Birçok kişi Demet Akalın'a destek verirken bazı sosyal medya kullanıcıları şarkıcıyı paylaşımından dolayı eleştirdi.

bu konu hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Birçok kişi Demet Akalın'a destek verirken bazı sosyal medya kullanıcıları şarkıcıyı paylaşımından dolayı eleştirdi.

bu konu hakkında düşünceleriniz nelerdir?
Yılbaşı kutlanmasına karşı çıkan insan maldır, nokta. Hala ''noel'' falan diyen var yeter lan!
Ayrıca müslümanlığı böyle boş beleş hassasiyetlere indiren bu tipler, sapık tarikatler 6 yaşında kızlara tasallut ettiğinde gık demiyor. Aksine ''Müslümanlara saldırıyorlar'' diye üstü kapalı savunmaya geçiyor
Bir de demiş ki ''Hıristiyanlar müslüman bayramını kutluyor mu?'' ulan sanki kutlanacak bir bayramın var. 7 aile bir olup hayvan boğazladığın bir bayramın, bir tane de sonunda yiyip içebiliyoruz bayramın var kim niye kutlasın bunu?
Karşı çıkanlara maldır demek nasıl bir aklın ürünüdür şaşırıyorum. Alt tarafı bir noel içinse tarikat konusuna gelmek ayrı bir cabası. Müslümanlar için haram olan yılbaşı kutlamalarını kimse sizin düşük inanç seviyenize göre saptıramaz. Müslüman değilsen kutla ya da adam akıllı sessiz kalmayı bil. Senin gibi yobaz küstahların anlayacağı dil bu.
@Lovesickgirll Kuran'ın neresinde yılbaşı kutlamak haramdır diyor? ,
Dötünüzden İslam uyduruyorsunuz, bir de utanmadan millete akıl veriyorsunuz
Küstahlık sende, mabadından kendini Allah yerine koyup haram uyduruyorsun. Ha diyeceksen ki ''Vay efendim içki içiliyor'' her yılbaşı kutlayan içmek zorunda değil.
İslam karşıtı propaganda için en güzel bahane sizin gibiler. Seni gösterip ''Bak bunun inandığı şeye inanmanın nesi mantıklı'' desem karşısında sağlam argüman üretemez kimse
@Lovesickgirll Zaten işte ancak senin zeka seviyendeki insanların başka işi gücü yokmuş gibi insanların eğlenmesinden kıl kapıp böyle saçmaladıklarını bildiğimden gönül rahatlığıyla hepinize mal diyebiliyorum.
Laga luga yapma Demet! من تشبه بقوم فهو منهم Kim bir kavme benzerse onlardandır bitti. Sen zaten onlardansın her şeyinle, yaşlandığın her sene için sana iyi kutlamalar. Yaşlanmanı güzel güzel kutla. Müslüman kutlayamaz, ne dönüşünü ne yılbaşını bitti. Dini konular tartışmaya açık değildir bitti, sen ve senin gibi cahillerin ise din adına bir şeyler söylemesi onları kafir bile edebilir bitti. Sen ve yalayıcı takipçilerin için bu kadar açıklama fazla bile.
Demet Akalın kim ya? Sanatçıyım diye geçinip saygısızca garsonun kafasından aşağı alkol döken şarkıcı bozuntusu değil mi? evet evet hatırladım o. Bu kadının sanatçı olarak ahlakı yokken yılbaşını kutlayıp kutlamaması, müslüman olup olmaması veya dine inanlara saygı gösterip göstermemesi inan zerre umurumda değil. Dini, dili, ırkı, cinsiyeti, yaşı ne olursa olsun insan önce '' Saygılı '' olmalı...
Amma da büyütüyorlar. Her yıl aynı muhabbet. İnsanların yeni yıla girecek olmasını keyifle kutlaması neden günah? Kutlayan kutlar, kutlamayan kutlamaz. Başkalarının müslümanlığını sorgulamak kimsenin haddine değil. Günah olduğunu düşünen kutlamasın yani. Nedir bu saldırganlık. Azıcık saygı...
Ne alaka? Müslümanım diyen bir insan ona göre hareket etmeli. Başka bir kavime benzememeli. Hıristiyanlar kutladığına göre Müslümanlar kutlamamalı tabii dini inancınızı bilmiyorum genel olarak konuştum:)
Cevap
38Cevap
Yıl başı kutluyorum her zaman.
