Merhabalar Herkese 🌸 Meryem Uzerli kendisine yöneltilen "Elinizde bir sihirli dernek olsa Türk dizi ve filmlerinde neyi değiştirmek istersiniz?" sorusuna;
"Yani neredeyse her dizide bir kadın aldatılıyor. Büyük drama. Çocuklar da izliyor ve düşünüyorlar. Sanki aldatılma çok normal, her gün oluyor. Üzücü buluyorum. Keşke genç insanlar böyle keşke bu durumu, normal bir şey gibi algılamasalar. Ben bunu çok sağlıklı bulmuyorum. Medyanın ve sanatın da dünyaya bir sorumluluğu var sonuçta." diye yanıt verdi.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Meryem Uzerli:"Diziler aldatmayı normalleştiriyor" dedi. Sizce de öyle mi?
Sonuna kadar haklı ya birde allah aşkına bıkmadınız mı sürekli aynı diziler Bakın aynı yapımcının filmine 1 içerde süper di 2 çukur başta çok iyiydi 3 üç kuruş 3 tane aynı filim mafyatık Birde son dönemlerde yapılan filmlere bi dikkat edin
1 tane kadın 2 tane erkek sürekli bi bayanın etrafında dönüp duruyor ya zengin erkek fakir oğlan bitti çok şükür şimdi de babadan zengin lux mekanlar arabalar gece hayatı tamamen zenginliğe özendiren filmler yazık insanlar imreniyor keşke şöyle arabamız olsa kıza bak efso adamın iş yeri var gitmese de her şey ilerliyor ohh ne güzel hayat yaşıyor diyor gerçek le uzaktan yakından ilgisi yok
Son dönemlerde Türkiyedeki programlara bakın bu programlarda aldatma, başkasına kaçmak vb gibi olayların ardı arkası kesilmiyor artık.
Diziler aşk kılıfı altında her türlü aldatmayı, gayrimeşru ilişkileri hatta sevgilisini, eşine kardeşiymiş gibi anlatıp evine alanları bile gösterip bu tarz durumları normalleştiriyor üstelik Anadolu insanını temel alıyormuş bak sen şu işe. Bir şeyi insanlara sürekli gösterir, anlatırsanız bu durum sıradanlaşır ve normalleşmeye başlar.
Bu ülke Aşk-ı Memnu denilen diziyi gördü ve orada kocasını onun yeğeni ile boynuzlayan kişileri görüp of be aşka bak diyen insanları gördü yani halkın kodlarını çoktan bozmaya başladılar. Sosyal medya da piyasaya çıkınca artık bilinçaltına işleyen düşünceler gizlice yaparım kafasıyla hat safhaya çıkmaya başladı.
Kısacası ben TV endüstrisinin artık bunu kasıtlı olarak planladığına inanıyorum. Neden eskiden oturup ailecek izleyip gülüp eğlendiğimiz kaliteli diziler varken bugün hep aynı konuları içeren rezil senaryolar var biraz düşünmek lazım.
Kesinlikle katılıyorum. Türk kanallarında haberleri izliyoruz kadına şiddet, tecavüze vs. lanet okuyoruz. Arkasından diziler başlıyor kadına taciz, şiddet hepsi var. Mahallede çete kabadayı dizilerindeki karakterlere özenmeler vs. maalesef ki Kültürümüz bozuldu geleneklerimizi göreneklerimizi törelerimizi misafirperverliğimizi, hoşgörümüzü vs böyle bir toplumken bunların hiçbiri kalmadı. Komşuyu bırak şimdi insan kardeşine bile güvenemiyor. Bunların sebeplerin arasında dizilerinde filmlerinde payı var.
