Sadakatsiz dizisinde Derinin kızı Zeynepi oynayan Yaren Vera Salma setin neşe kaynağı oldu.
Minik Yaren'in çekimler arasında Caner Cindoruk'u öptüğü anlar beğeni topladı.
#dediykodu #dijitalmecmua
Bu konuda olumsuz düşünceleri olan bir insanım. Sebebi ise maalesef sanat camiasında dönen dolaplar. Bunları bilmeyip sadece yüzeysel düşünen insanlar için belki çekici olabilir. Şaşaalı bir hayat şöhrete kavuşmak maddi zenginlik vesaire. Ancak unutulmamalıdır ki bu tür kazanımların genellikle ağır bedelleri vardır.
Zaten sanatçı bir aileden gelmiyorsa ya da olağanüstü bir yeteneği yoksa o piyasada sizi ve çocuğunuzu kullanır, posanızı çöpe atarlar. Ama sanatçı anne babanın çocuğu ise söz konusu olan toplanıp hak etmediği yerlere getirilir. Sözkonusu sizin çocuğunuz ise setlerde saatlerce eziyet çeker rolü küçük ya da büyük icra eder, ardından kendisine biçilen üç kuruş değeri alabilmek için de aileler 3 ay 5 ay yapımcının peşinde koşar. Bu da ayrı bir samimiyetsizlik. Başka bir de işine sorayım bir de özellikle ebeveyn olarak çocuğunuzun tacize uğramasını, uyuşturucu madde kullanmasını ya da kişilik bozukluğu olmasını ister misiniz?
Bahsettiğim konuları çok abartılı bulup olası görmeyenler olabilir saygı duyarım ama isterdim ki siteye üye olan sanatçılar olsaydı ve samimiyetle bu soruyu cevaplasalardı.
Okul öncesi yaştaysa veya lise dönemindeyse izin veririm ama ilkokul ve ortaokul döneminde derslerine odaklanmasından daha mutlu olurum ama eğer kendisi çok fazla oyuncu olmak istiyorsa derslerini aksatmamak şartıyla izin verirdim. İlla çocuğumun sınıf birincisi okul birincisi olması gerekmez çocuğumu yarış atı gibi büyütmem ama çok kötü derslerinin olmasınıda istemem ortalarda olsun dersleri sanat, yabancı dil ve sporla ilgili kurslarada yollarım nasıl neyi yapınca mutlu olucağını hissediyorsa o konularda destek olurum.
Ben çocuğuma belli bir yaşa kadar televizyon izletmeyi bile düşünmüyorum. Birde set mi? Kesinlikle izin vermem.. Çocuk oyuncular normalde televizyonda anne babanın izletmeyecegi sahnelere bile tanık oluyor..
Herseyi geçtim çocuğa yazık daha o yaşta çocuğuma böyle bir sorumluluk yüklemem
Çocuğumu oyuncu yapmak istemem.
Çocuğum olursa ona gerçek dünyayı öğretirim. Zaten etrafımız yeterince oyuncularla dolu🤠
Aferim otur kızım Yıldızlı Pekiyi :))
Teşekkür ederim💐
@kimimbenburasineresi Hiç önemli değil :=)))
Cevap
14Cevap
yapmayı düşünmem o kadar küçük iken
Hayır doğru bulmuyorum. Çocukları yıpratıcı bir süreç bence. Seyrettiğimiz bir dakikalık sahne için defalarca çekim yapılıyor, çocuğun rol için çalıştırılması gerekiyor, sette saatlerce beklemesi gerekiyor. Yazık değil mi küçücük çocuğa. Daha okuma yazma bilmeden olgunlaştırıp, sorumluluk yükleyip, para kazanmasını bekliyoruz ve bunu isteyip istemediğini bilmeden anne babanın kararıyla yapıyor. Çocuk çocuk olmalı.
Çocuk yaşta ki evlatların setlerde büyümesi beni üzüyor, tanınması, para kazanması.Çocuklar bu renksiz dünyanın en güzel renkleri ben doğru bulmuyorum bu yarış onları kapsamasa keşke.
Tebrikler...
Cocugumu baska bi unlu opecek o benden dayak yer. Karinla konusman gerekecek. Cocugunuzun kabiliyeti var ve gizli sakli yapmak istemiyorsaniz cocugunuzun hayalleri olsun istiyorsaniz guzel bisey tabi. En azindan erken yasta yeni seyler denemeye acik biri olacaktir..
Hayır buna izin vermedim...
Zamanında ailem benim gelen teklifleri kabul etmemi istemelerine rağmen, kendim için dahi kabul etmedim...
Basit şeyler değil bunlar...
Kesinlikle karşıyım..
Şahsi fikrim budur..
Benim çocuklarım kimsenin eğlence kaynağı da değil set oyuncağı da değil çocuklarımın üzerinden para kazanmak onların yerine karar vermek küçücük bedenlerine zulümden başka bisey değildir.
Asla, bu çocuklar sonra biraz büyüyünce normal davranmıyor, çocuk gibi değiller, başka birşeye dönüşüyorlar.. 😅 nasıl anlatsam sana
Yaren Vera Salma çok tatlı 🌸 Bu tercih meselesi, belki bunu bende isteyebilirim ama mesleğini seçecek olan çocuktur
Kesinlikle istemezdim. Küçük bir çocuğun sette yaşadıklarını okumuştum ve çok üzülmüştüm. Çocuklar için hiç uygun bir ortam değil.
Olursa neden istemeyin güzel bir anı olarak kalır 😊
Yaparım. Çok teklif geldi bebekken göndermedim ama şimdi gönderirim savunmasız değil çünkü.
Yapmak istedim yeğenimi ailesi uzak kalmak istemedi 😳
Dizide izleyince evet çok tatlı geliyorlar ama ben kesinlikle istemezdim
Yapmak istemezdim kendi yeteneğini keşfetmeli ve ona yönelmesini isterim
Yok !! Ne kadar kulağa güzel gelse de izin vermezdim buna..
Yapardım. 2 yegenim de çok güzel. En azindan manken yapin diyorum dinlemiyorlar.
Yapardım ya ilerdd anı kalsın belki zaman ilerdedikçe oda isterdi güzel olurdu
Yalan dünya. Neye hizmet edecekki. Kendine ve insanlığa daha Faydalı yerlere yonlendiririm.
yanında olurum YAPARIM yetişkin olana kadar destekler takip ederim.
Isterse olabilir karismam
2-3 yaşındaki çocuk oyuncu olmak istiyorum der mi :))
İsterse neden olmasın
Yeteneği varsa ve bu yönde istekliyse, tabii ki.
Bilmem psikolojik boyutunu araştırıp bakarım
evet.
ilerde çok faydasını görür
İstrse olabilir karışmam
Tabiki yoluna taş koymam.
o kadar ufak yaşta yapmam
Hayır uzak tutarım
Tebrikler...
Hayır asla istemem.
Tebrikler...
Rica ederim.
Allah hidayet versin