“Kilo aldığım dönem kapak çekimine gidip, sonrasında iç sayfalara alındığımı öğrendiğim oldum” diyen Hazal Kaya, “Dizi sektörü de kilolu diye kadına başrol vermiyor” dedi. Sizce de öyle mi? #invictus16 💫🍀
Hazal Kaya: Kilolu kadınlara başrol verilmiyor. Sizce güzel olmak için illa zayıf mı olmak gerekiyor?
Dünya bize ''Eğer zayıfsan güzelsin Kilolu isen çirkinsin.'' diyerek bizlere güzel ve çirkinliği entegre ettiler, dayattılar. Bizde buna inandık ve yakışıklı güzel algımız değişti. Hor gördük küçümsedik malesef. Sen dünyanın en güzel kadınısın Hazal Kaya
Evet öyle maalesef. Halbuki bir kadının oyunculuğuna bakmak gerekir. Bir dönem Hande Erçel'i de yerden yere vurmuşlardı. Kaldı ki Hande Erçel o dönemde de fazla kilolu değildi bence. Bir kadının başrol oyunculuğu yapması için illa sıfır beden mi olması gerekir? Belki o bazı sıfır beden olan oyuncular bir Ezgi Mola olamaz 🌺
Hayır baş rol polemiği neden? Kendisi tığ gibi piyasada “Duyar Kasmak İçin” polemik yaratıyor. İş senaristte bitiyor, senaristler de yapımcıların Reyting kaygısına göre davranmak zorunda! Bu klişeler gelişmekte olan ülkelerde olur, bak Amerikan dizi sektörüne Kült olmuş birçok film ve dizi var Baş rol Kadın kilolu!
duyar kasmak için polemiğe girdiği yok. kilolu olduğu dönemlerde fotoğraf çekimine gidiyor ve kapakta olması için çekilen fotoğrafları sırf kilosu sebebiyle iç sayfalara alınıyor. bilmeden yorum yapmanız çok komik 😂
@denizdibindeki Yavru Ceylan tatlış yorumun İçin teşekkür ederim 😊 Tebessüm ettim sabah sabah süpersin ;) Şimdi konumuza dönelim; 1-Sorunun içerisinde detay yok basit yalın bir Magazin sorusu magazinel haberlerin çoğu gündem yaratmak üzerine kurulu olduğundan yaptığım çıkarım anormal değil! 2-Genel kültür olarak iyi olduğumu düşünüyorum ayrıca yaşam deneyimlerime de güveniyorum yorum yazarken hakeza Google Bileni değilim. Yorumlardan önce internetten araştırma yapmak uzmanlaşmak gerektiğini bilmiyordum :) 3-Aslında en önemlisi belki de bu “Fotodaki şahsın fanı değilim, senin kadar bileğim olmaması doğal” fakat bu soruyu yorumlamama bir engel değil ;) Cici bak kendine Ben kahvemi içeyim sen bunları oku ☺️ Hatta dur sana da ikram edeyim, ☕️ buyurun az şekerli...
Maalesef öyle bir algı var... sadece tv dünyasında değil magzaya girdiğin zamanda xs -s-m kıyafetler seni 34 beden olmana itiyor ve tarzina bedenine uygun güzel şeyler bulamıyorsun bir çok mağazada Bence çok saçma kilolu bayanlarda erkeklerde kendine göre güzel/yakışıklı
Bu bir tek o sektörde değil ki malesef toplumda bir baskı var güzel kadın zayıf olmalı diye oysa kendine bakan kendini seven her kadin güzeldir kilonun iyi birşey olduğunu savunmuyorum ama kilolu kadında güzeldir zayıfta önemli olan güzellik anlayışını bir kalıba sığdırmamak.
Sadece kilo değil yüz güzelliği olarak da bakılıyor. Oyuncuların neredeyse hepsi manken derecesinde yakışıklı ve güzel. Ama türkiyenin çoğunluğu bu kategoriye girmiyor. Dizi film izleyenler de "onca güzel\yakışıklı var ama benim bulduğuma bak" diyerek insan beğenmiyor. Sürekli o oyuncularla kıyaslıyorlar. Aslında bu her ülkede aynı. Güzel ve zayıf oynuyor her ülkede. Bizim türk erkeği de başka ülkelerin kadınları güzel bizimkiler çirkin diyor. Halkın içine inip bakmk lazım
İnsanlara Güzel / Yakışıklı böyledir algısı yarattı bu sektör kendi yarattıkları algıyı neden Bozsunlar? Kendisi Gerçekten Çok mükemmel bir oyuncu olduğu için mi iş aldı bu zamana kadar, Güzelliğinin hiç mi Etkisi olmadı? İllaki oldu.
sırf kilo degil ki konu burnun büyükse yandın. esmersen çok tutmazsn. kısacası dizi mizi hep ışık saçman arzulanman lazım. ha adnan oktarn kadnları ha dizi oyuncusu oluşsun farketmez. kullanılma amacn aynı
Dogru demis. Mesela hande erçel in oynadığı 2 diziyi izledim. Oyunculuk yok 0. Ama başrol. Oysa ondan güzel oynayan kadın oyuncular var fiziği yok diye başrol oynayamiyorlar
Kilolu kadınlara böyle de güzelsin demeyin Erkeklerin gram ilgilerini çekmiyor kendileri eğer onları bu haliyle överseniz böyle yaşamaya alışır zayıflamaya çalışmaz ve kilosundan dolayı erken yaşta ölür. Kilolu bir kadına şişko, ayı demekten çekinmeyin.
Türkiyedeki film sektörü kimlerin elindeyse onların genel olarak bakış açısından kaynaklı aslında alakası yok bu yüzden zaten çekilen filmlet beş para etmez
Bence bu saçma bir düşünce kilo olup da çok harika gamzeleri çok şeker hareketleri candan samimi halleri olan insanlar var ve ben bu fikrinize katılmıyorum
Arkadaşlar çok az oyuncu doğal güzelliğe sahip çoğusu londra da olsun pariste olsun kliniklerde yüz çehresini değiştiriyor estetikler yapıyor maalesef hazal kayanın dediği oyunculuk sektöründe doğru
Yillarca insanlarin guzellik algilarini degistirdiler, eskiden daha sisman kadinlar guzel sayilirken simdi bu tarz insanlar daha guzel manupulasi yaptilar. Her ne kadar izleyici evet dogru soyluyor desede son noktada bu ne ya diyecektirler.
@denizdibindeki Irkçılıkta demek istediğim afrikalı bir insan ya da amerikalı olabilir siyah ya da beyaz tenli insanlar kilolarıyla alay ediliyor ona değinmek istedim. İnsanların bakış açısına bağlı olarak, şişmanlar sağlıksız ve kilolu zayıflar sağlıklı ve bakımlı olarak bir algı var. Bu ayrımcılıktır evet. İnsanı insan yerine koymaktan öte dış görüntüsüne göre karar vermek ben uygun değildir.
Body Shaming olayı yaygınlaşsa da, maalesef Türkiye de aptal insanlar genelde tv izledikleri içim normale göre kilolu bir kadının oynaması yargılanır. Yabancılarda çok var ama başrolü kilolu olan bir kadının olduğu diziler filmler.
Eğer güzel isen her kapı açıktır sana gerçi dünya üzerinde çirkin insan tanımam ben ama günümüz standartları var çok üzücü ve Hazal Kaya da çok haklı konuşmuş
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Güzelliğin kilosu yoktur eda ece kilolu gayet de veriliyor yönetmen her ne kadar kilo ver dese de