Herkesin yamuk tepsileri sebebiyle üzüldüğü Taha Duymaz, burun estetiği ardından kulak estetiği de yaptırdı. Sizce gerekli mi? TikTok mu insanları bu hale getiriyor?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Herkesin yamuk tepsileri sebebiyle üzüldüğü Taha Duymaz, burun estetiği ardından kulak estetiği de yaptırdı. Sizce gerekli mi? TikTok mu insanları bu hale getiriyor?
Sadece TikTok değil tüm sosyal medya mecrası insanların güzellik algısını etkiliyor. Ne olursa olsun saygım var , çoğumuzun önünde para engeli olmasa kimler kimler nelere dönüşür. Değişmeyecek ve değişmeyi istemeyecek artık çok az insan var.
Sosyal medya çok tehlikeli ve iki yüzlü ya cidden insanlara belli konularda baskı yapıp onlar değiştiğinde sürekli maddi durumundan , fiziksel özelliğinden tutun tüm varlığına kadar yargılayıp , farklı şartlar gördüklerinde söylediklerinin arkasında durmuyorlar...
Elbette seçim kişinin kendisine bağlı ve kendini nasıl mutlu hissetmek istiyorsa o şekilde hareket etmeli ama günümüzde bu biraz parmağımızı kaydırıp bir efekt beğenmeyip değiştirmemiz kadar kolaylaştı.
Bunun tiktokla bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Bu çağımızın bir sorunu sadece bir sosyal medya hesabına bağlamak saçma olur. İnsanlar artık estetiğin ne kadar kolay ve pratik bir yöntem olduğunu keşfetti ve doktorlar çok güzel reklamlar yapıyor.
Dudaklarını mı beğenmiyorsun hemen bir dolgu, burnun mu yamuk hemen yenisini yapalım.
Günümüzde hiç kimse insanlara kendilerini oldukları gibi sevmeyi öğretmiyorlar aksine "gözlerim böyle çekik olsa daha iyi oluyorum yaa" dediklerinde "oha evet baya iyi oluyorsun" şeklinde cevaplar veriliyor.
Bence hiç gereği yokmuş. Önceki halide iyiymiş yani. Bence insanların sözlerine çok fazla kulak vermemek gerekir. Konuşan konuşsun zaten kişi kendini sevdikten sonra konuşan boş konuşur. Sosyal medyadaki yorumlar evet etkiliyor bence. Özgüven de yoksa daha fazla etkiler kişiyi.
Sosyal medya denen şeytan ürünü pislik, belli bir kalıp güzellik algısı oluşturur ve insanları buna zorlar. Buna ulaşmak için ise Allah'ın kendilerine verdiklerini değiştirirler, ayet-i kerime'de de geçtiği üzere: "Onları doğru yoldan saptıracağım, olmaz isteklere sürükleyeceğim, putlara hayvanlar adatacağım da onların kulaklarını yarmalarını, Allah'ın yarattığını bozmalarını emredeceğim. Allah'ı bırakıp Şeytan'ı dost edinen, apaçık bir zarara düşmüş, ziyana uğramıştır."
Özellikle kadınlarda bu durumu daha çok görüyoruz. Bu şeytanın oyununa kapılıp estetikle o dayatılan güzellik algısına uymaya çalışıyorlar.
Cevap
56Cevap
TikTok değil genel olarak tüm sosyal medya, televizyon kısaca tüm bu sektör yıllarca oynadı o güzellik algımızla. Çoğu kişi de hâlâ onları kabul ediyor.
Kendi kararı
Bisey iyi de olsa kötüde olsa linçleniyor sosyal medya uygulamaları yarısı samimiyetsizliğinden güzel yorum yapanlarla yarısı dürüstlük diye geçirilen linçlerle doluyor fikir özgürlüğü dedikçe insanlarla çirkeflesiyor ya bu çocuğu biliyorum eskiden yemek videolarını çok izlerdim ama çok değişti bi bataklığa gidiyor herkes para uğruna sevilmek uğruna kendi ait oldukları şeylerden vazgeçecek kadar düşüyorlar kendi benliğinden vazgeçti önce konuşması samimiyeti gitti şimdi kendine yakistirilmayan şeyleri değiştiriyor aslında çoğu insan böyle ne yazıkki :'(
Tiktok denen uygulamayı gram sevmem ama suçlu aranacaksa uygulama değil insanlardır. Herkesin kusurlarıyla alay edip sonra da psikolojik bunalıma sokuyorlar insanları. Avrupa'da da bu uygulama var ama insanlar sadece eğlenmek için kullanıyor, burada ise her uygulama prim ve s*laklık için kullanılıyor.
Tiktok değil sosyal medyada insanların klavye başında acımasızca yaptığı yorumlar etkili oluyor bunda. Bu çocuğu tanımıyorum ve takip etmiyorum ama bu hâlde bile ona yöneltilen hakaretlerden haberim oldu. Daha çok küçük ve etkilenmesi çok normal. İnsanlar kimsenin yüzüne karşı söyleyemeyeceği şeyleri sırf egosunu şişirmek ve içindeki sebepsiz nefreti dışarıya aktarmak için tanımadıkları insanları kırıyorlar. Buna hakları varmış gibi yaşıyorlar.
