Bakanlık zamanında Türkiye uçaklarının 2016 yılı İsrail Büyük Yangınını söndürdüğünü söylemişti. Aynı Bakanlık 2019' da Yunanistan yangınını söndürmek için Türkiye' nin elinde olan uçakların ve THK' nın uçaklarının hazır olduğunu söylemişti. Eğer insanların canı, malı, doğadaki ve ahırda hayvanlar tehlikedeyse dünyanın geri kalan 192 ülkesinden yangın söndürme uçağı gelebilir. Yangın söndürme uçağı gelmesinin ne mahsuru var. Bakanlık zamanında kendi malı olarak yangın söndürme uçağı almamış hep Rusya, Ukrayna ve Türkiye' deki yerli firmalardan kiralamış. Bakanlığın kendi atadığı kayyumun söylediğine göre THK' nın 4 milyon Dolar verip modernize edeceği Kanada yapımı uçakları modernize etmemiş. Hala aynı üretim yılındaki uçaklar TSK' da kullanılıyor. Çünkü havacılığı bilenler söyler eski uçak yoktur bakımsız uçak vardır. Her hafta uçuşa çıkan uçakların bile G kuvvetine göre eskise de 50 - 60 yıl ömrü vardır. THK' da 1960 üretimi Kanada yapımı Yangın söndürme uçağı olduğu gibi 1981 yılı üretimi uçak da var. Ama THK Başkanları ve Kayyum alanında da Kayyum başkan bunların bakımını yaptırıp ülkeye geri kazandırma yoluna gitmemiş. O zaman AB' den uçak istendiği gibi başka ülkelerden de yangın söndürme uçağı istenebilir. Şuanda Hırvatistan' dan yangın söndürme uçağı Türkiye' ye geldi. Görev yapıyor. 40 dakikada 4 sorti yaptığı görüldü. Oldukça da başarılı. Hatta gelen uçaklar THK' nın elindekini biraz üstü. Görünüşü aybi. AB' nin ilgili adreslerinden Türkiye' ye gönderilen, gönderilecek yardım uçağının görüntüsüne bakabilirsiniz.
Haklıyız! Bu kadar cahil insanlarla birlikte yaşamak gittikçe zorlaşıyor ülkede. Avusturalya'da yangınlar çıktığı zaman #HelpAvusturalia yardım kampanyası başlatılmıştı GLOBAL DÜZEYDE. Güçlü görünmüyormuşuz, muhtaçmışız diyorlar utanmadan. Ormanların yanıyor! Özel jetlerden, özel villalar yapmakla meşgul olan bu insanlar bize laf söyleme gücünü bulabiliyorlar... Türk Hava Kurumuna ait söndürme uçakların arızalı diye yaptırmıyorsan susacaksın ve yardım isteyen VATANDAŞIN önün de kapatmayacaksın... Ne kadar rahatsız bir kişiliğiniz var cidden ülken yanıyor termik santrale yaklaşmış yangınlar bunlar hala dünyaya gücümüzü göstereceğiz, Alamanya bizi kıskanıyoo yeğenim kafasındalar. Allah bu ülkeyi bu beyinlerden kurtarsın diyorum.
Bende bulundum 😬 Oyun diyen var yok zart yok zurt Gelsinler yangınları söndürsünler canlar gidiyor yana yana içimiz dayanmıyor Hâlâ yok siyaset yok oyun yok milliyetçilik Müdahale edin o zaman 🤨seferberlik ilan edin kovasını alan döksün suyunu
Çaresiziz bu konuda yardım çağrısında herkes bulundu. Kıvanç Tatlıtuğ geç kalmış. Türkiye herkese koşuyor yardım ediyoruz. Her yer yanarken Afganlar geliyor her yer yanarken garip şeyler oluyor Allah yardımcımız olsun.
Yardım çağırısında bulunan insanlara kızacaklarına devlete tepki göstersinler o zaman. O kadar vergi veriyoruz, hani verdiğimiz vergiler ülke için nerede kullanılıyor? Halk hariç herkes üç maymunu oynuyor, insanlar ölüyor ama yetkililerin umrunda değil. Bir de utanmaz gibi “ev yapıcaz geri ödemeli, insanlar benim de evim yansaydı keşke diyecekler” diyorlar. Yahu her şey ev mi? Orada emek var, yaşanmışlık var, anılar var. Merhametsiz pislikler, keşke hepsi o yangınlarda geberseler!
Yanlışlıkla hayır dedim. Haklj tabi ki.. ormanlar yanıyor. Hayvanlar da için de... buna bir dur denilmeli... Hala nasıl çözüm bulunamıyor anlamış değilim...
Yav bir keresinde Evliya Çelebi'nin seyahatnamesini okuyordum. O bile ''Kafirler kilise vakfının bir çiçeğine bile dokunmuyor. Bizim sahralardaki mescitler, camiler virane, vakıf defterdarının işi gücü zevaid parası yemek'' diye yazmış
O bile demiş yani bu kafir kısmısı kamu malını daha iyi gözetiyor diye
Lan zaten adamlar uçak göndermiş daha neyin yardımını yapacak dış ülkeler. Dış ülkelerden gelen uçaklar açıklandı. Burda terörü durdurmak önemli bence. adamlar yakıp yakıp gidiyor şeref sizin evlatları.. hangisini sondurecen...