Valla elliyi altmışı bilmem de paran varsa bebeğini doğurmak için çok genç olmana vs. gerek yok. Hatta babası olmasına da gerek yok. Garibanın çocuğu dünya güzeli olsa yüzüne bakan olmaz, varlıklının, ünlünün ki marsık gibi olsa bile dünya güzeli muamelesi görür.
Garibanınki üstün zekalı olsa fos, ünlünün, zenginin ki mongol olsa en kötü babasının şirketinde vs. ceo olur. 40 küsur yaşında sağlıklı bir kadın için bile doğum yapmanız riskli olur diyen doktorlarımız, bir bakarsınız ki 60 ında ki "Hanımefendi" lere aman efendim yaşınızda ne varmış, siz daha gençsiniz doğurmanızda bir sakınca yok derler. Garibanın çocuğu sokakta, zenginin ki çırağan sarayında düğün yapar. Garibanın ki şehit olur, zengininki üniformayla çok çok hatıra fotoğrafı çektirir.
Daha çok şey söylemek var ama gerek bile yok aslında Adalet sembolü olan kadın heykelciğindeki kadın'ın gözü neden bağlı hiç düşündünüzmü? Sözümona adaleti kime dağıttığını görmeden hak edene vermesi simgelenmek amaçlanmış. Ama maalesef gözünün kör olduğunu düşünenler tarafından tecavüze uğradığı için şirazesinden sapmış.
Benim gibi düşünüyor olmanıza sevindim. Elbette görüşlerimizin toplum nezdinde karşılık buluyor olmasını isterdim. Ama maalesef öyle olmadığı aksi düşüncelerin prim yapmasından belli. Keşke ülkeyi yönetenler nüfusumuzun kalabalık olmasıyla övünmek yerine, nitelikli bir nüfus oluşturmak için gerekli adımları atmak için çaba sarf ediyor olsalar..
Yaştan ziyade Kendini çocuğuna adayabildiğin Zaman annellik yaşın hazır demektir. 50 yaşında olamanın pek bir mühimatı yoktur Tabiki Hayat öyle bir farklı ki önüne türlü lokmalar Koyabiliyor Hangisinin Bayat olduğunu anlamak bir hayli Gözü açıkklılik olsa gerek Örneğin 25 yaşindasındır paran yoktur Kendini zor doyuruyorsundur Gerek Var mı O çocuğu da bataklığa sürüklemeye ama 30 una gelirsin bir bakmışsın milyonersin. Bazı insanlarda 30 yaşında çökerken bazıları 50 sinde bile dinçtir. Annelik yaşı Bireyin kendini Hazır hissetiği Zamandır
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
77
Cevap
33
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Annesi 42 yaşında babası 50 yaşındayken doğmuş biri olarak diyorum yapılan şey tamamen bencilliktir. 40 yaşından sonra hatta 35 den sonra ne kadın olarak ne de erkek olarak çocuk yapmayın bir de hayata çocuğun penceresinden bakın!
Ebeveynleriyle yaşaması gereken birçok şeyi yaşıtları gibi yaşayamayıp, mahrum kalıyorsunuz. Siz istediğiniz kadar genç ruhlu olun; sizin bedeniniz organlarınız hep sizin yaşınızda olacak. İstediğinizi yapın 50-55 yaşlarından sonra yaşlarında kronik sorunlar baş göstermeye başlıyor. Siz istediğinizi yapın 65 yaşından sonra her sene alzheimer riski artıyor. İstatistiklerde bunu gösteriyor.
Emin olun çocuk bunların bilincinde büyüyor, bunları algılamak çokta zeka gerektirmiyor. Aileyi erken kaybetme korkusuyla hep bir sarsıntı içinde geçen hayat oluyor.
Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah. Hiç yaşamasaydı bu duyguyu hep pişman olurdu, içinde ukte kalırdı. İlk kez mi anne oldu bilmiyorum ama ilk kez anne olduysa iyi ki de yaşamış bu duyguyu.. Geç ebeveyn olan insanların çocuklarına daha çok yettiklerini düşünüyorum. 70 yaşında anne olmamış bir kadın ona eminim ki "iyi yaptın, keşke ben 20 yıl öncesine dönebilsem" diyecek.. Zaman geri alınmıyor Rabbim isteyen herkese nasip etsin
Bu bencilliktir. Aslında zenginler için çokta önemli değil çocuğun her şeyi ile bakıcı ilgilenecek. Benin gibi insanlar içinse tamamen bencilliktir. Bedenine ne kadar iyi baksanda o yaşlılık ve yorgunluk hissiyatı geliyor. Bu insanları full esnetik ve botox dış görünüşe kanmamak lazım.
32 yaşında baba oldum şimdi kızım 13 yaşında geldi 45 yaşındayım keşke bu zamanlarda 45 değilde 40-41 yaşında olaysaydım diyorum çünkü yavaştan şeker, tansiyon oynamaları başladı. Demek ki 35 den sonraya çocuk yapmayı bıraksaydım istediğim kadar iyi bir baba olmıcaktım iki kere kucağıma alsam nefes almak güçsüzleşicekti. Her şey yaşında güzel.
