İngiltere’de yapılan bir araştırmada, kadınların fiziksel ve duygusal olarak hangi yaşta anne olmaya daha elverişli olduklarıyla ilgili ilginç sonuçlara ulaşıldı. Royal College Jinekoloji Birimi’ne göre, 20 yaş ile 35 yaş arası en uygun zaman. Bu 15 senelik zaman içerisinde döllenme daha kolay oluyor, yüksek tansiyon hastası olma ihtimalinizin düşük olduğu bir yaşta oluyorsunuz ve düşük tehlikeniz az oluyor, sezaryen doğum yapma ihtiyacınız az oluyor. Peki siz bu araştırmaya katılıyor musunuz? Sizce ideal anne olma yaşı kaç olmalı?anne bebek
Güncellemeler
+1 yıl
✨✨✨✨
Sizce bir kadın kaç yaşından sonra anne olmalıdır?
Anne olmak için hem fiziksel hem de psikolojik olarak hazir olmak gerekiyor ki bu her zaman denk gelmiyor maalesef ki. Belli bir yaşı olduğunu düşünmüyorum yani doğurgan dönemi geçmeden istediğin zaman hamile kalınabiliyor tabi ki bir rahatsızlığın yoksa ama bence kendi ayaklarının üstünde durduğu ve hani kendi işi olduğu ve kendine güvendiği zaman her anlamda çocuğa daha faydalı olur. Hem kendine hem çocuğa zaman ayırabildiği vakit mutlu bir anne olur diye düşünüyorum.
Bu yaş iyi, bu yaş iyi değil, diyorsunuz ya. Hiç düşündünüz mü karektersiz aldattan var. Bazelarin şansı yok aşk konusunda, bazeları doğru kişiyi bulamıyor. O zaman kaç yaşında olursanız olun, güzellikle alakası yok bazelarin sansi evlilkte gayete yok, bekar kalıyolar, ya da geç evleniyolar.
@shirinca yoo ben belli bir yaş belirtmedim. Dikkatli okursanız zaten belli bir yaşı yokta demişim. Bana göre de insan hazır olmadığı müddetçe çocuk yapmamalı. Evlenmekte zorunda değil hiç kimse. Herkesin hayatı her zaman aynı noktada ilerlemiyor. Geç evlenen de var erken evlenip sağlık sorun olup çocukları olmayan da var evlenip kendi çocuk istemeyenden var. Evlenmek isteyip evlenemeyende var türlü türlü insan var önemli olan sadece çocuk olsun diye bir çocuk dünyaya getirmemek kendin mutlu değilken sorumluluk almamak bence.
Eğer bilinçli bir şekilde cocuga karsı sorumluluklarını yerine getirecek se ailesine ve vatanına iyi bir cocuk yetıstırcekse isterse 5 tane dogursun diyorum yas aralığına da gelince 40 yasında bile doguran gördüm ama ideali 25 30 tabi👍
Araştırma sonuçları çok mantıklı. 20 35 arası yaşlarda anne olmak daha kolay. Zaman geçtikçe hem anne için zor hem de çocuk için. Arada çok kuşak farkı olmaması gerek.
Bu yaş iyi, bu yaş iyi değil, diyorsunuz ya. Hiç düşündünüz mü karektersiz aldattan var. Bazelarin şansı yok aşk konusunda, bazeları doğru kişiyi bulamıyor. O zaman kaç yaşında olursanız olun, güzellikle alakası yok bazelarin sansi evlilkte gayete yok, bekar kalıyolar, ya da geç evleniyolar.
25-35 yaş ideal gibi. Erkenden çocuk yapanlarıda doğru bulmuyorum. Kendi kişiliği tam oturmamışken yapıyorlar sonra saçma sapan bireyler ortaya çıkıyor. 🙄
Çok doğru. Biyolojik saat var. Genç yaşta anne olmak hem kolay, hem daha iyi. Vücudun kendini toparlaması daha hızlı oluyo. Ben malesef geciktim, son 1yılım kaldı. Olmazsa 35 ten sonra çocuk yapmam.
