+1 yılİskoçya'da geleneksel kıyafettir erkekler için etek.. bence aşırı yorum olmuş.. ayrıca cinsiyet belirleyici her türlü argüman tekrar eden öğrenilmiş davranışlardır.. asıl bu türden bir etiketleme bu davranışta bulunan erkek çocuklar için problem oluşturur gibi geldi bana..
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılTek Türkiyede değil dünyada kuralsızlaştırma var.
Kurallar ve sınırlar yok bunu reklamlar ve sosyal medya aracılığıyla yapıyorlar.
Bende karşıyım LGBT’yi de benim ülkemde yayamazsın meşrulaştıramazsın.
Geri kafalı diye bir de utandırmaları yok mu?
Genetik bir rahatsızlık olabilir ve yetişmeyle alakalı olabilir bunun sebebini uzmanlar daha iyi bilir ancak onlara bile güvenmiyorum herkes onların elinde onlarıda istediklerini söyletiyorlar.
Herneyse dışlamam ancak tedaviye yöneltmek için elimden geleni yapardım. Genetikse onun suçu değil ama tedavi olmak istememesi kolaya kaçıp meşrulaştırmaya çalışma onun suçu
toplumu ve demografik yapıyı böyle giderse çok kötü bozacaklar.21 Yorumla- +1 yıl
Harika özetlemişsin teşekkürler
- Magazin konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılHaklı buluyorum. Aşağıdaki yorumda arkadaş İskoçlardan bahsetmiş fakat İskoçta bu bir kültürdür. Bizim toplumumuzda erkeğin etek giymesi kültürü yoktur. Her toplumun kendine özgü kültürü/geçmişi/geleneği/giyim tarzı vardır. Yıllardır süren Osmanlı anlayışından Türkiye Cumhuriyetine uzanan dönemde erkeklerin etek giydiğini görmedik. Ne olduysa farklılık adı altında 2024 yılında etek giymeye başlanıldı ve buna özgürlük adı altında meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Bugün etek giyen yarın tırnağına oje sürer, oje süren makyajını yapar, makyajını yapan erkek erkeğe el ele sokakta gezmek ister, ip söküğü gibi özümüzü kaybederiz. Kadın kadınlığıyla güzel, erkek erkekliğiyle iyidir.
51 Yorumla- +1 yıl
Paylaşim için teşekkürler 👏🏻
+1 yılAdam her söylediğinde kelimesi kelimesine haklıyken çoğu kişinin adamın kültürüne çamur atması tuhaf ya Adam haklı mı haklı ona baksanıza siz. Çocuklar konusunda ben de çok hassasım anne olsam çocuğum şu eteği falan görüp örnek alır mı diye benim de içim içimi yer.
11 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca "Cinsiyetsiz bir toplum yaratmak istiyorlar" tespitine de anca alkış tutulur. Kaçınızın beyni bu farkındalığa basıyor?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
63Cevap
- Magazin konusunda 7,8b cevap paylaştı.
u +1 yılhaklı.. erkek adam etek mi giyer..
61 Yorumla- +1 yıl
görüşün için teşekkürler 🤩
Bu ifade cahilce ve dar görüşlü. Her milletin kendine ait yöresel kıyafetleri var, sanırım bu arkadaş da İskoçya'ya gitmiş olmalı. Belirli bir tür kıyafet giymek kişinin cinsiyetini ya da topluma yönelik niyetlerini belirlemiyor. Cinsiyetsiz bir toplum yaratma konusunda gelince, cinsiyetlerin eşitliğine ve kabulüne inanılması sonuçta adam cinsiyetinden bağımsız bir şekilde etek giymek istemiş. Burada niyet önemli. Alişan'ın aslında derdi cinsiyetsiz bir toplum yaratılması istenmesi değil de, eşitlik onun zoruna gidiyor.
31 Yorumla- +1 yıl
paylaşimin için teşekkürler
Doğru diyor erkeği kıza kişi de erkeğe çevirmeye başladı eskiden bi açıklanacak diye insanlar giyimine özen gösterirdi şimdi moda altında giymedikleri şey kalmıyor yaşım çok değil ama milyonda insan görüyorum tanık oluyorum ve bu çok üzücü toplum insanlık nereye gidiyor iki parça üst giyiyorlar moda tarz diyolar neresi moda bunun neresi tarz yani
42 Yorumla- +1 yıl
görüşün için teşekkürler
- Magazin konusunda 426 cevap paylaştı.