Yani kadın 50 yaşında ama baya dinç bunu göz önünde bulunduruyorum yoksa asla 50 yaşında anne olunmasını doğru bulmuyorum.. Tabi ki herkesin kendi tercihi ama bana göre doğru değil.. Keyifli geceler..
Ben 31 yaşında anne oldum benim için ideladi çünkü çocuk bakmayı bilmiyordum eskiye göre daha olgun olduğum bir dönemdi yirmili yaşlarımda. daha agresiftim arada hatalarım olsada iyi bir anne olduğumu düşünüyorum
Bunun ideal aralığı olduğunu düşünmüyorum en azından kadın açısından kadın ne zaman hazır hissediyorsa hem ruhsal hem de fiziksel açıdan o zaman yapabilir herkes ezbere belli bir düzen içerisinde yaşamak zorunda değil kimisi de hiç hazır hissetmez ve yapmaz
25ten sonra olur, bu kadın bir model sonuçta yoğun bir iş hayatı var geç de olsa anne olmuş kimseyi ilgilendirmez. boş yorum görünce sinirleniyorum.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Bence en geç 30 yaşında anne olunmalı. Belirli bir yaştan sonra insanın vücudu yaşlanıyor, bazı hastalıklar ortaya çıkabiliyor. Düşünsenize çocuk doğduktan birkaç ay sonra, birkaç yıl sonra ya da henüz doğmadan anne ölüyor. Baba da 50’li yaşlarında, artık eskisi gibi gücü kuvveti kalmamış. Yazık değil mi o çocuğa şimdi? Tabii ki bu sadece bir düşünce. Genç yaşta da anne babalarımızı kaybedebiliyoruz. Ama mantıken düşününce 30’dan sonrası gerçekten sıkıntı oluyor.
bence 20 ler hayat kısa 50 ye kadar sağlıklı kalabilir misin ki yaşlılık faktörü de giriyor kızın büyüyünce arkadaşlarının anneannesi yaşında olacak düşünsenize
23 sonrasi. Anne olmak cok enerji istiyor. Sadece enerji değil , destek, sevgi, akil hocasi o yuzden nekadar genc okadar iyi tabi toy ve cahil olmama sartiyla
Eskiden 50 yaş cocuk için yaşlıydı şimdi orta yaş oldu galıba oyle diyorlar
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çocuk 10 yaşına geldiğinde kadın 60 yaşında insanların teyze diye seslendiği biri olacak. Ben bunu bencillik olarak görüyorum hiç çocuğun bakış açısını düşünmüyorlar.
Naomi'nin 50 yaşı çoğumuzun 30'una denk olduğu için... :D
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Tamam Naomi taş gibi kadın da hem annelik hem babalık çok geç yaşta olmamalı bence çünkü çocuk ister istemez ilgi bekliyor yas aldıkça bu iş zorlaşıyor benim teyzem 37 yasinda anne oldu şimdi 55 yasinda onun yasindakilerin torunları var benim teyzemin en büyük çocuğu daha lise son düşünün yani o yüzden her şey zamanında güzel bence
alakası bile yok annemi de annesi 50 yaşında doğurmuş annem şu an 45 yaşında? nerenizden uyduruyorsunuz vücuda bağı bu herkeste aynı olmuyor kendine iyi bakıp sağlıklı beslendiyse gayet de yaşar
Kadının yaşam koşullarına ve ekonomik durumuna bağlı tamamen. Bu nedene bağlı olarak istediği yaşta anne olabilir. Önemli olan sağlıkla dünyaya gelmesidir.
yuh ama 50 yaşında anne mi olunur? erken olsa daha iyiydi
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bebegin ayagina bak 2. Parmagi daha bebekkem bu kdr buyukse buyudugunda arşa cikar. O cocukta vardir bi anomali. 50 yasinda ki kadinij dogrudugundan hayir mi gelce gervi para cok bu kahpiklarda
başka milletler bu kadar yaş başa önem veriyor mu acaba. millet kaç yaşında doğurrsa doğursun. çocuk gelinleriyle ünlü bir ülke olarak 40 ından sonra doğuruanları eleştirmeketn bıkmadık. keşke o çenemiz çocuk gelinler için bu kadar çalışsa
Estetik de bi yer kadr abicim o eller buruş buruş olcak boyun kat kat illa fire verecek yani hem çocuğuna ayak uyduramicak enerjisi yetmicek çünkü neyse mk çocuk doğmuş geri girmicegime göre ksdndb bol ölmemeli yıllar diliyorum
onlar spor yapıyor, sağlıklı besleniyor, botoks motoks yapıyolrar:) tom cruise da 60 yaşına merdiven dayadı adam da ne elinde ne vücüdunda kırrşıklık, var adamın vucudu çoğu 20 yaş delikanlılardan güzel. Bir de bizim fakirler var para yok, spor yok erken yaşta çöküyorlar.