Yılbaşı ile yule bayramını nasıl karıştırıyorlar merak ediyorum. Ayrıca noelin temeli pagan inanışından gelen yuleye dayanıyor. Aslında orijinali yuledir. Hrıstiyanlar kendisine uyarlayıp noel diyor. Cadılar bayramı gibi misal orjinali Samhain dir. Kökene inecek olursak yule noel zannedenler paganlara laf atması gerekiyor😂.
Ayrıca bildiğim kadarı ile yeni yıl kutlama olayıda paganlardan geliyor. Aslında hristiyan değil paganların yaptıklarını yapıyoruz :)
Hristiyan geleneğiymiş. Ulan erkeklerin sîkinin ucunun kesilme sünneti de Yahudi geleneği, hiçbir İslam kaynağında yok. Sünnete niye ''Yahudilere benziyoruz, Yahudi oluyoruz'' diyerek karşı çıkan yok?
Din tarihi hakkında en ufak fikirleri yok, tüm İbrahimi dinlerin birbirinin tamamlayıcısı olduğunun bilincinde değiller, diğer dinleri düşman görüyorlar ruh hastaları.
Yılbaşı kutlamak günah mı değil mi bilgim yok ama sünnet Kuran'da bulunmuyor diye Yahudilerden alınmış demek doğru olmaz. Sonuçta Hz. Muhammed diye bir peygamber yaşamış ve bizzat onun söyledikleri doğrultusunda sünnet dinde yer almıştır.
Peygamberimiz (s. a. s) bir başka hadislerinde şöyle buyuruyorlar: "Dört şey var ki, bunlar peygamberlerin sünnetlerindendir. Sünnet olmak, güzel koku sürünmek, misvak kullanmak ve evlenmek." (Tirmizî, Ahmed b. Hanbel, Müsned,) İslam kaynağı Kuran'da namazın rekat sayıları da yok ama her vakitte rekat sayısına göre kılıyor tüm Müslümanlar. Demek ki İslâm sadece Kur'an ile değil peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem'in hadis ve sünnetleri ile tamamlanan bir din.
Müslüman değilim ama sünnet hadislerde şöyle geçer: 1)"Hiç kuşkusuz ilk misafir edinen, ilk defa don giyen ve ilk kez sünnet olan Hz. İbrahim'dir." (Muvatta, Sıfatu'n-Nebî', 4).
2) Sünnet olmak", Hz. İbrahim’den kalma bir sünnettir. Kendisi 80 yaşında iken sünnet olmuştur. (bk. Buhari, Enbiya, 8, no. 3356; Müslim, Fedail, 151, no. 2370)
3)“İlk misafir alan kişi Hz. İbrahim’dir. İlk defa sünnet olan insan Hz. İbrahim’dir. İlk defa bıyıklarını kısaltan insan Hz. İbrahim’dir. İlk defa (saçında-sakalında) beyazlık gören Hz. İbrahim’dir. 'Ya Rab! bu (beyazlık) nedir?' diye sordu ve Allah 'Bu bir vakardır / vakar alametidir.' buyurdu. Bunun üzerine Hz. İbrahim 'Ya Rab! Vakarımı arttır.' diye dua etti.” Yahudiler'de sünnetin Hz. İbrahim ile başladığını kabul eder. Ama sünnetin tarihçesi daha eskidir.
Sünnetin Tarihçesi:
Sünnetin ilk defa ne zaman yapıldığı bilinmemektedir ancak yazılı tarihten önce başladığı kesindir. Arkeolojik araştırmalar, eski Mısır’da, İbraniler ve Fenikelilerde, hatta Amerika kıtasındaki eski Azteklerde sünnet işleminin uygulandığını göstermektedir. Sünnet tasvirleri, taş devrine ait mağara çizimlerinde ve yaklaşık 6.000 yıl önce, Eski Mısır dönemine ait Ankh-Mahor tapınağındaki duvar kabartmasında da görülebilmektedir. MÖ. 4000 yılında Ti ve veziri Ptahhotep’in mezarlarındaki kabartmalarda sünnet usullerinin resmedildiği ve aynı yıllarda Firavun II. Ramses’in oğlunun sünnet edildiğine dair belgeler vardır. Daha sonra Museviler “brit-mila” adını verdikleri dini törenle çocuklarını sünnet etmeye başladılar. Benzer şekilde sünnet tüm İslam dünyasında da dinsel amaçlı olarak uygulanmaya başlandı. Ayrıca, Afrika ve Avustralya’da bazı kabilelerde ise sünnet geleneksel olarak uygulanıyordu.
