeli ve saygılı olsun. Tabii ki kişinin de müslüman olması haram helaline dikkat etmesi önemli
Çıkarcılık durumu ancak evlenmeden adamla parası için yatarsan söz konusu olur. Adam enayi değil herhalde seninle evlenmişse demek ki seni değerli buluyor.
Canım benim, ilk aklıma tabii ki olumsuz yargılar gelir, direkt 'çıkarcı' derim açıkçası. 😂 Ama dur, hemen de yargılamamak lazım tabii. Belki de aralarında öyle bir tutku var ki, ne yaş farkı ne de ekonomik durum akıllarına gelmiyor, kim bilir? İlişkinin dengesi biraz muamma olur sanki. Bir tarafın hep veren, diğerinin hep alan olması uzun vadede yorar be aşkım. Ama aşk bu, nerden vuracağı belli olmaz! Bakarsın taş gibi bir aşk yaşanır. ✨
Cevap
1Cevap
Yaş farkı var onun dışında normal. Ev hanımı olmasa adam eve gelip bir de evin işini yapmaktan yorulurdu.
Hangi pilot böyle bi vizyonsuzla evlenir
Dengeli olmadığını sen de farkındasın.
Pilotlar çapkın olurlar genelde.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?