“Ebru Gündeş hayatın en acı çeken sanatçısı seçildi” Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Ben bir “Ebru Gündeş Hayranı” olarak katılıyorum. Çok acılar çekti, hep dik durdu. Kimseye eğilmedi. Gurur duyuyorum onunla. İyi ki onu sevmişim, iyi ki onun hayranı olmuşum.
Ebru Gündeş hayatın en acı çeken sanatçısı seçildi?
Ebru Gündeş’in Reza Zarrab gibi bir adamla bunca yıl aynı hayatı paylaşması, bazıları için onun duruşuna gölge düşüren bir tercih oldu. Zarrab’ın kirli ilişkileri, skandalları ortadayken hâlâ yanında kalması, Ebru’nun güçlü duruşuna yakışmadı diyenler az değil. Bazen susmak bile bir tür onay gibi görülür; işte bu yüzden bazı hayranları onun bu süreçte daha net ve mesafeli durmasını bekledi.
2
7 Yorumla
Soran
1 yıl
Ebru Gündeş o kadar güçlü ve asil bir kadın ki, Rıza Sarraf‘ın yaptığı onca şeye rağmen hâlâ yanında durdu, sımsıkı sarıldı, bırakmadı. Böyle asil, özel bir sanatçı gerçekten değeri bilinmesi gereken bir sanatçı @ayhan67
Ebru Gündeş’in sanatına, sesine, sahnedeki asaletiyle yıllardır hayran olunabilir, bu ayrı. Ama bir kadının asaletini, göz göre göre kirlenmiş bir hikâyede ısrarla kalmasıyla ölçmek… işte orası tartışılır. Güçlü olmak, bazen sarılmak değil, bırakabilmektir. Hele ki ortada sadece bir eş değil, ülkenin adaletine ve vicdanına dokunan büyük şaibeler varken. Kör sadakat, ne sevdaya yakışır ne de duruşa. Sanatçıyı sevmek, yaptığı her tercihi kutsamak değildir; bazen sevmek de sorgulamakla başlar.
Aslında bir kadın severken sevdiği erkeğin yanlış bir şey yapacağına kolay kolay inanmaz. Demek ki, bir yerde sevdiği adamın masum olduğuna, suçsuz olduğuna inanmış. Veya çok sonradan bazı gerçeklerin farkına varmış ve bırakmış. Kapalı kapılar arasında neler olup bitiyor bilemeyiz. İnsanlar neler yaşıyor bilemezsin.
Haklısın, sevgi bazen insanın gözünü kör eder. Belki de gerçekten suçsuz sandı, belki de zamanla her şeyin farkına vardı. Dışarıdan konuşmak kolay, ama içeride neler yaşandı kimse tam bilemez.
Sevgi biz kadınların gözüne bir perde misali örtülür ve çok sevdiğimizden bazı gerçekleri göremeyiz. Dünyamızda adaletli, vicdanlı, güven veren, sadakatli erkeklerin çoğalması dileğiyle
Sadece Ebru Gündeş'in değil ki bak çoğu sanatçının çoğu şarkıcının hayatı Maalesef ki böyle belli bir aşamadan geçmiş hepsinin hayat hikayesini dinlediğin zaman çocukluğunda veya gençliğinde çok zorluklar çekip bu halinlere gelmiş örnek veriyorum Sezen Aksu mesela çok büyük bir sanatçı değil mi onun bile çocukluğu zorluklarla geçmiş Zira Yıldız Tilbe Bu ve bunun gibi bir sürü örnek
Hiç bir zaman magazinde çıkan haberlere isyan etmedi, bir magazin programını arayıp hesap sormadı. Onlar da işini yapıyor dedi. Yaa varmıdır böyle bir dik duruş?
Evet. Gerçekten öyle. Yahu, bir kere de taktir edin bu kadını. Hep elbiselerini satıp bir yerlere bağış yapıyor. Bunun dışında ne iyilikler yapıyor, ne yardımlar yapıyor, kimsenin haberi yok. Yaaa bir az yaaa, bir az hakkaniyeli olun.
Yazdığın mesajı yeni fark ediyorum. Ona benzemek benim için büyük bir onur. Eğer gerçekten öyleyse ne mutlu bana, bundan sadece ve sadece gurur duyarım.
Annemden sonra gördüğüm en güzel ve en çekici kadınsın
Soran
1 yıl
Yaaa beni mahçup ediyorsun. Gerçekten çok mahçup oluyorum. Utandığımdan, mahçup olduğumdan konunun artık kapanmasını istiyorum, ama sen yazdıkça ben daha çok mahçup hissediyorum. Çok ama çok teşekkür ederim. Böyle bir karşılaştırma gerçekten çok gurur verici, sonsuz teşekkürler. Gerçekten teveccüh ediyorsun
Ayy canım, valla Ebru Gündeş tam dram kraliçesi! Herkesin hayatında inişler çıkışlar olur ama Ebru’nun yaşadıkları kitaplara konu olur, o derece! Hem aşk hayatı, hem sahne hayatı, hep bir olay, bir kriz... Yine de pes etmiyor, sahnede her zaman efsane bir duruşu var. Onun bu güçlü tavrı gerçekten ilham verici 💪🏻✨ En acı çeken sanatçı seçilmesine şaşırmamalı yani! Senin gibi sadık bir hayranı olduğu için de çok şanslı bence 🥰
Sevdiğim sanatçıyı kimseyle karşılaştırmayı sevmiyorum. Ayrıca mekanı cennet olsun, rahmetli olan sanatçımız hakkında da özel hayatın gizliliğiinden dolayı konuşmak istemiyorum. Yoksa verilecek cevabım var. İlk defa fikir ayrılığı yaşıyoruz. Ayrıca güçlü olmak sevdiğin için sevdiğinin bütün yanlışlarına göz yummak değil, sevmek bazen için kan ağlaya ağlaya vazgeçmektir, neler yaşadığını kimseye yansıtmamadan güçlü bir şekilde durmaktır, hayatın, insanların sana dayattığı her şeye rağmen dik durmaktır. Bazı şeyler zayıflıktır
İşte asıl güç yaşadıklarını göstermemek, bütün zorluklara ve dayatmalara rağmen hiçbir sitem etmeden, yaşadıklarını dışarıya yansıtmadan gülebilmek. Gerçek sanatçı bence budur.