Merve Boluğur, geçtiğimiz gün kuaförden fotoğraf ve şarkı söylediği anları paylaşınca tepki çekti. Ünlü isim gelen eleştirilere ‘Herkes kendi işine baksın, hepimizin kendi hayatı sonuçta... Şu kınama huyunuzdan vazgeçin’ diyerek yanıt verdi.

Merve Boluğur, geçtiğimiz gün kuaförden fotoğraf ve şarkı söylediği anları paylaşınca tepki çekti. Ünlü isim gelen eleştirilere ‘Herkes kendi işine baksın, hepimizin kendi hayatı sonuçta... Şu kınama huyunuzdan vazgeçin’ diyerek yanıt verdi.
her şey zihinsel olduğu için yani (gerçek olmadığı) için ne yapılırsa yapılsın acılar içinde ölüyorum deselen boş.. zaten bunu yapanlar illaki bir çıkar için yapıyorlar en samimi bulacağınız deprem ile ilgili üzüntü bile "üzüleyim de kimse hakmımda farklı düşünmesin" kıvamında.. zaten açık açık sürekli konu açan paylaşım yapanlar az çok belli ediyor samimi olmadıklarını akıl almaz çıkarlar var deprem üzerinden en basitinden , en büyüğüne kadar. merve boloğur en azından dürüst bir açıklama yapmış tebrik ederim kendisini.
"Normale dönmek" nedir?
"Normal" nedir?
Bu kriterleri kim belirliyor, kimin normali? Kime göre normal? Kendi özel hayatı ve özgür, ne hak ile insanlar kendi normalini dayatabilir? Belki deprem umurunda bile değil? Kime ne ki, olmak zorunda mı? Bence kesinlikle hayır. Akıllı ve zeki bir insan bu durumdan ders çıkarır ve hayatına devam eder. Deprem oldu ve olacak bu çok normal ve binlerce insan ölmeden de bizim canım akıllanmayacak bu yıllardır bilinen bir şey, eleştiri yapanların deprem öncesi deprem hakkında ki farkındalıklarını merak ediyorum açıkçası. Gitsinler sorumluları ile uğraşsınlar kıskançlıklarından atacak laf arıyorlar. İşlerine geleni dramatize ediyorlar ya bir de bu kadar hümanist kafalarımız olsaydı şu an Türkiye başta sosyal konular olmak üzere her konuda bu durumda olmazdı. Hep safsata, takmamak gerekiyor.
Hepimiz zaten bir şekilde normale döndük ya da dönmeye çalışıyoruz çünkü zaten hayatın bir zorunluluğu bu ama maalesef dilerdim ki insanlar sosyal medyada kendilerini var etme savaşlarına bir süre ara versin. Yanı başımızda bu kadar mutsuzluk varken kendi hayatlarını ve mutluluklarını insanların gözüne sokmanın hiçbir insani yanı yok. Duyarlılık profil karartmakla olmuyor gerektiği zamanlarda hayatlarımız bize özel kalmalı.
Bende paylaştım sosyal medyamda gezdiğim yeri. Yapacak bir şey yok hayat devam ediyor hergün binlerce insan ölüyor. Tv ler bile normale döndü ona bakarsanız gösteriş manyağı olmaktansa insanın kendi olması daha güzel ah vah demekle elden bir şey gelmez sosyal medyadan atıp tutanlar deprem bölgesine gidip ne yaptılar diye sorarım.
Cevap
40Cevap
Yapabilir ya abartmasınlar. Sanki depremin olduğu gün atmış gibi tepki vermeye gerek yok. Çoğumuzun hâlâ yarası derin ama bir şekilde döndük hayata.
Ben ilk 1 hafta hiçbir paylaşım yapmadım sadece depremle alakalı paylaştım sosyal medyama. Evde ama kendi halimde müzik dinledim yeri geldi güldüm. Sonrasında ise artık normal hayatıma devam ettim güldüm evimde dans ettim müzik dinledim. Bu benim kötü bir insan olduğum anlamına gelmiyor çünkü bir süre sonra baktım psikolojim bozulacak kendi hayatıma döndüm. Ben hergun ölenlere ve depremzedelere dua ediyorum. Kimsenin içinde ne yaşadığını bilemezsiniz.