+1 yılKöylü alisan bilmez. Bir biz de bir de iranda ki cinsiyetsiz toplum baska ulkede yok. Gizli güzel kardeşim kayniyor her taraf. Dindar nesil yetistirecez diyenler hem dinsiz hem de cinsiyetsiz toplum yetistirdiler bile. Alisan gibiler yalakalari oldugu icin goremez, 2 tane denyo repcinin iskoc etegi giymesini oyle yorumlamistir.
13 Yorumla- +1 yıl
Farkli bir bakiş acısı, görüşün için teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim efenim. Su an hastahanelerde 35 bin erkek kadin, 28 bin kadin erkek olmak icin ameliyat sirasi bekliyor.. Bu ameliyatlar icin bazi hastahaneler belirlenmis ve devlet 5 kurus almiyor bu ameliyatlar icin. Ister sgk li ol ister olma. Ameliyattan sonra da 5 sene psikolog destegi ucretsiz. Yani hukumete iftira atmiyorum gercekler.
- +1 yıl
Evet biliyorum.. ve bu olay sirf türkiyede değil tüm dünyada destekleniyor bence burada verilen tepkide o Mevzu Etek giyilmesi değil.. mevzu etek yiyenın üzerinde tepki vermesi.. Almanya yeni kanun 6 yaşindan itibaren Cocuklar cinsiyetini belirleme hakkına sahıp 3 seçenek var.. bundan birisi seçebiliyor 🫢 tüm evrak formlarımda Kadın, Erkek, Cinsiyetsiz diye secenekler den secim yapabılıyorsunuz 🤷🏻♀️ mevzu derin ve destekleliyor tüm dünyada
+1 yılHaklı evet. Sanatçıların büyük kısmınıda kendi amaçları uğrunda kullanıyorlar zaten. Bunu ünlü birisinden duyunca daha fazla ikna oldum.
52 Yorumla- +1 yıl
görüşün için teşekkürler 🤩
- +1 yıl
Rica ederim.
- Magazin konusunda 703 cevap paylaştı.
u +1 yılHaklı, her yerde bu tarz propagandalar yapılıyor. Bu çok rahatsız edici. Aynı zaman lezbiyen ve gay bireylerin çocukların evlat edinilmesine karşıyım. Doğal yönelimleri olan bir çocuğun kimyasını bozuyorlar çünkü.
32 Yorumla- +1 yıl
görüşün için teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim.
+1 yılDoğru söylemiş, cinsiyetsiz bi yaradılışımız olmadığına göre aradaki fark da kapatılmamalı, en azından erkeğin erkekliği bayanın naifliği sekteye uğramamalı. İki erkek veya iki bayan üreyebilir mi, hayır.
22 Yorumla- +1 yıl
cok güzel ifade etmişsin
görüşün için teşekkürler - +1 yıl
Ben teşekkür ederim💕
+1 yılBilemedim. Bir etek giydi diye cinsiyetsiz olduğunu göstermiyor. Bundan önce konuşulacak çok daha ahlaksız ve topluma zarar veren konularda var. İnsan olmak iyi insan olmak kıyafet giymekle olmuyor. Evet belki kimse istemez çocuğunun eşcinsel olmasını ama yani ona bakarsanız sosyal medyada neler var çocuklara kötü örnek olacabilecek. Ahlaklı vicdanlı bir çocuk yetiştirmek birazda aileyle alakalı diye düşünüyorum. Bir şekilde düzgün insanlar kendi yolunu buluyor.
10 Yorumla
+1 yılCinsiyet olayı etekle pantolonla oluyorsa eğer kadınlar da pantolon giymesin. Cinsiyetsiz bi toplum oluşur yoksa... Alişan haklı diyen kadınlar bütün pantolonlarınızı lütfen çöpe atın o zaman. Kendinizle çelişiyorsunuz çünkü
13 Yorumla- +1 yıl
Bu konuda Sende haklısın
- +1 yıl
Burada çıkan sonuç bu çünkü. Kadınlar pantolon giymeyin hatta düz ayakkabı giysinler erkekler için topuklu ayakkabılar yapılmış ilk olarak erkekler giysin topuklu ayakkabıları o zaman. Ayrıca İskoçya'dan hediye gelen kilt eteğim var giymedim hiç hatıra olarak dolapta duruyor. Daha sayayım mı neler neleri bozuyor diye?
- +1 yıl
yav ben alişan değilim 🤭🫣
+1 yılCinsiyetsiz değil şahsiyetsiz bir toplum yaratmak istiyorlar.
