Otobüste şoför kadın dese katliam çıkartır bir çoğu 😀 kadın sen ücretini verdin mi? Kadın arkaya doğru ilerle. Kadın bak orada boş yer var ayakta durma, kadın maskeni tak dese , Cevap: Kadın anandır. Bayan var senin karşında biraz nazik konuşmayı öğren insanlarla. Şoför olmuşsun ama adam olamamışsın... O yüzden kadın kelimesi bireysel olarak kullanılmamalı bence. Toplu şekilde kadınlar lütfen arkaya doğru ilerleyelim dese şoför kimse ses çıkarmaz mesela. Bireysel olarak hanım ya da hanımefendi tabirini daha çok tercih etmeliyiz.
Günaydın 🙋♀️
Hayırlı Sabahlar 🌸
Öncelikle şunu anlamak önemli; 'kadın' ve 'erkek' kelimeleri cinsiyet belirtmekte kullanılır.
'Bay' ve 'bayan' kelimeleri ise cinsiyet belirtmekten ziyade birer hitap şekli olarak kullanılır.
Kadın- kız ayrımı yapmaktansa bayan daha kibar geliyor savunması bu noktada pek geçerli olmuyor gibi..
TDK ' da kadın kelimesinin tanımı şu şekildedir. Erişkin, dişi insan. Yani gelişimini tamamlamış ve 18 yaşını doldurmuş her dişi birey kadındır..
Asil niyet kibar olmaksa; Belediye Başkanı'nının " Bayan" yerine "Hanımefendi" kelimesini kullanması çok daha yerinde olacaktır.
Aslında tüm sebebler dışında "KADIN" kelimesini çok daha ahenkli ve güzeldir.
Sevgilerimle 😊
Selam 🌺
Rica ederim :)
Sanırım ebegümeci öyleyse bir dahakine papatya olur 😊 aynı kanaatteyim, teşekkürler ❤
Papatya falına inanırım hep doğru çıkar :) 👍
Henüz bakmadım ❤ ama papatya falı yanılmaz :)
Erkeklere" bay" denilmediği bir toplumda kadınlara da" bayan " denilmemeli. Cinsiyet meselesi değil şahsiyet meselesidir bazı şeyler. Kültür, yaşayış biçimi çok önemli ataerkil bir toplum var ve kadın ezen hor gören bir zihniyet yapısı. Dünya hoş görünce kadına da yer verince ahengini bulup döner oysaki 🌎
Teşekkür ederim Eig için 🙏🏻🌸
Rica ederim 🍀
Cinsiyet anlamında söylenirse kadın, hitap etmek amaçlı söylenirse bayan denir. Bayan diye bir cinsiyet yoktur ve birine kadın diye hitap etmek de anlamsızdır. Çok basit bir denklem aslında😄
Cevap
20Cevap
kadin ve bayan arasinda fark yoktur diyenler icin soyle bir aciklama yapayim:
erkegin denk sozcugu kadindir ve insan belirtir
erkegin denk sozcugu disidir ve canli turlerinde cinsiyet belirtir
bayin denk sozcugu bayandir ve soyadin onune gelen bir hitaptir
bey ve hanim ise isimden sonra gelen unvanlardir
kadinlarin insan yerine konmayip yasak kabul edilip cok guclu bir sozcuk olarak dusunulup bayan denilerek yumusak ve tesetturlu bir hale getirilmesidir bayan sozcugunu kasten ve ustune basa basa kullanmak
bayan diyen kurtaja da karsidir, sorta da
bayan diyen kadin gezsin ama aksam da tek cikmasin diyendir, erkek arkadasinda kalmasin diyendir
bayan diyen elinin hamuruyla sen bir rahat dur diyendir
kadini topuklu vajina ya da bas ortulu hayat kadini olarak goren zihniyettir bayan zihniyeti
oysa kadin kadindir; dindariyla, asisiyle, oduncusuyla, doktoruyla, muhendisiyle, engellisiyle kadin kadindir
herifler anlamayabilir
Eskiden bunun çok fazla yanlış olduğunu, kesinlikle ama kesinlikle kadın denmesi gerektiğini savunurdum. Ancak şimdi şu soruyu gördüğüm zaman eskisi kadar anlam yüklemediğimi farkettim. Doğrusu bence de kadındır ancak bayan diyeni de taşlamamak lazım bence. Herkes doğru şekilde konuşuyor olsaydı zaten dünyada barış sağlanırdı diye düşünüyorum.