Müslüman değilim ama sünnet hadislerde şöyle geçer: 1)"Hiç kuşkusuz ilk misafir edinen, ilk defa don giyen ve ilk kez sünnet olan Hz. İbrahim'dir." (Muvatta, Sıfatu'n-Nebî', 4).
2) Sünnet olmak", Hz. İbrahim’den kalma bir sünnettir. Kendisi 80 yaşında iken sünnet olmuştur. (bk. Buhari, Enbiya, 8, no. 3356; Müslim, Fedail, 151, no. 2370)
3)“İlk misafir alan kişi Hz. İbrahim’dir. İlk defa sünnet olan insan Hz. İbrahim’dir. İlk defa bıyıklarını kısaltan insan Hz. İbrahim’dir. İlk defa (saçında-sakalında) beyazlık gören Hz. İbrahim’dir. 'Ya Rab! bu (beyazlık) nedir?' diye sordu ve Allah 'Bu bir vakardır / vakar alametidir.' buyurdu. Bunun üzerine Hz. İbrahim 'Ya Rab! Vakarımı arttır.' diye dua etti.” Yahudiler'de sünnetin Hz. İbrahim ile başladığını kabul eder. Ama sünnetin tarihçesi daha eskidir.
Sünnetin Tarihçesi:
Sünnetin ilk defa ne zaman yapıldığı bilinmemektedir ancak yazılı tarihten önce başladığı kesindir. Arkeolojik araştırmalar, eski Mısır’da, İbraniler ve Fenikelilerde, hatta Amerika kıtasındaki eski Azteklerde sünnet işleminin uygulandığını göstermektedir. Sünnet tasvirleri, taş devrine ait mağara çizimlerinde ve yaklaşık 6.000 yıl önce, Eski Mısır dönemine ait Ankh-Mahor tapınağındaki duvar kabartmasında da görülebilmektedir. MÖ. 4000 yılında Ti ve veziri Ptahhotep’in mezarlarındaki kabartmalarda sünnet usullerinin resmedildiği ve aynı yıllarda Firavun II. Ramses’in oğlunun sünnet edildiğine dair belgeler vardır. Daha sonra Museviler “brit-mila” adını verdikleri dini törenle çocuklarını sünnet etmeye başladılar. Benzer şekilde sünnet tüm İslam dünyasında da dinsel amaçlı olarak uygulanmaya başlandı. Ayrıca, Afrika ve Avustralya’da bazı kabilelerde ise sünnet geleneksel olarak uygulanıyordu. Hatta Erkek sünneti, tarihi kayıtlar ve arkeolojik kanıtlarla MÖ 23. yüzyıldaki eski Mısırlılara kadar uzanan, bilinen en eski insan cerrahi prosedürüdür [1]. İsrail'de yenidoğan erkek sünneti rutin bir uygulamadır.
