Ne kadar görgüsüz bir hareket. İşte ben zenginim mi demeye getiriyor anlamadım ki. E ünlüsün, zengin olman normal. Napalım yani ne kadar geldiyse
Hükümete tepki koymuş... Zenginim demekle alakası yok
Magazin tarzından anlamam, en gereksiz şeylerden biri bana göre;yinede ünlülerin bu tarz hareketleri insanlara biraz olsun yok edilmesi gereken hedef konusunda bilinç verebilir
Sanayi elektriği mi harcamış yuhhh yani isyanda haklı
Cevap
71Cevap
Ben asıl işletme sahiplerini düşünüyorum, onlara hanelere acıdıkları kadar da acımıyorlar saplıyorlar zamı. En ufak 2 - 3 sandalyeli börekçi, dönerci, ev yemekleri yapan esnaf lokantası bile 2000 TL - 4000 TL elektrik faturası ödüyor. Ondan sonra BİM' de 3 TL olan poğaça bu börekçilerde neden 5 TL demeyin. Fabrikalar ki of anam of. O elektrik sayaclarından ateş çıkar. Adam 1 milyon TL kazanacak diye 100 bin TL elektrik faturası öder. Acımazlar. Gerekirse işçine asgari ücret ver ama devletin elektrik, doğalgaz, şu faturasını yüksek kademede öde.
bize elektrik 100 tl geliyordu bu ay 540 tl geldi akşamları ışık yakmıyorz elektrik soba filan yok sadece çamaşır makinesi, buzdolabı, bulaşık makinesi bunun dışında telefon sarjı üstelik hepsi de tasarruf lu lambalar beyaz eşyalar + su ise 60 tl geliyordu 180 tl geldi 2 kişiyiz haftada 1 banyo yapıyorz o kadar. hazır su alıp içiyoruz alıyoruz. sadece tuvalet+sebze yıkama da su kullanıyoruz okadar. doğal gazda 150den 400 tl ye çıktı sadece oturma odası ve yatak odası açık? napalım bundan sonra battaniye ile oturacaz
4250 den1020 tl faturaya gidiyor önceden 2850 tlden 310 tl si fatura ya gidiyordu. şu an 4250den 1120 tl fatura (kira dayz 2+1 kutu kadar ev 900 tl den 1400 e çıkardı. 2850 maaştan fatura kira dahil 1210 tl ve elimizde gıda ulaşım için 1640 tl kalıyordu zam dan önce şu an 4250 1120fatura+1400 2520 tl 1730 kalıyor gıdaya ulaşıma. ulaşıma da gıdaya da zam geldi.
asgari ücret zam gelmeseydi. fatura gıda ulaşıma zam ları geri çekseler di daha iyiydi şu an gıdadan tasarruf ediyoruz haftada 1 tavuk yemeği yapardık onu bile yapmıyoruz tarhana ve makarna yiyoruz hergün üstelik ekmek almayı bile kestik tasarruf için (bende çalışmayı düşünüyorum her yere başvurdum temizlikçi ye kadar bulamadım iş))
@lbimavi hahaha 😄😄😄
Bizimde 436 lira geldi halen reyis diyenlere selam olsun güzel zevk alıyor musunuz?
Tabiki bu Seray sever gibi ünlülerin evinde her şey elektrik birde villa falandır, bu böyle şikayet ediyorsa biz ne yapalım?
Gerisini bu hale getirenler oy verenler düşünsün diyeceğim de onlarda beyinde yok.
Bu canımsın Ülkede sanatci olarak para kazaniyor, 150 Metrekare ile yakilan cereyan ne alaka? Elektrigi 150 metre ev kullanmiyor, elektrikli aletleri kullanan sen miktari belirliyorsun. ve OHA diyorsun, dogru OHAAAA.
Asagi yukari 6000 kWh cereyan yakmis, buna 4150 TLödüyor ve cok diyor, elektrik üreten, nükleersantrallerle dolu almanyaya git, orada 6000 kWh cereyana ödeyecegin para 28500 TL asagi yukari 5 kati Türkiye'den fazla.
Türkiye Devleti bukadar ucuza akaryakiti, elektrigi nasil verebiliyor anlamis degilim, Petrol satan ülke degiliz, elektrik yeterli üreten ülke degiliz.
Ne yakıyorlar o kadar çok geliyor anlamıyorum, 3 1 evimiz 3 oda ışığı istisnasız yanar akşam, kurutma, çamaşır makinesi, ütü, fön, buzdolabı, bulaşık makinesi, süpürge, dondurucu, bilgisayarlar, TV hep açık bizde en fazla 600 - 750 gelmiştir bize.