İşsiz "bayan"ların işsiz tartışmaları. Bana bayan dense ne olur.. Gerçekten boşsunuz kelimelere bu kadar anlam yüklemeyin nasıl sabrediyorsunuz bu kadar ufak şeylere takılırken yaşamın kendisine anlamıyorum.
Bu farkı bende anlamış degilim ama bazilari çok hassas bu konuda nedense..
Kadın doğrusu da, böyle çıkışlar da cahilce... bayan derken kötü niyetle demiyorlar, birine bir sey ogretmenin yolu "diyeceksin" ifadesi kullanmak değildir.. bu aksine zorbaca bir yontemdir, çatışma ortaya çıkar... amaca hizmet etmex.. kızımız burada simarmis
İlçemde neler oluyor yahu?
Ya bu adam iyi işler yapacak diye beklerken neler peşine düşmüş.
Birol, sen önce verilen vaadlerini yerine getir sonra popçu peşine düş.
kadın bayan fark etmez ama adam dinine çok çok düşkünse belediye başkanı da olmasın malum belediyeler isteyerek olsun istemeyerek olsun çok hak yiyor korkuyormuş madem
Ben bu takıntıyı anlamıyorum şahsen. Yani ne gibi bir mantıksızlık var bayan demekte? Bayan diyince başka bir şey olmuyoruz ayrıca kendimizin de ne olduğunu iyi biliyoruz.
Adamın zihniyeti iğrenç kadın şarkıcı gelmesin dese iyi bir şey mi demiş olacak ülkenin içine ettiler tez zamanda mültecilerle beraber gitmeleri dileğiyle
Kadın bayan ayrımı bana çok saçma geliyor kelimelere fazla anlam yüklemem
İyi demiş acayip ayar oluyorum ya kadın diceksin ya bu kadar zor değil soru kitaplarında erkeklere erkek deniyor biz yine bayan 🙄
Bayan şarkıcı nedir ya 🤣🤣🤣kadın şarkıcı. Nedne bizim ülkede kadın demek hakaret giib kabul ediliyor. Allah aşkına bir açın okuyun öğrenin
Saçmalık bayan diyince ne oluyor bayanlara yer verelim diyorlar bayanlar oturuyor sesi çıkmıyor😂
Ben kadın bayan olayını geçtimde yahu kime ne kim nasıl kutlar ise kutlasin. Millet eğlendi mi? Kamu malına zarar verdi mi? Daha kime ne yahu
Sayın başkan boş yapmış, Ece kardeşim de boş yapmış. Skor 1-1 diyebilirim, ben de boş yaptım.
Ha bayan denmiş ha kadın denmis ikiside aynı senelerdir bayan denmiş ne olmuş yani
Ne farkı dangalak. Kadın dese bu sefer bayan diyeceksiniz der. Yemiş bunlar kafayı.. kadın bence bayana göre daha kaba bir söz. Kadın sıraya geç.. kadın ilerleyin biraz... Adınız nedir kadın. Bu ne laaa..
o niye '' sayın beyefendi '' dememiş de sadece '' sayın '' demiş peki?
milli olduğunu vurguluyor hani şu milli olma olayı 🤣
bana da bayan nezih geliyor
İkisi arasında ne fark var
Her ikisi aynı değil mi 😂
Üf bunlarda feministlikle ne kadar saçmalıyor ya
Bayan ifadesi daha kibar diyordu bayülgen
Bayanla kadın arasındaki fark ne mk
Kadın denemeli, bayan ne ya 😒
İkisi de boş yapmış.
Bu mesele çok abartılıyor bence.
Fark etmez 🤦
gerek yok böyle tartışmalara. 🥴