51 Yorumla- +1 yıl
görüşün için teşekkürler
+1 yılHer nesil biraz daha kötüye gidiyor, cinsiyetn bile onlarca formu oluştu
46 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum 👍🏼
- +1 yıl
görüşün için teşekkürler
- +1 yıl
Eig olur mu sence, olur mu olur
- +1 yıl
Favorilerim yarişiyor bakalim neler olucak 🤣
- +1 yıl
Bi eig ölürmüsün 😊
- +1 yıl
Hakeden kazanir
Yani isteyen istediğini abartmadan giysin o adamın etek giymesi bana zarar vermiyor veya bende etek giyme isteği uyandırmıyor 😂
11 Yorumla- +1 yıl
görüşün için teşekkürler
Doğru söylemiş yozlaşmış bir toplum var şu an gay top tüfek özenir olunmuş
32 Yorumla- +1 yıl
görüşün için teşekkürler
+1 yılHaklı, erkek adam etek giyer mi Allah aşkına ya bu kadar da eril enerji yerlere düşmüş olamaz. Bir erkeğin tarzı, karizması, ağırlığı ve dik bir duruşu olmalı. Oje suren, makyaj yapan, etek giyen adamdan hayır gelmez.
11 YorumlaKendisini hiç sevmem ama bu konuda doğru söylemiş..
11 Yorumla- +1 yıl
Görüşünü paylaştığın için teşekkürler
çoktan öyle oldu zaten z kuşağından sonrasının cinsiyet rolleri farklı eski topluma göre
13 Yorumla- +1 yıl
bu kuşak başka kuşak 🙄
🤷🏻♀️
+1 yılTarihte zaten herkes pantolon giyiyordu. İskoçyalılar giyince sorun mu teşkil ediyor? Etekle/pantolonla olacak iş değil, bak o kadar tecavüzcü pantolon giyiyor. Böyle insanları kınıyorlar, başlarına gelir bir gün homo bir evlat.
15 Yorumla- +1 yıl
Sende haklısın
Rica ederim, tarihlerine bir baksınlar Osmanlı’da neler olmuş.
- +1 yıl
@crazzy42 keşke ironiyi anlasanız, Osmanlı’da şalvar veya kaftan olayı var.
- +1 yıl
@stoneecold o kadar doluyum ki çocuklara edilen şiddet tecavüzler kadına edilen şiddet tecavüzler hayvana edilen şiddet tecavüzler erkeğin etek giymesi kadar ne eleştirikiyor ne konuşuluyor ne beddua ediliyor hayır bir de diyorlar ki ümmet olmadıkları halde peygamber efendimiz kim bir kavme uyarsa o kavimden olur arap geleneğine uyup ataplaşıyprlar ama peygamber efendileri gibi etek entari giymiyorlar sankı muhammed pantolon giyiyordu seni eleştşrmiyorum aklına öyle bişey gelmesin ne biliyorsan onu söyledin ama osmanlıda şalvar değil etek var şalvara benzeyen
Doğru... erkeğin etek giymesi garip bir şey, normallesecek. bir durum yok
11 Yorumla- +1 yıl
Katiliyorum
Görüşünü paylaştığın için teşekkürler
+1 yılAlişan'dan zerre hazzetmem. Ama bu konuda haklı. Şükür woke tayfa veya sjwler bu ülkede uzun süre azınlık olarak devam edecekler hayatlarına.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoğru söylüyor. Erkekler de etek giymesin artık o kadar da değil.
11 Yorumla- +1 yıl
görüşün için teşekkürler
+1 yılmükemmel açıklaması https://x.com/5gvirusnewss/status/1772182294125560064?s=20
00 Yorumla
+1 yılne yazıkkı dünyanın her yerinde bu tarz projeler yürütülüyor. evet Alişan haklı
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAdam haklı , laf edenler beyinleri uçmuş popülist malın önde gidenidir🦌moda olan her şeyi benimseyen tarz sahibi olmayan popülist topları kınıyorum awq yuvarlakları
10 YorumlaAlişan isimli sanatçımsı giysin paçaları kısa, slim fit pantolonunu, püsküllü ayakkabılarını, kıçını açıkta bırakan dar cekedini baksın işine !
01 Yorumla- +1 yıl
görüşün için teşekkürler
Çok haklı gençlerin beynini iyice yıkadılar kuranda ne yazarsa çıkıyor günümüzde
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDoğru. Fakat bunu yapan asıl kendi yandaşlığını yaptığı partinin ta kendisi. Doğal olarak alışan in da eli var demek oluyor. Bunlar iyi bilir kendi yedikleri haltları başkası yapıyormuş gibi konuşmayı.
00 Yorumla- Magazin konusunda 307 cevap paylaştı.
+1 yılBu konuşmaları çağla * yanında mini etekle program yaparken de söyleseydi keşke
03 Yorumla- +1 yıl
Konulari birbirine kariştirmiş olabilirmisin?