Kademeli tarifeye geçildikten sonra da öyle mi geldi?
İşte bu ay işler değişti. Son faturanız gelmediyse bilginiz olsun. Sanırım 150 kw'a kadarki. Tüketim düşük tüketim üzerinden, üzeri ise yüksek tüketim üzerinden hesaplanıyor. O yüzden bir nevi iki ayrı hesap tek faturaya kesilmiş oluyor.
İnşallah. Merakla bekliyorum ben de sizin sonucu.
Yalınız bu ay 2 katına gelicek 300se 600 gibi zam geldi
Bu kadın ağladıysa isyan ettiyse bizim gibi garipler ne yapsın
Şeytan sizi fakirlikle korkutur buyurulur Kur'an'da. Korksan da emin olsan da rızkın bellidir; korkma. Gerisi ancak sebeptir.
Allah ferahlık, kolaylık versin. Alt sınır biraz daha yükseldiği için bir tık daha az gelebilir. Yine de tasarruf şart artık. Çünkü çok garip bir düzenleme oldu bence.
Ev faturası daha gelmedi sanırım. İş yerinde sadece iki klimanın yaktığı 4.100₺ gelmiş onun haricinde 2 klima daha var ve ısınmak için şömine kullanıyoruz. Yine de yeterince ısınmıyor. E patron şimdi bu faturaya para vermek için birini işten çıkarmak zorunda. Sonra işsizlik var deyince ona da itiraz ediyorlar. Kimse gerçekleri görmüyor. Bu karda kışta soğukta olup parası olmayanları düşündükçe üzülüyorum. 🌸
Keşke tek sorun elektrik olsa nolcak bu milletin hâli 🤦yakında aç kalacaz
yahu basit bir ufo bile saatte 3 kw yakıyor, günde 12 saat sadece ufo açsan zaten seray severin faturayı katlıyor, kadın gayet normal elektrik kullanmış, hala daha yuh ne yapmış o kadar diyenler var sinir ediyorlar, bizim 800 geldi.
Elektrik 503₺😌
Doğalgaz 223₺😌
Su 70₺😌
(Evde 2 kişiyiz. Böyle zam geldiği sürece daha çok gelir)
Kaç oda ki
3+1
700 TL geldi çok normal o zaman ünlülere bu kadar gelmesi
Sanırım semte göre faturalar gelicek bundab böyle simdi bu cerez parasi ünlüler için diyorlar lakin insanlar haklı bu bir ev kirası resmen hak değil kesinlikle ister 1 tl olsun ister 50 kuruş insan acıyor emeklerine elbette zengin fakir fark etmiyor ama gercekten haksızlık son 1 senede ülke ne hale geldi
Büyük evlerde yaşadıklarından böyle gelebilir bir asgari ücret.
Gıda da 10-15 gitse, ev kira ise, araçların yakıt masrafı.
50 bin lira giderleri vardır.
Normal şartlarda asgari ücret ile çalışan, kira da oturan , üç çocuklu bşr ailenin geçinebilmesi gerçekten çok zor 😏
Zengin bile isyan ediyorsa garibin halini düşünmek istemiyorum
Bunların zekasınada hayranım sanki elektrik metrekareyle ölçülüyor. Kimbilir evinde neler vardır elektrikle çalışan bize bile 500 geliyor fakir olmamıza rağmen onlarada hayli gelir
Bana 962 geldi. 😇 Seray Sever'e 4 bin küsür gelmiş, gerçekten anormal derece yüksek faturalar geliyor insanlara. 700 küsür harcamışım, geriye kalan vergi zaten.
Ne yakıyprsunuz 4Bine diyenler yaksan ve sonucunda 4Bin gelsee neyse Biz yakmadığımıza ödüyoruz. Sorun orada
280 lira faturayı görünce Keban barajının ürettiği elektriği bana mı fatura ettiler diye kızıyordum meğer Seray ablama kesmişler kebanın faturasını. bu abla napıyor yese elektriği bu kadar gelmemesi gerekir
Kademeli elektrikten dolayı oldu biraz. Başka arızalar var mıdır bilmiyorum.
Çoğu ünlü reklamı olsun diye eminim yapmadıkları kalmıyor
Bu kafayla devam ederseniz bu daha iyi günleriniz. Paris iklim anlaşmasına neden karşı çıktık biz.
Bana 200 kusur lira geldi. Gexenlerde de Gulse Birsel paylasmisti faturasini.
En İyi Cevaplar