Merve Bolugur belki senden kat kat daha yardım yaptı oraya. Bilip bilmeden konuşmayın herkes tabiki normale dönecek. Abartmadan
Merve Boluğur 'u günahım kadar sevmem, Ülkenin en gereksiz isimlerinden ama abartıyor bu durum sadece Merve de değil herkeste abartılıyor normal paylaşım yapanı linçliyorlar hepimiz çok üzgünüz, şaşkınız, ama hayat devam ediyor bizim için etmek zorunda normale artık dönülmeli bu felaket asla unutulmaz 99 depremini hatırlayın 20 sene hiç unutulmadi her zaman andık buda öyle olucak bunu yazmak zor ama İstanbul depremi var daha bakalım hangimiz sağ çıkıaz bırakın da son zamanlarımız dilediğince yaşayalım
İyi de oturup ağlayarak neyi çözersin?
Bu kadının yaptığı bir davranışı eleştireceğinize, bütün bu ölümlere sebep olan "yöneticiyim" diyenlerinize bu tepkiyi gösterseniz. Biliyorsun ki 0 liyakat, 0 sorumluluk ve senin onlar gözünde değerin yok. At koşturuyorlar.
Dünyada hiçbir şey ağlayarak çözülmüyor. Dramaya alışmayın.
ben bu karıyı hiç sevmiyorum ya o kadar itici karakter ki bu ! evlenince de sürekli kociş diye saçma sapan paylaşımlar yapıyodu bir takipçisi yeter artık bu ne böyle dedi diye ona kıskanç evde kalmış kadın senin kocan yok diye kıskanıyosun vs bir sürü avam avam şey söyledi sonra evlendikten bi ay sonra boşandı gerçekten hayat ibretlik 😌
Aslında doğru söylüyor tamam normale dönmek çok zor ama hayat da devam ediyor neticede. Dün otele yerleştirdiğimiz depremzede sayılan gevşek insanlar yüzünden biraz duygularım incindi. Adam oteli beğenmiyor sıcak kaplıca var yemeği sınırsız ücret yok bi uğraşı da yok ama burası ne böyle diye beğenmediler.
Dün Beşiktaş a gittim. Hayat normale dönmüş zaten. Çok üzüldüm. Kimsenin umrunda değilmiş gibi canım memleketim.😢sosyal medyada paylaşmayınca kimse gezip gülüp eğlenmiyor sanıyordum. İşten eve evden işe TV de deprem haberi kahve içmeye bile utanıyordum ama insanlar ne kadar umursamazmışşş😔
Abla insan oğlu bu herkesin psikolojisi kaldırmaz benim mesela baktım bozulacak kötüyüm kendi hayatıma döndüm evimde müzikte dinliyorum dansta ediyorum gülüyorum ama ben hergun onlara dua ediyorum siz kimsenin içini bilemezsiniz. Emin ol o insanlar para gönderiyor oralara senden benden daha çok yardımı dokunuyor.
Katılıyorum sana, ne ara böyle duyarsız umursamaz oldu bu insanlar, diyorum.
Şu kadın ilk kez doğru bir şey söylemiş. Siz bu kadına önceki davranışlarından dolayı öfke kustunuz, bu davranışında zaten bişey yok. İsteyen istediği paylaşımı yapabilir. Bu sizin linçlemenizi gerektirmiyor. Beğenmiyorsan bu kadının fikirlerini, takip etmezsin olur biter. Ben öyle yapıyorum.
?
Arkadaşlar çok fazla üzülmek depresyon ve panik atak yapar üzülmeyin izlemeyin gülün eğlenin.
Yakınınız varsa tamam, ama başkaları için de üzülün ama uzatmayın psikolojik sağlığınız biter panik atak 1 kere değil 1000 kere öldürür.
İnstagram da aynısını Türk biri yabancıların reelsine yazmış. Türkiyenin yarısı göçtü reels paylaşmayın diye. Yabancılar da sen de reels izleme, git yardım et bir taş kaldır demişlerdi hakta verdim. Sosyal medyadan çıkmayıp deprem bölgesine ayak basmayıp milletin ne paylaştığına kafa yorup linçlemek saçmalık. Çok umursuyorsa üzüliyorsa niye instagramdan çıkmıyor durum reels izliyor ki bu linççi tayfa..
Üzülmek ayrı saygı ayrı. Kimse kahrından kederinden bunalıma girsin, girilsin diye beklemiyor bu vicdani ve şahsi kısım ama böyle bir acıya herkes saygı göstermek zorunda. Bi süre sakin kalmak çok zor olmasa gerek
Hepimiz depremden çok etkilendik keşke böyle olmasaydı ama ölenle ölünmüyor hayat bizim için hâlâ devam ediyor bugün olmasa yarın her şey normale dönecek
Normale sosyal hayatta dönülebilir, dönülsün.
