Biliyorsunuz ki Halsey Türk biriyle yüzük taktı ve sürekli mutluluk dolu paylaşımları ile bizlerin gururunu okşuyor.❤ Alev Aydın ile birlikte beraber dünyaya getirecekleri çocukları için sağlıklı bir hayat diliyoruz.HalseyPaylaşımında karnını göstermiş ve altına "büyük melek" ifadesini kullanmış. Ben çok isterdim güzel dilimizin evrensel olmasını😍 Peki ya siz? Ne düşünüyorsunuz?
Halsey karnını paylaşarak altına Türkçe "büyük melek" yazdı! Türkçemiz evrenselliğe mi gidiyor?
Türkce hicbir zaman evrensellige gitmez. En basta bizim insanımız türkçeyi dogru duzgun kullanmıyor. Artik kucuk yaştaki cocuklara bile türkçeden önce ingilizce ögretir oldular. Umarım bu durum ilerde başımıza iş açmaz. Turkceyi tamamen geri plana atmaz. Artik genclerde havalı gorunmek icin ya da ingilizce öğrenmek icin cok buyuk caba sarfediyorlar. Ki artik tek ingilizce degil almanca, ispanyolca gibi dilleri de öğrenme cabasi icindeler. Bazi sektörler ve bazi okullar bu yabanci dilleri mecbur kılıyorlar. Ben yabanci dil ögrenilmesin demiyorum. Öğrenilsin ama türkçe kenara atılmasin diyorum. Turkcenin birakın evrensel olmasini kendi cografyamizda bile kenara atilip, silinmeye yüz tutmaz inşallah. Z ve alfa kuşağı bu konuda eksikler.Özellikle alfa kuşak icin aileler kucuk yaslardan itibaren ingilizce eğitimi vermeye basladilar. 4-5 yasindaki cocuk bakiyorum ingilizce konuşuyor. Turkce cat pat. Cocuga turkce bir sey diyorsun anlıyor ama cevabı ingilizce veriyor. Işin kotusu de aile bununla gurur duyuyor. Cevre vay be cocuga bak ben daha turkce konusamiyorum, hicbir dili konuşamıyorum 5 yasindaki cocuk ingilizce şakıyor diye de birde cevreden gelen bir gurur var. Umarım o cocuklara sonrasinda turkcemiz de ingilizce kadar kapsamlı öğretilir. Zaten yabanci kelimelerle bozulmus olan dilimiz iyice paslanmaz, unutmaya yüz tutmaz. Belki de birkac yil sonra ana dil, ulke dili diye bir sey kalmadan herkes tek bir dili konuşacak. Suanki gidişatta bunu gösteriyor acikcasi.