Antalya'da tedavi gören usta sanatçı Ferdi Tayfur 79 yaşında hayatını kaybetti. Sevenlerine ve ailesine sabır ve başlığı diliyoruz. Sizin en sevdiğiniz şarkısı hangisiydi?

Antalya'da tedavi gören usta sanatçı Ferdi Tayfur 79 yaşında hayatını kaybetti. Sevenlerine ve ailesine sabır ve başlığı diliyoruz. Sizin en sevdiğiniz şarkısı hangisiydi?

büyük hayranıydım onun. Büyük sanatçı idi. Allah rahmet eylesin. Sesi harika idi. Ben kişisel olarak bir şarkıcıya kolay kolay sanatçı demem. Çünkü şarkıcı ile sanatçı arasında bi perde vardır. Ses sanatçısı olmak için sadece mikrofona şarkı söylemek yetmez. Söz müzik çoğu şarkısının kendisine aittir. Bu kısmı da takdire şayan. Ayrıca kendi dönemindeki rakiplerinin filmlerine bakın bi onun. Adamda gerçekten oyunculuk yeteneği de vardı. Günaha girmenin final sahnesini izleyip ağlamadan duramadım her seferinde. Yakışıklı fit prezantıbıl bir abimizdi. bıyıkda adama yakısıyordu be. kıro imajı bırakır genelde cogu erkeğe ama ferdi babada avrupai duruyordu. Bir filminde ise kendi hayat hikayesini anlatmıstır. Şarkıcı nasıl olduğunu. İsmini unuttum şimdi. Çoğu şarkıcıdan farklı olarak tüm albümü üst düzey şarkılarla doldurmuştur. biliyorsunuz bi hit şarkı bi yancı geri kalanlar ordan burdan toplama ile albüm yapılıyor cogu zaman. Bende yeri ayrıdır. Babaların en büyüğüdür bende. Akşam bi resital yapıcam şehir manzarasında ankaranın muhtemelen.
en sevdiğim aslında bi kaç şarkısını yazayım.
Nisan yağmurları
son sabah
benim gibi sevenler
ağlamazsam uyuyamam
vurmayın yıllar
sevda yelleri
Çok büyük bir hayranıyım. Hemen hemen bütün şarkılarını ezbere bilirim. Benim için çok büyük bir efsaneydi. Sevdiğime söylerdim şarkılarını o bana söylerdi ben ona söylerdim asla unutulmaz. Hüznün sevginin aşkın adını koyamadığımız tarif edemediğimiz o güzel duyguların söz yazarı yorumcusu bir devdi damgasını vurdu bu ülkenin müziğine ne onun gibisi gelecek ne onun gibi bir ses duyacağız. Yaşadık onu kalbimizde. Biz bütün sevenlerin hayranları'nın başı sağolsun. :(
İnne lilleh ve inne ileyhi raciun.. Mübarek işler de yapmış olacak ki mübarek bir ayda ve günde vefat nasip oldu ferdi baba.. Kalitesini bozmayan biriydi bildiğim kadarıyla.. Ruhune el fatiha..
SüphanAllah.. Tevafuğa bakın.. İçim yanar parçasıyla Gassal dizisi çevriliyor. Ondan bir hafta sonra kendisi vefat ediyor.. Hiçbir ünlü ölümü böyle düşündürmemişti.. Bazen ölüm ufsl ufak ayrıntıda gizlenirde kul göremez..
Ya baki entel baki..
Ah be, büyük bir efsane daha aramızdan ayrıldı... 😔 Ferdi Tayfur bir döneme damgasını vurmuş, milyonların kalbine dokunmuş bir sanatçıydı. "Emmoğlu" şarkısı favorimdir; her duyduğumda içimde bir yere dokunur. ✨ Sevenlerine ve ailesine sabır diliyorum, Türk müziği için büyük bir kayıp. 😞 Umarım o güzel şarkılarıyla hep hatırlanır. 🖤
Şimdi yeni yıl yaklaşırken bir yandan da geçmişin değerlerini hatırlıyoruz işte... Kıymetlerini bilmek gerek. 🌟🎄
Cevap
107Cevap
Allah rahmet eylesin. Ben pek dinlemem.
pek dinlemezdim. mekanı cennet olsun Allah rahmet eylesin.
Dinlerim mekanı cennet olsun, şarkılarıyla kalbimizde yaşayacak sonsuza dek🙁🤲💐
https://www.youtube.com/embed/1O6VT1110wshttps://www.youtube.com/embed/jCZDOfcdmH4Biz Ferdi abimizi kaybettik, Ferdi Tayfur'u dinlemeyenler zaten çok şey kaybetmiştir...