- +1 yıl
Ben verdiğim cevabın gayet farkındayım daha düne kadar herseyi yapanlar bugün bize ahlak dersi vermeye kalkınca komik oluyorlar
İçi boş biri. Söyledikleri doğru bile olsa dinlemeyeceğim biri
02 Yorumla- +1 yıl
görüşün için teşekkürler
Gizli Üye(30-35)+1 yılcinsiyetsiz toplum fikrini bilmeyenlerin doğru yorumlayamacağı sorudur
10 Yorumla
+1 yılHer şeye burnunu sokma alisan sen önce evlenmeden hamile bıraktığın karınla ilgilen mal ya
10 Yorumla
+1 yılKonuştu bilge kişi 🤣🤣🤣 hayatında kaç kitap okumuş kaç araştırma yapmış da fikir üretiyor acaba
04 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka la bunun için kitap okumayla
- +1 yıl
@akinyilmaz06 sen düşünme boş ver akışına bırak
- +1 yıl
Bomboş adamsın
- +1 yıl
@akinyilmaz06 nasılda anladın helal olsun
Adam var adam var arkadas bu nedir birde resmini koymusun sahsın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbu kisi tr de herhangi bir konuda konusacak kultur birikimine sahip biri degil. haber yapman bilr israf.
04 Yorumla- +1 yıl
Kültür birikimi olmadığına ve hakkı olmadıgına eminmisin?
Cevap sahibi+1 yılgayette eminim. nihat dogan bunun yaninda iyi kalir.
- +1 yıl
Nihat Doğanla kıyas.. olmadı bence Fikrine katılmıyorum
- +1 yıl
görünüşün için teşekkürler
+1 yılHaklılık payı var ama kendi ne kadar samimi bilemicem
10 Yorumla
+1 yılDoğru söze ne denir. Kibarca konuşmuş.
12 Yorumla- +1 yıl
Katiliyorum
Rica ederim.😊
+1 yılHaksız sayılmaz
12 Yorumla- +1 yıl
görüşün için teşekkürler
- +1 yıl
Ricalar
Doğru söylemiş..
11 Yorumla- +1 yıl
görüşün için teşekkürler
+1 yılBu herife ilk defa katılıyorum böyle birinden nasıl doğru bir cümle çıkmış
10 Yorumla
+1 yılHaklı değil. İsteyen istediğini giysin ucu bana veya sana dokunmuyor, zarar vermiyor. Çocuğuna da anlat doğrusunu. Kim ne yaparsa yapsın
01 Yorumla- +1 yıl
görüşün için teşekkürler
+1 yılTabi canim milletip azdırıp sokaklara sayarken hiç öyle defildi
11 Yorumla- +1 yıl
🙃 O başka bir ahlaki boyut 🙈
şaka bi yana yaptiği yorum hakkında ne düşünüyorsun?
+1 yılSefoya aşırı yakılmış etek yani tüm etekler sefocum için dikilmiş gerçekten çook sevdim
01 Yorumla- +1 yıl
🤭
+1 yıletek nedir harbiden ya
11 Yorumla- +1 yıl
İskoçya kültürü olabılır 🤭
+1 yılGerçekten doğru söylüyor
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAlișan'ı sevmem, Dindar da değilim ama söylediklerine katılıyorum maalesef
10 Yorumla
+1 yılBen bu tür konularda yobazım alişana katılıyorum.
10 Yorumla
+1 yılÇok haklı
Aile yapısı sağlam kalmalı10 YorumlaÇok doğru söylemiş işin suyunu çıkardılar
10 YorumlaSaçmalamasınlar etek giymek de nereden çıktı şimdi
10 Yorumla
+1 yılDoğru demiş ağzına sağlık
10 Yorumla
+1 yılDoğru söylemiş
10 Yorumla
+1 yılçok ilgilenmiyorum açıkçası
10 YorumlaMillet aç aç konu neden hep bacak arasında dönüp dolaşıyor millet aç aç açken sen sen değilsin
00 Yorumla
+1 yılsorun acik degil hangi unluler etek giymis kadin icin gayet normal anlamadim belirtmen gerek
00 YorumlaDoğru demiş erkek adama tek mi giyer. Ortalık topitop dolu
00 YorumlaHakli alişan
11 Yorumla- +1 yıl
görüşün için teşekkürler
+1 yılHaklı..
11 Yorumla- +1 yıl
görüşün için teşekkürler
Çok haklı.
11 Yorumla- +1 yıl
görüşün için teşekkürler
+1 yıladam haklı
11 Yorumla- +1 yıl