@el-diablo Bu söylediklerimizle çelişmiyor zaten. Kuran'da, Tevrat ve İncilin de Allahın kitabı olarak indiğini ve tahrip edildiğinden bahsediliyor. Dolayısıyla benzerlikle olması gayet normal. Benim karşı çıktığım şey yahudiler de yapıyor diye o şey yahudilerden araklama ya da onlara benzeme olarak değerlendirilemez. Çünkü Hz Muhammed yaşarken İslam'ın bir parçası olarak erkeklerin sünnet edilmesi gerektiğini söylemiştir. Zaten Kuran' da Cebrail vasıtasıyla Hz Muhammed'e inmiş ve onun söyledikleri doğrultusunda yeryüzündeki insanlar haberdar edilmiştir. Yani bu sünnetin kaynağı direkt İslam peygamberi olduğu için bir yahudiye benzeme durumu yok ortada
@el-diablo Yahudiler de tek tanrıya inanıyor , ibadet ediyor Müslümanlarda. Ee şimdi Müslümanlarda tek tanrıya ibade ediyor diye onlardan aralayarak onlara mı benzemiş oluyoruz. Saçma sapan bir çıkarım yapmış arkadaş. Mesela Tevratta Hz. Muhammed sallallahu aleyhi vessellem'in geleceği de yazıyor. Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem Yahudiler Tevratı tahrip etmeden önce meydan okuyor getirin kitabınızı diyor sizin kitabınızda geçen Ahmed'in ben olduğumu hepiniz benden iyi biliyorsunuz diyor. Sırf Yahudi soyundan değil diye kabul etmiyorlardı. Fakat buna rağmen o dönemin bazı Yahudi alimleri onun peygamber olduğuna inanmak için bazıları soru soyuyor, bazıları kendince test ediyor, sonra sordukları sorulara doğru cevaplar alınca veya kendince yaptıkları denemelerden geçince Müslüman olmuşlardır. Ee şimdi doğmadan önce Tevrata ben geleceğim mi yazmış peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem? Eski Ahit İşaya bölümü 42'de ben efendinim. Onurumu bir başkasına, Övgülerimi putlara bırakmayacağım , senin elinden tutup sana yardım edeceğim diyor. Ee putlara hangi peygamber son verdi Hz Muhammed sallallahu aleyhi vessellem den başka?
@KızlarSoğuyor Aslında çelişiyor. Dinler sünnet geleneğinin Hz. İbrahim ile başladığını öne sürer ama tarihçesi daha da eskidir. Ama karşı çıktığın şey için haklısın. Sonuçta Yahudilik Hristiyanlık ve İslamiyet semavi dinleri birbirlerinin izinden ilerlemiştir bu yüzden dediğin gini birbirinden araklama olmaz.
Demet bu sözü tek başına düşündüyse öncelikle tebrik etmek isterim
Sonra da yeni gelen yılı kutluyoruz geride kalanı da anarak yani bunda bişi yok. İnsanlar anlam katmayı sever. Her yıl doğum günü kutlamak daha saçma bence 🥱 inancımızda yok deyip sıyrılmak ne kolay. Beyin kullanmamak çok hafifletici olmalı haha!
Çomarlara haklı bir cevap olmuş :) Yeni yıla girişi kutluyoruz noeli değil ki istersem onu kutlarım kime ne arkadaş sanane lan benim noeli kutlamamam tilt oluyorum arkadaş o kadar şeyi hallettiniz bir bu kaldı yani. Bu olaya tepki gösterenlerin hepsinin kafasına yazık...
İnsanlar yılbaşını kutlama konusunda kutlamama konusunda da özgür bir iradeye sahiptir. Kutlayan insanları, eleştirmek bize bir şey katmayacağı gibi; kutlamama özgürlüğünü yaşamak isteyenleri de eleştirmek bize bir şey katmayacaktır. Daha barış ve sevgi dolu bir toplum olmak istiyorsak insanlar, birbirlerinin kararlarına saygı göstermeliler. Yani yılbaşını kutlamak istemeyen insanların ne yapıp yapmayacağı, ne Demet Akalın'ı ilgilendirir ne de başka bir birini.
Yıl olmuş 2023, halen konuştuğumuz ve gündem olan muhabbetlere bak. Biz bu kafayla 100 yıl falan değil, Avrupa'dan en az 250 yıl falan gerideyiz..
Ve cevaba gelecek olursak; noel kutlamayabilirsin. Sonuçta Müslümanlık dininde olmayan bir mevzu, ona lafım yok. Ama yeni bir yılın gelişini kutlamak neden günah olsun. Yani bu kadarı da olmaz ya cidden..
@NOTDAY tamam kardeşim, yeni bir yılın gelişini kutlamak neden günah bana bir açıklar mısın öğrenmek isterim.
Çok saçma ya Noel değilki bu? Geçenlerde bizim apartmana bir broşür yapıştırmışlar Noel kutlamak ile ilgili lan zaten kutlamıyoruz sen niye bizi fişler gibi öyle bir broşür yapıştırıyorsun yırttım attım. Her sene aynı şey konuşulması gereken o kadar şey varken üstelik.