Ancak hiçbir şey olmamış gibi de davranmasın kimse.
Çünkü bu sadece bir deprem değil, milli bir mesele. 50 binden fazla insanın 1 günde ölümünden bahsediyorsak eğer insanlar bunu hayatının önemli bir yerine koymalı.
Çünkü bu deprem vatandaşların başına bir şey geldiğinde neler olacağından tut, ülkeyi olası daha büyük bir felakette nelerin beklediğinin habercisi.
Bi şekilde normal hayatımıza geri dönüyoruz bir gün önce ya da bir gün sonra ne farkeden kendisi ünlü olduğu göze batmış olabilir o da insan yaşadığımız ülkece çok kötü durum biliyoruz ama geride kalanlar için hayat devam etmek zorunda
Bu insanlar göz önünde diye her şey batıyo biz değiliz mesela bizde gülüyoruz şarkı dinliyoruz sadece göz önünde oldukları için linç edilmeye çalışılıyor devlet bile dedi hemen ev yapımına baslicaz dige demekki normale dönüyoruz
Sonuçta halkın bildiği birisi. O yüzden bu tür şeyler dikkat çeker ve ayıplanır.
Bu kadının ciddi sıkıntıları olduğunu düşünüyorum. Yaptığı şeyler özellikle zaman açısından hep sıkıntılı. Son evliliği de saçma bişeydi
Tedaviye ihtiyacı var
Hayır normale dönmeye başlamalı. Zamanla bu hal işinden çıkılmaz bir olaya dönüşür. Acı bağımlılığı yapar. Doğru olanı yapmış.
Merve’ye çok haksızlık edildiğini düşünüyorum. Neyse. Kimseye bir şey anlatamicam.
Kimseye karisamayiz elbette ki ama herkes hayatına kaldığı yerden devam ediyorken o neden etmesin. Bazi insanlar vardır tam kendine yakışanı yapar buda o cins işte.
Erken değil, normale dönebiliriz. Hayat devam ediyor fakat paylaşım yapmak için çok erken. Gezdiğiniz yerin, içtiğiniz kahvenin, gittiğiniz kuaförü şu an görmek için çok erken. Biraz daha duyarlı yaklaşabilseler keşke..
Hayat Devam Ediyor ölen öldü bundan sonra yapılacak şey hatalarımızdan ders çıkarmak ve sorumlulardan hesap sormaktır insanların hayatını Zindan etmeye gerek yok bırakan insanlar hayatını yaşasın
Yas tutmak yerine önümüze bakmalıyız. Örneğin büyüj İstanbul depremi geliyor. Maraş depreminden çok daha yıkıcı olacak. Acilen İstanbul için hazırlanmalıyız herkes hazırlığını yapmalı Tabii ki en büyük sorumluluk yerel yöneticilere ve ülkeyi yönetenlere düşüyor. İstanbul'da daha fazla insan ölebilir çünkü çok kalabalık bir şehir ve dayanıksız bina çok fazla var diyorlar bu yüzden yeni acılar yaşamamak için bir an önce büyük depreme hazırlanmalıyız
Ama yok Sen diyorsan bu toplum hiç hatalarından dert çıkarmasın Bu millet hiç kimseden hesap sormasın insanlar depreme hazırlanmasın sadece deprem olduktan sonra yaz tutup ağlayalım kimseden hesap sormayalım hiçbir şekilde önlem almayalım diyorsan sen bilirsin tabii ki o da senin düşüncen
Ders* cıkarmak
dönemiyoruzki arka arkaya deprem oluyor. haklılar tepkide. insan bunları düşünmüyor böyle bir durumda. artçılar hâlâ devam ediyor.
Haklı bence. Kuaförden foto neden paylaşır orası ayrı ve psikolojik açıdan üzerine bilimsel çalışmalar yapılacak ayrı bir konu.
Normale dönmek zorundayız diye düşünüyorum yoksa ülkece kafayı sıyırıcaz hoş Merve zaten 46lık olmuş.
hayır değil insanların normalleşmeye ihtiyacı var ihtiyaç duymayanlar kendi arasında acılarını yarıştırsın
Bu kadının haterı çok. Ne yapsa eleştiri alabilir. Normalleşmeye gelince bunun spesifik bir tarihi yok bence.
Kadın haklı ya sinir oluyorum şunlara sanki onlar kişisel ihtiyaçlarını gidermeyip yas tutuyorlar anlayamıyorum bu insanları...