çok haklısınız.
Aslında şöyle bir şey yapılmalı, orada burada bir yanlış bir şey duyulunca tiktok, youtube, Twitter kapatılsın diye Taglar açılması yerine. klavye delikanlısı yapan herkese kısaca kanunen suç sayılacak her eyleme, hakarete karşı.
O sistemlere hukuk algoritmaları filtrelenmeli en basiti kızlar soruyorda küfür yazınca canım kelimesine dönüştürüyor ya basit olarak.
Bunun gelişmişini hakaret boyutlu yorum gönderilince hukuksal analiz devreye girip yapan kişiye, bu yazdığınız kelime Türk ceza kanunun şu şu maddesince taciz ve hakarettir cezası şudur gibi uyarı verip bu yazdığınızın ekran görüntüsü alındı ve bulutta saklanıyor. tekrarları halinde delil olarak emniyet birimleri ile paylaşılacaktır diye bir algoritma yazılması gerekiyor.
Aynı şekilde hakaret gönderilen kişiye de mesaj gelip size gelen bu mesaj kanunlar gereği şu yasalara göre hakkınız oldupunu belirtmek isteriz isterseniz dava açma yetkinizi kullanabilirsiniz gibi çift yönlü caydırıcı ve suçu erken tespit edci bilinçli sosyal medya kullanımı sağlanması bu yollarla çok zor olmasa gerek hepsi yazılıma bakıyor.
@aynadakiajan çok güzel olurdu ama maalesef yapmazlar çünkü onlar bu yaşam rekabetinden besleniyorlar zaten
bunun sonu hiç iyi bir yere gitmiyorki.
ailelere, eğitime, partilere, insanlara atılıp duruyor bişe olunca da, kimse tuzum kuru modun dan çıkmıyor. sonuçta olan sosyal medyada rencide edilip kullanılan, kandırılan tacize uğrayan, şantaja şantajlar tehtitlere onlar tecavüze dönüşen vakalara gurur yüzünden tazecik nesillerin İntiharına kadar gidiyor. gitmeye de devam edecek.
insanlık için faydalı olması için üretilen şeylerin özünü değiştirenlerden arınması gerekiyor. çözüm olmadıkça kimse ayranım ekşi demeyecektir.
Bu zat başka biyere doğru evriliyor!
Ve en başından beri bu ve bi kız daha vardı ahabere kadar bile çıktı güya erkek şiddetine maruz kalmış vurulnuş vs. Reklamın iyisi kötüsü olmaz. Ülke batmış ve böyle bir ülkede kalan paralılardan para tırıklama uygulamaları var. Bunlarda bi şekil gündemde kalıyor senin bu soruyu soormanı sağlıyor
Allah in yarattığı en güzel hali beğenmeyip gidip böyle yapmacık şeyler yapanların yatacak yeri yok. Allah’a yaratıcısına resmen asilik etmektir bu, ben senin yarattığın bu seye razı değilim kabullenmiyorum demek..
bukimdir nedir tanımam tiktok nefret etitğim ve hiç kullanmadığım bir platfom.
bunu yapan tiktok değil saçma sapan insanlara gösterilen aptalca ilgi..
haliyle bu tipler de bir buldumcuk oluyor, ne oldum delisi haline geliyor
Gayet yakışıklı cocuktu iyi kalpli çalışkan düşünceli nazik dalga geçilecek birisi değildi zengin bebesi kaba birisi olsa herkes yalakalık yapardı
Tiktok bir şeyi değiştirmiyor sadece öyle olan insanları ortaya çıkartıp bizim de görmemizi sağlıyor bir bakıma var olanı açığa çıkarıyor. Mesela o kişi hep öyle biriydi ama ünlü değildi ve parası yoktu parası olunca yaptırmak isted parası onun kişiliğini ortaya çıkardı.
Halk cirkinken sayıyor güzelken aşık oluyor mikaya da aynısını yaptılar. Neden aynı kişiyken estetik öncesi ve sonrası yapılan yorumlar ve bakış açısı değişiyor kişi aynı kişi
Nerde bir güzellik görsem hemen estetikli olduğu ortaya çıkıyor. Ve istisnasız bütün herkes estetik birbirine benzemeye çalışıyor. Doğal güzelliğin gözünü seveyim!
Bu şu mutfak malzemeleri gönderildiği halde eski tabak çanaklar yemek yapmaya çalışıp para kazanmaya çalışan çocuk değil mi
Evet o :D
TikTok değil ya bence, parayı buldu estetik yaptırdı işte.
Belli ki kulaklarından rahatsız oluyordu.