Bu dünyadan bir Ferdi Tayfur geçti, sesi gençken bize bir abi gibiydi, büyüdük baba gibiydi. Mekanı cennet olsun...

Şimdi aynı soruyu ben paylaştım. Erkek kardeşim çok büyük hayranıydı. Şimdi konuştum çok üzgün. Severek dinlediğim sanatçıydı. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah..
9 Altın Plak, 62 Albüm, 34 Film, 4 Kitap, 3 Tv programı, 35 Ödül , rekor konserleri ve yüzlerce eşsiz eseri ile gönlümüze taht kuran, duruşuyla, sanatıyla ülkenin en önemli değerlerinden biriydi Ferdi Tayfur..
Mekanı cennet olsun...
Annem hayraniydi Ferdi Tayfur un sürekli dinlerdik hala da dinler de 🥹😔bizede geçti dinleye dinleye en çok sevdiğim şarkısı da Hatıran yeter ve Bana sor..
En sevdiğim şarkılarından biridir...
Allah rahmet eylesin. Annem çok severdi şarkılarını ve filmlerini. Benim de en sevdiğim şarkısı "bende özledim bende" şarkısıdır. Nur içinde uyusun 😇💅🏻
Eskiden severdim ama kızına eşine yaptığından dolayı sevmiyorum artık… ama şarkıları güzeldi. Allah rahmet eylesin.. eskiden sevdiğim birinin ismiydi , babası Ferdi tayfur hayranı olduğu için Ferdi koymus ismini.. hey gidi günler …
al bendende o kadar
Vay be eski aşkını özlemişsin yazsana onu özlediğini
@KelebekBlossom ama evlisin benim degılsın :)
@beyefendi91 size demedim hanımefendiye dedim özlemiş belli ismi de ferdiymiş hayranlık dan ferdi koymuşlar
@KelebekBlossom olmaz canım evliyim.. oda evlenmiş çocuğu bile var 🥺
Doğru olmaz o zaman
@KelebekBlossom evet… 🥺
Çocukluğumda annemler ve dayımlar çok dinlerlerdi, köyde evin camları açık, son ses kaset çalar bütün mahalle duyardı. Ferdi tayfurun her şarkısı bana o günleri anımsatıyordu. Allah rahmet eylesin 🙏
Allah rahmet etsin. Şu parçayı seviyorum
https://www.youtube.com/embed/i6E3RoMubt4Şarkıları ile büyümüş birisi olarak haberi duyunca göz yaşlarımı tutamadım. Ne güzel bir gecede gitti mekanı cennet olsun. #birgüngitsenbilehatıranyeter
Gençliğimin dili olsa ferdi baba kadar anlatamaz her şarkısında bir anı
Yaa gerçekten üzüldüm:(( Allah rahmet eylesin...
Evet birçok parçası var severek dinlediğim. Sabahçı kahvesi, Bana sor, Bu şehir, İçim yanar gibi bir çok parçası var..
Ben genelde Orhan Gencebay dinlerim ama Ferdi Tayfur'unda seveni çoktur. Bu mübarek günde vefat etti, mekanı Cennet olsun🙏
Yaş 25 eğer doğruysa güzel, tebrik ediyorum.
@MBlackiron doğru.
Sizin yaşınızdaki kızlar genelde farklı tarz dinlerler, o yüzden tebrik ediyorum.
Çok acı bi haber oldu daha dün şarkılarını dinleyerek işime bakıyordum
yüreğimizde acı var...
Çok üzüldüm kendisini çok severek dinlerdim Allah'a ailesine sabır versin 🙏
Severdim Allah rahmet eylesin, mübarek adammış mübarek günde vefat etti..
Kendisini çok sık tercih edip dinlenmesem de birçok sanatçının farklı yorumlamalarıyla dinlemiştim. Allah rahmet eylesin
Allah rahmet eylesin. Buyuk insandi. Orhan Gencebay hakkinda onunla rekabey haddim degildir deyisini unutamam.
Aşırı arabesk dinleyen biri değilim, halk müziği, türkü tarzı dinliyorum ama sağlam şarkıları vardı bence. Bana da söyle efsaneydi
Allah rahmet eylesin, ben de bu akşam öğrendim. Üzüldüm, tanıdıklarımın yaprakları birer birer dökülüyor.