Bunlar domuz eti haram derler ama faiz yerler, kul hakkı yerler, yılbaşı dinimizde yok derler, bismillah ile kilise açarlar, yılbaşı kutlanmaz derler ama camide yemekli düğün yaparlar, çocuklara tecavüz ederler ama kimsenin sesi çıkmaz bir kereden birsey olmaz derler
Kusursuz olan İnsanlar değil İslam'dır. Bu saydığın şeyleri gerçek hiç bir Müslüman yapmaz zaten. Hz. Ömer, Hz. Ebubekir Hz. Ali, Hz. Osman, İmam Hüseyin. İmamı Azam Ebu Hanife, Imam şafi bunlardan hangisi yapmış bu dediklerini mesala? Gerçek Müslümanlar ile Müslümanın diye geçinenleri kıyaslamak İslam'ı bilmemektir.
Sen islamini bukadar çok iyi biliyorsun madem hazreti Ömer gibi adaletlimisin hz ebubekir ne demiş Doğruluk güvenin esasıdır. Yalan ise ihanettir. Peygamber efendimiz ne demiş haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır demiş sen yukarıda soruda yazdıklarım olurken çıkıp isyan ettinmi bunları yapanlarada çıkıp burada beni dini bilmemekle suçluyorsun @Handsomehll01
Benimle yaşıyorsun da benim mi haberim yok? Karşı durmadığımı nereden biliyorsun?
Kafirun suresi derki: Ey kafirler! ... sizin dininiz size , benim dinim bana.
Burdan devam et güzel oluyor
Bu rezillikleri görüyorsun dimi bana bunu izah etsene lütfen kimin yüzünden yaşanıyor Bi bak benim isyanım bu ve bunun gibilerine neden susuyorsunuz hadi bana bunun cevabını ver
Tokat'ın Zile ilçesi müftülüğünün Kutlu Doğum Haftası gerekçesiyle düzenlediği etkinlikte Kur'an-ı Kerim tasarımlı pasta kesildi ve dağıtıldı. Hadi ben cahilim diyelim bilmiyorum sen ilim irfan sahibisin ya bununda cevabını ver lutfen
Kardeşim ben İslam'a bakarım. İslam'a göre hükmedilmeyen bir ülkede zaten adalet olmaz. Yıllardır papazlar çocuklara tecavüz ediyor. Bu saydığın sadece bizim ülkemizde olmuyor.
Müslüman değilim ama bir Müslümanın yılbaşını kutlaması kadar saçma bir şey yok. Günahta değil kişiyi islamdan çıkarır. Ama bunu bazı müslümanlar bilmiyor. 😂😂😂
Çok haklısın aslında kendi dinlerine aykırı tonla hareketleri var mesela şeriat rejimi uygulamak da dinden çıkarır 😀😀
Offf biz Noel kutlamiyoruz biz yeni bir yıla girmeyi kutluyoruz , bir yılı sağsalim geride bıraktık oleey gibi düşünün. Ki bu sene daha coşkulu kutlayalım malum ne salgınlar ne vardialar atlattık sksjdj
Kesinlikle öyle ne yıldı ama yorumuna aynen katılıyorum canım 😊😇
Ben şu sosyal medyadaki linç kültürünü oluşturan kalabalığı hiç anlamıyorum. Ben gireceğim Demet Akalın'ın profiline ve bir paylaşımının altına eleştirel bir yorum yapacağım. Çevremden biri görse ağır t ş k geçer benimle şslfksdşlf ki ben de tanıdığım birini görsem bu m @ l galiba derim :D
Ben kutlamam bunun sebebi dini değil bunun sebebi benim hayat felsefem.
Her sene daha cümbür cemaat haldır küldür ebemize sövdüren öncekini aratacak bir seneyi kutlamak istemiyorum. 2018 de kaldım ben hala.
Demet Akalın saçmalamış bu sefer. İslam inancında, gayrimüslim bir topluluğun yaptığı şeyi benimsemek yoktur. Minareye kılıf arayarak çözüm bulduklarını mı sanıyorlar? Çok zeki. Onun gibi zeki insanlarda peşinden giderler. Yolları açık olsun
İnsanlar birlikte güzel şeyleri paylaşmak için her fırsatı değerlendirmeli bence. Yılbaşı olur, nevruz olur, sevgililer günü olur, doğum günü olur, o olur bu olur, yeter ki her evde sık sık kutlamalar olsun.
