Sonunda o sorunun sırası geldi ve #BatuAlıcı'ya soruldu! Siz Kenan İmirzalıoğlu'nun sunduğu #Milyoner yarışmasındaki #MilyonlukSoru Bamsı Beyrek'in Dede Korkut Hikayelerinden bir karakter olup olmadığını biliyor muydunuz?

Sonunda o sorunun sırası geldi ve #BatuAlıcı'ya soruldu! Siz Kenan İmirzalıoğlu'nun sunduğu #Milyoner yarışmasındaki #MilyonlukSoru Bamsı Beyrek'in Dede Korkut Hikayelerinden bir karakter olup olmadığını biliyor muydunuz?

Sorunun doğru cevabını biliyordum. Şaşırdım bu kadar kolay bir soru gelmesine. Dede Korkut Hikayeleri'ni okumuş herhangi biri mutlaka doğru cevap verirdi bu soruya. Ama elbette başarıyı küçümsemiyorum. Final sorularına gelene kadar muazzam sorular bilmiş yarışmacı ve başarılı bir taktik izlemiş.
evet biliyordum, çünkü okumuştum. bu arada bence dede korkut hikayeleri kesinlikle bir çocuk kitabı değildir. içinde sağlam şiddet sahneleri ve ırza geçme olan hikayeler var. o açıdan dikkatli olmak lazım. illaki çocuğuma okutacağım diyorsanız, sansürlenmiş bir versiyon tercih etmenizi öneririm.
Cevap
15Cevap
O hikayeleri okumadığım için bilmiyordum.
Bala Hatun olacak, Osman Gazi'nin eşidir. Basit bir soruymuş, günümüzün bazı gençleri tarihi ve edebiyatı pek sevmediklerinden bilememesini normal görüyorum.
Ben biliyorum walla a yla d arasında kalmıştım bala hatunun Osmanlı'dan olduğunu biraz hatırlıyorum o yüzden bu cocuk yerinde olsam yapardım bu soruyu
Bamsi beyrek ile banu çiçek aynı hikayede onu biliyorum o yüzden bala hatunla bayındır han arasında kalırdım
sorunun cevabını biliyordum, çizgi filmi vardı bi aralar kardeşim küçükken izlerdi aklımda kalmış karakterler 😄
Evet soruyu doğru cevapladım ben dede Korkut hikayeleri okuyan az çok isimlere aşina bilir yani
Biliyordum aynı hikayede karı kocalar. A şıkkındaki bala hatun ise masal karakteri değil gerçek tarihte yaşamış bir insandır. Kendisi Osmanlınin kurucusu Osman Gazinin eşidir.
Ablam edebiyat öğretmeni öğrencilik yıllarında dede korkut hikayelerindeki 12 hikayeyi de ezberlemişti. Onun anlattığı kadarıyla çıkarım yapabildim.
Bilmiyorum, dede korkut okumadım sanırım. Okuduysam da unutmuşum
Cevap ne ve bamsı beyrek ise cevap bu bamsı beyrek kimin nesi kimin fesi
Bala hatun değil mi ya
Bala hatun cevap, soruyu soran beyin yakmaya and içmiş belli ki
bamsı beyrek varlığından emin olduğum tek karakterdi
bu yarışmayı ızledım genel olarak ortalamaya yakın derecede sorular geldı ben bıle bu cahil halımle 8 soru cevaplardım
Soruyu görür görmez cevabı buldum. Ayrıca bu kadar düşünmesi de beni sıkıntıya soktu
Cevap bala hatun değil mi?
Ne oldu çocuk soruyu bildi mi
Bilmiyordum
Çok küçükken okumuştum cevabı bilmiyordum
Cocuk tatli mutevazi keske biseydi üzuldum
Çocuk milyoner oldu mu bari
Çekildi
Ah aga be gitti 1 milyon
Soru kolaydı ya kpss caisirken bile vardi bu tarz sorular
Bala Hatun diye biliyorum ben.
Ben o hikayelerin karakteri diye biliyordum
Bilmiyodum