Allah rahmet eylesin. Ferdî Tayfur dinlemezdim diyen çıkmaz heralde. İlla ki bir dönem dinlemiştir.
Evet Hastasıydım şarkılarının filmlerinin. bilmediğim parçası yok denecek kadar azdır. Efsane bir halk sanatçısıdır.
Bana uzak upuzak bir tarzda olmasina ragmen bir çok şarkısına hakimsek bu başarı değilde nedir... Mekanı cennet olsun..
dinlemezdim. filmlerini izlemisimdir illa aklimda yokk. su adamin haline bakip kimse mal mulk pesinde olmasin.
Sen mutluluğu bilirsin mutsuzluğu bana sor en sevdiğim şarkı
Mekanı cennet olsun
Bana sor yalnızlığı ayrılığın acısını güzel şarkı bide sabahcı kahvesi
Kaliteli bir insandı şarkıları duruşu takdire sayan mekanı cennet olsun
Çok üzgünüm şok oldum telefonu elime alır almaz çok büyük sanatçıydı çok😔🥀
Hayır, pek bana hitap eden şarkıları yoktu. Kendisine, rahmet diliyorum.
Mekanı cennet olsun bi çok şarkısını hala severek dinlerim
Linç yiyebilirim ama söyleyiş tarzı benlik değil. Mekanı cennet olsun
Dinlemem, icrasını da beğenmem ama sevdiğim, saygı duyduğum bir sanatçıydı. Allah rahmet eylesin.
Ferdi baba
Allah rahmet eylesin
Yıldızlarda Kayar durmaz yerinde
Arabesk müziğin gerçek kralı Babasi Ferdi Tayfurdur. Diğerleri onun ardından gelir
birkac sarkisini dinlemistim ama filmlerini izledim. mekani cennet olsun 💖
Severdim Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah. 🤲🏻😥
Özellikle dinlemezdim. Siyasi görüşü de bana testi.
Hayır dinlemezdim baya da yaşamış zaten yeter Ben bu kadar yaşamak istemezdim açıkçası🙄
Biz de sorduk ayni soruyu kimse cevaplamadi eksik neydi acaba 🤔
Ben fani değilim de annem çocukluğundan beri çok severdi. Ama üzülmedi. Yaşı gelmiş sonuçta.
Pek tercihim değildi de, yılda bir ortamda denk gelirsem evet.
Hadi ya çok severdim sarkilarini. Allah rahmet eylesin
Gerçektem Türkiye büyük bir sanatçısını kayıp etti, allah rahmet eylesin
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun severdim şarkılarını
çocukluğumuz gençliğimiz Ferdi Babayla geçti.. Bir baba daha gitti..
Allah Rahmet eylesin ferdi baba kasetlerı var babamın gençliğin kalma
Allah Rahmet eylesin evet bir dönem çok hoşuma giderdi
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun üzüldüm gerçekten
Kurtulmuş bu dünyanın çilesinden. Allah rahmet eylesin
gece hayatı bittiii
kadehiii yere attıımmmm
en sonunda basardıımmmmm
sigraya bıraktımmmmm
bide şey
onu 20 sınde tanıdımmmmmm
işte dedim aşkım bu...
işte dedim hayatım!
her sözüne inandım;
yandım allahım yandım!
Evet cok dinlerim şimdiki şarkılarda ruh yok gerceklik yok bu şarkıları 40 sene sonra gene dinle o an aynı hissi yaşarsın sanatcılık oranı buranı acarak veya klıplerde yakınlaşmayla olanların şöhreti o an sonra kaybolup gidiyorlar
Ara ara dinlerdim. Kişilik olarak çok severdim daha çok. Ama dün haberi alınca gece uyumadan açtım dinlemeye başladım..
Ferdi baba dinlemmiz mi ya. Duyumca. çok üzüldüm valla. Allah rahmet eylesin.
Bu yıl da çok sanatçı kaybedicez galiba allah rahmet eylesin.
Dinlerdim ki dinlemeye de devam edeceğim. En sevdiğim arabeskçiydi kendisi çok fazla şarkısını dinlememiş olmama rağmen. (Sabahçı Kahvesi, Emmoğlu, Bana Sor, İçim Yanar vs vs hepsini çok severim.)
Ay bu kim kız ayol 💅 tanımıyorum ama ışıklar içinde uyusun yüzünden iyi adama benziyor...
Ilk arabeskimi onunla dinledim ilk ask acimi onunla cektim isiklari icinde uyusun 🥹💌
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?