Dünyada her türlü şey dönüyor aldatmak, aldatılmak da bunun bir parçası tm Türk dizileri en azından şu sıralar bomboş ama derin ve üzerine titizlikle düşünülmüş bir temada aldatmak, aldatılmak çok gUzel işlenebilir insan psikolojisine hakim birinin yazıp çizdiği birinin kaleminden ve bakışından çıkan dünyayı izlemek isterim ben çocuklar izlemesin diye uyarılar var zaten
Gündem yaratmak için demiş sonucta o dizilerde sadece kadinlar değil erkekler de aldatiliyor Ama haksız değil. Yinede bu sorunun sebebi o tarz dizilerin halkımız tarafından daha çok izlenmesi ve izlendikce nasilsa bu tutuyor diye aynı dizileri millete cakmalari Sagolsun RTÜK denilen denetleme kurumu da ya uckuruna ya da cüzdanına göre denetliyor sagolsun
Evet hakli. Dizileri kendi hayatlarinda yasamaya meyilli cok insan var. Kurtlar vadisini izleyip kendini polat sanan cok insan vardi o yuzden dizilerden etkilenen buyuk bir kitle var ve saglikli bir durum oldugunu dusunmuyorum. Genelde dizilerde aldatma konusu masum bir olay gibi gorunuyor. Aldatan kisi affediliyor veya olan kadina oluyor. Biraz dizi anlayisimizi degistirmemiz lazim sanirim.
Başarı ile alakalı, motivasyon ile alakalı neredeyse hiç film yok denecek kadar az ülkemizde. Yapılsada tutulmuyor çünkü kimse izlemiyor. Bu sıralar en çok ihtiyacımız olan şey biraz motivasyon, biraz enerji, en azından devamı gelecek.
O kadar güzel açıklamış ki Meryem Üzerli, üzerine söylenecek bişey bırakmamış.
Ders kitaplarında bile Meryem Uzerli gibi düşünüyorlar ama bence karakter meselesi. Bize çocukken Ali Baba ve Kırk Haramiler gibi çizgi filmler/filmler izletirlerdi. O zaman da hırsızlık mı aşılanıyor diye düşünüyorum. Yani şu yaşıma kadar kimsenin malında mülkünde gözüm olmadı. Çünkü bize öğretmenlerimiz, o filmleri /çizgi filmleri izletse bile onlardan ders çıkarmamızı, yanlış bir şey olduğunu, sonuçlarının neye sebep olacağını demek için örnek olarak izletiyorlardı.
Sadece aldatma mı mafya özendiriliyor devletin polisi savcısı çok basiretsiz gösteriliyor zenginleri hep haksız fakirleri hep mağdur gösteriyor ayrıca tarihi dizilerde de yanlış bilgiler veriliyor bu nesil tarihini kitaplardan değil televizyondan öğreniyor
Aynen öyle Sadece Aldatma mı? Zinayı nerde haram var Ahlaksızlik Onu da Normallestiriyor Türk dizileri Muhakkak bi filmde biri aşık olsun hemen cinsellik yaşanır Rol icabı dahi olsa gerçekten evli misiniz? Hayır Ne hakla Allah'ın yasağını ciğnersiniz ya laiklik falan diyen boş yapmasın başımıza bu çıktı birde
Doğru söylemiş almanyada büyüyüp yaşamış biri bile bunu farkedebiliyorsa biz ne diyelim dizi sektörü işin kolayına kaçıyor. Bakın seneryo olarak hayran kalınacak bir dizi var mı? Neredeyse tüm diziler aldatma konulu
Ya herkes herşeyi dizilere bağlıyor. Arkadaş insanın midesi kaldırıyorsa dizi de olmadan yapar… Televizyon olmadan da yapar. Televizyon yokken hiç aldatma olmadı o zaman bu dünyada ya da sapkın ilişkiler olmadı o zaman bu dünyada…
Haklı buluyorum. Dizilerdeki ilişkiler gerçek hayattan o kadar kopuk o kadar farklı ki, senaristlerin ya da oyuncuların nasıl bir kafa yapısıyla yapımlarda görev aldıklarına hayret ediyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ya kendisi muhtesem yuzyilda defalarca boynuzlanmamiş miydi?
Bunu her takıldığı adamdan çocuk peydahlayan mı söylüyor?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Diziye özenecek kdr yarım akıllı olanlar zaten yasamasın ya aklı basında karakteri oturmuş insanlar dizide gördü diye yapmaz oyle boklar ama evet sureklı aynı seylerı ısıtıp ısıtıp tvye sunmalarından bende cok rahatsızım yaz da geldi başladı tiki yaz dizileri
Çok doğru evet herkes aldatmayı evindeki huzurunun kıymetini bilmeyip, böyle yollara düşüp sonra kendine gelene kadar çok geç kalındığını görüyoruz maalesef