Ne zaman ki insanların dış görünüşü veya hayatı hakkında yorum yapmayı bırakır veya bırakırsak işte o zaman kimse bu hallere düşmez.
Tiktok değil tamamen sosyal medya yüzünden ben de sosyal medya kurbaniyim yakinda param olsun her yerimi yaptiririm
Bu çocuk isterse yüz nakli yaptırsın yine de düzgün hatları yok.
Üzgünüm dostum dünyaya çirkin olarak gelmissin
kulak estetiği? ehh ne gerek vardı kulağı yok olmuş çocuğun burnunu yaptırınca yalan yok iyi oldu bi şekle şemala girdi ama bu yok ya
Neyi kaldı şimdi bunun düzgün bir şey derken bozuk çıktı parayı gördü ne olacak bu yarın kadın da olur o potansiyel var bunda
Doğal haline selam bile vermeyen kızlar azcık para kazanıp tipini de düzeltincs etrafında dönmeye başlıyor çocuk da kendince haklı ne yapsın... 😊
İnsanlar kendisini nasıl rahat , iyi hissediyorsa öyle olmalı , istediğini yapabilir diye düşünüyorum.
hayır vasıfsız insanlara para kazandırıyoruz komik olanda kazandıran insanlarda poor insanlar.
Burada eleştirenler o paraları kazansa ilk işi estetik olur o yüzden boş verelim çünkü karşı çıkmamızın tek sebebi zengin olmamızla alakalı
Ne biçim insanlar bu tiktok uygulamasını telefonunda bukunduranlar ya. Bu maymunları izliyorlar ya şaşıyorum
Çiğköfteyi sıkmış koymuş gibi duruyor zorlamaya gerek yok ne yapsa tipi düzelmez
Adam Bi şekilde aldı yürüdü bu çocukla bu kadar uğraşılmasin ya
Karnı doyanın bir tarafı kalkıyor derim her zaman..!
Karnı doymuşşş
tipin kayıklığını geçtim, algı para tiktiokta sosyal medyada düşüncesi yaratıyor.
ne kadar çoluk cocuk varsa gidip şaklabanlık yapıyor paraa icin buna bir önlem şart
Çocuğun kulak estetiğini lahmacun fırınında yapıp ırzına geçmişler , bir de ben beğendim yazmış …
Kimbilir ne kadar linç yedi de böyle yapıyor. Üzücü. Özgüvensiz toplum geliyor.
Eskiden sadece kadınlar güzel olmanın peşindeydi şimdi erkekler de karı gibi güzel olmak istiyor
Tik tok insanların hayatıyla oynuyor bırak güzelliği
Yoo tiktokla alakası yok. Parayı bulan herkes yapar
Gereksiz yere mahvediyolar kendilerini.. Keyifli geceler..
beyni olanın aklıyla oynamaz kendini sevmekle alakalı
çocuğun psikolojisini s1ktiler o yüzden böyle estetik falan uğraşıyo..
Eski hali kalsaymis keske, bu ne be?
Milyarlar harcasa tipi güzellesmez bu cocugun.
Bu da mutfak mutfak diye ağladi sonra zıvanadan çıktı gelecegin gay adayı
Adam rahatsiz olmuş yaptırmış ben bunu eleştirmiyorum
bøk gibi insanlar olursa böyle olur ona laf buna laf at anca
Bu çocuğu ilk çıktığında çok seviyordum doğaldı fakat para gerçekten herşeyi değiştiriyor ne estetiği yaptırırsa yaptırsın yakışmamış bence tam tersi dahada çirkin görünüyor açıkçası
Çocuk sırf millet onunla dalga geçip kaktigi için kulağını estetik yaptı... Gerçekten üzücü
Tiktok zaten embesil yeri, embesillerin algıları da y*rrak gibidir.
önceki hali daha iyiymiş çok yapay duruyor yeni hali
Faydadan çok zarar olmuş. Kızlara benziyor şu an
az kaldı ben de estetik yaptırıp Türkiye’nin best yakışıklısı olarak meydanlara çıkacam.
Uygulamaya karsiyim ama bence guzellik algisiyla oynayan , uygulama degil , hemen alay konusu yapanlardır..
Millet enayi ne olacak yayın açıyor hediye atıyor beyin yok insanlarda
Kilo alsa vücut yapsa
O dassak geçen çoğu kisoyo kucağından indirtmez
Tiktok yapar ama ben 1.000 takipçi olamadım be daha 😁
Herkes çocukla dalga geçti valla helal olsun ilerledi baya çocuk takipçisi çok yanlış değilsem
Bu tipe ne yapsa duzelmez
Sureyya hanimin muhtesem degisimi
Bi maymun daha yakışıklı olacak desenize
aziz nesin %100 haklı
Şimdi soy adının hakkını verir artık 🤣🤣
Kafayı komple kestirip kurtulsun ne uğraşıyor
Bunlar kafayı yemiş hocam
istediği kadar estetik olsun malzeme belli
Allah ın sopası yoktur , bunu unutmasın kimse
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?