Bu tür konularda Müslümanlardan değil de İslam dan nefret ederek İslam a kinlerini kusan zavallılardan bıktık usandık. Bilerek yapıyorlar. Ateşleri bol olsun. Bu kinin hesabını vereceksiniz. Er ya da geç...
dünyanın en saçma cümlesi bana göre noeli değil yılın atlamasını kutluyoruz dünyanın tur atlamasını kutluyoruz. iyide kimi kandırıyorsunki benimi kendinimi? noel kutluyorum desen banane yani. noel kutlamıyoruz diyorlar ama hristiyanların kutladıgı gibi dünyanın tuır atlamasını kutluyorlar. hinde keserek çam dikerek :D
Ben kutlamıyorum ama sadece günah olduğu için değil egoma ters bir durum Hristiyan biri benim bayramımı kutlamıyorken ben neden onun bayramını kutlayayım önce onlar kurban ve Ramazan Bayramını umursamazken ben niye onların özel günene önem vereyim
Güzel soru. Bu sayede din düşmanları kimse tespit edip, engel basacağım😎 bu sayede sorduğum sorulara atlayarak sazanlık yapıp onlara açıklama yapmak zorunda kalmadan zamanım israf olmayacak artık 😎
Günah olması ya da olmaması ne fark eder
İstiyen istedigini yapsın Sizene Kime ne ya size mi kaldı
Sen kutlama istersen ama millete laf söylemek o bu şu günah demek "( Size kalmadı kendinizs gelin)".
Emri bil maruf nedir bilir misin?
Günah çünkü bizim dinimizde yıl başı kutlamak diye bir şey yok. Bu günü kimler kutluyor hristiyanlar yahudiler. Müslüman gayri müslime benzer mi?
Yılbaşı kutlamanın islama göre Hristiyan adetlerine uymadıktan sonra sorunu yok ama noel hristiyan bayramı olduğu için kutlamak dinden çıkmaya kadar gider
yılbaşı ve noel birbirinden farklıdır.
noel 25 aralıkta başlar 31 aralığa kadar devam eder.
bizler yılın bitimi kutluyoruz.
miladi takvimin tamamlanmasını , dinden çok bağımsız bir durum bu.
😁😁😁
Yılbaşını kutlamak bence söyle günah içkili şarkılı eğlenceli oynamalı kutlamak sorun
Ama yılbaşını hayırla anıp Kur'an okuyarak, ailenle oturarak falan geçirirsen bir sorun yok bence
Günah tabi ki
Kim bir kavme (topluluğa) benzemeye çalışırsa o, onlardandır.
Ebû Dâvud, libas 4
İçki içmezsen günah değil 🤪Ben vişne suyu içicem🤪Çam ağacıda dikicem 😂Hindi değil tavuk pişiricem hristiyanların Aynısı olmasın😂
Yani dini bayram değil burada haklı ama bizim kültürümüzde yilbası kutlaması bile yok ki yani bi batı adeti olduğu açık ve batı adetine ülkemizde gerek yok. Ne araplaşalım ne batılaşalım lütfen herkes nötr yaşayabilir mi?
Tamam Yılbaşı kutlamalarında sahne almasın o zaman. Yılbaşı zamanı kazandığı bütün paraları da bağışlasın. Sözünün arkasında dursun.
Yılbaşı bir bayram değildir onların kafası çalışmadığından idrak edemiyorlar noel ile karıştırıyorlar
günah olup olmadığını bilmiyorum bu konu hakkında fikrim yok ama kutlamıyorum hiç de kutlamadım saçma ve gereksiz buluyorum
Bu konu müslümanlar için tartışmaya kapalı olması lazım aslında. Ama müslüman kaldı mı artık bilemem.
İlk defa hak verdim, biz de noel ile yılbaşını karıştıranlar çoğunlukta. Ben evimde düzgünce geçirenlerden olacağım.