Yani hayat devam ediyor ama sosyal medya paylaşımları yaparken dikkat etmek lazım. daha çok taze acımız
Elinden geleni yapmış bağışını yapmış sakin kadını gereksiz ajitasyon yapıyor sunuz konumuz bu değil sizde yiyip iciyorsunuz
Eleştiri yapanlar normal hayatlarına kaldıkları yerden devam etmiyor sanırım.
Tamam, kötü bir olay geçirdik ama bu unuttuğumuz anlamına gelmiyor.
Bence bu tür paylaşımlar için çok erken, normal bir felaket yaşamıyor ülke ve empati yapmak lazım daha Şubat ayını bile bitirmedik.
He bu arada insanlar hayatına tabi ki devam edecek ama bu davranışın bununla ilgisi yok, mutluluk pozları, şov reklam için çok erken. Benim işim bu demeye de hakkı yok parası olmayan aylık maaşla geçinen biri değil! Savunan yorumlara bakıp kızıyorum kimseye normal hayatınıza dönmeyin demedik ama bazı davrnanışlara dikkat etmek lazım!
Ne olur sanki bir iki hafta sabretseniz. 13 milyon insanın hayatı karardı, yarın sizinde hayatınız kararır aynı hassasiyeti beklersiniz.
Ne olur sanki bir iki hafta sabretseniz. 13 milyon insanın hayatı karardı, yarın sizinde hayatınız kararır aynı hassasiyeti beklersiniz.
Kendisinin akıl sağlığının iyi durumda olmadığını düşünüyorum. O yüzden pek ciddiye almamak lazım.
Bu kızda kişilik bozukluğu var yüzde yüz. Şöhret tv zamanladını kaybedince kendini fena saldı ve para olsun kim olursa olsun derdinde
Kuaföre gitmemiz gereken zamanı belirlemek için referandum yapalım.
mesele kuaföre gitmesi değil orada şarkılar söyleyip paylaşım yapması
Kuaförde şarkı söylemek üzerine de ayrı bir referandum yaparız
yorumun sadece laf olsun torba dolsun üzerine yapılmış şeyler
Ben demokrasiye inanan bir insanım. Halkımız izin vermezse kuaföre de gitmem, şarkı da söylemem. Yüce milletimiz benim ne zaman eğleneceğime ve ne zaman paylaşım yapacağıma karar verebilir.
demokrasiyle ne alakası var maksat soruya muhalefet olmak
Soruna muhalefet olduğum için özür dilerim. Seninle aynı fikirde olmadığımdan dolayı intihar etmeye karar verdim çünkü senin düşündüğünü düşünmeyenler ölmeli.
Zaten merve boluğur’un kendisi normal değil ki? Murat boz’dan sonra kafayı sıyırdı.
Murat Dalkılıç*
haklı aslında..
herkes bir şekilde farklı mücadele ediyor
kınamamak laızm
Hayat devam ediyor. Hayatına devam etmek isteyen bir insanı yargılamak aptalca olur
Bu kadını hiç sevmem ama doğru demiş , herkes kendi işine baksın
Bu kadın deli ebnec ciddiye alınmamalı kafayı yemiş
Kadına laf edenler eminim onun gibi gülüp eğleniyorlardır
Bence takip edenler takibi bıraksın baksana kırmızı ruj sürmüş enkazda bile
Herkes kendi işine geldiği gibi duyar kasıp, linç edip hayatını yaşıyor
Bu depremde yıkılan evlere sebep olanlara çatsınlar.
Onun aklı kendine yar değil. ne beklenilir ki öylesindem
Erken diye bir şey yok hayat bir şekilde devam edecek ama biraz daha uluorta yaşamamak lazım
Bu kadin normal degil zaten psikolojik sorunlari var
Dogru demis deprem oldu acimiz var evet ama omur boyu da yas tutamayiz hayata donmemiz lazim
Ne oldu yani sosyal medayada duyar kasanlar gibi yapmamışsa nolmus
Mervenin normal davranmasını mı bekliyorlar
Merve haklı hayatınız boş duyar.
Hayat devam ediyor sonuçta
Yo toparlanmaya çalışan insanları salın
Duyar kasmaları saçma
Terbiyesizlik yani ne denir
Kime ne ya herkes istediği gibi yaşar
bu karı gündemde kalmak için deli taklidi yapıyo
Ilgi çekmeye çalışıyor prim vermeyin
Bu kadın hasta ya. Acil tedavi olması lazım.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?