@İlkeer06 vallah kendimi anlattim. Bende dedim birisi haytimda olsun. Birisi istedi onu Kabul ettim. Duygularim yoktu, heyecan yoktu... onda vardi fark ettim.. dedim zamanin olur. Hic de olmadi. Nisanliyim mutsuz nisanli...
35 ten sonra zor, sağlıklı olmayabilir. Olsa bile ilerde yaşlı bir anne olucam. Ben arkadaş gibi olmayı isterdim. Herşey bir yana sırf kendimi tatmin etmek için çocuk yapamam, bencillik bu. Olmazsa olmaz.
Çok az artık arkadaş gibi olanlar bizim devrimiz böyle bence senin tam zamanın bu ara en verimli zamanın bende kendimi en iyi zamanımda hissediyorum bu yaşlar ideal
Dünyada yeterince çocuk var zaten yenilerine gerek yok alırız birini olur biter. Hem 30-40 yıla dünyadan geriye bir şey kalmayacak doğacak yeni insanlara yazık
25-30 arası olmalıdır bence. 20 - 30 yaş arası bebek yapan bir kadının 30 sonrası bebek yapana göre %100 azaldığı saptanmış hemde bence arkadaş gibi olmak için çocukla arkadaş gibi olmak için önemli bence
Bence bir kadın 25 yaşlarında anne olmalıdır çocuğuyla büyümelidir o zman aralarında ki bağ daha kuvvetli oluyor ve anlasyis daha fazla oluyor ama ben en erken 30 dusunuyroum sksksks kızlar bana uymayın ben kötü örneğim
30 yaşında anne görüyoruz , çocuğunu bırakan , 20 yaşında anne görüyoruz çocuğu için herşeyi yapan. Mental olarak anne olmaya hazır hisseden her kadın anne olabilir 18 yaşını doldurmak şartıyla 💕
Herkez kendini farkli zamanda hazir hisseder. Allah ne zaman hayirlisiysa ozaman nasip etsin. Mishal ben 21 yasindayim şimdiden diyorum evlensemde 4-5 çocuğum olsa tabi hayırlısıysa
Öyle demeyle olsaydı, lisedeki kafama göre 18'imde evleniyordum ama hala bekarım.. Evlilik kolay, çocuk da.. Peki ona sunulacak şartlar? Bir can, insan ve onun için çok kapsamlı düşünmek lazım..
28-35 bnce çünkü Bu yaşlar da kadın Kendinden emin olabilir bu yaşların altındakiler Aşırı duygu veya stres onları çok çabucak heba ediyor ki 2cocuk veya 3 çocuk ideal bnce
Sorumluluklarının bilincinde olduğunu farkettiği an anne olmaya hazır demektir.. Yaş aralığı ise bazen 19 bazense 28 olur bu kişilerin olgunluğuna bağlı..
40 yaşından sonra da çocuk 20 yaşına geldi mi sen 60 yaşına gelicen ve o yaşlar artık ya yatalak olursun ya da ölme yaşı olduğundan çocuğun genç yaşta senle fazla vakit geçiremeden ölüceksin veya yatalak olucaksın çocuğun sana bakıcak
En az bir 20 falan olmali bence fazlada ilerleyen yaslarda dogum olmamali cunku çocuk büyüdüğünde sizde büyüyor olacaksınız dunyada yalnız başına kalmamalı çocuklar
30 ve sonrasi, mumkunse en az 3 yillik bir evlilikten sonra. karakterin ve mesleki tercihlerin oturdugu, evliligin de yasanabildigi bir zaman diliminin ardindan yapilmali cocuk.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Doğru yetistirecegine , iyi bir hayat sunabilecegime inandigimda.
@shirinca nasıl bir copy paste bu yaa. Okuyorum hiçbişey anlamıyorm. Bu arada ne yaşadın bacım bilmiyorum ama soru evlilik ya da aşkı bulmakla alakalı değil . Çocuk yapmakla alakalı.
En İyi Cevaplar