Öyle bir saçmalık olamaz yılbaşı demek aileler bir araya gelir dışarı çıkarsın eglenirsin bu kötü bir şey değil
sqmn klını bile kutların mngyarım kimene dinle ne alakası var ne alakası yok kutlarım 3beyin bayramını da gutlarım demet akayın akıllı ol
Yılbaşı ile Noel arasındaki farkı bir öğrenemedi muhafazakar kesim. Ayrıca İsa da sizden değil mi ne bu düşmanlık arkadaş
İsa sizden de isa kutluyor muymuş bir söyle siz var ya :D
@Zekikız2022 Meryem suresini bir oku bakalım sen
Bir deist olarak meryem suresini çok okudum ama İsa yılbaşı kutlar diye bir şey okumadım dayı
@Zekikız2022 Düzgün okumamışsın demek ki teyzem
O zaman delil getir tanrım isa yılbaşı kutluyor diyor :D
Yılbaşı islamda yoktur hangi peygamberiniz kutlamış? Kuran da geçmez bile.
@Zekikız2022 Halen yılbaşı ile Noeli bir tutuyor… Deist olamayacak kadar mantıksızsın ama sen
Dinini tanımayan birine asla laf anlatamam
ya inandığın gibi yaşarsın ya yaşadığın gibi inanırsın
@Zekikız2022 Ben inançlı değilim, sen önce bunu bir kavra
O zmaan islamdan olduğunu söyleme
Kafir olunca öyle oluyor işte Demetin söylediklerinin takılacak yanı mı var kendisini adam insan yerine bile koymayacaksın
İnanç meselesi... Müslümanım diyorsan kutlama, değilsen kutla. Şahsen ben kutlamıyorum çünkü benim için din kırmızı çizgidir. Saptırmaya gelmez yani:)
Aklı sıra akıl vermeye çalışmış. Mizahlı da olmuş.
Demet her zaman ki gibi prim peşinde.. Yoksa bizim değer yargılarımız onun umrumda değil.
Ha neol ha yılbaşı ikisi de zaten islam dininde yok olmayan bir şeyi müslümanın kutlaması GÜNAHTIR.
Kutlayan kutlar kutlamayan kutlamaz insanlara ne ya? Günahsa kendi boynuna değilse de değil
Dmeet akalını severim şahsen sanatını beğenirim ama Milletin önünde salına salına miniler içinde alkol sofralarına şarkı söylemek dinimzde var mı acaba
Günah, sevap tarzı şeyler uydurma olduğu için günah falan da olmuyor.
Ya o kim ya sanatçıları dikkate almıyorum ben
Demet Akalın'a katılacağını düşünmemiştim 😊
Yobazlar yılbaşını kutlamaz ama Hristiyanların yaptıkları ile konuşur gezer hatta uçar.
Sorgulamıyorum, şu çağda bu günah en son düşünülesi bile değil
Ya isteyen istddiğini yapsın herkesin kendi günahı sevabı
Demet Akalın'ı destekleyeceğim hiç aklıma gelmezdi😂
Tm tür kutlaması yapsın o zaman zekı geçinen demet akalın 😃
Güzel demiş 😂😂 eğleniyoruz işte nesi kötü ya. herşeyi dine cekmesek aslında iyi insanlarsiniz
Demetçiğim kaç sene para yedi eğlence sektöründen o varoşluğuyla amerikalarda geziyor şu an tabii böyle konuşur
aziz nesin malum oranı verirken çok mütevazı davranmış.. daha noel ve yılbaşı kavramlarını ayırt edemeyen bi kesim var ülkede.
Yılbaşı kutlanır, noel kutlanmaz. İkisi farklı bir şey.
Ayrıca isteyen kutlar ya da kutlamaz kime ne...
milletin ne düşündüğünü takmayarak yaşamayı öğrenmeli insanlar. la ben noel kutluyom belki hadi ne oldu sanane aw
Õnceden programda cok cikiodu ama kutliyodu nolduda
Yaptıklarıyla söyledikleri birbirini tutmayan kişileri ciddiye almıyorum
Bunu söyleyip yilbasinda Hilton Convention Hall 1 ‘de sevenleriyle buluşuyor. 😂😂
Yılbaşı ve Noel iki ayrı şeydir. Noel 24-25 tarihlerinde kutlanır ve Hristiyan bayramıdır.
Kusasım geliyor din muhabbetinden artık kutlama o zaman dininde yoksa ulan iyi ki İslami birakmisim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?